Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הדיון טיילתי קצת ברשת ומצאתי דווקא הרצאה מעניינת לגבי אמונה בכח עליון או ידיעה בקיומו.

אני בתור אדם מסורתי מאמין ביהדות והסרט המובא לפניכם יציג בפניכם סתירות מדעיות "ואמונתיות" ויישובן.

ראיתי את הסרט(הוא לא ארוך) ואני חושב שהוא שווה בדיקה לכל נפש, המרצה בסרט לדעתי מאוד מעניין וחד.

http://altv.shemayisrael.com/movie-0198.shtml

כדאי ואפילו חובה לראות את הסרט עד הסוף כי המרצה בונה מערכת חוליות הכרחית.

תגיבו.. :)

dreams dreams dreams do not come true

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חבל , כי פספסתה את המסר שלי , ובגדול

לאכול חזיר , באישור , זה שיעשה לך את היום . אין עגלים רכים וטעימים .החזיר הוא דוגמה באותה מידה יכולה להיות כל מצווה או איסור אחר ,אין תזוזה ,אסור לאף אחד לאשר לך שום דבר שהוא לא לפי פסיקות קודמות

הכייף בארץ הזאת , זה ששבת היא בשבת , ולא ביום ראשון .

לא רואה את ההבדל באיזה יום נחים שבתאו ראשון ,וזה לא משנה שיהיה שבת

יום כיפור , הוא יום שבתון מרצון , והוא מיוחד לכולם , גם ללא צמים .

יום כיפור הוא שבתון לא מרצון ,אסור לי ולך לעבוד ,ומסוכן בשביל שנינו לנסוע (מעניין שהם שוכחים שאבן מוקצה)

סדר פסח - הוא חויה אפילו למטיילים במזרח אסיה , בבית חב"ד ( והם לא דתיים )הייתי במזרח ,לא הייתי בארועים של בית חבד ,חוץ מכשהם באו לאזורים שבהם כבר הייתי (נקודות שמהן כולם באים לראות את השקיעה שחילקו שם סופגניות)

קבלת שבת - בצבא , גיבוש כייף , הווי , ופתיחות , מעבר לשיחות היום יום הרגילות .

ובבית , מפגש משפחתי שבועי , אתנחתה , ואהבת אחים .

יש לנו דברים המיחדים אותנו , ולכן הגענו לארץ הזו , ולא למקום אחר .

אבל , ופה אני מדגיש .. זכותו של כל אחד , לאכול גם חזיר , אם בא לו, לא חייב ברשות הרבים . יכול בביתו

רוצה במסעדה , אפשר - אבל לא צריך לצעוק בחוצות העיר , ולהתגאות , כאילו האחרים לא חכמים .ולא מבינים .

כשר בפסח , אפשר , אבל לא חייב , לא בא לך , זכותך הכן מוצרים מראש , ולא חייבים למכור בחג, בחוצות העיר .

למה אני צריך להיסתתר ? למה אני צריך להכין מראש? אפילו לפי חוק מותר למכור, אסור להציג למכירה (המוצרים מאחורי וילון)

יש אפשרויות לשינוי , והתאמה - אבל לא חייבים מהפכה ( הניתוח יצליח , אבל החולה - העם ימות )

הפחד של הדתיים , כי ההתאמות הקטנות . יגרמו לאט לאט לשבר בעם , ואז הכל מותר .

השבת תבוטל , החגים והמועדים , לא יחגגו , ואט אט רוחו המיוחדת של העם תמוג , וחבל .

אני בעד התאמות , לימינו , בשבת אפשר לנסוע , ולבקר משפחה חברים או לבלות , אבל לא חייבים דרך שכונות של חרדים .

יש פסיקות מסוימות בתורה , אשר גם המדע מאשר כגון .

נקיון המחסנים , מחיטה ותבואה אחת לשנה ( נקיון פסח ) המונעת התפתחות עובש פטריות ומזיקים .

ערוב בין חלב ובשר , תסיסה שונה בקיבה , ובאיזור מדברי , בעיית שילשולים והתיבשות . ועוד ..

