Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[ייעוץ] מחשב נייד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומי , זה עוד קילו , גודל יותר גדול מקלסר ממוצע וזמן סוללה נמוך יותר.

למשתמש שחייב מסך גדול , אולי העניין שונה , סטודנט ממוצע ישתמש בעיקר בעיבוד תמלילים ואינטרנט בכיתה.

מעבר לזה בבית הוא יכול לחבר למסך גדול ולמקלדת ועכבר.

ושוב זה מניסיון , אני נכנס עכשיו לשנה הרביעית שלי בתור סטודנט (אם כוללים את אוניברסיטת ת"א והזמן שביליתי שם) מתוכם שנה וחצי הייתי עם מחשב 15" , אני מכיר את שני המצבים.

לסטודנט (או כל מי שעובד עם לפטופ לא בתור DESKTOP REPLACEMENT) אין מה לעשות עם מחשב DESKTOP REPLACEMENT ולו רק בגלל עניין הנוחות (שאתה אולי לא חושב שהוא קריטי , אבל הוא בהחלט מורגש ומציק).

צביקה - הבנת נכון.

יש או מחשבים סופר קלים וחלשים (כדוגמאת הEEE) שקצת לא מתאימים לישומים מסוימים (כן , בתיאוריה הוא יריץ לך הכל , פשוט לאט ... לאט מדי, אולי זה ישתנה בעתיד , במיוחד עם האטום של אינטל, צ'יפ דומה מבית AMD ומחשב על שבב שNVIDIA הציגו יותר מוקדם השנה שכולם נותנים כבר כח עיבוד רציני למדי בגודל קטן ובצריכת חשמל קטנה).

או מחשבים יקרים יותר (כמו שהראיתי לך , לא בהרבה יותר יקרים).

או מחשבים מבית "לא משהו" כמו MSI שאז אתה משלם באמינות ובאיכות (דבר שבסדר במחשב ביתי שכשחלק מתקלקל אתה זורק לפח וקונה חדש , אבל יכול ליהיות הרסני בלפטופ).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקה-פיק: ננסה לפתור לך את ההתלבטות, כיוון ולאחרונה קניתי לחברה את ה-1525, ואת ה-eee יש לי בבית.

נתחיל ב-eee - כאמצעי נייד להתחבר לאינטרנט - מעולה, אבל לא הייתי משתמש בו ליותר מכך. הוא פשוט קטן מדי מכדי להוות אופציה רצינית לעבודה. לא הייתי ממליץ עליו כנייד לצורכי לימודים.

ה-1525 - נוח, מקלדת לא רעה בכלל, כבד, וחסר אופציה לכרטיס גרפי. אחרי שכבר נסחבתי עם מחשב DTR, אני לא רואה את עצמי חוזר לאחד, לא אם אני צריך להוציא אותו מהבית יותר מפעם בשבוע. לא יודע לגבי מה ששלומי אמר, אבל מהמעט שנסחבתי איתו (או יותר נכון, מהמעט שסחבתי אותו בשביל החברה) הוא אינו נוח במיוחד. אם אתה צריך אותו לשימושים בייתיים לרוב, ולהוציאו לעתים נדירות, מחשב מעולה, ונותן המון בתקציב יחסית נמוך.

אני גם אצטרף לליביו לגבי ה-Vostro 1310 - החסרון העיקרי שלו לטעמי הוא העיצוב, שלא אהבתי במיוחד. אם זהו לא שיקול מבחינתך, הייתי הולך עליו.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

טוב אז לגבי Microsoft Office 2008 for Mac - אין תמיכה בכתיבה בעברית, אלא רק בקריאה (או ההפך, אם אני טועה)

מה שאתם כן יכולים לבדוק זה X61, אני לא כל כך מתחבר ל IBM (גם לא בשולחניים האמת) אבל לבוס שלי יש אחד ואני חייב להגיד שהוא נחמד מלבד העיצוב המכוער.

עוד נייד נוסף שבילה אצלי לא מזמן שבוע הוא טושיבה Portege R500.

900 גרם של משקל הכוללים מסך 12.1 עדין נורא וכונן DVD.

ומתחרה נוסף ששווה לבדוק בקטגוריה הוא HP 2510p.

בהצלחה.

פורסם

mayrun, אתה סגור לגבי עניין התמיכה? זה די מבאס וכנראה יוריד אותי מעניין הMac.. :(

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עכשיו אני מבין שאולי כדאי לוותר על המסך הגדול לטובת משקל קטן יותר, הבעיה היא שאני לא מוצא שום מחשב סביר עם מסך 12-13" שנכנס לי לתקציב (למעט המחשב הזה של אייסר, למרות שיש לי סלידה גם מהמותג וגם מהעיצוב).

