Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מבין את המשפט הנ"ל, לדעתי אנשים אשר מצד אחד אומרים "אני מאמין" ומצד שני לא שומרים על הדברים הבסיסיים(כמו שבת),איזו אמונה זאת? שמירת השבת היא אחד מעשרת הדברות ואחד הדברים הבסיסיים לקיום העם היהודי לא? אי שמירת השבת טומנת בחובה עונשים לא? אז איך אפשר להגיד באותו משפט אני מאמין ומצד שני אני חילוני..לדעתי אלו שתי ניגודים אשר לא הולכים ביחד וכל אחד אחר שיגיד שכן הוא פשוט צבוע.

בוא אני אומר לך משהו -

דתי הוא ההפך מחילוני. מאמין זה ההפך מאתאיסטף שהוא לא מאמין בכלוםף בניגוד לאדם מאמין. חילוני יכול להיות אתאיסט, וחילוני יכול להיות מאמין. אני חילוני מאמין. אני לא מאמין בדיוק בדת, אבל בקב"ה אין לי שמץ הכי פצפון של ספק. אני יודע שהקב"ה הוא דבר נצחי, שאין לו דמות הגוף ואינו גוף, הוא זה שברא את העולם, הוא זה שעושה הכל.

אתה רואה עכשיו למ ה התכוונתי?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמה הסיבות ,כל לחיצה על הברקס סוגרת מעגל חשמלי ויוצרת אור ,אסור ליצור בשבת.

כל איתות כנ"ל.

יש עיניין שנקרא "שלא יכשל" מרחיקים אותך ממשהו שעלול להכשיל אותך ,הרי ברור שאם תוכל לנסוע בסוף גם תתקן ,וזה כמובן אסור.

אפשר למצוא עוד אלף סיבות .

זה מזכיר לי את הטכניקה המופלאה להפעלת מוניטורים ושאר מכשירים בבתי חולים. האחות מסובבת ברז, שבתורו מאפשר תנועה לכדור שבסופו של דבר הוא מפעיל את המוניטור (כמובן כאשר אין סכנת חיים, אן יש סכנת חיים אז אין בעיה להפעיל את המוניטור) - וזה בעצם יוצר ניתוק מהאיש שרק הזיז את הברז והוא לא חילל בעצם שבת.

או כששמרתי על ישוב מסויים במילואים היה שם כפתור שבת שפותח את השער. זאת אומרת לוחצים על הכפתור ואחרי כחצי דקה השער מתחיל להיפתח. ככה החייל לא מחלל שבת.

בחייכם - אתם עובדים על אלוהים? אני במקומו הייתי נעלב.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
בוא אני אומר לך משהו -

דתי הוא ההפך מחילוני. מאמין זה ההפך מאתאיסטף שהוא לא מאמין בכלוםף בניגוד לאדם מאמין. חילוני יכול להיות אתאיסט, וחילוני יכול להיות מאמין. אני חילוני מאמין. אני לא מאמין בדיוק בדת, אבל בקב"ה אין לי שמץ הכי פצפון של ספק. אני יודע שהקב"ה הוא דבר נצחי, שאין לו דמות הגוף ואינו גוף, הוא זה שברא את העולם, הוא זה שעושה הכל.

הנה, גם את זה אני לא מבין. חילוני מאמין. באמת, מה הקטע? אם אתה חילוני אז מה זה משנה אם אתה מאמין או לא מאמין בקב"ה או בדב"ה (או בשטן, לצורך העניין) - אתה מתנהג בצורה מסוימת ביחס לאמונה הזו, או שאתה סתם "מאמין"? כי אם כך, אני מאמין בבוגונביליה. בגדול, היא מעניינת ת'תחת שלי, אבל אני מאמין בה אמונה שלמה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה מזכיר לי את הטכניקה המופלאה להפעלת מוניטורים ושאר מכשירים בבתי חולים. האחות מסובבת ברז, שבתורו מאפשר תנועה לכדור שבסופו של דבר הוא מפעיל את המוניטור (כמובן כאשר אין סכנת חיים, אן יש סכנת חיים אז אין בעיה להפעיל את המוניטור) - וזה בעצם יוצר ניתוק מהאיש שרק הזיז את הברז והוא לא חילל בעצם שבת.

או כששמרתי על ישוב מסויים במילואים היה שם כפתור שבת שפותח את השער. זאת אומרת לוחצים על הכפתור ואחרי כחצי דקה השער מתחיל להיפתח. ככה החייל לא מחלל שבת.

