Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר להרכבת HDD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי סלוט פנוי ואולי אקנה את הבקר SATA הזה, אבל שני שאלות:

1. האם כדאי לבזבז סלוט בשביל זה ולא לנסות להחליף אותו לIDE?

2. השאלה אם אייבורי יסכימו להחליף משום שחתכתי עם סכין יפנית את העטיפה והוצאתי את הדיסק קשיח.

ואייל, אין לי 2 קשיחים וצורב. יש לי צורב וקשיח אחד שמפוצל ל2(C וD) אבל תודה רבה על העיצה, המחשב באמת דלוק כל הזמן, מסביב לשעון. אתה חושב ששני דיסקים קשיחים יעמיסו על ספק 500W סטנדרטי? הצורב לא עובד כמעט. פה ושם.

פורסם

עם ספק 500W אתה אמור להיות בסדר. אצלי עבדו עד לא מזמן ארבעה דיסקים קשיחים עם ספק של 475W. שני דיסקים (ואפילו שלושה) יכולים לעבוד בכיף גם עם 340W (מנסיון).

"ai motoare capul doare"

פורסם
פתחתי את המחשב כדי להרכיב. אני רואה שיש על הלוח מקום ל2 יציאות SATA. הדיסק קשיח שקניתי הוא סאטה אבל יש לי כבר דיסק קשיח אחד מותקן + צורב, שניהם SATA, כך ששני יציאות הSATA בלוח תפוסות.

מה עליי לעשות?

אין מה לעשות. מה גם אם הלוח אם שלך תומך רק ב-SATA רגיל וה-HDD הוא SATAII הוא פשוט לא יעבוד. האופציות שלך הן:

א) לקנות לוח אם חדש עם לפחות 4 יציאות SATA (זה בתנאי שהמעבד והזיכרונות יתאימו).

ב) להוציא את ה-HDD היותר קטן מהמחשב ולשים את ה-HDD החדש (זה בתנאי שה-MB תומך ב-SATAII). אתה לא חייב לזרוק את ה-HDD הישן, אפשר לקנות בשבילו קופסה עם מתאם SATA ל-USB (בסביבות 100 ש"ח) ולהשתמש בו בתור כונן חיצוני נייד.

לגבי חיבורי חשמל, שים לב של-SATA חיבורי חשמל מיוחדים (אומנם יש גם כונני SATA ישנים עם חיבור ATA רגיל). אם אין לך בספק כח יציאות חשמל SATA, אתה יכול לרכוש מתאם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אגב , יש היום לוחות טובים של ASUS עם SATA רבים במתחת ל200 ש"ח, תומכים ב1333MHZ וגם בכל מעבד עם סוקט 775, לכן אם מחיר הבקר הזה מתקרב למחיר הלוח הייתי כבר מחליף לוח.

אם אתה מחפש את הפתרון הזול ביותר נקודתית לבעיה זו, יש היום צורבים ב 70 ש"ח , IDE .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אם אתה מחפש את הפתרון הזול ביותר נקודתית לבעיה זו, יש היום צורבים ב 70 ש"ח , IDE .

גם רעיון

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

1) הארד דיסק לא צורך כמות חשמל רבה בכלל, אין צורך בספקי כוח עצומים בשביל להפעיל 4 דיסיקם קשיחים, לצורך העניין יש להריץ חיפוש קטן באינטרנט לגבי צריכת החשמל של דיסקים קשיחים. 4 דיסיקם קשיחים + צורב במערכת בסיסית ביותר ללא כרטיס מסך מפלצתי, גם ספק נורמאלי ויציב של 300 וואט יספיק ביותר. (ספק נורמאלי ולא זבל סיני ב 50 שקל).

2) נכון להיום, אין שום הבדל לצרכן הביתי בין ממשק SATA לבין SATA 2 מכיוון שהמהירות התאורתית של SATA היא כ 150 מגה בשנייהוהמהירות התאורתית של SATA 2 היא כ 300 מגה בשנייה!!!. נכון להיום, דיסק קשיח שיש לכונלו הרגילים של ה 7200 RPM 16 מגה באפר 320/500 גי'גה, לא עוברים את ה- 100 מגה בשנייה בפיק שבפיק העבודה, לא מתקרבים לזה.

אלה אם כן יוצרים מערכי RAID שזה סיפור אחר.

לכן אם הוא יקנה כרטסי או ממשק בעל SATA שום נזק לא ייגרם לביצועים.

Fat Bastard

"אין מה לעשות. מה גם אם הלוח אם שלך תומך רק ב-SATA רגיל וה-HDD הוא SATAII הוא פשוט לא יעבוד. האופציות שלך הן:

א) לקנות לוח אם חדש עם לפחות 4 יציאות SATA (זה בתנאי שהמעבד והזיכרונות יתאימו).

