Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגיל - הקסנטיה ה(כבר לא כ"כ)אהובה שלי, מנוע TD שנת 99 אוטומטית.

כשהמנוע חם לרכב לוקח הרבה זמן להניע, וכשהוא כבר מניע יוצא פוף גדול של עשן.

גם בנסיעה רגילה בלחצה על הדוושה יוצא קצת עשן שלא היה קודם.

ממלא במיכל כרגע סולר ולא ביו למרות הכאב בכיס.

הרכב לאחר החלפת מנוע וטורבו. משאבת סולר תקינה (אולי לא מכוונת?).

תודה.

בריאות לכולם!

פורסם

אני לא מכיר את הרכב שלך, אבל יתכן שמשאבת הסולר באמת לא מכוונת נכון. יתכן שיש שם מנגנון לשינוי קידום ההצתה במנוע קר, ויתכן שהוא לא מתפקד בצורה תקינה. אם יש צנרת נוזל קירור שאמורה להיות מחוברת למשאבה שווה לבדוק שהיא אכן מחוברת וזורמת.

כמו כן, שווה לבדוק כיוון שסתומים במידה וזה לא הידראולי.

פורסם

מצורפות תמונות של שני חיישני ואקום שאחד מהם מנותק ואחד מחובר, בנוסף ישנו חלק בין המנוע לקיר האש גם מנותק והצינור שלו מגיע עד אחד החיישנים (ומנותק).

מי יכול לומר לי מה זה?

תמונה001.jpg

תמונה029.jpg

תמונה030.jpg

בריאות לכולם!

פורסם

בתמונה הימנית אני לא רואה כלום. בתמונות השמאליות אני חושב שאני רואה סרוו, ולא חיישן, שמקבל פיקוד של וואקום ומושך כבל, אולי להרמת טורים בהפעלת מזגן, ואולי לקידום/איחור הזרקה במנוע קר ואולי למשהו אחר.

במבט נוסף ועוד קצת מחשבה, אני מעלה ניחוש שמה שיש בתמונה השמאלית זה מקדם הזרקה, ובגלל שהוא מנותק מפורט הוואקום, כפי שנראה בתמונה הימנית, ההזרקה אצלך לא מכוונת נכון כשהמנוע חם.

פורסם

השמאלית והאמצעית מכוונות לאותו התקן, שמנותק מהוואקום, התמונה הימנית מראה את שני חיישני הוואקום (מחוברים לחשמל)

בריאות לכולם!

פורסם

בקיצור, אני מבין שהם צריכים להיות מחוברים.., זאת הסיבה שאני כ"כ אוהב מוסכים.

את החלפת המנוע הזו ביצע מוסך מורשה של רנו. גם הם חאפרים.

בריאות לכולם!

פורסם

ערב רב

אם הם חאפרים או לא תדע אם תיקח אליהם מגאן II דיזל עם בעיה

אבל מה להם ולסיטרואן חוץ מהצפרדעים

סיטרואן ובמיוחד קסנטיה TD צריכה מישהו שמבין

נסה להעזר באיציק חבר הפורום למיטב זכרוני הוא עובד בפז'ו סיטרואן

אם אתה צפוני ננסה לעזור בדרכים אחרות

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אם הם לאיודעים איך לטפל בבעיה הם לא צריכים להכניס רכב אליהם לטיפול.

מלבד זאת, לא צריך להיות מומחה גדול בסיטרואן כדי לדעת שצנרת שניתקת צריך להחזיר למקום, צריך פשוט שיהיה לך אכפת מהעבודה שאתה עושה.

דיברתי היום עם מורשה לובינסקי, בטלפון התשובה שלו היתה (בתרגום חפשי) שמהנדסי סיטרואן לא יודעים מה הם עושים.

(ובתרגום לא חפשי), הוא אומר שצריך להוסיף משאבת סולר חשמלית כעזר למשאבה המקורית וזאת במקום לשפץ את המקורית.

אני לא חושב שהבעיה נמצאת במשאבת הסולר עצמה וזאת בשל העובדה הפשוטה שלפני החלפת המנוע לא היתה בעיה בהנעה ומאז ההחלפה קשה להניע את הרכב (רק כשהמנוע חם).

בדקתי את הסולנואידים היום מקרוב - הסיבה שלא חיברו את הימני היא שהיציאה שלו שבורה. (כבר אמרתי חאפרים?)

בריאות לכולם!

פורסם

עדכון קטן מהבוקר;

הרכב לא הניע במשך כחצי שעה, בדקתי אויר בצנרת - אין, בדקתי מעבר סולר - תקין, בדקתי מפלס שמן - תקין.

בסוף הוצאתי את חיבורי הכבלים, שייפתי טוב את החיבורים, ניקיתי קצת מהאבקה שנוצרה והפלא ופלא - הרכב הניע במכה ראשונה בסיבוב הראשון של הסטרטר. לאחר נסיעה של חצי שעה כיביתי את המנוע וניסיתי שוב להניע, הניע חלק בלי בעיה.

נראה לי שצדק מי שאמר לי לבדוק את החשמל/המצבר, אני מקוה שזה פתר לי את הבעיה.

בריאות לכולם!

פורסם
דיברתי היום עם מורשה לובינסקי, בטלפון התשובה שלו היתה (בתרגום חפשי) שמהנדסי סיטרואן לא יודעים מה הם עושים.

(ובתרגום לא חפשי), הוא אומר שצריך להוסיף משאבת סולר חשמלית כעזר למשאבה המקורית וזאת במקום לשפץ את המקורית.

עוד סיבה מצויינת לשמור על נאמנות למותג..

מעניין יהיה לעשות סקר כמה מבעלי מוסכים מורשי PSA באמת נוסעים על PSA...

פורסם

בדקתי היום מתח במצבר, לפני הנעה 12.7V, תוך כדי נסיון הנעה 10.8V ועם רכב מונע 14.4V, נראה לי תקין, הבעיה היא שכשבדקתי אז הרכב הניע בקלות. 10 דקות לפני כן כשעצרתי עצירת ביניים הרכב סירב להניע במשך 10 דקות.

האם יש מצב שמצבר לפעמים מספק מתח תקין ולפעמים מתח נמוך מדי?

בריאות לכולם!

פורסם

יש מצב שהמצבר לא תקין. באם אתה מציין שהבעיה החלה לאחר החלפת המנוע, כדאי לבדוק מתחים תקינים על המנוע עצמו (מינוס) ועל הסטרטר, בכניסה לסולונואיד (על ההברגה עצמה ולא על סופית הכבל).

כדאי להחליף מצבר באוטו ,לפחות לנסיון.

מובן שיתכנו בעיות אחרות, באם הבדיקות האלה יעלו נתון תקין.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...