Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, לאחר בדיקה של חשמלאי, המצבר תקין.

עכשיו האוטו בכלל לא מניע בבוקר.

האם יכול להיות שהממסר של המחממים אינו תקין? נורת החיווי בלוח השעונים נדלקת ונכבית כרגיל לאחר כמה שניות.

איך בודקים את הממסר הזה?

בריאות לכולם!

פורסם

כבר יומיים שהוא לא מניע בכלל.

הצלחתי אתמול להניע אותו עם מעט אלכוהול, היום בכלל לא ניסיתי עם אלכוהול.

אני אנסה היום לחמם את הנרות ע"י מעקף ונראה אם יניע.

אם לא אז אולי מדומם תפוס?

בריאות לכולם!

פורסם

היי, אצלי היתה בעיה זהה לחלוטין - סרבתי להאמין שמדובר במשאבה, הוצאתי אלפי שקלים

ובסוף שיפצתי משאבה והבעיה נפתרה. מאז 200K.עשיתי.

אני מאמין שזה נגרם בגלל הביו דיזל, אם זה לוקאס., הלוקאס באופן כללי גם מסולר גרוע נפגעת.

בעיה זהה לחלוטין.

רוצה לבדוק אם זה הבעיה?

חפש את הפומפה (החלק שמזרים סולר ידנית למערכת , בצורת רימון כמו של צהל, לא רימו ןשל ראש השנה) פמפם עד שהיא תתקשה לחלוטין (ממש אי אפשר יותר ללחוץ) - ותניע.

אם האוטו הניע - זה המשאבה, היא לא סוחבת דלק כמו שצריך.

אגב - אצלי בבוקר היה מניע פיקס. חצי נגיעה מניע. רק שהרכב חם היה בעיה.

אגב- מנוע ה XUD מונעי דיזל לא יכולים לזוז בלי פלאגי חימום - קשה מאוד להתניע או בכלל לא אפשרי.

בדוק את הפלאגי חימום - אם בבוקר לא הניע לך טוב

פורסם

נראה לי שמצאתי את הבעיה בשעה טובה; הממסר של נרות החימום לא תקין - חיברתי חוט חשמל מהפלוס במצבר אל אחד מנרות החימום ולאחר כ 10 שניות ניסיתי להניע. חצי סיבוב של הסטרטר והאוטו הניע.

לאחר שהאוטו התחמם כיביתי ל 15 דקות, שוב לא הניע, שוב המעקף פתר את הבעיה.

מחר נצא לחפש ממסר שכזה.

היי, אצלי היתה בעיה זהה לחלוטין - סרבתי להאמין שמדובר במשאבה, הוצאתי אלפי שקלים

ובסוף שיפצתי משאבה והבעיה נפתרה. מאז 200K.עשיתי. אני עדיין לא חושב שזו המשאבה.

אני מאמין שזה נגרם בגלל הביו דיזל, אם זה לוקאס., הלוקאס באופן כללי גם מסולר גרוע נפגעת.

בעיה זהה לחלוטין. לא משאבת לוקאס אלא בוש. אין טעם להאשים את הביודיזל מהסיבה הפשוטה שהוא יותר סמיך מסולר ולכן גם מוזרק קצת יותר בלחץ מסולר דליל. מה שאומר שאם למשאבה היה חסר מעט לחץ, לא הייתי מרגיש.

רוצה לבדוק אם זה הבעיה?

חפש את הפומפה (החלק שמזרים סולר ידנית למערכת , בצורת רימון כמו של צהל, לא רימו ןשל ראש השנה) פמפם עד שהיא תתקשה לחלוטין (ממש אי אפשר יותר ללחוץ) - ותניע. הפומפה תמיד קשה אצלי.

אם האוטו הניע - זה המשאבה, היא לא סוחבת דלק כמו שצריך.

אגב - אצלי בבוקר היה מניע פיקס. חצי נגיעה מניע. רק שהרכב חם היה בעיה.

אגב- מנוע ה XUD מונעי דיזל לא יכולים לזוז בלי פלאגי חימום - קשה מאוד להתניע או בכלל לא אפשרי.

