Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזכיר לאוהבי המשאיות את ההשקה של משאית סקניה אספנות ביום שישי הקרוב במסגרת מפגש מועדון סאאב

בברכה,

אורן

אביב 2007 1 חדש.doc

אביב 2007 2.doc

אביב 2007 3.doc

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אנחנו כבר בעניין של סקאניות- ראיתי אתמול אוטובוסי סקאניה מעניינים במוזיאון אגד: יש להם ידית הילוכים קטנה, כמו ב"ווילסון" של הליילנד, אבל לפי מה שראיתי- מחוברת חשמלית! מישהו יודע להסביר את הפעולה של הגיר הזה? -מעניין! אגב, לא תזיק גם הסבר על הפעולה של ה"ווילסון" ההידראולי- עד עכשיו אני לא בטוח, איך זה בדיוק עובד!:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אז ככה :

הגיר הוא כמו שאמר אורן ידידי, הוא גיר ווילסון עם פיקוד אלקטרו פנאומטי.

הגיר של הסקניה זהה (מבחינת תפקידו ואופן פעולתו) ממש כמו של הטייגרים (ליילנד).

את עיקרון הפעולה קשה לי להסביר אך אני ינסה,

לכל הילוך והילוך יש שסתומים פנאומטים אשר ניקראים מפחיתי לחץ.

לכל הילוך והילוך יש לחץ שונה.

השילוב של ההילוך בתוך התיבה נעשה ע"י חלקים הנראים ממש כמו סנדלי בלימה ,

(נקרא לזה בשם הזה כרגע- אולי יש לו שם אמיתי אך את זה אני לא יודע)

כאשר הנהג משלב להילוך אז ננעל על ההילוך הישיר "סנדל בלימה " בגודל מסויים,

וכאשר מחליפים הילוך ה"סנדל בלימה" שהיה משולב משתחרר ,ולאחר שיחרורו "סנדל בלימה" בגודל אחר ננעל על ההילוך הישיר.

אי לכך היה צורך לבצע השעיה בין הילוך להילוך ,

תוך כדי המתנה בין ההילוכים הנהג היה צריך לשמוע את שיחרור השסתום.

היו מקרים שבהם נהג לא היה מבצע השעיה בין ההילוכים ואז שני הילוכים היו משולבים יחד.

תיבת ההילוכים הייתה אמינה מאוד וכמו כן ההחלפה של תיבה כזאת הייתה מצריכה מכונאי אחד עם זמן של שעתיים לעבודה.

ירון מאיר

גילוי נאות:

כל זאת סיפר לי אבי שהיה מכונאי בסניף אגד כפ"ס בין השנים 1964 עד 1980.

ולאחר מכן עבר לעבודה על "הקו" כנהג.

פורסם

בכניסה לבסיס שלי (מחנה ענתות) יש וולוו F12 שנת 1980 שעומדת כבר כמה זמן בלי תזוזה.

הדרך היחידה לברר של מי המשאית, זה לשאול את הפועלים שסוללים ליד כביש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ירון וגנאדי,

גיר ווילסון דומה במנה שלו לגיר אוטומטי, ז"א גיר פלנטרי. ההבדל הוא בכך, שבווילסון אין מוח שאחראי על החלפת הילוכים, ובמקומו מערכת שליטה פניאומטית, ובמקרה של הסקניה, אלקטרו פניאומטית. כמו שירון כתב, הנהג בוחר הילוך, שסתום פותח מעבר לחץ אוויר, ובוכנה מתאימה מפעילה סרט בילום או מצמד על מערכת שילוב פלאנטרית. בבית ידית ההילוכים של הסקניה, ישנו מנגנון מכני, שמונע דילוג על הילוכים בעת הורדה, כך שלא ניתן להוריד מרביעי לשני או משלישי לראשון. זה כמובן בא להגן על המנוע מפני סיבובים מהירים מדי.

ברגע שחהחה לי תרשים של הווילסון, תקבלו.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

גם בידית של ליילנד זה ככה- אי-אפשר להוריד ישר להילוך נמוך, מבלי לעבור קודם על אחד לפניו...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
בכניסה לכפר ויתקין מהכביש הישן משאית בולדוג במצב שלם

ובאותה חצר D 500 עם קבינה בהרכבה ישראלית

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

אתמול, בשעה טובה, עברתי "טבילת אש": עשיתי נסיעה ראשונה שלי לבד עם משאית הגדולה שלי בכביש, אחרי שקיבלתי את הרישיון לפני כחודשיים, באופן כללי זו הייתה בכלל נסיעה השניה ה"עצמאית" שלי בכביש עם משאית כלשהי (הראשונה הייתה כשהעברתי את הצ'יפטיין מהמוסך למושב). עוד יותר מכך- אתמול הייתה גם הפעם הראשונה, שנסעתי עם משאית כלשהיא עמוסה (וגם העמסתי אותה, וקשרתי את המטען לבד:-) )!

