Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[ייעוץ] מחשב נייד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת כח עיבוד אני לא צריך יותר מידי. בלי כרטיסי מסך מטורפים, 4GB זכרון ושכאלה.. אבל אני לא רוצה גם משהו חלש.

מן הסתם אני אשתמש בו לאינטרנט ותוכנות OFFICE למיניהן, אבל כנראה שגם סרטים או משחקים ממוצעים אני אריץ עליו מידי פעם.

ככה שאני אלך על משהו קצת מעל הסטנדרט, אבל עדיין לא "מחשב על" - מעבד 2.5, 2GB RAM, הארד-דיסק באיזור ה200 ג'יגה.

דיברתי עם המנהל IT אצלנו, וארגנתי לעצמי איזה DELL (לא זוכר את הדגם המדוייק) שיש בעבודה עם מסך 13.3 אינץ'.

אני אעבוד עליו בשבועיים הקרובים לראות איך אני מסתדר עם המסך שלו.

אם הוא יהיה מתאים - אני אלך על הVAIO Z.

אם אני ארצה מסך יותר גדול - נעבור לMacBook Pro.

ברור לי שאם אני מריץ XP על MACBOOK הוא לא יהיה חסין בפני וירוסים.

אם אני אכן אקנה MACBOOK אני אשאר עם הOS X. מן הסתם, המערכת הפעלה הזו היא היתרון הגדול (הענק?) שיש למחשבי MAC.

תודה רבה על העצות, והאזהרות (במיוחד מפני הXPS).

נקווה לטוב :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתחיל בגודל מסך - אני היום עובד עם XPS M1330 (כן, הידוע לשמצה). אין שום בעיה עם גודל המסך, עוד לא נתקלתי במצב בו אני מרגיש שחסרים לי אינצ'ים (אההם :roll:).

הוויתור על גודל המסך מקנה ניידות שלא תסולא בפז - בתחילת הלימודים היה לי מחשב 15.4 שהוחזר לאחר כמה חודשים, ועברתי ל-XPS - הבדל של עולם ומלואו. המחשב נכנס לכל תיק, ועם משקל של פחות מ-2 קילו, באמת שלא מהווה מטרד (זה נשמע קטנוני, אבל תוספת של כקילו מהווה הבדל משמעותי). זוהי נקודה שהייתי ממליץ לך להתעכב עליה - קל מאוד לאמר בהתחלה שמדובר כולה בעוד קילו, אבל מהר מאוד כבר מתחילים להשאיר את המחשב בבית (מצב שמוכר לי מהרבה חברים לספסל הלימודים). קח בחשבון, שכתלות במקצוע, אתה גם עלול להיות במצב בו נסחבים לא מעט ספרים.

לגבי המחשב עצמו - מנסיוני עם המחשב, מנסיון של חברים עם המחשב, מנסיון של המשפחה בחו"ל ומקריאה בפורומים - רוב מה שנאמר כאן (חוץ מההערה על ה-GPU, ועדיין המשחקים רצים בכיף) שטויות מוחלטות. ידוע לי על בעיות בסדרות המוקדמות של המחשבים, וזהו. סדרת ה-XPS היא לא סתם סדרת היוקרה של Dell (שדרך אגב - מי עדיפה? לנובו הסינית, או אולי HP? רק אל תאמרו לי ש-MSI).

תקרא בפורומים ותראה למה יש כל כך הרבה התלהבות מהסדרה (מעבר לעיצוב...).

את הדיווידנטים רואים מבחינת הביצועים, שטובים מרוב חבריו לקבוצה (ה-Sony, בקונפיגורציה שתוכל להתחרות ב-XPS, כבר עולה כמו שני M1330).

נקודה שנייה - השימושים שלי במחשב כנראה די דומים למה ששלך יהיו, ומהבחינה הזו לא נתקלתי בשום בעייה עם ויסטה - רץ חלק, מהר, ולא מורגש הבדל משמעותי מ-XP (פרט לעניין העברות הקבצים). כמה אנשים עם מחשב משנות ה-80 החליטו להתקין ויסטה ובכו שלא עובד להם.

