Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

I'm Back - גרמניה וצ'יכיה 08.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשהייתי בפראג (בשנת 1996; אני גרתי במינכן ונהגתי לשם בנהיגה רציפה באופל קורסה 1.2 - כן, כן - כדי לפגוש את סבא וסבתא שלי שביקרו בה) היתה תערוכה ברובע היהודי, ליד בית הקברות היהודי, של ציורי ילדים מטרזנשטאט. סבתי לא הסכימה להיכנס משום שכאשר היא היתה שם, התייחסו אליהם יפה רק כאשר באו "אורחים". שאר הזמן היה ההתעללות הרגילה... סבא שלי, שדווקא שרד את אושוויץ (להבדיל משאר משפחתו), נכנס עימי.

על כל פנים, למה דווקא לשם נסעתם? אם כבר מחנות ועיירות מרפא, בגרמניה יש מבחר יותר טוב (למשל העיירה המדהימה Wiesbaden, שקרובה מאד לפרנקפורט); ולמה לא טסתם ישירות לפראג?

התמונות, אגב, מדהימות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

על כל פנים, למה דווקא לשם נסעתם? אם כבר מחנות ועיירות מרפא, בגרמניה יש מבחר יותר טוב (למשל העיירה המדהימה Wiesbaden, שקרובה מאד לפרנקפורט); ולמה לא טסתם ישירות לפראג?

התמונות, אגב, מדהימות.

טרזינשטט נמצאת מרחק נגיעה מפראג (חצי שעה נסיעה), אז מדוע שלא לבקר שם? :-o

תמיד אנחנו עוצרים בפרנקפורט (לקניות).

חוצמזה, אבי עובד Lufthansa - חייבים לעצור שם :-P.

העדפנו שלא לטוס לפראג, אלא להשכיר רכב ולסוע (הרבה יותר נחמד, נעים ונופי).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

וזול :)

הרבה יותר זול להשכיר רכב בגרמניה מאשר בכל מדינה אחרת באירופה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא חיכית בשעון לשעה עגולה לצלם את מר גשם וגברת שמש (או משהו כזה) ?:)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אלדד, את האמת? אין לי מושג.

חבל שנגמר. הייתי חוזר (בשמחה רבה) חודש אחורה...

עד לשנה הבאה :-P.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל- כמו תמיד התמונות מצויינות.

רק שאלה- כמה זמן טיסה זה לפראג ואיך המחירים של הטיסות ובתי המלון?

אשמח אם תפרסם סקירה על נושא זה.

גיא.

פורסם
אוראל- כמו תמיד התמונות מצויינות.

רק שאלה- כמה זמן טיסה זה לפראג ואיך המחירים של הטיסות ובתי המלון?

אשמח אם תפרסם סקירה על נושא זה.

גיא.

תודה רבה.

גיא, אני בחרתי באופציית השכרת הרכב בגרמניה ומשם המשכתי לפראג.

בנסיעה: פרנקפורט - פראג: בין 5 ל-5 וחצי שעות נסיעה, תלוי גם במהירות הנסיעה ובמצב התנועה (אנחנו נתקענו בפקק די רציני באיזור נירנברג, בעקבות שיפוצים והרחבת הכביש).

בטיסה: ת"א - פראג (ישיר, כמובן): בין 3 ל-3 וחצי שעות טיסה.

בתי מלון: תלוי באיזורים (האמת? אני כבר לא זוכר את החלוקה. אני אחפש את המפה של העיר ואשוב אליך עם תשובה מדוייקת).

אנחנו בחרנו ב-Crown Plaza (שהוא 4 כוכבים), שנמצא בפראג (אזור) 6 (אם איני טועה), שזה ליד מצודת פראג,

מעט מחוץ ל"עיר".

המחיר לא רלוונטי מכוון שאנחנו קיבלנו מחיר של עובדי Lufthansa. מצטער.

הערה: בבית המלון ניתן לשלם ביורו'ס או בקרונות צ'כיות - צריך לבדוק היטב את שערי המטבע ולראות מה יוצא יותר זול,

לא מחייב שבקרונות יצא זול יותר - תמיד. לעיתים גובים שערים גבוהים משמעותית ואז לא שווה לשלם במטבע המקומי אלא ביורו'ס.

מזון: זאת הייתה הפעם הראשונה שלנו בפראג ולא קיבלנו המלצות ספציפיות על מסעדות, לכן העדפנו שלשמור מרחק (בעיקר אימי - הרגישה למזון שמנוני).

ביום/יומיים הראשונים ארוחות הצהריים והערב התבססו על ג'אנק פוד (מקדונלדס, KFC).

ארוחת בוקר (טעימה להפליא) אכלנו במלון (כלול).