מה אני אגיד- זה היה הרבה פחות מפחיד, ממה שחששתי! לפני הנסיעה פשוט רעדתי מפחד- בכ"ז, למי שלא יודע, אני איש הייטק, ולא נהג משאית, ורישיונות שיש לי- רק לצורך להזיז את הכלים שבאוסף שלי! אבל, מרגע, שנסגרה הדלת, והורדתי את המאקסי- אמרתי לעצמי: "אתה נהג עם 13+ שנות ניסיון, ממה אתה מפחד, לעזאזל?!"- ואכן, אחרי 3 דקות נסיעה, כבר הייתי רגוע, כנחש!

היה מעניין לראות את התגובות של האנשים, שראו את הסופר-ביבר נוסעת: זה התחיל מהלם: "מה, זה עוד נוסע?!:shock: ", המשיך ב"וואו, איזו משאית ישנה, מגניב!:-D", ועד ל"מה, ואתה נוהג בזה?!"!

באופן כללי, משאית הפתיעה אותי לטובה: היא הסתברה כ-דיי ידידותית לנהג, יחסית למה שציפיתי- מאיצה לא רע, מחזיקה כביש לא רע (במיוחד עמוסה), שדה ראיה סביר בהחלט למה שאפשר היה לצפות ממפלצת בעלת אף ארוך, ובסופו של דבר- גם מגיעה למהירות בהחלט סבירה- 90-100, לפחות על הספידומטר, ולא מעקבת את התנועה בכביש המהיר, כפי שחששתי בהתחלה שיקרה! היה מצחיק לראות את הפרצופים של הנהגים של הרכבים האיטיים במיוחד, שבכ"ז החלטתי לעקוף, כי היה כבר בלתי נסבל לנסוע אחריהם: "מהההההה זה??!?!?!?!?!?!?:shock: :shock: :shock: "!

בעיה אחת, שמאוד מטרידה אותי: לאחר נסיעה קצרה, יורד לי הלחץ שמן: בהתחלה, כשמניעים, הוא גבוה, אחרי כמה דקות מתייצב על בערך-רבע מהסכלה של המד, אבל, ברגע שעוזבים את הגז- אין לחץ בכלל! והוא עולה רק כאשר נותנים לחיצה "בריאה" על הדוושה! וכך יוצא, שתמרוני חניה עושים ללא לחץ שמן בכלל, וזה מפחיד אותי לאללה! חברים, למישהו רעיונות לגבי מה זה בדיוק יכול להיות?

ותמונות:

n.JPG

nn.JPG

nnn.JPG

פורסם

ברשיון משאית יש הדרכה של קשירת מטען ?(בעד 15 לא היה לי דבר כזה)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ברשיון משאית יש הדרכה של קשירת מטען ?(בעד 15 לא היה לי דבר כזה)

כשעשיתי רשיון למעל 15 טון לפני 11 שנים לא זוכר שהיה דבר כזה , נדמה לי (אם אני זוכר נכון) שהיה משהוא שקשור לאופן העמסת וחלוקת מטען (משקל) שזה גם תורה בפני עצמה

ערן בלגאן - נהג ליסינג מדופלם :roll:

פורסם

קצת אוף, אבל לא מצאתי מקום אחר שעוסק בתחום .

מדובר בכל מקום על כך שכרגע בעלי רשיון אופנוע עד 500 עושים מבחן שליטה ומקבלים בלתי מוגבל.

הפקידה בפוטו שהוציאה לי את הטופס הירוק לעיניין שאלה משהו אם אני רוצה לשדרג גם את הרשיון משאית מעד 12 למעל 12 .

אני לא שמעתי על השינוי (ההייתי בהודו עד לא מזמן ) ,בכל אופן עד לבאלגן הייתי עד 15 .

בקיצור ,מותר לי עדיין לנהוג עד 15 נכון?

אני צריך לעשות רק מבחן שליטה כדי לקבל מעל 12 ?

מה ההגבלה הבאה? ז"א אם יש לי מעל 12 טון ,הרי אני לא יכול לנהוג על משאית פול טרייליר שרק נותקה העגלה נכון?

איך יודעים מה הדבר הבא שמגביל אותי?

תודה לעונים

אומי

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תוספת אחת קטנה כחובב אוטובוסים מושבע הסקניה הנ"ל שידוע גם בשם סקניה גבוה היה מצויד ב מנוע וי 8 דבר לגמרי לא שגרתי באותם ימים ומי שנסע עם אוטובוס כזה לאילת יודע שהאוטובוסים האלה היו אוכלים את העליות של של סדום יותר טוב מכל רכב פרטי באותה תקופה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...