לגבי רכישה בחו"ל - חבר עכשיו עובר תהליך דומה עם XPS M1530 - באותו מחיר שניתן לקנות אותו בארץ, הוא קונה את הגרסה המשודרגת ביותר, עם כל תוספת אפשרית (כונן חיצוני, שתי סוללות...) וארבע שנות אחריות בינלאומיות. הוא גם בהתחלה התעניין ב-Alienware, עד שהבין את המחיר ואת העובדה שאין להם שירות בארץ (ייתכן שזה השתנה, נכון למתי שבדק לא היה).

שורה תחתונה - אם הייתי מחפש מחשב ללימודים היום, שנותן גם ביצועים, לא הייתי מהסס מלקנות שוב את הM1330.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

יבין, תודה רבה! :)

היה חשוב לי לשמוע את עניין ה13 או 15 אינץ' מסטודנט שהתנסה בנושא.

אני אעבוד בשבועיים הקרובים על מסך 13 אינץ', ואם לא תהיה לי בעיה איתו, זה הגודל שאני אקנה.

לגבי הXPS - הצליחו להפחיד אותי :)

למרות שיש קשרים עסקיים מצויינים עם הספקים של DELL בארץ, ואני יכול לקנות בארץ עם שירות ואחריות במחיר יותר זול מכמה שיעלה לי בחנות רגילה בארה"ב.

ברגע שאחליט סופית אם אני הולך על 15 או 13 אינץ' - אני אחליט גם על איזה מחשב.

שוב, תודה רבה על החוו"ד שלך!

פורסם

אני הולך "להתלבש" לך על השרשור (קצת:wink:):

גם אני מחפש כרגע נייד ללימודים לזוגתי. גם אני נוטה ללכת על ה-XPS (גם בעזרתו של LIVIUR) ועניין ההתחממות לא היה מוכר לי עד קריאת השרשור הזה. אני מעוניין להזמין XPS 1330 או 1530 מ-EBAY. מן הסתם, המחשב יבחר כך שיהיה סגור באריזה המקורית שלא נפתחה ולא "משופץ" כמו שקיימים לא מעט. האם כדאי ? התקציב עומד על כ-5K ש"ח.

אבל, השאלה המרכזית שלי היא - האם יש אחריות בינלאומית למחשבי DELL ? האם במקרה של בעייה עם מחשב כזה מ-EBAY, אני אוכל לפנות לשירות של DELL בארץ (או גרמניה) ולבקש תיקון בחינם גם אם המחשב לא נקנה בארץ ?

Veni Vidi Vici

פורסם

אופציה סולידית במקום הXPS יהיה לקחת VOSTRO 1310 - דגמים מצויינים במחירים מצויינים (אבל טיפה שוקלים יותר.

כמו שיבין אמר , גם אני סטודנט , גם אני התחלתי עם 15" וסבלתי ועברתי ל13"

(מIBM R40 לIBM X40 - שזה 12" ששוקל קילו מאתיים למקבוק 13" ששוקל 2 קילו)

בקמפוס אין סיבה בעולם ללכת עם מחשב מעל 13".

זה ממש לא מציק בעיניים (גם 12" לא אם יש מקלדת טובה! שזה הכי חשוב בלפטופ קטן, ויש גם לפטופים גדולים כמו הבדיחות של MSI עם מקלדות מזעזעות)

זה ממש לא קטן , והנוחות וההבדלים במשקל פשוט אדירים לסטודנט שמסתובב כל היום ומשתמש בלפטופ שלו כל הזמן.

מה גם שמסך קטן וכרטיס מסך מובנה מכתיבים זמן סוללה יותר ארוך , ועל זה אין בכלל ויכוח.

אני עמדתי בזמנו בפני התלבטות דומה וקניתי את הMACBOOK.

הXPS עלה אותו הדבר למפרט דומה והווסטרו עדיין לא היה מעודכן. (וכמובן שבמק אתה מקבל גם את OS-X שזה יתרון בפני עצמו שאני מאוד נהנה ממנו)

בקשר לסוני , המחשב מצויין , אבל! אין שום סוג של אחריות או מעבדה בארץ שיש לה חלקים בצורה שותפת.

חבר שקנה מחשב בארץ ונתנו לו אחריות נאלץ לחכות חודש וחצי בלי מחשב כאשר התקלקלה לו המקלדת עד שיביאו חלק חדש.

(ועדיין , בעיות בלפטופים הם נדירות למדי ולא בטוח שזה היה עוצר אותי מלקנות).

