Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, פותח השרשור התעניין לדעת איזה מהיצרנים שפירט ימכור לו מכונית שלא תתקלקל.

אין תשובה לשאלה שכזו, וגם אם לוקחים את כל סקרי האמינות, אי אפשר לתת לו תשובה.

נכון, אפשר להגיד שמתוך סקרים שונים עולה שסטטיסטית, בדרך-כלל לקוחות טויוטה שבעי רצון יותר מאחרים.

אי אפשר בשום פנים ואופן להגיד מה אופי התקלות, ובוודאי אי אפשר להגיד מה עלות התיקון, כשכבר מתרחשת תקלה.

אם פותח השרשור היה מתעניין ב"אמינות" יצרנים לשם תזה שהוא כותב לתואר שני, אולי כל ההתפלפלות הזו היתה שווה משהו.

מכיוון שהוא מעוניין לרכוש מכונית בודדת ולא מדגם של 1000, כל הפלסף הזה לא שווה.

אם היה שווה, לא היית מוצא כאן שרשורים של לקוחות טויוטה המומים שהתבקשו לשלם 13 אלף ש"ח על ממיר ומחשב מנוע, ומרגישים כמו יהודי חרד תושב מאה-שערים שגילה כרגע שאין אלוהים.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא, פותח השרשור התעניין לדעת איזה מהיצרנים שפירט ימכור לו מכונית שלא תתקלקל.

ארנון, עברית היא עדיין שפת האם שלי.

פותח השרשור הגדיר את נושא השרשור כך: "לקראת קניה -איזה חברה יותר אמינה טויוטה,סובארו,מזדה,פורד ?".

"יותר אמין" איננו שווה בשום אופן ל"לא מתקלקל".

אני מקווה שלפחות על זה אתה מסכים או שאני אצטרך לפנות בעניין לאקדמיה לעברית כדי לשכנע אותך?

פורסם

חברה אני קורא את כל ההתפלפלות שלכם ! ורוצה מעט להבהיר את הנושא:

באשר לשאלתי אני מחדד: כל מה שאני רוצה זה לדעת האם לתת עדיפות למכונית מסויימת בהתבסס על המוניטין אני מדגיש המונטין שיש לה בכל הנוגע לאמינות . למען הסרת ספק מכונית אמינה מבחינתי הינה מכונית שרוב הסיכויים שתעבור 150-200 אלף קילומטרים ללא תיקונים חריגים במוסך.

אני מתכוון החל מתקלות חשמל קטנות ומעצבנות וקלה בהחלפת גיר ושיפוץ מנוע.

ההנחה הבסיסית שלי שיש עובדות בשטח לאורך שנים שיוצרות את אותו מוניטין של אמינות לאותה חברה .

המונטין יכול שיהיה חיובי ויכול שיהיה שלילי המוניטין יכול להיות מוצדק ויכול להיות שלא מוצדק ! מנסיוני בחיים יש לתת משקל לא קטן לנושא וזאת לאור שמוניטין החיובי של החברה נבנה לאורך שנים ולכן הוא משקף את העתיד .

כמובן שכל זאת בהנחה שחברה שעמלה שנים רבות ליצירת המוניטין לא תשנה את דרכה ותתחיל לזייף בעתיד !!

פורסם

וכל מה שמנסים להגיד לך כאן זה שעדיף לך לתת חשיבות למכונית שתתאים לצרכיך ולא לנתונים שאף אחד לא יכול לנבא.

בטח ובטח לא לתקופה בה הרכב יגמע 200K קילומטר.

פורסם
באשר לשאלתי אני מחדד: כל מה שאני רוצה זה לדעת האם לתת עדיפות למכונית מסויימת בהתבסס על המוניטין אני מדגיש המונטין שיש לה בכל הנוגע לאמינות

עכשיו גם אתה מתפלפל.

קראת את ההודעה הראשונה שלי, זו עם הלינקים בנושא קורולה ?

אם לא, קרא.

אם כן, זה מה יש. ככל הנראה קורולה היא המכונית עם מוניטין האמינות הטוב ביותר, ומיוצרת ע"י היצרן עם המוניטין הטוב ביותר, אבל מסתבר שישנם כמה וכמה אנשים שחוו על בשרם חוויה שונה מהותית מזו שלה ציפו כשרכשו קורולה.

בכמה אנשים מדובר ? לא ידוע.

כאן בפורום היו כמה וכמה. אולי אלה כל האנשים שנתקלו בתקלה כזו, ואולי על כל אחד שכתב כאן יש עוד 100 שלא. אין לדעת.

האם זה מספיק כדי לשכנע אותך להתמקד בפרמטרים אחרים, מדידים יותר ? החלטה שלך.

מידע מבוסס יותר אין בנמצא.