( אין כאן ויכוח , כבוד הדת במקומה , וכבוד החילונים במקומו ) הם, הדתיים יהיו הגחלת , ואנו , החילונים האש הגדולה .

אנו יותר רבים , נעזור להם לשמור על בסיס העם היהודי , ובמקביל נבקש התאמות קלות , בגיור לדוגמה .

כדי להכניס עוד חלקים , מהעם הישראלי , למסגרת היהודית הכללית , לא החסידית .

זה בדיוק למה ש"הוצאתי אותך מחוץ לוויכוח " ברגע שאתה מוכן לדבר על מה ואיך, אין לי בעיה עם זה שהדעה שלך שונה .

אף אחד לא יקל בגיור ,לאף אחד אין היכולת וכוח לשינוי כזה, אדם דתי פרופר ,לא יכול זוז מילימטר מההלכה הקיימת, ואין מקום לפשרות.

ועם זה יש לי בעיה ,כי אני מוכן להתפשר עם האחר ,הוא לא מוכן להתפשר בשבילי.

במחינת חלק גדול מהחרדים ,מי שלא מתחרד אין שום סיבה שיתגייר ,מבחינת רובם להפוך מחרד לכיפה סרוגה זה כמו לחזור בשאלה ,אז הקלות בגיור?

אייל .

לדעתי פיספסת את עיקר הדיון שהיה פה ועל מה הוא היה ,זה לא היה אם לכבד, אלא יותר על ההגיון הקיים או לא בדת ובמדע.

כנראה שכמו רבים ,אתה אדם מאמין ברמה כזו או אחרת ,אתה ממהר להגן על היהדות ,וזה יפה, אתה רק כנראה לא מספיק מכיר את ההלכה ואת הלך הרוח של קבלת ההחלטות בה.

נחזור לדיון הדתי מדעי.

יש הרבה מדענים שיאחזו בקרנות המזבח להגנת תאוריה כושלת ,אך המדע יעזוב אותה וימצא את הדרך הנכונה יותר בהתאם למה שידוע לו, ואם הוא יגלה משהו חדש ,הוא ישנה שוב.

הדת ,ובעיקר היהדות והאיסלם ,לא תזוז .

(ואני חייתי בעולם דתי ,אני מכיר את זה)

ולדעתי רק חמור לא משנה את דעתו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

איזה יופי שיש דו שיח - אבל הוא לא מוביל לשום מקום.

אם נחזור לרגע לעניין המדעי, לארנבת אין שתי קיבות, וההגדרה החדשה של העלאת גירה (או כמו שכתוב באתר ששלחת אותי אליו הורדת גירה) לא מתיישבת עם ההגדרות הקודמות של העלאת גירה כמו שהרמב"ם הגדיר אותה (ועוד אי אילו עילויים). גם האתר ההוא מוצא מעין מערך של תירוצים (זאת לא אותה ארנבת, היא אוכלת גללים, היא מזיזה את לסתותיה וכו') ולא תשובה חד משמעית שנדרשת מדת שיודעת הכל והיא אלוהים חיים.

כמובן יש את עניין המחסור בממצאים ארכיאולוגיים (מליון - שניים של אנשים) שהיו אמורים להימצא אם בני ישראל שוטטו במדבר 40 שנה באמת (מה, לא הלך להם לאיבוד סנדל? לא נשבר איזה כלי חרס?) באזור סיני.

ועוד התנגשויות. הרבה פעמים כשיוצא לי לדבר עם אנשי חב"ד ושאר מחזירים בתשובה הם מספרים תמיד על הדברים היפים בדת שלנו (ולא חסרים כאלה) אבל "שוכחים" לספר גם על הדברים המכוערים בדת שלנו (וכולנו יודעים שיש כאלה).

אני חושב שהדת שלנו, יותר מאשר היא מחייבת אמונה, היא פשוט חלק מהתרבות. אבל צריך לדעת מתי הסיפור המקראי הוא סוג של משל, סיפור עם מוסר השכל, או דרך להעצמה עצמית ומתי הוא יותר קרוב להיסטוריה שבאמת התרחשה. לפחות במקור שלה הדת עודדה שאלת שאלות והטלת ספקות בדברים.

