Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי, אתה מוכן לחיות ב"בית משוגעים" רק כי נולדת בו, סיבה משכנעת.

לרוני, הוא מעדיף את האמת בפנים מאשר להיות צבוע כדי להצטייר כ"יפה נפש".

נוח לפנות את היהודים מהגדה/עזה/גולן, אך בלתי אפשרי מת"א, זו צביעות.

לא חלק מהעם "כובש", כולנו "כובשים" וכולנו "מתנחלים" (שונא את המילה הזאת כאילו מישהו פלש), ואת זה אתם יכולים להגיד לרוני "המתחסד" א.

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבנתי, אתה מוכן לחיות ב"בית משוגעים" רק כי נולדת בו, סיבה משכנעת.

אל תכניס מילי למקלדתי, לא כתבתי כזה דבר.

אני מוכן לחיות בבית משוגעים כל זמן שהמשוגעים לא מפריעים לי לחיות.

ואכן אנחנו כולנו צאצאי מתנחלים. גם האמריקאים. גם הפלסטינאים. ראבאק, עמים שלמים זזו במהלך ההיסטוריה. קורה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מוכן לחיות בבית משוגעים כל זמן שהמשוגעים לא מפריעים לי לחיות.

ומתי בפעם האחרונה משוגע כלשהוא לא הפריע לך לחיות? או לאנשים מסביבך?

כנסים ענקיים של חרדים, מכוניות של "נחמנים" בכבישי העיר בווליום עצום מפריעים לתנועה ולכולם, ברכה ממשיח מת ב-SMS...

אבל מה, ברגע שעדי יהווה ניסו לעשות כינוס בחיפה-מיד קמה צעקה גדולה בכל העיתונים.

רק לחרדים שלנו מותר להתנהג כמו אגואיסטים, אני מבין מזה.

ומה לעשות- עדי יהווה הבטיחו למומרים בפוטנצייה חיים יפים יותר.

החרדים שלנו אפילו לא ניסו להבטיח למומרים בפוטנצייה שום דבר- אלא רק כעסו על זה שהם הלכו לכנס. הם לא אמוריםכי הם יהודים...הרי גם החרדים יצטרכו להבטיח דברים לאנשים בסופו של דבר, אם הם היו נותנים לזה להימשך.

צביעות.

מתי בפעם האחרונה יצא לך לקנות חמץ בסופר הקבוע שלך בפסח?

משום מה, אסור לך.

לדעתי זו הפרעה למסלול החיים התקין.

והם עוד באים בטענות שריגשותיהם נפגעים מלראות חמץ.

צביעות II.

באמצע הרחוב מנסים לגרום לך להניח תפילין. סתם- בלי קשר לכלום. להניח תפילין. עוד מנהג הזוי-לשים משהוא שחור על הראש ברחוב באמצע אוגוסט ולהתנדנד כמו וויברטור עם באג בתוכנה.

אני בד"כ עונה להם במבטא ערבי ש"אני לא משתמש בזה"...:twisted:

אין פה צביעות. אולי בעצם בהקשר לנושא הראשון שהעליתי.

או שנכנסים לעסקים ברחוב, באמצע יום העבודה, ומנסים בכח לקחת אותך למניין.

פאלו-אתה בטוח שלא הפריעו לך לחיות פה עד היום?

אלו דוגמאות על קצה המזלג מחיפה.

בעצם...אם לא הפריעו לך לחיות עד היום,

אז...איפה אתה גר בבקשה?...אני גם רוצה...

ולמי שנעלב ממשהוא שאמרתי.

אני לא מאמין בישות שנקראת אלוהים. במה אני מאמין, זה לא המקום וזה לא משנה.

הסיפורים בתנ"ך לדעתי הם לא יותר מאשר זה בדיוק- סיפורים. בדיוק כמו משלי לה-פונטיין. כולל ברוב המקרים אפילו את מוסר ההשכל.

אני לא מזלזל באמונה שיש לאנשים אחרים. איש באמונתו יחיה, כך אני אומר וכך אני נוהג.

אתה רוצה?-תאמין. בעייה שלך, תתמודד איתה, רק אל תנסה לגרור אותי לזה.

אתה לא מאמין? סבבה, בעייה שלך. אל תנסה לגרור אותי לזה.

אני לא מזלזל בעובדה שיש פה אנשים מאמינים ולא באמונתם ולא בעצמת אמונתם.

אבל אני מתעצבן חבל"ז מהחוצפה שיש לחלק מהאנשים.