ב) להוציא את ה-HDD היותר קטן מהמחשב ולשים את ה-HDD החדש (זה בתנאי שה-MB תומך ב-SATAII). אתה לא חייב לזרוק את ה-HDD הישן, אפשר לקנות בשבילו קופסה עם מתאם SATA ל-USB (בסביבות 100 ש"ח) ולהשתמש בו בתור כונן חיצוני נייד."

מהיכן הוצאת שדיסק קשיח בממשק SATA 2 לא יעבוד לו עם ממשק SATA? : :shock:

הוא פשוט יעבוד בממשק SATA 1 וזה הכל, שום פגיעה בביצועים ושום כלום. לצורך העניין יש לעניין באינטרנט למידע נוסף על מושגים אלו.

בשביל העניין רק לבדיקה שלך, תקח מחבר כונן SATA 2 תחבר למישהו עם ממשק SATA והפלא פלא...

cobraf

שוב, כונן בעל ממשק SATA 1 יעבוד מצויין ללא שום בעיה בממשק SATA2 מכיוון שממשקים אלו תומכים גם לאחור וגם לקדימה, אין שום בעיה עם זה בכלל.

**** לזכור, ממשק SATA 2 תומך לאחור גם כן, כמו כן, כמו שכתבתי בהתחלה, ממשק SATA 1 מסוגל תאורתית לתמוך בכ 150 מגה בשנייה, למרות שהכוננים שיש לכולנו כאן או לרובנו, לא מעבירים קרוב ל 100 מגה בשנייה. SATA 2 תומך בכ 300 מגה בשנייה, שאת זה אתם מבינים לבד, רק מערך RAID 0 עם כוננים של 15K בקושי יגיע לזה.

פורסם

תראה, לקנות לוח אם חדש תחשוב על זה, מה הטעם באמת? אם אתה לאמ תכנן לרכוש מחשב חדש בזמן הקרוב וכו', זה מיותר, מכיוון שבשבועות וחודשים אלו לאט לאט יוצאים עוד ועוד דברים חדשים. ולהוציא מעל 200 שקל רק על זה? חבל.

מה שכן אני הייתי עושה, חוזר לחנות, מבקש להחליף את הכונן הקשיח באחד עם חיבור PATA.

מדוע? הרבהי קפצו ויגידו שזה איטי, אבל מה שהכי מעניין הוא, שהלוח אם שלך תומך במהירות של PATA 133/100

שזה אומר מהירות תאורתית של עד כ 133 מגה בשנייה, כן כן, גם החיבור הרחב הענק הישן הזה, תומך במהירויות לא רעות כלל וכלל.

אין שום בעיה לחבר אותו כ PATA עם החיבור הגדול, מדוע SATA יותר נוח? מכיוון שאין בו צורך להגדיר מאסטרים ועבדים, המערכת מזהה אוטומטית ופשוט הממשק קל יותר לתפעול, זה הכל, בנוסף למהירויות התאורטיות החדשות שהוא תומך שבכל מקרה לא עוזר לאף אחד.

לכן, עצתי, היא לא להסתבך יותר מדי, קנית? מצויין! תגש אל החנות, תחליף באחד עם חיבור PATA הרחב וזהו, זה הכל, תחבר ללוח ושלום על ישראל. מכיוון שהלוח תומך עד מהירות של כ PATA 133 שזה מכעט כמו SATA1 וממה שלמדנו בהתחלה? הכונן הרי לא מגיע אפילו ל- 100 בפיק ובשיא של העברת קבצים וכו', אפילו לא 90 ואני אהיה לארג' ואגיד שאם הוא מתקרב לכ- 75-80 זה ממש נחמד. כל זה בדוק, נא לעיין באינטרנט לאי ספיקות למינהן.

(יוצאים מנקודת ההנחה שהוא קנה כונן סטנדרטי לחלוטין 500 ג'יגה 16/32 מגה באפר 7200, כוננים כאלו מגיעים בשיא בדרך כלל לכ 85 מגה גג בשנייה בתעבורה בשעת שיא מאמץ).

כך שהפתרון הסופי? פשוט, תחילף בחנות לאחד עם חיבור רחב, אם זה אפשרי, ולא צריך לקנות יותר שום דבר.

דרך אגב אם יש ספיקות בלב, כונן של WD 750 ג'יגה 16 מגה באפר 7200 מגיע בשיא לכ- 80 מגה בתעבורה. שזה לא מתקרב ל- 100 מגה בשנייה, מה שאומר שהחיבור הרחב שלך שהלוח תומך בו שהוא 133 מגה בשנייה, אמור להחזיק יפה.

:wink:

בקשר לשאלה שלך שנשאלה עוד בהתחלה, איזו מערכת רצויה? NTFS ללא כל ספק, היום FAT32 אתה יכול לשכוח ממנו.

פורסם

תודה שוב על תשובתך המפורטת. ואם לא ירצו להחליף כי פתחתי את הניילון של העטיפה בסכין יפנית כדי להוציא את הHDD? מה אז תהיה האופציה העדיפה?

פורסם

אוטומטיק, הרשה לי לתקן אותך בסוגייה קטנה.

