Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלון צודק, יפניות לעולם לא מתקלקלות, המוסכים הם רק מקום מפגש לשיחות על תקלות וירטואליות אשר אולי אי פעם יהיו ברכבי הללו.

צא מהבועה , הגיע הזמן להפסיק לנפח את הבלון הזה , אתה נסמך על 2 סיפורים כדי לחרוץ דעה על כלל התוצרת , אני מניח שכל היפניות לא אמינות עקב מחלת ההתפגרות של מכלולי הנעה עיקרים בקורולה, או שזה לא יכול להיות כיוון שמדובר ברכב יפני ?

4 סיפורים ליתר דיוק, 2 מהם היו בבעלותי, 2 מהם לא, ועוד 30 שרק שמעתי בערפל עליהם. מה אני יגיד, צרפתי זה צרפתי, סטיגמה, לא סטיגמה, עם רכב צריך מזל, לפעמים בצרפתי זה לא מספיק.

אישית, אף פעם עם יפנית לא הייתה לי בעיה, מעולם אף פעם, רק עם רכב אירופאי היה לי.

אגב, אל תתן לי את טויוטה כדוגמא, דווקא אצלהם יש הרבה פאשלות (ריפוד פגום, זה תקול וזה שבור).

ברכבים היפנים לרוב מדווחים בתקשורת כאשר יש הזמנה לתיקון במסוך, בעקבות תקלה בייצור, אצל צרפתיות כבר המון זמן לא שמעתי על קריאה שכזאת, וכל הזמן זה בא בהפתעה ללקוח.

אל תתווכח איתי על אמינות צרפתיות, חוויתי את זה על גופי, איבדתי מעל 15000 ש"ח כדי לתקן כל צרפתית במשך חייה אצלי, וגם היום, כאשר ה"סגטיגמה" הזאת נשארה מחוקקת בתוך האבן הישראלי, עדיין אני לא ירוץ לקנות רכב צרפתי, בעיקר כשיש יפניות שמפנקות באותה מידה, עולות באותו מחיר, ונוחות גם כן. גם אירופאיות אחרות, כמו סקודה וסיאט (VW), היה לי נסיון איתן, אוף אחת לא עשתה לי בעיות כמו הצרפתיות.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

4 סיפורים ?

יש לי 24 מאגאנים בחברה מליסינג זו הפעם השניה דרך אגב ללא תקלות.

אחת מהם גומאת 72K בשנה, אז בבקשה קצת פרופורציה.

הצרפתיות אינן חריגות , יש בצי הרכב גם אקסנטים , אקורדים ומונדאו , כולם מגלות אמינות טובה.

ריקולים בתקשורת ?, כן היה מקרה אחד של ה 3 אשר התפרסם בטלויזיה, זה היה סיפור עסיסי ותו לא, מעבר לזה לא היה שום סיפור נוסף אשר הגיע לתקשורת.

נכון, היה נסיון לתביעה יצוגית על כשל מובנה בתיבת ה AL4 , התביעה נדחתה על הסף, אבל על זה כבר לא דווח..

אתה לא תקנה רכב צרפתי, אני בטוח שיצרני הרכבים בצרפת נכנסים לכוננות, הם מוכרים מעל 3 מליון רכבים בשנה, כך שהשוק הישראלי ואתה בתוכו ממש גורמים לאיום קיומי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אני לפני רכישה ונותן משקל גדול לאמינות הרכב ,לדעתי טיוטה הכי אמינה אבל לאור הגיר הרובוטי יש לי חששות ,מה דעתכם?

למכונית שתקנה יש מאפיינים ברורים, שלא ישתנו לאורך חייה.

מרחב פנימי, נוחות ואבזור, לדוגמה.

אלה דברים קבועים וידועים מראש.

לעומתם, אמינות אינה ידועה מראש, ולא משנה עם כמה "מומחים" תשוחח לפני הרכישה.

חשוב שתבין - בסופו של דבר אתה הוא זה שמחליט על סדר העדיפויות שלו.

זכותך להחליט ש"אמינות" זה הכי חשוב, ולהאמין למי שיספר לך ש"יפניות" לא יתקלקלו, ועם "אירופאיות" לא תצא מהמוסך.