בגלל שמישהוא מאמין במשהו, לי אסור לקנות את האוכל שאני אוהב שבועיים בשנה בסופר שאני הולך אליו תמיד.

בגלל שמישהוא מאמין במשהו, אין תחבורה ציבורית בשבת וצעירים שותים ונוהגים, ומסכנים גם אותי וגם אתכם.

ויש עוד הרבה.

אין לי בעייה עם זה שאתם רוצים להאמין. אבל אל תגרמו לי לשנות את סדר החיים שלי בגלל שאתם מאמינים באיזו שטות שנאמרה לפני 2000 שנה ופורשה עד כדי טרוף ואי הבנת הנאמר במקור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מר ברווז כתב - חלקי

אין לי בעייה עם זה שאתם רוצים להאמין. אבל אל תגרמו לי לשנות את סדר החיים שלי בגלל שאתם מאמינים באיזו שטות שנאמרה לפני 2000 שנה ופורשה עד כדי טרוף ואי הבנת הנאמר במקור.

אז כל צער העולם על היהודים, המתרימים , ומניחי התפילין - אשמים גם בשתיה לשוכרה ובתאונות הדרכים

- באמת הקשה חכמה ולוגית - ואם תהיה תאונה בשבת של אוטובוס , עם הרבה נפגעים , מה נגיד ,

אולי אלוהים הכה בהם .. לא מכובד לכתוב ולחשוב כך .

( לדברים כאלו , קוראים הסתה , ודברי בלע )

לכל מצב שהעלתה אפשר לתת דוגמאות נוספות

הקבצנים והשיכורים בכבישים המסכנים אותנו ואותם - הם כנראה בני דת משה ?

המטרידים בטלפון , עם הצעות לביטוח והשקעות ביום ובלילה - נשלחו מבית הכנסת ?

מעניין מי מכם היה במלחמה - האם ראיתם מי קופץ על אנשי חב"ד , כדי להניח תפילין

ראיתם פעם תפילה לפני יציאה לקרב

ראיתם פעם תפילה של הוריי ילד חולה , ( והם לא חייבים להיות דתיים אח"כ ) אולם הם מבקשים עזרה

איך אנשי עסקים נאורים ומוצלחים , רצים לרבנים שונים ומבקשים ברכה , ואלה אנשים חכמים הגיוניים

בעלי תארים בכלכלה ומנהל עסקים , המנהלים עסקים חובקי עולם - היכן הרציונל שלהם

למה ?

כי בכולנו יש את הרצון לברכת הדרך , את החשש מנפילה ומחלה לנו ולקרובים לנו .

וקצת אמונה , יכול שלא תעזור ( אבל בטוח לא תזיק )

הדיון עד עכשיו , ברמה הפילוסופית והתבונתית , היה נחמד , יש דעות , יש ספקות ויש אמונות .

- בואו נמשיך לכתוב ולדון בגופו של עניין , ולא גופם של בני האדם ( בין אם מאמינים או לא ) -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

באמצע הרחוב מנסים לגרום לך להניח תפילין. סתם- בלי קשר לכלום. להניח תפילין. עוד מנהג הזוי-לשים משהוא שחור על הראש ברחוב באמצע אוגוסט ולהתנדנד כמו וויברטור עם באג בתוכנה.

אני בד"כ עונה להם במבטא ערבי ש"אני לא משתמש בזה"...:twisted:

אין פה צביעות. אולי בעצם בהקשר לנושא הראשון שהעליתי.

או שנכנסים לעסקים ברחוב, באמצע יום העבודה, ומנסים בכח לקחת אותך למניין.

אתה יודע מה ההבדל ביננו?

שאני לא שונא את השונה ואני לא כועס על הבדלים ואני לא לוקח כל התנהלות שלא לרוחי וישר מפרש אותה ככפייה.

אני לא מחפש להתעמת ואני לא מתרגז מכל הצקה. אם אני רואה ברסלבים ברחוב אני מחייך, כי זה חמוד, ואם מציעים לי להניח תפילין אני אומר "לא, תודה" בנימוס.

אז שבוע בשנה אני לא קונה חמץ אלא אוכל אותו במסעדה וצורך אותו מהמקרר (או קונה בטיב טעם...).

כמו שאמרו חז"ל: Big fucking deal.

להגיד לך שכל העולם מתנהל כמו שאני רוצה - לא.

גם לא אשתי וגם לא הבת שלי.