קודם כל ,כן הם עובדים על אלוהים בעוד אלף ואחד דברים.

חוץ מזה הסבר תאורטי על מנגנון שבת (שערים קלנועיות וכו')

(זה הרעיון לא בדיוק הדרך בא זה עובד)

חלק מתכתי רץ כל הזמן בתוך מסילה צד אחד שלה פלוס והשני נייטרלי ,חלק מהצד הנייטראלי מוליך, בלחיצה על הכפתור החלק המוליך מקבל מינוס, כשהחלק הרץ יעבור בין המינוס לפלוס ,יסגר מעגל ,שיפעיל את המערכת ,היא לא תלוייה בהמשך קיום המעגל .

בגדול זה בנוי ככה שאין לך כמעט סיכוי לסגור מעגל כשהחלק בתווך.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
קודם כל ,כן הם עובדים על אלוהים בעוד אלף ואחד דברים.

חוץ מזה הסבר תאורטי על מנגנון שבת (שערים קלנועיות וכו')

(זה הרעיון לא בדיוק הדרך בא זה עובד)

חלק מתכתי רץ כל הזמן בתוך מסילה צד אחד שלה פלוס והשני נייטרלי ,חלק מהצד הנייטראלי מוליך, בלחיצה על הכפתור החלק המוליך מקבל מינוס, כשהחלק הרץ יעבור בין המינוס לפלוס ,יסגר מעגל ,שיפעיל את המערכת ,היא לא תלוייה בהמשך קיום המעגל .

בגדול זה בנוי ככה שאין לך כמעט סיכוי לסגור מעגל כשהחלק בתווך.

אז כשאתה לוחץ על הכפתור (כמובן) אתה מתערב בפעולת ברירת המחדל של המעגל, שזמן מוגדר אחר"כ יסגור מעגל ויפתח את השער - זה עדיין לנסות להתחכם עם אלוהים, כי אולי לא סגרת את המעגל ברגע שלחצת אבל גרמת להתערבות שסגרה אותו.

גם אם זה לא בדיוק ככה זה לא משנה-

אם לא היית לוחץ הוא לא היה נפתח? אז חיללת שבת.

אם אלוהים כ"כ הכל יודע השטויות האלו מן הסתם לא יעבדו עליו - כל הדברים האלו זו תעשייה שלמה שמשמנת את עצמה בעזרת אנשים שמנסים לעבוד בעיקר על עצמם.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כמו ששמת לב ,כתבתי בהתחלה שהם עובדים על אלוהים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

והרי הישראלי הממוצע לפניכם ב"קליפת אגוז" כמו שאומרים בארה"ב.

יש הוראה?-חייבים "לתחמן" אותה אם היא לא מתאימה לך.

מעניין מה היה קורה אם "לא תתחמן את רעך" היה הדיבר ה-11. האם היינו מנסים לתחמן את הדיבר הזה גם כן?

ואגב- האם הדיבר "לא תנאף" כולל אינוס בתוך המשפחה-או לא? כי יש כמה מקרים מחצי השנה האחרונה בחדשות שהעלו אצלי תהיות בנושא.

בנוגע לסוגיית ה"חילוני המאמין".

אם האל היה כל כך רחום וחנון, למה הוא רוצה שנעשה מה שהוא אומר לנו,ולא נסור ימינה ושמאלה מדרכו? זה נשמע יותר כמו "אל נרקיסיסטי ועם בעיות אגו" מאשר רחום וחנון.

ומי בכלל מבטיח שמי שתרגםאו פירש אם תרצו, בהעדר ביטוי יותר טוב, את "דברי האלוהים", בהעדר מילים טובות יותר, ידע על מה הוא מדבר או שבכלל עשה "תיחמון" קטן לצורה שתתאים לו?

קחו את המשפט שקשור לבישול גדי בחלב אימו.

על פניו משפט ברור היטב לכל השומע אותו.

מפה, יש לי רק שאלה אחת.

איך מגיעים ל-6 שעות בין בשר לחלב?!...ואיך מפה מגיעים לסוגיית ההכשר?

"לא תבשל גדי בחלב אימו". אני לא רואה פה שום דבר שקשור ל-6 שעות,או לשעות, או ל-6.

אשמח אם מישהוא ייתן פה ציטוט מדוייק עם ההקשר מהספר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זאת הבדיחה הקבועה שלי ושל אחד החברים שלי (לקוח מאתר " חופש " אם אני לא טועה)

אלוהים למשה:

אל תבשל גדי בחלב אימו ,זה מאוד אכזרי.