יתכן שהיפנית שתרכוש אכן תהיה תפגין אמינות מושלמת.

אני רק מקווה שלא תוותר על רכב שמתאים לך במגוון פרמטרים אחרים (בטיחות, נוחות, אבזור, צריכת דלק וכיוב'), ותקנה משהו רק כי הוא אמור להיות אמין.

יש, פה ושם, דוגמאות לאנשים שדי נפלו עם הגישה הזו. הנה כמה דוגמאות:

טויוטה קורולה עם 80K ק"מ, זקוקה להחלפת ממיר ומחשב מנוע בעלות של 8,000 ש"ח.

חשבת שזה מקרה ? הנה עוד אחת, 70K ק"מ. אותה התקלה. עלות תיקון 13,000 ש"ח.

טויוטה קורולה עם 68K ק"מ, זקוקה להחלפת שתי ציריות.

טויוטה קורולה מודל 2003, תקלה בסעפת יניקה.

עוד טויטה קורולה, מודל 2003 עם 90K ק"מ, מנוע הלך והבעלים נאלץ להרכיב מנוע מפירוק על חשבונו.

והנה אחת עם קורולה 2004 שאוכלת שמן וזקוקה ל(מצליח לנחש?) החלפת מנוע.

המטרה בכל הלינקים הללו היא לא לשכנע אותך, חלילה שיפניות אינן אמינות.

באופן כללי הן דווקא כן, אבל חשוב שתדע שאיש לא מבטיח לך מאום, ושכדאי להתמקד בפרמטרים וודאיים ומדידים, ולא ב"שמועות" ששמעת.

פורסם
ארנון :mm_yeah: , את ההודעה שלך צריך להראות לכל מי ששואל שאלות בסגנון הזה.

חכה קצת, ותראה את עדת הרכב היפנים טוענת שהכול סיפורים על מנת להשתלח בתוצרת האלים מיפן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לדעתי בלינק הזה תמצא תשובות לשאלות שלך.

נכון שגם לסקרים האלה יש בעיות, אבל איך שהוא יוצא שייצרני הרכב מקבלים ברוב הסקרים מיקומים דומים, מי שלמעלה - תמיד למעלה ומי שלמטה גם הוא בד"כ תמיד שם.

לבוא ולטעון שכולם אמינים באותה המידה - זה בלשון המעטה עיוות המציאות.

זכור "אין עשן בלי אש"...

פורסם

דורקי, לא הצלחתי להבין מה כוונתך.

אני מסתכל מתחת לממוצע ורואה יצרנים יפניים בעלי מוניטין מעולה בארץ - סובארו, ניסאן, מאזדה ואפילו סוזוקי.

אני מסתכל מעל לממוצע ורואה אקורה והונדה, לקסוס וטיוטה, יונדאי ומיצובישי. שוב, יפנים (ויפנים במסווה).

אז הרכבים היפנים אמינים או לא? :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לבוא ולטעון שכולם אמינים באותה המידה - זה בלשון המעטה עיוות המציאות.

זכור "אין עשן בלי אש"...

תגיד, אתה טרחת בכלל לקרוא את מה שכתבתי?

הבאת לינק לסקר אמינות אחד מעשרות.

וואלה, יופי.

ונניח שטויוטה יצאה בו במקום הראשון. היא לא, אבל נגיד.

ועכשיו בא בחור לפורום הזה, מספר שהפרמטר הכי חשוב לו הוא אמינות, ומתלבט אם לרכוש טויוטה.

מה הסקר שלך עוזר לו?

מה הסקר שלך עוזר לכל הכותבים בלינקים שהבאתי, שהיו צריכים לתקן את מכוניתם המשומשת ב 10,000 ש"ח, אחרי ששילמו סכום עתק של 70,000 ש"ח למשפחתית מודל 2003 - כי היא טויוטה ולא מתקלקלת לעולם?

אולי די לדקלם דיקלומים שמתאימים - במקרה הטוב - למדור צרכנות בעיתון "לאשה" ?

פורסם

סטטיסטיקה פשוטה והסתברות . ותומך בדברי dorki

ניסיון הכולל גם את היבואנים ומוסכי החברה .