דיסק SATA2 יכול לעבוד על לוח שתומך SATA בלבד, ע"י ג'ימפור. במקרה נתקלתי בבעיה זו לא מזמן עם דיסק חדש שבמצב DEFAULT המחשב לא זיהה אותו, ולאחר ג'ימפור לSATA המחשב כן זיהה אותו.

כמו כן קרה לי מהצד השני מקרה הפוך : לוח אם שתמך SATA בלבד ולא זיהה דיסק SATA2, התחיל לתמוך SATA2 ע"י עדכון BIOS בלבד !

אני לא הייתי מחליף את הדיסק ל IDE. במיוחד כאשר צריך להוסיף מעל 100 ש"ח.

לצורך השווה, בשבוע שעבר רכשתי שני דיסקים של סיגייט :

IDE 320GB עם 8 מגה באפר עלה 320 ש"ח

500GB SATA2 עם 32 מגה באפר, עלה 290.

וברור ש320 SATA עלה יותר לכיוון ה220 (סדר גודל).

דרך אגב, אני אישית קניתי לפני כמה חודשים מחשב חדש חזק , ולא חסכתי שקל, אבל שמתי בו צורב IDE.

למה? הרבה טוענים שצורב IDE יותר יציב ואיכותי, וגם ככה היה לי אחד חדש כזה בן חודשיים במחשב הישן , אז זרמתי עם זה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
1) הארד דיסק לא צורך כמות חשמל רבה בכלל, אין צורך בספקי כוח עצומים בשביל להפעיל 4 דיסיקם קשיחים, לצורך העניין יש להריץ חיפוש קטן באינטרנט לגבי צריכת החשמל של דיסקים קשיחים. 4 דיסיקם קשיחים + צורב במערכת בסיסית ביותר ללא כרטיס מסך מפלצתי, גם ספק נורמאלי ויציב של 300 וואט יספיק ביותר. (ספק נורמאלי ולא זבל סיני ב 50 שקל).

הארדיסק כן צורך כמות חשמל יפה בעת ההדלקה,

כמובן כמדברים על יותר מ-3,

כדי לעמוד בעומס על הספק בעת ההדלקה הראשונית[להדליק מחשב, מאווררים, לוח, כרטיס מסך הארדיסקים ושלל מנורות נוספות],

יש אפשרות לקבוע Delay בין הארדיסק להארדיסק בביוס,

במחשב שאני משתמש בו עכשיו, ההדלקה הפיזית של המחשב[עד שיש רעש של ביפ], לוקחת כ-10 שניות.

למרות שמדובר בהממוון זמן, אני מעדיף לתת לספק להתעורר לפני שמפילים עליו הכל במכה.

לגבי ההארדיסקים עצמם,

תקנה כרטיס SATA PCI בעל 4 יציאות ותעביר את כל החיבורים לשם.

----

פורסם

ובקשר לכמות חשמל, מה שאמרתי זה מנסיון.

היו לי בעיות שונות ומשונות במחשב , ולא משנה מה החלפתי, כלום לא עזר.

מעבד, זכרון , לוח , כרטיסים שונים.

בסוף נפל לי האסימון שהוספתי לאחרונה הארדיסק נוסף , בנוסף לשניים הקיימים והספק לא החזיק זאת (500W גנרי חרטא) ולאחר מכן התחילו הבעיות.

מכיוון שזה היה מחשב ישן וידעתי שאני הולך לקנות חדש, השקעתי בספק מותג עם REAL 300W בלבד, וזה הספיק!

מה שלימד אותי כמה דברים:

אין תחליף לספק כח איכותי, זה משפיע על כל פרמטר בביצועי המערכת.

וכמובן לא להאמין לכמות הוואטים הרשומה על הספקים הסיניים השונים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לרוב את ספקי הכוח אפשר להאמיד את איכותם ע"פ המשקל שלהם.

רוב ספקי הכוח הטובים[Enermax 350W ספק כוח מעולה] עולה 150-200 שקל.

ספק כוח גנרי חרטא סיני עולה 50 שקל ולא שווה כלום.

----

פורסם
1)

בשביל העניין רק לבדיקה שלך, תקח מחבר כונן SATA 2 תחבר למישהו עם ממשק SATA והפלא פלא...

כבר נוסה. לא עובד.

בקר SATA2 יעבוד עם כונן SATA1.

בקר SATA1 לא יעבוד עם כונן SATA2.

אין תחליף לספק כח איכותי, זה משפיע על כל פרמטר בביצועי המערכת.

וכמובן לא להאמין לכמות הוואטים הרשומה על הספקים הסיניים השונים.

מחזק. בנוסף גם יש את עניין הרעש. ספק כח זהו הגורם העיקרי לרעש.

אם אתה הולך לשבת הרבה מול המחשב או לשים בחדר שינה מחשב שפועל 24 שעות ביממה, ובכלל, לשים את המחשב במקום שיש בו אנשים, ספק שקט מאוד יעזור.

• תוכן חדש...