לצערי הדיאלוג בין חילונים לדתיים הוא דיאלוג עקר ברובו. החילוני הממוצע מוכן להתפשר בהרבה מאוד נושאים, בעוד הדתי הממוצע (והחרדי אפילו יותר) לא יסכים לשום שינוי של הסטטוס קוו (אלא אם מרפדים אותם בכסף קודם - וזאת תופעה מגעילה ביותר). בגלל זה אנחנו מדינה מפגרת בלי תחבורה ציבורית בשבת למשל, וכאשר צריך להעביר שנאים גדולים של חברת החשמל והזמן שבו זה אפשרי בלי להטריד את הציבור זה שבת - החרדים קמים וזועקים על חילול השבת. מצד שני פטנטים עוקפי שבת אין להם בעיה לרכוש. (וראיתי אפילו מערכת שער חשמלי ליישובים עם לוח פיקוד עוקף שבת - אלוהים כנראה לא מבין בפיסיקה וקל לעבוד עליו).

ורק לראיה, כמעט כל הילדים היהודיים עוברים ברית מילה בלי שיכריחו אותם באיזה חוק מטופש. אז למה שלא יתנו לנו לבחור איך להינשא, איך להתגרש, מה לאכול ומתי? אני מאמין שאם הדתיים היו סובלניים יותר הם היו מגלים שהחילוניים מוכנים לנסות יותר לקיים את המסורת.

בקצרה - אני הייתי שמח לתשובות אמיתיות שמגיעות מעומקה של מחשבה ולא מנסיונות לאנוס את המציאות כדי להתאים אותה לתורה שכבר כתובה, והייתי מאוד שמח לרבנים שמתאימים את הפסיקות הקודמות לרוח הזמן והמקום ולא מתייחסים לדברים באופן אבסולוטי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

העניין הוא שזה לא תמיד היה ככה. היופי בדת היהודית הוא שיש הלכה , שנקבעת על פי מה שלמעשה רוב היהודים באותו דור עושים. למשל - יש כמה וכמה הלכות שעוקרות מקרא מפורש.

אלא מה ? שמאתיים שנה ההלכה לא השתנתה, ונוצר פער אדיר בין חיקוק ההלכה לחיי היום יום המודרניים, מה שמעורר את הוויכוחים כמו פה. אין גם מנהיג הלכה גדול מספיק בדורות האחרונות כדי לסחוף אחריו שינוי משמעותי להתאמת ההלכה לחיים המודרניים ולכן נוצר פער מצער בין חלק מהיהודים לחלק מזרמי היהדות, ובפרט זה הנפוץ בישראל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אלי באבא ,תחזור ותקרא כמה דברים שכתבתי.

ההלכה לא משתנה לפי הדור ,ההלכה תמיד רק מוסיפה ,מה שכבר נקבע אסור לשנות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

זה לא מדויק.

פרוזבול אתה יודע מה זה ? מדובר פה בהלכה שלא רק שהשתנתה, אלא שהולכת ממש נגד מה שכתוב בפירוש בתורה בדבר איסור הלוואה בריבית ליהודי. אלא שמשק כלכלי מתוקן לא יכול להתקיים בלי הלוואות כבר בימי הלל הזקן, ולכן הוא קם וחוקק הלכה שמאפשרת את המנגנון הכלכלי של הלוואות בריבית.

אני חוזר על הנקודה שלי - העובדה שמזה כמאתיים שנה היהדות במשבר מנהיגותי חריף, לא אומרת שסוג היהדות שאנו מכירים כיום הוא זה ה"נכון" או זה שהיה רווח לפני כן.

פורסם

אתה טועה. אם תלמד הלכות ריבית גם תבין את זה לבד. הבנק לוקח ריבית? לבנק יש היתר עיסקא. איך זה עובד? עוקפים את ההלכה? קומבינה?

התשובה היא פשוטה: בחוק לפעמים יש פרצות. יש הרבה אנשים שהתחמקו מעונשים חמורים עקב פרצות בחוק, מה שגורם כמובן לאחר מקרה כזה שעושים "תיקון" לחוק.