הייתי מת לקנות A4 חדשה - קניתי מאזדה 6 חדשדשה

( אז תירו בי , אתה מאבד את הכייף , אתה מתפשר על בינוניות - כן נכון , בא לי שקט )

ומחזיק במקביל , פיאט בראבו מלוקקת שנת 98 .

לכן - מי שיש לו זמן ואמצעים , יכול להרויח רכבים מעולים אירופאים, ועם מזל גם אמינים

אבל לשואל הרגיל , נסו להבין מה רצונו ולפי שאלתו לענות ..

( ונכון טויוטה , לכלכה לאחרונה , אבל ממשיכה לתת תמיכה מעולה לבעיות , לפעמים עם קצת לחץ )

מאזדה ומיצובישי - גם בתום האחריות , משתתפות בתיקון בחלק יחסי יפה .

ואיך היבואנים הארופאיים :evil: אז הכל כלול בחבילה , איכות , שירות , אחריות - זה מדד השקט הנפשי :idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
דורקי, לא הצלחתי להבין מה כוונתך.

אני מסתכל מתחת לממוצע ורואה יצרנים יפניים בעלי מוניטין מעולה בארץ - סובארו, ניסאן, מאזדה ואפילו סוזוקי.

אני מסתכל מעל לממוצע ורואה אקורה והונדה, לקסוס וטיוטה, יונדאי ומיצובישי. שוב, יפנים (ויפנים במסווה).

אז הרכבים היפנים אמינים או לא? :roll:

הכוונה שלי היא פשוטה, רק מסקרים כאלה אפשר ללמוד משהו על אמינות של רכב.

האמינות הבסיסית + השירות שניתן לצפות שיבואן הרכב ייתן, הם אלה שקובעים את תחושת שביעות הרצון של הלקוח.

תגיד, אתה טרחת בכלל לקרוא את מה שכתבתי?

הבאת לינק לסקר אמינות אחד מעשרות.

וואלה, יופי.

למה אתה כ"כ כועס?

מישהו בכלל כיוון לתגובה שלך או שכוונתי הייתה לכלל התגובות שבשרשור?

כל שרציתי להגיד שאמינות שמתחת לממוצע + יבואן "מסורתי" שאצלו הלקוח תמיד "אשם" הוא מתכון לאסון בעבור הלקוח.

כן, גם הטויוטות מתקלקלות (אם כי פחות), אבל שם הגישה של היבואן שונה - זה כל ההבדל.

פורסם

השרשור הזה ימשך שנתיים מצדי.

כמו שנאמר : יש לקחת את הסקר בערבון מוגבל.

למה ? הרכבים המדוברים הם מתוצרת אמריקאית, לסובארו, לטויוטה (ועד כמה שידוע לי גם לניסאן וסוזוקי) יש מפעלים באמריקה, שם הם מתכננים את המנועים, ויוצרים את הרכב שלהם מ0.

ניקח לדוגמא את סובארו : ברוב סקרי האמינות בעולם, בעיקר באירופה, כמעט תמיד סובארו לוקחת מקום ראשון -שני, אבל באמריקה, ראו זה פלא, בדיוק ההפך. באמריקה המנוע שונה לגמרי : 2.5 ליטר, שמוציא ביצועים טובים במעט מה2 ליטר היפני, ואגב, כנראה שדווקא מנוע שתוכנן ע"י האמריקאים איננו אמין (כמו רוב הGMC אגב).

ומה מעניין ? רכבים שאף פעם לא היו בצמרת העולמית, כמו מרקיורי, קאדילאק וביואיק, פתאום בסקר שנערך בארץ מולדתם הם נחשבים אמינים יותר מיפנים, גרמנים, צרפתים ואירופאים בכלל.

נשמע לי סקר מצוץ מהאצבע, סליחה על הביטוי.

http://cars.walla.co.il/?w=//1240583/@@/item/printer

זה סתם קטע לשעשוע שהצרפתיות במקום האחרון ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

השרשור הזה יימשך שנתיים כי משתתפים בו ישראלים פלספנים שלא מבינים את ההבדל בין סטטיסטיקה לבין מקרה פרטי ומתעקשים להטעות מבקרים מזדמנים בפורום בגלל חוסר ההבנה שלהם.