אני מקבל את זה שלאנשים שונים יש אמונות שונות משלי ומבין שבחיים יש פשרות. הייתי גם שמח ללכת לעבודה בכפכפים. אני לא עושה זאת, כי זה לא מקובל. אני לא מתחיל לשנוא את כל תרבות הלבוש המערבית, שורשיה וסיבותיה בגלל זה. בקרב עמי אני חי וזה דורש פשרות וויתורים ובסה"כ רובם לא מהותיים בשבילי.

שומדבר ממה שציינת לא מהותי בעיניי, להוציא עניין התחבורה הציבורית. מה שכן מהותי בעיניי זה בזבוז אדיר של משאבי המדינה על פעולות לא יצרניות שהדת דורשת (כשרות, למשל). מהותי בעיני שהחרדים בארץ הם סקטור שברובו לא יצרני שלא עובד, דבר שאין לו אח ורע אצל החרדים בתפוצות (זה לא ספיציפי לחרדי, גם הסקטור הערבי בעייתי מבחינת תפקודו בכלכלה). מהותי בעיניי שחלק גדול מהמתנחלים לא מקבל את שלטון המדינה. יש גם עוד.

אז נכון, אני חי עם פשרות שאני מקבל ויש גם כאלו שלא.

אבל זה יהיה נכון גם אם אני אחיה בכל מקום אחר בעולם.

קוראים לזה ליברליזם פלורליסטי.

תנסה את זה פעם.

זה יהפוך אותך לאדם הרבה פחות עצבני.

פורסם
אתה יודע מה ההבדל ביננו?

שאני לא שונא את השונה ואני לא כועס על הבדלים ואני לא לוקח כל התנהלות שלא לרוחי וישר מפרש אותה ככפייה.

אני לא מחפש להתעמת ואני לא מתרגז מכל הצקה. אם אני רואה ברסלבים ברחוב אני מחייך, כי זה חמוד, ואם מציעים לי להניח תפילין אני אומר "לא, תודה" בנימוס.

אז שבוע בשנה אני לא קונה חמץ אלא אוכל אותו במסעדה וצורך אותו מהמקרר (או קונה בטיב טעם...).

תנסה את זה פעם.

( הייתי צריך לצטט את כל התשובה , אבל עדיף שיקראו אותה לבד )

יפה , נכון ואנושי - ואני חשבתי כי אתה עובד על צי'פ :grin:

על ש כתבתה אומרים - דברי אלוהים חיים , ( לדעתי צריך לבצע גירוש :evil: , נהייתה אנושי ) - זו בדיחה, לא לכסח אותי

דרך ארץ , קדמה לתורה , כולנו חיים בחברה , וכבוד והבנה הוא הבסיס לחברה אנושית וחזקה .

מחקר , לימוד ( העלאת ספקות ) לפעמים פיתרונות , מקדמים אותנו ברמה הטכנולוגית ,ומשפרים את איכות חיינו

אבל - לדעתי , טוב לדעת " מאיפה באתה ולאן אתה הולך " ( זה עוזר בניווט , בדרכי העולם .. )

טוב שיש בסיס , ממנו יוצאים , בודקים לומדים, מתנסים מתבלבלים , ואם רוצים חוזרים, כל אחד בדרכו .

( מוקדש לחברים שלי ב ארה"ב ,חילונים בדרכם (כמוני)ההולכים שם יותר מאיתנו לבית כנסת , ועדיין מרגישים שחסר להם משהו )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן,אני הייתי במלחמה .

כולל הכל ,ואלה שרצו להניח תפילין להגיד תהילים וכו' היו אלה שתמיד הייתה להם זיקה לדת ואלה שלא לא.

במקרה אני מכיר מהסדיר את רוב החבר'ה שלי במילואים ,ככה שאני יודע בדיוק מה כל אחד מרגיש לדת.

אני מאמין שהגישה של לסמוך על ישות דימיונית מסכנת את האנושות ,פוגע בי שאנשים ברחוב מנסים לשכנע אותך בדרכים של מסיונרים באמונה שלהם.

שכבתי השבוע בבית חולים (מרגיש לא רע ,תודה) נכנסות ילדות חמודות מתנועת עזרא ומחלקות סוכריות עם ברכת רפואה שלמה ,סבבה ,שרות קצת "מצווה גדולה "ועוברות לחדר הבא,מאה אחוז ,נטו כוונות טובות, תודה רבה.