התורה לא נכתבה ע"י שופט אלא ע"י אלוהים. מכיוון שאלוהים לא חשוד ב"שיכחת פרטים" היוצרת פירצה בחוק משמע שאם קיימת "פירצה" כזאת מותר לחלוטין להשתמש בה.

פורסם

אתה יודע, קל מאוד "להוכיח" דברים כשמי שעומד מאחורי הדברים שעומדים למבחן הוא God Almighty.

מצד אחד, כשהמציאות נוגדת את התורה ואפילו הדתיים עצמם פועלים נגדה - הוא לא שוכח כלום, ואם הוא לא פרט דבר על כל סעיפיו האפשריים זה אומר שאפשר לעשות מה שרוצים.

מעניין שכשמישהו מנצל פרצה בחוקים "האנושיים" לרעה ועובר בעקיפין על החוק הוא נוכל, אך כשמישהו עובר על חוק דתי תו"כ ניצול פרצה ב"חוק" האלוהי ובמקרה זה נוח גם לדתיים זה בסדר גמור, כי הרי אלוהים מושלם ואם הוא לא "סגר" את ה"פרצה" הזו זה אומר שמותר להשתמש בה ללא היסוס.

ובמקרה של השואה לדוגמא - כשתשאל מחזיר בתשובה \ חרדי על פשר השואה, הוא יגיד לך שאלו אנשים שזה היה "התיקון" שלהם בעולם הזה, ושעדיף היה להם למות כך אך להגיע ישר לגן עדן במקום לחיות ולהגיע לגיהנום או הבלים אחרים בסגנון.

קשה לי מאוד לקבל את העובדה שמליוני בני אדם נשרפו ועונו למוות, אמהות מתו תו"כ חיבוק תינוקם בזרועותיהם, אנשים נורו בהמוניהם והושלכו לתוך בור שהם בעצמם חפרו, שאנשים הומתו במקלחות גז ארורות וניסו למחוק את העם היהודי מעל פני האדמה - רק בגלל שאלוהים "רצה" כך.

האמת היא, שאין שום קשר בין השואה לאלוהים - אבל אני מאמין לפחות, שאם הוא היה רואה את זה הוא היה מונע מהדבר לקרות.

כך - אם הוא קיים הוא נתן לדבר כזה להתרחש, ואני מתפלא ומתחבט בשאלת אהבתו אלינו.

ואם הוא לא ראה, או שהוא עיוור או שהוא בכלל לא קיים.

בעקרון כמו שכבר אמרו כאן, בכל פעם שמוצאים סתירה בין הדת למציאות הכי קל לפשט את העניין הכי מסובך בעולם לשלוש מילים פשוטות ולקרוא לזה הוכחה חותכת - דרכי האל נסתרות.

יש כאלו שגם משווים את הדבר לפסוק מהגדת פסח - "ובכל דור ודור, עומדים עלינו לכלותינו" ושהיטלר היה סוג של פרעה מודרני.

לא מקובל עלי וזו לא הוכחה בשבילי, מצטער.

כנראה שבעיית הסתירות הרבות נולדה מהעובדה שבאמת כבר שתי דורות לערך אין לחרדים מנהיג הלכתי חזק מספיק ופיקח מספיק כדי להתאים את הלך החיים שלהם למציאות המודרנית - יש להם רק כאלו שממשיכים לתת פול גז בניוטרל ולטחון את ההלכות הקיימות מבלי להתייחס לעובדה שמרוב שהם מיושנות ולא מתאימות לעם המודרני בכל יום עוד ועוד אנשים נוטשים חלקים כאלו או אחרים של הדת פשוט כי הם נוגדים את הלך חייהם המחייב.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אם כבר נכנסת לנושא השואה, אז לא, זו לא הסיבה, לא תיקון ולא אלוהים רצה. אלוהים נתן לאדם בעולם הזה את הכח המבדיל אותנו מפרה, שור או גמל. מדובר בבחירה חופשית או מה שהמדע מכנה "מודעות". בשם המודעות הזאת היטלר ניסה להשמיד את העם היהודי. הסיבה: היטלר היה חסיד גדול של דרווין ושל תורת האבולוציה. היטלר התעקש לחשוב שהוא צאצא של קוף כדי להימנע המצורך המוסרי לקחת אחריות למעשיו כאדם - יציר כפיו של אלוהים. הוא טען כי היהודים הביאו את המוסריות והמצפון לעולם וזה הפריע לו בדרכו. אתה מוזמן לקרא את זה בשפה ברורה ומפורטת ב"מיין קאמפף" הידוע לשימצה שלו.