מישהו יכול לתת קצה חוט?

יש לי את ה5520 שלהם ,אני די מבסוט וגם המחיר היה ממש לא רע 2.8K במבצע.

כמו כולם פה אני גם סטודנט (כרגע בין המכינה לשנה א').

אומנם קניתי את שלי לקראת סוף השנה ,אבל יש כמה דברים שאני כבר יכול לייעץ בהם.

אומנם עוד לא התנסתי בלימודים עצמם, אבל לדעתי כדאי להידבק למסך קטן ,אני רואה הרבה סטודנטים עם זה והם לא מפסיקים לצחוק על חבריהם עם הפילים.

נראה שזה מספיק נוח לעבודה בהרצאה או בספריה .

15.4 זה אומנם לא פק"ל נגב ,אבל זה עדיין כבד.

אני לא יודע איך זה במוסדות אחרים ,מעולם לא היה חסר לי שקע ,ככה שזמן סוללה תופס כשאני רואה סרט הרכבת.

בהתחלה רציתי להביא דל מארה"ב , במשך שבועיים אני ואבא שלי ניסינו ליצור קשר עם המעבדה בארץ לברר על האחריות, ולא תפסנו אותם ,זה הספיק לי כדי לחפש בארץ עם אבא ואמא למחשב.

פותח השירשור לא אמור להיתקל בבעיה תקציבית (לפי מה שכתבת) במציאת מחשב ראוי, לאחרים אני ממליץ לעבוד כמוני, אספתי את כל המידע שיכולתי ממבינים בתחום (עובדים במעבדות ,עובד מאינטל, חולי מחשבים)שאני מכיר ,וחכיתי להזדמנות ,כל כמה זמן יש משהו טוב במבצע ,תדעו מה הדרישות המינימאליות שלכם ותעקבו אחרי האתרים והחנויות

בהצלחה

אומי

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ליביו, מסתבר שגל השמועות על דור חדש ל MacBook רק הולך וגובר, ומנסיון העבר - כשיש שמועות, בד"כ די מהר הן מתקיימות :)

מזל שהתחלתי להתלבט ולא התפתתי לקנות...

http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3097027,00.html

ועל הדרך, שאלה לבעלי נסיון בMac (ליביו ו-mayrun?), איך התמיכה של NeoOffice בקבצים שהוכנו/נערכו בOFFICE של מיקרוסופט?

עיצובים, טבלות, הדגשות וכאלה נראים בסדר?

ואיך התמיכה של המערכת הפעלה OS X (הגרסא העדכנית היא "לאופרד"?) עם השפה העברית?

כמה שהזמן עובר, אני חושב יותר ומתלבט יותר, אני נוטה יותר לעבור לMAC :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא יודע מאיפה הם לוקחים את השמועות , אבל הכוונה לפי מה שאני קראתי ברשת בזמן האחרון הוא מוצר חדש בסידרה שלא מחליף את המקבוק , סיכוי גדול שזה יהיה מקבוק טאץ' (מחשב מסך מגע לגמרי , תעיף מבט בווידאו בiphones.co.il בעמוד הראשי).

בקשר לתמיכה של נאו אופיס , כמו אופן אופיס , הכי פשוט שתוריד ותנסה (יש גירסאת אופן אופיס לWINDOWS שמקבילה לגמרי לנאו אופיס שהרי הנאו מבוססת על קימפול מחדש שלה בסה"כ).

מניסיוני , עיצובים - לא ב100% , טבלאות יוצאות כמעט תמיד בסדר , הדגשות - מצוין.

בא נגיד שלא נתקלתי במסמך שממש אי אפשר לעבוד איתו , אבל היו כמה שהעיצוב בהם היה דיי OFF.

לגבי המערכת הפעלה עצמה - יש מקלדת עברית שפועלת בצורה מצוינת ובכל מקום שאתה צריך הצגת כתב בעברית - פועל ללא בעיות כולל שמות קבצים וחיפושים במנוע של מערכת ההפעלה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
או מחשבים מבית "לא משהו" כמו MSI שאז אתה משלם באמינות ובאיכות (דבר שבסדר במחשב ביתי שכשחלק מתקלקל אתה זורק לפח וקונה חדש , אבל יכול ליהיות הרסני בלפטופ).