נכנסות שתי נשים מחב"ד ,מציעות ניירת שלהם (לא הסתכלתי אפילו מאיזה סוג) סרבתי בנימוס ,והן עברו למיטה הבאה.

שם הן התחילו להטיף בצעקות על הרבי המשיח ועל מצוות ,ועל שאר הבלים ,ראבק בית חולים ,מה אתן צועקות (לא נכנס לכמה צולעים היו הטיעונים ) במשך עשר דקות הן לא מפסיקות לצעוק ,כשסיימו עברו לצעוק בחדר הבא.

זה נקרא להפריע לי לחיות (או להפריע לי לסבול).

אין לי בעיה לקבל את האחר ,אני דורש שגם הוא יקבל אותי .

אגב למניחי תפילין הרחוב אני עונה שתי תשובות, או "תודה נגמלתי" או "בשר זה רצח"(תפילין עשויות מעור).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ליין מן,אני הייתי במלחמה .

כולל הכל ,ואלה שרצו להניח תפילין להגיד תהילים וכו' היו אלה שתמיד הייתה להם זיקה לדת ואלה שלא לא.

במקרה אני מכיר מהסדיר את רוב החבר'ה שלי במילואים ,ככה שאני יודע בדיוק מה כל אחד מרגיש לדת.

זה נקרא להפריע לי לחיות (או להפריע לי לסבול).

אין לי בעיה לקבל את האחר ,אני דורש שגם הוא יקבל אותי .

אגב למניחי תפילין הרחוב אני עונה שתי תשובות, או "תודה נגמלתי" או "בשר זה רצח"(תפילין עשויות מעור).

אתה לוקח את זה , קצת קשה וחבל .

לרגע לא אמרתי , שכל הלוחמים דתיים - רק הזכרתי איך פתאום גם הלא דתיים מבקשים חיזוק קל

ובנוגע למפגע , צעקות שכנוע בבית חולים , זה מפגע , וזכותך המלאה לבקש מהם להנמיך את הקול , או לעזוב

את החדר , כמו שמבקשים מכל אדם הצועק ומפריע את מנוחתך - ואיחולי החלמה מהירה והרבה כוח - אייל

כעת לתגובתך ברחוב למניחי התפילין , אם תגיד בחיוך לא תודה , זה לא מספיק ?

( מה יקרה, ירדפו אחרייך , יקשרו אותך ובכוח תניח תפילין )

מדוע לענות תשובה קשה - בשר - רצח

עזוב אותם לנפשם , לא מתאים , עבור למדרכה השנייה

( גם בכביש , חתכו אותך צפרו לך , תצא מהרכב ותראה להם שאתה יותר חזק , יותר חכם, או תכנס בהם )

- על מלחמות אחים חרבה ירושליים , והעם היהודי הוגלה - מה רע באהבת חינם -

חייך אליהם , עמוד על דעתך והמשך בדרכך ,

( גם לחבר דתי ביחידה בצבא הייתה מעיר הערה כזו , זה שנלחם לצידך ותומך בך ואתה בו )

יותר מזה - קראתי עוד תשובות שלך בפורום , ואתה יודע .. אני לא מאמין לך , לדעתי יש בך הרבה מהיהדות

ואתה נהנה לכתוב , דברים שלא מחייבים אותך , כי פשוט קל לכתוב בפורום , אבל בחיים האמיתיים אתה יותר רך, בעל חמלה

והבנה .

ושוב - החלמה מהירה , הרבה כוח ושבת שלום

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אין לי בעיה לקבל את האחר ,אני דורש שגם הוא יקבל אותי.

בדוגמא שלך אתה לא דורש שהאחר יקבל אותך, אתה דורש שהוא לא יפריע לך.

אלו שני דברים שונים בתכלית.

"אני מאמין שהגישה של לסמוך על ישות דימיונית מסכנת את האנושות"

האנושות עברה אלפי שנים שזו היתה הגישה הבלעדית (עם הרבה ווריאציות) ושרדה. החילוניות, כאידיאולוגיה לגיטימית, היא עניין די חדש. דעתי על מהות הרעיון הדתי והמנגנון הדתי היא בין הגרועות שאני מכיר, ועדיין אני מבדיל בין האידיאולוגיה לבני האדם, בין האידיאולוגיה למעשה בפועל. מעל לכל, זכותו של אדם לסכן את עצמו, כמו שזכותה של האנושות כולה לסכן את עצמה.