משה:

אני מבין שאתה לא רוצה שנאכל בשר עם חלב.

אלוהים:

לא לא ,פשוט אל תבשל גדי בחלב אימו זה ממש אכזרי.

משה :

אה אני מבין ,אתה רוצה שלא נאכל גם עןף עם בשר.

אלוהים :

אמרתי שלא תבשל גדי בחלב אימו

משה :

אאאה (משה לא מכיר את כללי הפורום) אתה רוצה שנשמור שש שעות בין בשר לחלב ,נחזיק סטים שלמים לכל סוג של ארוחה ,ומסעדות שונות לבשר וחלב ?

אלוהים:

ראבק תעשה מה שאתה רוצה...

פורסם
הנה, גם את זה אני לא מבין. חילוני מאמין. באמת, מה הקטע? אם אתה חילוני אז מה זה משנה אם אתה מאמין או לא מאמין בקב"ה או בדב"ה (או בשטן, לצורך העניין) - אתה מתנהג בצורה מסוימת ביחס לאמונה הזו, או שאתה סתם "מאמין"? כי אם כך, אני מאמין בבוגונביליה. בגדול, היא מעניינת ת'תחת שלי, אבל אני מאמין בה אמונה שלמה.

זה האבסורד בדת,כל אחד מפרשן אותה איך שהוא רוצה ומאמין איך שהוא רוצה.

בגלל זה דת זה משהו לא אמין במיוחד.

יוגב

פורסם

זה האבסורד במדע,כל אחד מפרשן אותו איך שהוא רוצה ומאמין איך שהוא רוצה.

בגלל זה מדע זה משהו לא אמין במיוחד.

כדי לבדוק את זה ניקח לדוגמא את גיל העולם, ברר באינטרנט מהו גיל העולם וספר לנו אם מצאת עשרות דעות או מאות ומה ההפרשים בין ההערכה הנמוכה לגבוהה. חשבת שהמדע מדויק? חשבת שחוקי ניוטון זה הדבר האבסולוטי? נראה מה הוא היה אומר על מכניקת הקוואנטים. למדע בנתיים אין מה להגיד חוץ מ"WTF?". עוד דוגמאות?

ולשאלת השאלות: מה כן אמין?

פורסם

ברווז (אחלה כינוי).

http://forum.bgu.co.il/index.php?act=Print&client=printer&f=53&t=146791

תגובה אחרונה ביותר תקרא אותה יש שם הסבר למה שומרים 6 שעות ויש כאלה ששומרים 3 שעות.

ופעם הבאה אם אתה רוצה לשאול אז תשאל, אבל אל תשאל בצורה כזאתי כאילו "הדת הזאתי נחותה ואין לה הסברים נורמליים".

תן כבוד לאנשים שכן מאמינים בדת.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

מדע וטכנולוגיה לא צריכים להיות אבסולוטים בשביל להיות אמינים. תשאל את טויוטה, אני בטוח שהם לא מייצרים על סמך חוקי התורה.

כל מה שאתה נוגע בו טכנולוגית מבוסס על מחקר מדעי ובלעדיו לא היתה לך מכונית ולא היה לך אינטרנט לכתוב על מכונית ובעצם היה לך מעט מאוד. יעילותו של המדע מבוססת במציאות ובמה שאתה עושה בתוכה. תוציא את כל מה שמבוסס על המדע ואתה פרא שחי בטבע. אתה רוצה, תאמין, אתה לא רוצה, אל תאמין, אבל אתה משתמש כבד בתוצרי החשיבה הרציונאלית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כל הסביבה שאתה חי בה היום מבוססת על הדת היהודית, המציאות שלנו מבוססת על הדת היהודית, לפי מה שאומרים פה בת'רד כל המציאות העכשווית שלנו מבוססת על שיגעון ופיקציה, מה שנותן לגימטציה לערבים להעיף אותנו מפה.

זה אומר בעצם שאין לנו פה כלום וסתם "התנחלנו פה", נראה לי שאני מתחיל להבין שדעות השמאל נובעות מחוסר אמונה/אתאיזם, מכנים אותנו "עם כובש", כינוי מאוד מתאים לעם נווד שכובש שטחים לא שלו, רואים בנו כת תמהונית שהחליטה להתנחל פה.

פורסם
זה האבסורד במדע,כל אחד מפרשן אותו איך שהוא רוצה ומאמין איך שהוא רוצה.

