Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני טרקטורים זהים לחלוטין של אותו קבלן, לאחד מספר שחור ולשני מספר צהוב,

מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא?

IMG_3826.jpg

תמונה026.jpg

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

זה אם השחור רשאי לנסוע בכביש

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
זה אם השחור רשאי לנסוע בכביש

גם זה עם הצהוב רשאי.

פורסם

קודם כל לא מדובר על אותו כלי .

שים לב להבדלים בנבה הקידמית .

בגדול עד כמה שאני זוכר ,מספר שחור זה מכונה חקלאית וצהוב זה טרקטור , זה תלוי בכמה דברים .

מתקן קבוע (כמו מלגזה וקומביין) ,גודל (מכוח מסוים זו חייבת להיות מכונה,ומגודל מסויים כנ"ל)ומה הבעלים הראשון רצה .

וזה ממש לא מעניין שזה נראה אותו דבר (לדוגמא ג'ון דיר 8400 הוא מספר שחור ו8300 לא חייב ).

בצמ"ה נראה לי כולם מכונות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לגבי צמ"ה זה נכון, אין להם מספרים צהובים אלא שחורים וכולם "מכונה ניידת" שאם אני לא טועה משמעו בין היתר שאסור להם לנסוע בכביש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

+1 על דבריו של elibaba.

מה גם שיש פה עניין רציני מבחינת שיקולי מיסוי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לגבי צמ"ה זה נכון, אין להם מספרים צהובים אלא שחורים וכולם "מכונה ניידת" שאם אני לא טועה משמעו בין היתר שאסור להם לנסוע בכביש.

אם אסור להם לנוע על כביש למה הם צריכים מספר רישוי?

יש לא מעט מכונות ניידות (מספר שחור) שנוסעות על כביש. לא אחת אפשר לראות בכבישי צפון הנגב או בגליל התחתון שיירות של קומביינים עם מספרים שחורים, או רכבי טאטוא של עיריות למינהם וכולם עם מספרים שחורים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כנראה שזה משתנה בהתאם לסוג הצמ"ה.

הגיוני שרכב טאטוא כבישים יוכל לנסוע על הכביש :roll:.

אני יודע שיש לנו משאיות וטרקטורים עם מספר שחור ואסור להם לעלות על הכביש.

פורסם

רכב עם מספר שחור הוא מוגדר "מכונה ניידת" - מכונה ניידת תהא בעלת לוחית זיהוי שחורה ספרות לבנות. כלי מע"צ, מחפרונים למיניהם, בובקטים, כלים חקלאיים כגון קומבאיין, ויש הרושמים אפילו טרקטורים רגילים כמכונה ניידת.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
מה גם שיש פה עניין רציני מבחינת שיקולי מיסוי.

אפשר עוד פרטים?

קודם כל לא מדובר על אותו כלי .

שים לב להבדלים בנבה הקידמית .

אתה רציני?

אם אסור להם לנוע על כביש למה הם צריכים מספר רישוי?

למה טרקטורונים צריכים מספר רישוי, גם להם אסור לנוע על הכביש?

עדיין לא הבנתי איך שני טרקטורים זהים לחלוטין עם מספר שונה.

פורסם

לפי מה שאני מבין כל אדם יכול לבחור אם הטרקטור שלו יהיה טרקטור או מכונה ניידת?

פורסם

רכבים המוגדרים כצמ"ה (ציוד מכני הנדסי) יכולים להרשם או כרכב רגיל (במקרים כמו מערבלי בטון, טרקטורים בקטגוריות מסויימות, מנופים וכו')

או כמכונה ניידת (טרקטורים גדולים במיוחד, משאיות מכרות (משאיות ענקיות), מלגזות, דחפורים, כדורי-הריסה).

אלו הנרשמים כרכבים רגילים, רשאים לנוע על הכביש באופן די חופשי (בהגבלות מסויימות).

אלו הנרשמים כמכונה ניידת אינם רשאים לנוע על הכביש הציבורי, פרט לספציפיים אשר תפקידם דורש מהם לנוע על הכביש, כמו רכב טאטוא כבישים.

צמ"ה שמוגדר כמכונה ניידת אמורה להיות משונע על-גבי נגררים בלבד, ולכן גם אין לו ביטוח לנוע על הכביש הציבורי.

לגבי המיסוי, למיטב ידיעתי, אין מס קנייה על צמ"ה ולכן משלמים עליו מע"מ בלבד (זה כולל משאיות מרמת הסמי-טריילרים ועד טרקטורי/משאיות-ענק).

Tzvika-Pick, לדעתי מדובר על קומביינים שעוברים משדה אחד לשני או משהו בסגנון.

לא כל כאלה שהולכים לנסוע לאורך קילומטרים על גבי הכביש הציבורי.

פורסם

להשכלה כללית מהקורה בעולם הגדול. בארה"ב ברוב המדינות לטרקטורים אין טייטל, אין רישוי ואין כלום. כל טרקטור מ D9 ועד מכסחת דשא נמכר עם זכרון דברים בלבד וזהו. אין טסט, אין ניירת ואין בבל"ת. מתי אצלנו?

דרך אגב, המספר השחור קרוי בעגה מספר מע"צ, צודק חברי DISCOVER בהסברו המלומד. רק אוסיף שהטרקטורים מחולקים לשתי קבוצות. רכב הנדסי ורכב חקלאי. כלים חקלאיים פטורים מאגרת הרישוי. כולם רשאים לנוע על הכביש (לא כביש מהיר).

• תוכן חדש...