מי שרוצה שיטפס על הרים ומי שרוצה שיאמין באלוהים. הנשמה שלך היא שלך, אם אתה רוצה - תמכור.

פורסם
אתה לוקח את זה , קצת קשה וחבל .

לרגע לא אמרתי , שכל הלוחמים דתיים - רק הזכרתי איך פתאום גם הלא דתיים מבקשים חיזוק קל

ובנוגע למפגע , צעקות שכנוע בבית חולים , זה מפגע , וזכותך המלאה לבקש מהם להנמיך את הקול , או לעזוב

את החדר , כמו שמבקשים מכל אדם הצועק ומפריע את מנוחתך - ואיחולי החלמה מהירה והרבה כוח - אייל

לא נכון ,בנימה שלך הישתמע שאלה שתמיד רחוקים מהדת מתקרבים פתאום ,וזה לא נכון לדעתי ,אלה שמתקרבים תמיד התעניינו או היו קרובים

כעת לתגובתך ברחוב למניחי התפילין , אם תגיד בחיוך לא תודה , זה לא מספיק ?

( מה יקרה, ירדפו אחרייך , יקשרו אותך ובכוח תניח תפילין )

מדוע לענות תשובה קשה - בשר - רצח

עזוב אותם לנפשם , לא מתאים , עבור למדרכה השנייה

( גם בכביש , חתכו אותך צפרו לך , תצא מהרכב ותראה להם שאתה יותר חזק , יותר חכם, או תכנס בהם )

- על מלחמות אחים חרבה ירושליים , והעם היהודי הוגלה - מה רע באהבת חינם -

כי נמאס לי שבכל מקום שאני הולך בו (כולל סאנסט פויינט בהודו) יש איזה אחד שממנסה להחזיר אותי בתשובה.

חייך אליהם , עמוד על דעתך והמשך בדרכך ,

( גם לחבר דתי ביחידה בצבא הייתה מעיר הערה כזו , זה שנלחם לצידך ותומך בך ואתה בו )

חברים שלי מהצבא אף פעם לא יציעו לי משהו שנגד העקרונות שלי בדיוק כמו שאני לא אציע להם קפה מהגזייה בשבת.

ואם כן ,הם יקבלו את התשובה הכי עוקצנית בעולם ולהיפך.

יותר מזה - קראתי עוד תשובות שלך בפורום , ואתה יודע .. אני לא מאמין לך , לדעתי יש בך הרבה מהיהדות

ואתה נהנה לכתוב , דברים שלא מחייבים אותך , כי פשוט קל לכתוב בפורום , אבל בחיים האמיתיים אתה יותר רך, בעל חמלה

והבנה .

אני אומנם יודע לא מעט ביהדות ,אחרי הכל גדלתי בזה,ואני אפילו חושב שיש כמה דברים יפים שם ,אבל אני רחוק מלחיות כיהודי או להאמין כיהודי(אני פשווט נושא את התואר בת"ז).

ושוב - החלמה מהירה , הרבה כוח ושבת שלום

תודה

אייל .

falou

מקבל את ההבדלה שלך

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אז כל צער העולם על היהודים, המתרימים , ומניחי התפילין - אשמים גם בשתיה לשוכרה ובתאונות הדרכים

- באמת הקשה חכמה ולוגית - ואם תהיה תאונה בשבת של אוטובוס , עם הרבה נפגעים , מה נגיד ,

אולי אלוהים הכה בהם .. לא מכובד לכתוב ולחשוב כך .

( לדברים כאלו , קוראים הסתה , ודברי בלע )

?! מה לעזאזל הקשר?! איפה אתה רואה שקישרתי את דבריי למשהוא אפילו דומה?!

לכל מצב שהעלתה אפשר לתת דוגמאות נוספות

הקבצנים והשיכורים בכבישים המסכנים אותנו ואותם - הם כנראה בני דת משה ?

זה משנה מאיזה דת הם?...ואם הם היו סיינטולוגים, הם לא היו קבצנים ושיכורים מאחורי ההגה?

המטרידים בטלפון , עם הצעות לביטוח והשקעות ביום ובלילה - נשלחו מבית הכנסת ?

לפחות בניגוד לחרדים מהישיבות, הם עושים משהוא למחייתם.

ראיתם פעם תפילה של הוריי ילד חולה , ( והם לא חייבים להיות דתיים אח"כ ) אולם הם מבקשים עזרה

איך אנשי עסקים נאורים ומוצלחים , רצים לרבנים שונים ומבקשים ברכה , ואלה אנשים חכמים הגיוניים

בעלי תארים בכלכלה ומנהל עסקים , המנהלים עסקים חובקי עולם - היכן הרציונל שלהם?