סטטיסטיקה :

במדגם של 1000 קורולות מול 1000 גולף, נמצא ש- 15 קורולות סבלו מתקלות (1.5%), לעומת 25 גולף (2.5%) - עורכי הסקר מסיקים כי הקורולה אמינה יותר מהגולף.

מקרה פרטי:

רציתי מכונית משומשת אמינה, אז שאלתי באינטרנט מה לקנות.

הרבה אנשים אמרו "קורולה" והביאו לי לינקים לסקרי אמינות משוויץ.

קניתי קורולה מודל 2003 במחיר של שתי סיטרואן קסארה מאותו המודל, ועכשיו הלך לי המנוע.

איך זה יכול להיות ?!?!?

בטח אלה שענו לי בפורום דיברו על סטטיסטיקה ולא הבינו את ההבדל בינה לבין המקרה הפרטי שלי. :cry:

יותר ברור ? או שנמשיך להתפלסף ?

פורסם

ארנון, ברשותך אני אתפלסף קצת:

אם קניתי רכב שהסטטיסטיקה הכללית מראה שישנו סיכוי גבוה שתתרחש בו תקלה ואם בנוסף לזה לאותו הרכב יש יבואן %#$ שהלקוחות לא מעניינים אותו - האם במצב הזה חשבון הבנק שלי צריך להיכנס למצב של "צפה פגיעה" או שאני יכול לישון בלילה בשקט כי בפורום הבטיחו לי שכל סיקרי האמינות האלה הם שטויות?

נ.ב. סטטיסטיקה גם אני למדתי...

פורסם
אני נוטה להסכים עם דברים שאתה אומר, אבל פה זאת שטות גמורה.

ניקח לדוגמה את חבר של אחותי, אמו קנתה פג'ו 307 חדשה, ומאז שעברה את ה12000, הרכב התחיל לעשות בעיות חשמל, הרדיו נכבה ונדלק כשבא לו, לפעמים הוא התקשה להניע, ולבסוף היו צריכים לעשות לה ראש מנוע ב80000 בגלל שעלתה בעליות ירושליים והרכב התחמם.

וכן, היא עשתה לו טיפולים בזמן במוסך מורשה.

ואם כבר מדברים, המספר האחרון היה 61, שלא תבין, אבל זה בתקופה שלנו, שאתה אומר כל רכב "אמין".

גם פעם, בשנות ה80 היו מחלקות בקרת איכות בכל חברת רכב, זה לא אומר שלא היו תקלות מפעם לפעם, וברוב המכוניות, בעיקר הצרפתיות, היו המון בעיות.

(בקרת איכות זה לא בקרת חומרים, אם הם רכים ונעימים או יפים למראה. בקרת איכות זה אם הכל בנוי כנאות, אם הרכב לא סרוט ואין פגם במערכות שונות ברכב. ככה בודקים במחלקת בקרת איכות, בדיקה כללית מכנית וחשמלית של הרכב.)

היום כל הרכבים והחברות במגמת שיפור, זה מה שנכון להגיד, אבל להגיד שכל רכב אמין ? מצטער.

ועכשיו נזכרתי, לפני כ-5 שנים, היה לאח של אימי רנו קנגו, שנת 2002 מליסינג.

הוא קיבל את הרכב חדש, ב36 ק"מ על השעון.

כאשר הגיע ל110000 היה צריך להחליף מנוע, כי נשבר קראנק.

זה אוטו אמין ? הוא טוען שרוב הקנגו שהיו לחברה בצי היו לא אמינות בעליל.

ואל תשכח, שנת 2002 הייתה לפני 6 שנים, אם החיים קצרים, אז 6 שנים זה כמו יומיים למכונית.

ולגבי מה שאמרת, תקלה ברכב, היא לפעמים תקלה בייצור, שיכול לקרות לכל חברה, אבל אם תסתכל על מה שכתבתי לגבי צי הקנגו, תראה שזאת תקלה סדרתית. מעניין שדווקא אצל הצרפתים ההסטוריה של התקלות גדולה פי כמה מאשר של היפנים, ועצם העובדה שאתה נותן כדוגמא דווקא רכב צרפתי, אומר שגם אתה, מטיל ספק כלשהוא ביכולת האמינות של הרכב לעומת צרפתיות.