אתה מוזמן להחליט אם אתה מוכן להתמודד עם המציאות כפי שהיא, או שאתה רוצה לקבל כאן חיזוקים חיוביים לאמונות ולתחושות הבטן שלך.

פורסם
אני לא מבין מה אתה רוצה, ונראה שגם אתה לא.

אם 5 קורולות מתוך 1000 נתקעו (ואין לך מושג מדוע - אולי הלך להן מנוע), ולעומתן 20 מגאן מתוך 1000 נתקעו (ואין לך מושג למה - אולי נגמרה סוללה בכרטיס ההתנעה) - זה עדיין מותיר 995 קורולות שלא נתקעו, ועוד 980 מגאנים שלא נתקעו.

עכשיו מישהו נכנס לפורום ומבקש אוטו אמין - כלומר כזה שלא נתקע ולא מתקלקל.

אתה יכול להבטיח לו שהקורולה לא תתקע ? - לא !

אתה יכול להבטיח לו שהתיקון, אם יהיה כזה, יהיה פשוט וזול ? - לא ולא !

כל מה שאתה וחברך אלון יכולים זה למלמל משהו על סטטיסטיקה וסקרים ויבואנים ובלה-בלה-בלה.

אתה מוכן לכסות מכיסך שיפוץ תיבת הילוכים ו\או החלפת מנוע ברכב היפני שירכוש השואל ?

אני יודע לבד מה התשובה.

- לא.

פותח השרשור ביקש לדעת החברה האמינה ביותר, ולא על רכב שלא מתקלקל.

עוד לא נולד המפלצת שלא מתקלקת לעולם.

ויש הבדל בין לא מתקלקל למתקלקל פחות.

ואתה לא יכול להתכחש לעובדה, שצרפתים תמיד נמצאים במקומות האחרונים בסקרים הבאמת רציניים, שנוגעים לדגמים הרלוונטיים אלינו,וכמעט תמיד היפנים תופשים את המקומות הראשונים, והסקר שפורסם במוטוקאר לא יכול לקבל תשומת לב, פשוט כי שם (ארה"ב) יש רכבים שונים לגמרי.

תענה לי על השאלה : האם זה סוג של מתיחה, שכמעט כל סקר וסקר תמיד הצרפתים למטה ? (מתוך בערך 100 יצרנים מתחרים נוספים ?) וכמעט תמיד היפנים למעלה ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
ואתה לא יכול להתכחש לעובדה, שצרפתים תמיד נמצאים במקומות האחרונים בסקרים הבאמת רציניים, שנוגעים לדגמים הרלוונטיים אלינו
מועדון הנהגים הגרמני ADAC מפרסם מדי שנה סטטיסטיקת רכבים שנתקעו והזמינו חילוץ.

בשנת 2007 בקטגוריית מיניוואנים, את המקום השלישי לקחה מאזדה 5. את המקום הראשון מיצובישי ספייס-סטאר (שלא נמכרת בארץ).

רוצה לנחש איזה מכונית הקדימה את המאזדה 5 ? סיטרואן פיקאסו.

זה כתשובה לטענה הנחרצת וחסרת הבסיס שלך.

אבל העניין המהותי יותר שאתה מתקשה לתפוס הוא זה:

הרכבים הגרועים ביותר בסקר הזה הציגו 25 תקיעות ל 1000 רכבים, בעוד שהטובים ביותר, בערך 5.

במילים אחרות, גם כשאתה נוהג ברכב הגרוע ביותר בסקר האמינות הזה, עדיין יש לך סיכוי של 97.5% לא להיתקע איתו.

האמנם עדיף לרכוש רכב שאינו מתאים לצרכיך רק כי הסיכוי להיתקע איתו הוא 0.5%, כשהרכב שמתאים לך כמו כפפה ליד עלול להיתקע בסבירות של 1.2% ?

פורסם

במקרה או שלא במקרה ,

היום נתקעתי באמצע הנסיעה לירושלים בכביש מס 1 עם רכב הליסינג שלי מסוג פורד פוקוס מודל 2007

מחשב הרכב ניתק באמצע הנסיעה את המנוע ,הרכב נגרר למוסך !

את הפורד מונדאו אני מוחק מאפשרויות הרכישה !

פורסם

חשוב לי להבין את הרציונל שלך.

אתה מוחק מהרשימה רק יצרנים שהמכוניות שלהם נתקעו כשאתה בתוכן ?

או באופן כללי יצרנים שהמכוניות שלהם נתקעו כשמישהו ישב בפנים ?

דרך אגב, מחק גם את מאזדה מהרשימה. היא חברת בת של פורד וחולקת מכללים רבים עם הפוקוס שנתקעה לך.

פורסם

דרך אגב, מחק גם את מאזדה מהרשימה. היא חברת בת של פורד וחולקת מכללים רבים עם הפוקוס שנתקעה לך.