להתקיים על ג'אנק זאת אופציה לא בריאה במיוחד, אז קפצנו לסופר (Bila) וקנינו - גבינה צהובה (איכותית וטעימה), שתייה (מיצים ומים מינרלים) ולחמניות טריות - זה נתן לנו מענה לארוחות הערב.

הערה: כשקונים מים מינרליים: לבדוק היטב שלא מדובר במים מוגזים קלות או סודה. האירופאים מאוד אוהבים סודה ומשום מה הם ממשיכים לכתוב על הבקבוקים "מים מינרליים" (לפחות הצ'כים). מציק לאללה (למרות שאנחנו דווקא חובבי סודה).

שפה: אם אינך דובר צ'כית או פולנית - חבל לך על הזמן.

הצ'כים (למעט במלון, שם דיברו אנגלית שוטפת - חבל מהתפקיד שלהם) מסתבכים קשות עם אנגלית (ובמפתיע - רובם גם עם גרמנית) וקשה להחריד המצב הזה, שגורם לטעויות ואי הבנות (אפרט בהמשך).

תתחיל ללמוד צ'כית (דומה מאוד לפולנית. שתי שפות מזעזעות ושוברות שיניים מבחינתי).

הערה: הערה הנ"ל נוגעת גם בעניין המזון.

מכוון שהתקשורת אינה טובה במיוחד (בלשון המעטה) - תמיד לבדוק אם קיבלת את מה שהזמנת (כמו שציינתי - נוגע בעיקר לגבי המזון).

אנחנו הזמנו מק'נגטס וקיבלנו מק'נגטס ושרימפים (שאנחנו לא אוכלים) - את הטעות הנ"ל גילינו אך ורק כשהגענו למלון.

חובה לבדוק שאתה מקבל את מה שהזמנת וחובה לבדוק שקיבלת את העודף הנכון (הצ'כים [לפחות בסניף KFC בפראג 6] די רמאים - להשים תשומת לב עצבנית לגבי העודף המגיע לך).

מטבע מקומי: קרונה צ'כית - כפי שציינתי קודם.

בעיקרון? המחירים בצ'כיה די זולים - תודות לקרונות הצ'כיות.

ברגע שיכנס היורו (באופן מוחלט) - המחירים יעלו בהתאם ויהיה יקר יותר לבקר בה.

הערה: שים לב להערה שבסעיף בתי החלון.

כייסים: המזרח עוד לא הגיע למערב.

עוד לא נתקלתי בכמות כזאת של כייסים ובכייסים כ"כ מקצוענים (למזלנו הרב, אותנו לא כייסו. חברים של הוריי - שנכוו - הזהירו אותנו), בדר"כ צוענים ושאר יצורים מזעזעים, בדר"כ עובדים בזוגות (לדוג' - אשה מבקשת עזרה עם עגלת תינוק ובינתיים הגבר מכייס אותך מבלי שתרגיש [מקרה שקרה לחבר של אבי]).

ישנם שוטרים במקומות הומי ההאדם, אך הם אינם מזיזים אצבע - לא עושים כלום לכייסים, פשוט נותנים להם לכייס וללכת - לא ברור מאיזה סיבה (פחד?).

יש להזהר במיוחד באיזור גשר קארל - שם הם חוגגים על התיירים (ומריחים אותם מקילומטרים).

אני פחדתי עד מאוד להסתובב עם מצלמת הרפלקס ולצלם - זאת הסיבה שלא צלמתי יותר מידי.

קח מצלמה קומפקטית, זרוק לכיס פנימי (במעיל/ז'קט/אנאערף) וסע לשלום - הדרך הטובה והבטוחה יותר.

סיכום: פראג עיר מדהימה וחובה לבקר בה.

כשמבקרים בה (כמו בכל מקום אחר בעולם) - יש לקחת בחשבון את ה"בעיות" (או החסרונות) שציינתי.

אני אישית די נהנתי, למרות החסרונות (בעיקר הכייסים - שהצליחו לבאס אותי ולגרום לי לצלם הרבה פחות מהמתוכנן).

אני לא יודע אם אסע שוב לפראג, אבל בטוח שאסע שוב ל-Karlovy Vary המדהימה, בה לא יכלנו לטייל בעקבות מזג אוויר סגרירי ומגעיל למדי - העדפנו לצאת לדרכנו בחזרה לגרמניה (בבוקר - במקום לצאת לכיוון גרמניה - אחרי הצהריים).

מבחינת מוטוריקה - לא חסר מכוניות אקזוטיות.

במידה והחלטת לסוע לצ'כיה, קח רכב בפראג וסע ל-Mlada Boleslav, שם נמצא המפעל (סליחה - עיר) של שקודה.

חוויה מדהימה, ללא ספק ה-חוויה בטיול (מבחינתי).

כמו כן, אם כבר לקחת רכב - סע גם לטרזינשטט, גם שם חובה לבקר :-(.

בהצלחה.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...