להזיק זה לא מזיק. הבעייה היא שזה גם בד"כ לא מועיל.

למה ?

כי בכולנו יש את הרצון לברכת הדרך , את החשש מנפילה ומחלה לנו ולקרובים לנו .

וקצת אמונה , יכול שלא תעזור ( אבל בטוח לא תזיק )

הדיון עד עכשיו , ברמה הפילוסופית והתבונתית , היה נחמד , יש דעות , יש ספקות ויש אמונות .

- בואו נמשיך לכתוב ולדון בגופו של עניין , ולא גופם של בני האדם ( בין אם מאמינים או לא ) -

אייל .

מסכים עם כל מילה.

אתה יודע מה ההבדל ביננו?

אני לא שונא את השונה גם כן. אני לא כועס על ההבדלים בינינו. והתנהלות שאינה לרוחי אינה כפייה.

אני מתעב את העובדה שהתנהלות של זרם מסויים באוכלוסייה מחליט החלטות שפוגעות בי ישירות, וכופות עליי לשנות את אורח חיי בניגוד לרצוני. כמו שציינתי-שיכורים בגלל העדר תחבורה, אוכל בפסח.

אין לי בעייה עם מי שלא מפריע לי לחיות.

כמו שאני לא מכריח חרדים לאכול חזיר על לחם לבן ביום כיפור תוך כדי הדלקת נרות וסיבוב רעשנים, כך אני מעוניין שלא יכריחו אותי לא לקנות אוכל במקום הקבוע כי זה "לא יאה".

ובכלל-אם כבר, היינו אמורים לחגוג את העובדה שבימינו יש שפע,ואפשר לאכול כל מה שרוצים ולא כמו אז שאכלנו מצות כי לא היה זמן.אבל זה כבר לדיון אחר.

אני לא מחפש להתעמת ואני לא מתרגז מכל הצקה. אם אני רואה ברסלבים ברחוב אני מחייך, כי זה חמוד,

והתנועה שנעצרת? והתאונות חזית-אחור? ומפגע הרעש? גם זה "חמוד"?

ואם מציעים לי להניח תפילין אני אומר "לא, תודה" בנימוס.

AS YOU WISH...

לך זה לא מפריע, העובדה שאתה צריך לשנות את ההרגלים שלך בגלל שמישהוא מכריח אותך. לי זה כן מפריע.

למה הדת לא יכולה להתייחס אליי כמו שאני מתייחס אליה-רואה אותה אבל לא מנופף לשלום, לא קורא לה בשם ובכלליות מנסה לשמור מרחק כמה שיותר.

להגיד לך שכל העולם מתנהל כמו שאני רוצה - לא.

גם לא אשתי וגם לא הבת שלי.

אני מקבל את זה שלאנשים שונים יש אמונות שונות משלי ומבין שבחיים יש פשרות. הייתי גם שמח ללכת לעבודה בכפכפים. אני לא עושה זאת, כי זה לא מקובל. אני לא מתחיל לשנוא את כל תרבות הלבוש המערבית, שורשיה וסיבותיה בגלל זה. בקרב עמי אני חי וזה דורש פשרות וויתורים ובסה"כ רובם לא מהותיים בשבילי.

נכון. זה דורש הרבה פשרות וויתורים. חד-צדדיים,מהצד שלך-כלפיהם. חנויות נשרפות בירושליים כי פעלו בשבת, נערות צעירות מותקפות כי לבשו חשוף, חנות המוכרת מוצרים לא כשרים-נשרפת אף היא, מצעד הגאווה מעורר מהומה-רבתי,כולל תקיפת שוטרים, חנויות נקנסות בסכומי-עתק כי פתחו בשבת-כל חטאם הוא שרצו להרוויח קצת כסף, ועוד ועוד ועוד. המצב הזה מקובל עליך? אתה לא רואה בכך כפייה? אם כן, תהייה לי בריא, ואאחל לך שתחזור לראות במהרה.

אם לא, אז אולי היית צריך לשנות כמה משפטים שכתבת פה, לגבי כמה שזה לא מפריע לך.