טוב לאור הציניות שלך אני אוסיף

היתה לי שיחה מאוד מעניינת עם הגרריסט בזמן הנסיעה לירושלים .

ואני מצתת את הגרריסט "הפוקוסים האלה כל הזמן מתקלקלים גם סיטרואן הם מכה .... יפניות אני גורר תמיד בעקבות תאונה ! תקלות זה מאוד נדיר .... תאמין לי אני 15 שעות ביום עם הגרר וכבר הרבה שנים על הכבישים" .

אגב הגרר הגיע עמוס בפוקוס חדשה יותר משלי !

פורסם

נכון - גם מאזדה נתקעת

אבל ממש לא חולקת רכיבים חשמליים , ומכניים רבים עם פורד

יותר מזה - בקרת יצור ואיכות שונה לחלוטין . כל חברה עם הבקרה שלה .

( לפורד בעלות חלקית של כ 33% במאזדה ( לא זוכר בדיוק ) לעיתים שלדה ומרכב תואמים )

פורד ומאזדה מחליפות ידע , תכנון מנועים - אבל כל אחת בד"כ מפתחת ומייצרת בנפרד

( המנוע ב " מונדיאו " פיתוח של מאזדה ( תואם מאזדה 6 הקודמת ) - יצור של פורד )

כך שזו הכללה כללית ( גם היבואן " דלק מוטורס " מייבא את שתי החברות )

אז תקלה באחת - אומרת כי השנייה גם לא תקינה :roll:

ותקלות חשמל ביונדאי מחייבות את מיצובישי :idea: ( מנוע הסונטה פיתוח של מיצובישי, עם שינויים של יונדאי )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
טוב לאור הציניות שלך אני אוסיף

היתה לי שיחה מאוד מעניינת עם הגרריסט בזמן הנסיעה לירושלים .

ואני מצתת את הגרריסט "הפוקוסים האלה כל הזמן מתקלקלים גם סיטרואן הם מכה .... יפניות אני גורר תמיד בעקבות תאונה ! תקלות זה מאוד נדיר .... תאמין לי אני 15 שעות ביום עם הגרר וכבר הרבה שנים על הכבישים" .

אגב הגרר הגיע עמוס בפוקוס חדשה יותר משלי !

נהג הגרר משקר !!

איפה פזו, איפה רנו, שקרן הגרריסט הזה..

אם אתה בוחר להאמין לגרריסט יבושם לך, אני מניח שגם את הבחירה שלך ברכב החדש שלך תעשה על פי המלצת אותו גרריסט מדופלם.

קנה יפנית ותקווה שלא תחזיר את נשמתה לבורא, הרי אתה מנסה לשכנע את עצמך לעשות זאת, והנה הגיע גרריסט ונתן לך את הדחיפה האחרונה.

בהצלחה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם אתה בוחר להאמין לגרריסט יבושם לך, אני מניח שגם את הבחירה שלך ברכב החדש שלך תעשה על פי המלצת אותו גרריסט מדופלם.

אתה צודק מאה אחוז !

רק עכשיו נחשפה מאפיה איומה ונוראית, מאפיה שממומנת בידי יבואני הרכב היפאנים ושעושה את הדברים הבאים:

- מפזרת 'אבקת חשמל' על כלי רכב מתוצרת אירופאית בדגש על מכוניות מתוצרת פורד, סיטרואן רנו ופיזו.

האבקה הבלתי ניראת תוקפת את מחשבי הרכב ושורפת אותם.

- חבר אחר של המאפיה מופיע עם גרר ומספר לקורבן ההמום שהוא כל הזמן גורר מכוניות מהתוצרת הזו. הקורבן התמים מיד מוכר את הרכב שלו ורוכש יפאנית. :shock:

אם אתה רוצה להאמין לאגדת הילדים הזו - זכותך.

אני בוחר לאמץ את האופציה הרציונאלית, קרי: הגרריסטים ואנשי מקצוע אחרים מהתחום מבינים ויודעים היטב איזה רכב מועד לפורענות ואיזה לא. הסטטיסטיקה שלהם מדויקת וקולעת היטב לסטטיסטיקות שנעשות בידי אנשי מקצוע.

פורסם

קראתי רק את ההודעה הראשונה והאחרונה בשירשור הזה, נראה שהשאר מיותר כי אני כבר יכול לנחש מה רשום :D

אני חושב שזוהי המלחמה הארוכה בהיסטוריה, מלחמת יפן-צרפת (נעזוב לרגע את שאר אירופה), צריך להתחיל ללמד על זה בבתי ספר :roll:

פורסם

השרשור הזה הולך ומשתפר מרגע לרגע .

אני מבחינתי הזמנתי היום Mazda5 luxury מקווה שעשינו את הבחירה הנכונה !!

• תוכן חדש...