ואל תנסו להניא אותי מדעתי, אני וקרוביי חווינו את זה אישית (בעלים "מאושרים" לשעבר של רנו ופז'ו, שניהם אגב הלכו לבקר את חבריהם במוסך אחת לשבועיים), ואני יודע על מה אני מדבר.

שלומי, אל תגזים, הוא לא יאהב את הרכב כמעט בטוח, אבל לא יסבול S:

קח "משפחתומטית" יפנית אחרת, כמו הסיוויק, הB3, הלאנסר החדשה, כולם יהיו עדיפות לדעתי על הקורולה, אבל אם כבר, אני לא חושב שאלו נופלות מהשוק האירופאי..

מחזק את מה שאתה, אומר אצלי בעבודה קיבלנו 5 פוקוסים מודל 2005 ולארבעה מהם הוחלף הגיר תוך שנה וחצי מיום הקבלה

OK אשמח לקבל המלצה

התקציב שעומד לרשותנו כ147 אלפי ש"ח.

הרכב אמור לשמש לנסיעות עירוניות בעיקר הסעות ילדים לחוגים בית הספר וניסיעה לעבודה סה"כ כ-5000 קילומטר בשנה

אנחנו זוג עם 3 ילדים

הדברים החשובים לנו לפי סדר החשיבות:

1.רכב בטיחותי

2.נוח לנסיעה ומהנה לנהיגה .

3.תחזוקה זולה.

4.שיהיה יפה.

5.סחיר.

הרכבים שחשבתי עליהם הם:ג'טה 2000 או TSI ,סובארו B4 סטיישן,פורד מונדאו,מזדה 5,יונדאי טוסון

אם יש לכם המלצה במה לבחור זה מאוד יעזור ,גם המלצה על רכב אחר תתקבל בברכה .

אגב 1 הרכב אמור לשמש את אשתי אני מקווה לשנים רבות ולכן עניין האמינות משחק כאן תפקיד מרכזי מיד לאחר הבטיחות

תודה

אגב 2 בכוונה הכנסתי מיני וואן וגיפ' למישוואה כדי לקבל ערך מוסף לרכב במידה ואין כאן התפשרות מוגזמת מצדי .

פורסם
ארנון, ברשותך אני אתפלסף קצת:

אם קניתי רכב שהסטטיסטיקה הכללית מראה שישנו סיכוי גבוה שתתרחש בו תקלה ואם בנוסף לזה לאותו הרכב יש יבואן %#$ שהלקוחות לא מעניינים אותו - האם במצב הזה חשבון הבנק שלי צריך להיכנס למצב של "צפה פגיעה" או שאני יכול לישון בלילה בשקט כי בפורום הבטיחו לי שכל סיקרי האמינות האלה הם שטויות?

נ.ב. סטטיסטיקה גם אני למדתי...

לי לא בא להתפלסף.

האיש רוצה אוטו אמין, כלומר כזה שלא מתקלקל.

יש מכונית שהקונצנזוס לגביה הוא שהיא לא מתקלקלת.

קוראים לה קורולה, ובזכות הקונצנזוס, המחירון של אחת כזו משנת 2003 הוא 70000 ש"ח.

במחיר הזה קונים סיטרואן C4 מודל 2006, גולף מודל 2005, B4 מודל 2003 וכיוב'.

לצערם הרב של חלק מהקונים, היא התקלקלה אצלם.

לא סתם התקלקלה. התקלקלה בראב-ראבאק, עם עלויות תיקון אסטרונומיות.

ולא מדובר במכונית אחת, וגם לא בשתיים.

ובניגוד למשתמע מההתפלספות שלך, כשהלקוחות האלה פנו ליבואן, לפחות חלקם קיבלו ממנו סוג-של-אצבע-משולשת.

לאור כל זאת, אני לא חושב שתפקידנו לענות לפותח השרשור "תקנה קורולה, או יפנית אחרת, ולא תראה מוסך".

הסטטיסטיקה לא מעניינת אותך כשהיא נופלת עליך, ואם כל מה שאתה מסוגל להציע לשואל זו סטטיסטיקה של קילקולים, עדיף לא לענות בכלל.

• תוכן חדש...