בקשר ל"בעיות" בXPSים - נושא שבעיקר נופח מעבר לכל פרופורציה , מה גם WIKING שדיברנו על דגמים ללא המאיץ של NVIDIA שגרמו את רוב הבעיות בסידרת יצור תקולה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

התארגנתי פה בעבודה על DELL LATITUDE D430, עם מסך 12 ומשהו אינץ'.

וSO FAR - אין בעיה עם מסך קטן. ככה שאני מניח שגם עם ?.13 אינץ' לא יהיו בעיות.

כיוון שהמקבוק פרו מגיע רק ב15+ אינץ', ולא ב13, זה אומר שאם אני רוצה מק אני צריך לקחת את המקבוק הרגיל, ואני קצת מפחד בגלל החומרה שלו.

ליביו,

האם צפוי בקרוב דור חדש של מקבוק ?

והאם אתה עובד במחשב שלך עם ה microsoft office for mac ? ואם כן, איך התמיכה בעברית?

פורסם

איזה בעיה יש בחומרה של מקבוק רגיל?

חוץ מהבדל בכרטיס מסך בין מובנה ליעודי, רוב החומרה היא זהה בחוזקה.

זה T8300 עם 2 גיגה זיכרון ו160 גיגה דיסק קשיח , מה אתה מתכוון להריץ שלא יטוס על זה?

בקשר לדור חדש:

http://buyersguide.macrumors.com/#MacBook

הם די מדייקים לרוב.

לפי מה שנראה לא הולך ליהיות עידכון כ"כ בקרוב.

בקשר לאופיס - לא ניסיתי עדיין את החדש , אבל ב2004 (כן , מייקרוסופט אופיס למק לא מקביל בשנים לזה של הPC) התמיכה נוראית.

במקום זה אני משתמש בנאו אופיס - גירסת אופן אופיס מקומפלת למק שעובדת מצוין.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

דווקא לפי האתר שנתת (ואחד אחר שמצאתי) רשום ש MacBook ו MacBook Pro חדשים צפויים לצאת ברבעון השלישי של 2008 (משמע, יולי-אוגוסט-ספטמבר 2008.)

על אופיס 2004 שמעתי שלא הייתה תמיכה בכלל בעברית.

השאלה היא לגבי אופיס 2008. הבנתי שממשק בעברית אין ולא יהיה (לפי ראיון עם מנכ"ל מיקרוסופט ישראל).

השאלה היא האם לפחות תמיכה בשפה העברית יש.

יש אופן-אופיס יש בעיות תאימות עם אופיס של מיקרוסופט.

בין אם זה בהגדרות עיצוב בWORD ובין אם זה באופן די כללי בEXCEL.

לגבי החומרה, זה פחות בעניין המעבד-זכרון-HD (בהם הוא די זהה לPRO), ויותר בעניין כמות יציאות הUSB (רק 2)ו FW (רק 1, וגם הוא 400 ולא 800), מסך רגיל (ולא LED), אין יציאת EXPRESSCARD וכרטיס מסך חלש במיוחד.

ד"א, יש לMAC עמדת עגינה כמו שיש לDELL, IBM וכו' ?

פורסם

לפחות לרגיל אין (כמו שאין לדגמים הלא עיסקיים של דל)

ובקשר לכרטיס מסך , בא נגיד שהוא חזק מספיק להפעיל HALFLIFE 2 חלק ב1280 על 800 עם כל ההגדרות על HIGH (אבל ללא פילטרים).

נראה לי הוא יתמודד בסדר עם להריץ ממשק דו מימדי / עלק תלת מימדי עם שקיפות ממוצע.

בקשר ל2008 , כמו שכתבתי , אין לי נסיון.

WORST CASE , אם זה חובה , מפעילים OFFICE 2007 עם VMWARE FUSION , עובד יפה מאוד (ופה אולי כדאי לך להרחיב ל4 גיגה זיכרון) ורץ בתוך חלון מקי למהדרין ולא בתוך חלון VMWARE כמו שאולי נתקלת בWINDOWS או ביוניקסים למיניהם.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

יופי, עכשיו גם אני בבעיה.

אני מחפש נייד לאוניברסיטה. לא משהו שיכול להטיס מעבורת חלל, לא משהו שיכול להריץ משחקי תלת-מימד ברזולוציה מפלצתית עם כל הפילטרים שיש - שימוש משרדי נטו, קליל ולא תובעני.