ליביו

אני שוקל לקנות את ה msi wind . תוכל להרחיב על האמינות והאיכות של לפטופים של msi ?

תודה

יהודה

פורסם

בMSI WIND עוד לא נתקלתי אישית והבנתי שהוא דווקא יותר איכותי מהליין עד כה.

כן נתקלתי ב15" וב12" (או 13" , לא זוכר בדיוק) שלהם ושניהם היו בעלי סידור מקלדת "לא משהו" , איכות הרכבה בינונית , ביצועי סוללה גרועים יחסית ודרייברים לא מספקים.

בנוסף לזה , הקטן מביניהם היה גם מתחמם בצורה נוראית (לא מפריע לעבודה מבחינת יציבות , אבל בהחלט לא נעים לעבוד איתו בצורה ארוכה).

אז בגדול המסקנה שלי עליהם - מחשבים בינוניים ומטה , יבואן לא משהו , ו500 ש"ח הבדל למחשב איכותי עם אותם נתונים לפחות.

במקרה של לפטופ (שמחזיקים לרוב יותר ממחשב ביתי מבחינת שנים) - אני לא רואה סיבה לחסוך את ה500 או אפילו 1000 ש"ח כשאח"כ אתה צריך לעבוד איתו 5 שנים בערך.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
מבחינת כח עיבוד אני לא צריך יותר מידי. בלי כרטיסי מסך מטורפים, 4GB זכרון ושכאלה.. אבל אני לא רוצה גם משהו חלש.

מן הסתם אני אשתמש בו לאינטרנט ותוכנות OFFICE למיניהן, אבל כנראה שגם סרטים או משחקים ממוצעים אני אריץ עליו מידי פעם.

ככה שאני אלך על משהו קצת מעל הסטנדרט, אבל עדיין לא "מחשב על" - מעבד 2.5, 2GB RAM, הארד-דיסק באיזור ה200 ג'יגה.

אני לא מבין אותך ואת כל האחרים כאן. רמות הביצועים של החומרה הממוצעת בשוק עברו מזמן את יכולות התוכנה שלהן זקוק משתמש ביתי ממוצע שלא משחק במישחקים, ממילא כל המשחקים החדשים חרא.

אני משתמש בפנטיום 3 866 MHZ ומריץ עליו בכיף אופיס 2007, אינטרנט, פיינט שופ פרו 9 (שמספיקה לכל השימושים השכיחים לתמונות), אמולטור של סופר מריו :) ואיזה סרט שאני רוצה. אני לא מבין למה להוציא 2500 דולר בשביל OFFICE, סרטים ואינטרנט ?

לאחרונה קניתי לאחותי פנטיום 4 ב 200 שקל בדיוק לאותם צרכים פחות או יותר והמחשב טס. ממש לא צריך יותר מזה.

אני במקומך הייתי מחפש או משהו זול הרבה יותר או מחשב יד שנייה במצב טוב. מקסימום אפשר לקנות הארד דיסק חדש אם אתה מודאג מאיבוד מידע. בכל מקרה - גיבוי פותר גם את הבעיה הזו.

אני לא מעודכן כל כך בנושא חומרה חדשה, אבל לדעתי, הדברים הרבה יותר פשוטים (וזולים) ממה שהמשתמש הביתי הממוצע צריך.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
בMSI WIND עוד לא נתקלתי אישית והבנתי שהוא דווקא יותר איכותי מהליין עד כה.

כן נתקלתי ב15" וב12" (או 13" , לא זוכר בדיוק) שלהם ושניהם היו בעלי סידור מקלדת "לא משהו" , איכות הרכבה בינונית , ביצועי סוללה גרועים יחסית ודרייברים לא מספקים.

ליביו

ליביו

קצת מדאיג לקרוא כך על MSI . אחכה קצת לראות אם יתגלו בעיות ב WIND. נראה גם מה קורה עם איסוס 10" כולל ווינדוס XP ומתי יגיע

תודה

יהודה

פורסם

sony vaio

איכותי בטירוף, אחריות מלאה עם איסוף והחזרה הביתה (וגם מחשב חילופי במידת הצורך), מסך איכותי הרבה יותר מהסטנדרטיים -GLARE

סמל סטטוס ואיכות כבר אמרתי? 8)

יש להם מחשבים מעולים ורק מי שראה והשווה, יידע להגיד שהסוני הוא הרבה יותר- מבחינת איכות הייצור והאמינות.

אם התקציב פחות לוחץ, גש פיזית ותראה איך הם נראים ומרגישים.

• תוכן חדש...