בדוק את הפלאגי חימום - אם בבוקר לא הניע לך טוב

בריאות לכולם!

פורסם

היית משאיר את האוטו לחצי יום במוסך מורשה סיטרואן (אחד שאני יכול להמליץ לך עליו בחום) והיו מוצאים תיק תק את הבעיה.

לא מבין אנשים שעושים את המקסימום לנסות לחסוך את הכסף, לא משנה מה המחיר שהם משלמים.

במקרה שלך שילמתי בשבועיים של שנאה יוקדת למכונית.

אגב - ממסר פשוט של NAGARES, עם הסמל של הנגד, עולה 23 ש"ח במוסך מורשה כולל מע"מ.

החלקים של סיטרואן ממש זולים - אצלי נשרף בית פיוז אחד בתוך מתקן הפיוזים - החלק כולל החלפה עלה 300 ש"ח וזה כולל גם סט פיוזים חדש. תעשה טובה, אל תביא דברים כאלה מהפירוק.

פורסם

אני מצטרף לד"ר סובארו

כמעט היית מוכן להחליף משאבת סולר ומצבר!!!! בגלל שאתה לא מקצועי ומנסה לחסוך

עדיף ללכת למישהו שמבין ומכיר את הרכב וברור שצריך לשלם לו קצת כי אף אחד לא עובד בחינם.

פורסם

סליחה אבל מה אתם מקשקשים - הייתי במוסך מורשה, דיברתי עם אחר בטלפון, הייתי אצל חשמלאי רכב.

אף אחד לא עלה על הבעיה מיד, המורשה הראשון טען לחוסר בקומפרסיה, השני טען שצריך להוסיף משאבה חשמלית לעזר במקום לשפץ את הקיימת.

חשמלאי הרכב טען שצריך להשאיר אצלו את הרכב לילה כדי לבדוק 'על מנוע קר'.

רק המוסך ברמת ישי פתר את הבעיה בשנייה בערך ודרך הטלפון.

לא התכוונתי להחליף כלום ללא אבחון סופי של מקצוען וזה מה שקרה.

מי שמנסה לחסוך בכסף לא משקיע 11K ש"ח בהחלפת מנוע, טורבו ורדיאטור.

והשנאה היוקדת ממשיכה כי המנוע החדש גם קקה בלבן או שהמוסכניקים המעפנים (ואני מתכוון לשלושת המוסכים המורשים שעברתי עד עכשיו) לא יודעים לכוון את הגיר כמו שצריך.

בריאות לכולם!

פורסם

היי

זה שהפומפה קשה זה סימן לא טוב, תחליף פומפה

שהרכב קר, בבוקר, והסולר יורד חזרה למערכת ישנו שסתום חזור בפומפה, הפומפה אמורה להיות רכה מאוןד, ולהתקשות רק אחרי 5-6 לחיצות טובות של הזרמת סולר לבית הפילטר.

פורסם

אצלי בקיה ,גם כשאני לוחץ 10 פעמים כהמנוע פועל או כבוי הפומפה רכה ולא מתקשה.

המנוע מניע בנגיעה ואין איתו שום בעיה של סולר.(פרט לרעש החזק)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
היי

זה שהפומפה קשה זה סימן לא טוב, תחליף פומפה

שהרכב קר, בבוקר, והסולר יורד חזרה למערכת ישנו שסתום חזור בפומפה, הפומפה אמורה להיות רכה מאוןד, ולהתקשות רק אחרי 5-6 לחיצות טובות של הזרמת סולר לבית הפילטר.

לי דווקא נראה שהפומפה קשה כי יש לחץ שנשמר במערכת, אם אין לחץ אז הפומפה רכה.

זה בסה"כ גומי ללחוץ עליו כדי שיעביר דלק אל המשאבה ולהוציא בועות אויר, לא נראה לי שצריך אי פעם לפמפם אם אין בעיה של כניסת אויר.

עכשיו הרכב מניע מיד כשקר וכשחם לוקח לו כמה שניות, בדיוק כמו לפני שבוע.

בריאות לכולם!

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

ברכב הזה השסטומים הידראוליים או שצריך לכוון אותם?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...