חשוב לי - ניידות, זמן סוללה סביר (לפחות שעתיים-שלוש מטעינה לטעינה), נוחות עבודה ואמינות.

התקציב צנוע - עד 3.5K ש"ח.

עד שקראתי את כל השרשור הזה התלהבתי מאוד מה Dell Inspiron 1525 שעושה רושם טוב בביקורות באינטרנט, נראה טוב, עושה את כל מה שאני צריך ויותר ואפילו נכנס לי יופי לתקציב.

עכשיו אני מבין שאולי כדאי לוותר על המסך הגדול לטובת משקל קטן יותר, הבעיה היא שאני לא מוצא שום מחשב סביר עם מסך 12-13" שנכנס לי לתקציב (למעט המחשב הזה של אייסר, למרות שיש לי סלידה גם מהמותג וגם מהעיצוב).

איך יכול להיות שיש כל כך הרבה אופציות טובות בתקציב שלי עם מסכי 15" וכל כך מעט אופציות עם מסכים קטנים? מסך קטן לא אמור להיות זול יותר?

חשבתי ללכת לכיוון של הAsus EEE, אבל אחרי שראיתי והרגשתי אותו בחנות אמיתית, הוא נראה ומרגיש יותר כמו צעצוע חביב ולא כמו מחשב אמיתי.

מישהו יכול לתת קצה חוט?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עד שקראתי את כל השרשור הזה התלהבתי מאוד מה Dell Inspiron 1525 שעושה רושם טוב בביקורות באינטרנט, נראה טוב, עושה את כל מה שאני צריך ויותר ואפילו נכנס לי יופי לתקציב.

קניתי את הנייד הזה שבוע שעבר, לא עבר מספיק זמן בשביל לתת חוו"ד.

השיקול העיקרי אמור להיות הגדול, מחשב ששוקל 1.2 קילו יהיה הרבה יותר "סחיב" ואם אתה לא צריך לעבוד על מסך גדול אז זה מספיק. ה 1525 שוקל 2.7 קילו אבל הוא דק יחסית ולא מהווה מטרד גדול במיוחד אם יש לך תיק גב נורמלי.

לי היה חשוב מאוד לקבל מקלדת בגודל נורמלי ומסך שאפשר לראות עליו ברזולציה סבירה, אם אתה מסתדר בלי שני הדברים האלה, חפש לך מחשב קטן.

פורסם

שלומי , ניסית להסחב שנה עם 15" במשקל 2.7 קילו (עם סוללת 3 תאים אולי...) על הגב?

ולהוציא אותו כל שיעור? (רמז - לא נח)

ניסית להקליד בX של IBM (סדרה עם מסכי 12" לא רחבים!) במשך שעות? (רמז , קח את המקלדת הביתית , צמצם את כל מה שהוא לא מקשי אותיות ותראה שלא ממש צריך להקטין אותה)

צביקה,

תחסוך עוד 700 ש"ח (הכי חכמים שתשקיע , במיוחד אם זה ילווה אותך לפחות שנתיים שלוש כל יום):

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310.htm

חזק , מאובזר , קטן וקל (ועם דיסק קשיח 7200RPM , אין שום סיבה שהמחשב הזה לא יפעל במהירות של מחשב שולחני לא רע)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
שלומי , ניסית להסחב שנה עם 15" במשקל 2.7 קילו (עם סוללת 3 תאים אולי...) על הגב?

ולהוציא אותו כל שיעור? (רמז - לא נח)

איך שלא תהפוך את זה, זה בסה"כ עוד קילו , תאמין לי שאני אסתדר עם עוד קילו על הגב.

אני באופן אישי מרגיש שמסך גדול זה MUST בשבילי, בגלל סוג העבודה שאני צריך לעשות עם המחשב.

אני לגמרי מסכים שמי שגודל המסך לא מהווה עבורו פונקציה צריך לקנות נייד כמה שיותר קטן.

פורסם

צביקה,

תחסוך עוד 700 ש"ח (הכי חכמים שתשקיע , במיוחד אם זה ילווה אותך לפחות שנתיים שלוש כל יום):

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310.htm

חזק , מאובזר , קטן וקל (ועם דיסק קשיח 7200RPM , אין שום סיבה שהמחשב הזה לא יפעל במהירות של מחשב שולחני לא רע)

תודה על ההמלצה.

אני יכול להבין שבתקציב שלי אין מחשבי 12-13" סבירים בכלל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...