שומדבר ממה שציינת לא מהותי בעיניי, להוציא עניין התחבורה הציבורית. מה שכן מהותי בעיניי זה בזבוז אדיר של משאבי המדינה על פעולות לא יצרניות שהדת דורשת (כשרות, למשל). מהותי בעיני שהחרדים בארץ הם סקטור שברובו לא יצרני שלא עובד, דבר שאין לו אח ורע אצל החרדים בתפוצות (זה לא ספיציפי לחרדי, גם הסקטור הערבי בעייתי מבחינת תפקודו בכלכלה). מהותי בעיניי שחלק גדול מהמתנחלים לא מקבל את שלטון המדינה. יש גם עוד.

רוב החרדים בירושליים לא מקבלים את שילטון החוק במדינה, לפי הטלוויזייה. זה לא מפריע לך? ומיעוט של מתנחלים כן?

תנסה את זה פעם.

האם בכל מקום אחר בעולם מתערבים לך ישירות במה אתה אוכל ומתי?

האם בכל מקום אחר בעולם זרם קטן יחסית משפיע על כל שאר האזרחים?

האם בכל מקום אחר בעולם יש זילזול כל כך גדול מצד האזרחים למדינה-ולהיפך?

האם בכל מקום אחר בעולם חייבים להתחתן רק לפי הדת ולא בנישואין אזרחיים בלתי-תקפים מבחינת המדינה?

האם בכל מקום אחר בעולם אתה צריך לשלם על "שרותי" דת?

האם בכל מקום אחר בעולם אתה יכול ואפילו מתבקש לשלוח SMS ל"משיח" שמת לפני איזה 20 שנה-ועוד לקבל "ממנו" ברכה?

הדת במדינה הזו כבר היזנתה את עצמה.

אנחנו לא בכל מקום אחר בעולם. אנחנו בישראל.

ובישראל, אלו חלק מהבעיות. ורק חלק קטן.

ואני לא עצבני.

מוות, תאונות, משטרה לא יעילה, דקירות, סמים, משטרה עדיין לא יעילה, טילים, פצמר"ים, שריפות חנויות, מכות לנשים,מכות לשוטרים, משטרה שמטפלת מהר מאד במכי השוטרים. אין פה שום סיבה להיות עצבני.

אבל, במקום להשקיע קצת בתקציב לשוטרים שילמדו לפחות לקרוא מספרים מעל 1000 (כי זה לא רלוונטי לתפיסת עברייני מהירות) או לפחות להוספת שוטרים שיפטרלו ברחובות ויעשו משהוא נגד גלי הפשע הגוברים מדי יום,

או במקום להגדיל קצת את תקציב הביטחון לפרוייקטים הגנתיים- כמו המערכת נגד פצמ"רים שאנחנו מוכרים לחו"ל ולא יכולים להשתמש בה להגנת שדרות משום מה,

או במקום למצוא כמה אירגוני צדקה ובתי תמחוי לתת להם את הכסף, כדי לעזור לכל אלה שביבי דפק להם את החיים לגמרי,

או אפילו, רבאק, לתת כבר לניצולי השואה את הכספים שמגיעים להם, במקום לבזבז אותם על סחבת ממשלתית,

החרדים רוצים עוד כמה מליונים או שהתקציב לא יעבור.:arrow:

זו השורה התחתונה.

סתם מהסקרנות- מה הם עושים עם הכסף הזה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הם מממנים את הישיבות שלהם ואת עצמם.

רובם הענק לא עובד בעבודה עם הכנסה נורמאלית אם בכלל - אלא "לומד" תורה כל היום.

בגלל שהוא לומד תורה, הוא לא יכול לעבוד בעבודה נורמטיבית כי זה יגזול מזמן הלימוד שלו - ובכלל "יטמא" אותו כי הוא לא יכול לעבוד בעבודה שבה הוא יוקף בחילוניים ויצטרך לתת שירות לנשים, ערבים, נוצרים ויהודים כאחד.

והרי כל הדברים "הגשמיים" האלו לא מעניינים אותו (אם הוא לא היה מקבל דמי אבטלה והיה חס וחלילה צריך להביא בעצמו אוכל הביתה זה היה מעניין אותו כמו גדול):shock:

אז הוא לא עובד, כדי להימנע מכל ה "חטאים" האלו שהעולם המודרני והמתוקן שלנו "חוטא" בהם - ומתקיים מדמי אבטלה, ומקצבת הילדים של אשתו שמכניסה לו לא רע בהתחשב בעובדה שרוב הבתים החרדיים הם מרובי ילדים.:?

