Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן במים- פסאט 2000 1.8 [כ"ע]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב הרכב הוא פולסווגן פאסט שנת 2000 מנוע 1.8 היום כבכול שבוע ערכתי בדיקה שיגרתית שמן מיים וכו' כאשר פתחתי את מכסה נוזל הרדיאטור ראיתי בפנים מלא שמן ניקיתי מילתי נוזל חדש לאחר נסיעה קצרה חזר כול השמן לרדיאטור השאלה שלי היא אייך זה יתכן שישנו שמן במיים כלומר טחינה נס קפה או אייך שתקראו לזה ובממדית השמן אין אף לו טיפה של מיים מה זה יכול להיות אני מציין בזאת שהמנוע לא הגיע לרטיחה כלומר הוא לא עבר אפילו לשניה אחת את ה90 מעלות מה זה יכול להיות ומי יכול לתת לי מוסך באזור ת"א שמטפל בזה מישהו אמין אנשים אני רוצה קצת רקע תגידו לי ממה נובעת הבעייה או מה היא הבעיה עצמה ... תודה רבה לכולכם

פורסם

לחבר שלום רב,

במידה והרכב הינו בעל תיבה אוטומטית אזי רוב הסיכויים שמחליף החום של התיבה (קולר שמן) הלך לעולמו ושמן חודר למערכת הקירור.

יש לתקן את התקלה במהירות האפשרית לפני שהגיר יחזיר את נשמתו לבורא=דחוף למוסך

במקרה כזה נהוג להחליף את הקולר ולנקות את מערכת הקירור והחלפת מיכל עיבוי והחלפת שמן גיר (נוזל ATF).

במידה והגיר הינו ידני אזי רוב הסיכויים שקולר שמן מנוע הלך לעולמו והנזק לכיס קטן יותר.

פנה/י למוסך המתמחה במכוניות קונצרן VAG גולף/אודי/סיאט "מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א,

טל' 03-5373204 ובקש/י את רון שהנו גם חבר פורום זה. אתרו הנו www.rongarage.co.il

איזה כייף לי :)

פורסם

קודם כול תודה רבה על העזרה והערכת המצב שניתנה לי האם ישנו מצב שהלך לי ברכב ראש מנוע הרי שלא חסר שמן מנוע אין מיים בשמן מנוע ושוב אני חוזר אחרי ניקיוי יתמלא לי שוב שמן במיכל הקירור האם הבעיה היא אכן קולר שמן ואייך בעצם השמן מגיע משם למיכל ננוזל הקירור ..!!

פורסם

חברה אפשר בבקשה קצת יותר רקע כי אין לי מוסג בזה כמה זה עולה קולר כזה ואייך זה שהמיים יתערבבו לי עם השמן מה הקשר בין השמן גיר למיים ברדיאטור ...???? בבקשה אנשים זה מאוד חשוב לייי

פורסם

הרדיאטור של נוזל הקירור משולב יחד עם רדיאטור נוסף (ז"א 2 רדיאטורים בגוף אחד), הרדיאטור מפוצל ל 2 יחידות עם מחיצה ז"א חצי מהרדיאטור הוא מקרר את השמן גיר, וחצי מקרר את הנוזל קירור, יתכן ואצלך המחיצה שמפרידה בין הרדיאטורים נפרצה(נסדקה) ועובר שמן גיר לנוזל הקירור שקך הסדק.

עד כאן הסברתי בצורה פשוטה.

אגב זה לא בדיוק חצי רדיאטור כמו שתיארתי, זה סתם רק כדי שתבין את העקרון איך זה עובד ומה קרה אצלך.

פנה בהקדם האפשרי למוסך, ורצוי למוסך רון כמו שכולם ממליצים.

פורסם

טוב היום הייתי במוסך ושם נאמר לי שזה הקולר של השמן מנוע האם זה יכול להיות הבעיה ?.

או ואייך זה שהגיע מיים דרך הקולר של השמן מנוע לרדיאטור זה לא עובר רק אם מדובר בשמן גיר .

תודה לנותני הדעה .

פורסם

לא כתבת אם הרכב ידני או אוטומט

בכל מקרה קרא את כל השרשור מההתחלה כל התשובות מצויות בו

תתמקד בתשובה של מרק ובתשובה של ba323f שניסה לפשט לך את העניין כמה שיותר.

ואם עדיין לא הבנת אז נסביר שוב, מערכת הקירור של המנוע משמשת בן ביתר לצינון שמן המנוע ע"י העברת נוזל קר לרדיאטור השמן, הכוונה היא שלשמן יש רדיאטור משלו שמתקרר ע"י נוזל הקירור, אם יש פריצה ברדיאטור הזה, יש ערבוב של השמן מנוע עם נוזל הקירור של המנוע.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

שוב ברצוני להפנות לצומת ליבכם הרכב הינו בעל תיבת הילוכים אוטו' אך במוסך נאמר לי שלא הקולר של השמן גיר הוא זה שניפגע / הלך, אלא הקולר של השמן מנוע במוסך מורשה "השחר מוטורוס" דרשו על התיקון סכום של 3200 k וגם זה היה בתשובה של המוסככניק, נעשה קולר שמן מנוע ואם זה לא יהיה הבעיה ניבדוק את השמן גיר. השאלה היא אייך אני יכול לדעת מאיפה בא השמן ולדעת בבירור מה אני צריך לעשות ברכב אני חייל די קצר בכסף ולא מחפש להחליף את כול מערכות הקירור שישנם ברכב . אשמח מאוד אם מישהו יודע ויוכל להגיד לי אייך ניתן לבדוק את מקור השמן ... תודה מראש שלומי

פורסם

כפי שכתבתי לך בהודעה הראשונה שלי וצדקתי שהקולר תקול.

הקולר תפקידו לצנן את שמן המנוע על-ידי סחרור של נוזל קירור מהרדיאטור דרך מעברי מים הנמצאים בתוך הקולר. ייתכן שמעברים נפרצו ולכן שמן נכנס למערכת הקירור.

לאחר החלפת הקולר יש לנקות היטב את מערכת הקירור משאריות של שמן מנוע. מומלץ לפרק את מיכל העיבוי ולנקותו היטב או להחליפו (עלות של 70 שקלים).

אני אישית ממליץ לך להחליף גם שמן מנוע+מסנן.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה על התשובות וההסברים הרכב הינו בעל תיבת הילוכים אוטומטית האם יתכן שקולר שמן המנוע הוא זה שהלך לעולמו מה הסיכונים לנסוע בצורה הזאת עד למוסך....??? ואם בכלל ברכב בעל תיבה אוטו' יש את הקולר שמן מנוע הזה ? תודה לחברי הפורום שמשיבים

• תוכן חדש...