בגלל זה מדע זה משהו לא אמין במיוחד.

כדי לבדוק את זה ניקח לדוגמא את גיל העולם, ברר באינטרנט מהו גיל העולם וספר לנו אם מצאת עשרות דעות או מאות ומה ההפרשים בין ההערכה הנמוכה לגבוהה. חשבת שהמדע מדויק? חשבת שחוקי ניוטון זה הדבר האבסולוטי? נראה מה הוא היה אומר על מכניקת הקוואנטים. למדע בנתיים אין מה להגיד חוץ מ"WTF?". עוד דוגמאות?

falou אמנם כבר ענה לך יפה, אבל בכל מקרה - אנשים בהחלט לא מפרשנים את המדע איך שהם רוצים, זה מטופש. לא סתם מדענים עושים חקר מעמיק, מפתחים תיאוריות ומנהלים תצפיות מקיפות. בקשר לגיל העולם - אם לך נוח להאמין שהוא 5000 ומשהו שנה, או אפילו אם ה' היה אומר שהוא בן 523876 שנה, 253 יום ושעתיים, אז כל הכבוד. אבל במציאות קשה להעריך נכון, ולכן יש הפרשים. מה הקשר ל"כל אחד מפרשן אותו איך שהוא רוצה ומאמין איך שהוא רוצה" - אין לי שמץ של מושג.

מכניקת הקוואנטים זה באמת מאוד מסובך. אולי בגלל זה נוח לך להאמין בכל מיני דברים שכתובים בספרים מלפני מאות שנים.

ברווז (אחלה כינוי).

http://forum.bgu.co.il/index.php?act=Print&client=printer&f=53&t=146791

תגובה אחרונה ביותר תקרא אותה יש שם הסבר למה שומרים 6 שעות ויש כאלה ששומרים 3 שעות.

ופעם הבאה אם אתה רוצה לשאול אז תשאל, אבל אל תשאל בצורה כזאתי כאילו "הדת הזאתי נחותה ואין לה הסברים נורמליים".

תן כבוד לאנשים שכן מאמינים בדת.

קראתי הכל ואני עדיין לא מבין. כתוב שמי שאכל בשר לא יאכל מאכלי חלב במשך לפחות שש שעות, מפני הבשר שנותר בין השיניים. אז זה בעצם בגלל הבשר בין השיניים? ומה אם אני מצחצח שיניים אחרי הארוחה?

בנוסף בסוף הלינק שנתת יש אחד שמנסה להסביר את הכל. יש שם כמה וכמה איסורים שהוא כותב אבל כולם בסופו של דבר מיותרים כי אחד מכיל את כולם ביחד - אסור לאכול באותה סעודה בשר וחלב. ההסבר היה קשור לאיזה משפט בארמית שאמר אחד בשם מר עוקבא שטען שמותר לאכול בסעודה הבאה חלב (למרות שאבא שלו חיכה עד למחרת), ופרשנים החליטו לפרש את זה כ-6 שעות, אחרים כ-3 שעות ואחרים כשעה.

אז בואו נעשה סדר. ה' אמר אל תבשל גדי בחלב אימו, מישהו החליט שזה בכלל בגלל הבשר בין השיניים, מר עוקבא אחד קבע שבסעודה הבאה אפשר לאכול וכמה חבר'ה החליטו שזה 6, 3, או שעה אחת הפרש (כל אחד בחר כראות עיניו). ואו, נשמע לי מאוד הגיוני.

יודעים מה, האמת, נשמע לי מה-זה קל לפרש ככה דברים. אולי גם אני אנסה? בואו נראה. ה' רוצה שלא נבשל גדי בחלב אימו. אז הוא מנסה להגיד שמותר לבשל בשר עם חלב, רק לא את הבן עם חלב האם, שזה באמת לא יפה. בעצם, ה' מספק לנו פה אחלה מתכון - בשר מבושל בחלב. חבל שהוא לא כותב איך לתבל את זה וכמה זמן לשים בתנור. זהו, הגעתי לתובנה מעמיקה בנוגע לתנ"ך - זה בעצם ספר מתכונים!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בוא אני אומר לך משהו -

אולי זה רק אני אבל לי נראה שאתה סותר את עצמך ...... במה מתבטאת האמונה שלך בה'? אילו מעשים אתה מבצע להראות את האמונה שלך בה'? האם המעשים שאתה מבצע לא נקשרים לדת?? נראה לי שקצת התבלבלת ב"אני מאמין" שלך.

• תוכן חדש...