אז - הוא ואשתו ניזונים מקצבאות שאמורות ללכת לאנשים שבאמת איבדו את כושר העבודה ובאמת יושבים בבית לפרק זמן קצר \ ממושך מסיבות שלא תלויות בהם (ואני לא מתכחש לעובדה שיש גם חילוניים כאלו, גם הם אוכלי חינם) והדבר משול לאדם שמזייף חתימות בלשכת העבודה כדי לקבל דמי אבטלה בעיני.

בנוסף לכל זה, גם הישיבות שלהם מתקיימות "מעצמן", והמדינה היא זו שמממנת אותם.:evil:

אז נכון, המדינה מממנת גם את כל בתי הספר הרגילים בארץ - אבל בהם לפחות מלמדים את התלמיד דברים שיעזרו לו להשתלב בחברה ובכלכלה כשיסיים את מסלול הלימודים ולא מעודדים אותו להיות עוד יותר עלוקה על החברה ממה שכבר למד בבית.

לאחרונה אישרו הצעת חוק שאומרת שמהיום לא ילמדו בישיבות מקצועות "חילוניים" ו "מיותרים למגזר החרדי" כמו אנגלית,מתמטיקה, היסטוריה,ספרות, אזרחות וכל שאר "השטויות" של החילונים.

בטח שזה לא נחוץ למגזר החרדי - הם בעצמם וכל המדינה הזו הפנימו וקיבלו את העובדה שהם נטל על החברה, ובמקום לנסות לשנות את זה הם באים ועושים לזה ליגליזציה. :x

ומה הם אומרים? "למה שאת בתי הספר החילוניים יממנו ואותנו לא? אנחנו בית ספר של המגזר החרדי".

התשובה לכך היא כי בתי הספר הרגילים בארץ תורמים בעצם קיומם להתפתחותה של הכלכלה והחברה במדינת ישראל - והישיבות מהצד השני מדרדרות את הכף לצד השני.

אתם רוצים מימון? תאמצו לכם דרכי התנהגות נורמטיביים.

רוצים להמשיך לחיות בחושך ולדרדר את הנוער שלכם, לגרוע מאיכות החברה והכלכלה במדינה? תממנו את זה בעצמכם - מתרומות, מכספים פרטיים שלכם, אין לי מושג מאיפה - אבל לא מהכסף שלנו כאזרחים משלמי מיסים. :evil:

למה אנחנו צריכים לממן את הנטל הזה תזכירו לי?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
ובישראל, אלו חלק מהבעיות. ורק חלק קטן.

כל מקום והבעיות שלו.

שכחת את אחת הבעיות הכי גדולות שלנו, הנטייה המוגזמת לקטר ולהתבכיין כל הזמן ולקחת כל זבוב ולעשות ממנו פיל.

אני בעמדה שסובלת מאי ההבדלה בין דת למדינה יותר מאשר האדם הממוצע. אבל אני יודע לחיות עם הבדלים, אי הסכמות ופשרות ואפילו עימותים.

פורסם

האמת שיותר אהבתי את הדיון הזה כשהתווכחנו על האם יש או אין אלוהים.

אבל לא יכלתי לעמוד בפיתוי להצטרף בקשר ללימודים החרדים. במערכת החינוך החרדית (ואני בכוונה קורא לה מערכת החינוך החרדית) ילמדו השנה 25% מתלמידי כיתה א' היהודים. זאת אומרת רבע מהילדים היהודים ילמדו במערכת החינוך החרדית. רבע מהילדים לא ילמדו אנגלית או מתמטיקה או אזרחות. רבע מהילדים האלו יהיו לנטל על מערכת הרווחה. רבע - זה המון.

תמיד מפליא אותי שהחרדים בתפוצות עובדים למחייתם, ורק פה בארץ הקודש הם חייבים ללמוד תורה כל הזמן. ואני מוכן לקבל שקיים מיעוט שהם העילית של העילית של לומדי התורה ואולי באמת כדאי לממן את המחיה שלהם כדי שיעמיקו ויחקרו בתורה. כמו שמממנים מדענים או אנשי תרבות אחרים. אבל לא יכול להיות שכל החרדים הם גדולים בתורה...

לילה טוב :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

א. במערכת החינוך החרדית לומדים מתמטיקה ואנגלית עד כיתה ח.

ב. גם אני לא מבין למה לא לעבוד למחיתך ולהיות נטל על אחרים אם אתה יודע שאתה לא הולך להיות פיגורה רבנית רצינית.

• תוכן חדש...