לפי חישובים הסטוריים בזמן חורבן הבית היו אבידות גדולות יותר לעם ישראל, ועוד הרבה במהלך כל הדורות בגלות, בפוגרומים, מסעי הצלב ועלילות דם כך שהשואה אולי פשוט טריה יותר אבל היא לא ה"שאלה הגדולה" כדבריך.

כך שהסיבה שהיתה שואה היא בגדול אנחנו, בני האדם. כן, זה עצוב, אבל אין לזה שום קשר לאלוהים.

לדת יש עוד מה להגיד בנושא: בדלנות היא סייג כדי לשמור על צביון מסוים, בגלל זה החרדים, לדוגמא, מתלבשים כמו פינגווינים (סליחה על הביטוי, לא יכלתי להתאפק:lol:), זה אמור ישר ליצור ריחוק. הריחוק הזה היה חשוב מאוד בגלות מול הגויים וניתן לזקוף לזכותו את העובדה שעם היהודי לא התבולל בעמים בהם היה מעורב אלפי שנים לעומת היוונים והרומאים הקדמונים שמיד לאחר נפילת האימפריות פשוט התערבו בתרבויות הכובשות ו"נכחדו". תקופת השואה היתה תקופת השיא של תקופת ההשכלה, היהודים רצו להיות "תרבותיים" מה שהיה מילה נרדפת לגרמנים לצערי שהיוו את פיסגת ה"תרבות" אז.

בתנ"ך כתוב בפירוש מה יקרה כשהעם היהודי יעזוב את הדת וינסה להתערב בגוים. אתה מוזמן לקרא את זה בפרשת כי תבוא, מדובר בתיאורים קשים מאוד.

לכן א.העם הגרמני הוכיח כמה הוא "תרבותי". ב. היטלר הוכיח שהעם היהודי לא יכול להתערב בגויים גם אם ירצה. כל מי שהיה יהודי 3 דורות אחורה או במילים אחרות, סבא שלו היה חצי יהודי, מצא את עצמו במחנה ריכוז. לתשומת ליבך.

פורסם

אני שמח שבקטע הזה אתה חושב בהגיון ולא משייך הכל ל"רצונו של האל" בצורה עיוורת.

הבעייה עם החרדים היא, שהם כן חושבים בצורה כזו - ובאופן כל כך טוטאלי שאפילו את מהות השואה הם מקבלים ללא שאלות ולא מהרהרים על הסיבות שהביאו אליה, בגלל שלפי דעתם, כך רצה האל :x

נתתי את הדוגמא הספציפית הזו לא כדי לדון בסיבות שהביאו לשואה או לדון בהאם הייתה \ לא הייתה לאלוהים יד בדבר.

נתתי את הודגמא כדי להראות כמה אמונה עיוורת בשילוב של קבעון מחשבתי גובלות בצורה שערורייתית בטיפשות מוחלטת, עד כדי כך שמחזירים בתשובה, כאלו שנחשבים "חכמים גדולים" בתורה שיצא לי לדבר איתם בנושא - מאמינים באמת שהיטלר היה שליח ה', שנשלח לעולם הזה כדי להעניש את בני ישראל \ להביא לכדי ה"תיקון" שלהם בעולם הזה :evil:

הדבר שאני הכי נגדו בהשקפה הדתית חרדית הוא שאנשים מתרגלים לניוון מחשבתי - מתרגלים לא לשאול שאלות ולא לערער על כלום.

למה הייתה שואה? כי אלוהים רצה.

למה היו מקרים של רצח עם בכל העולם? כי אלוהים רצה.

למה נופלים קסאמים? כי אלוהים רוצה.

והכי חשוב, דרכי האל נסתרות - שזו בערך התשובה ה"מוכחת" ואבסולוטית שנותנים בקהילה הזו על כל שאלה שאין עליה מענה.

הכי פשוט במקום להתמודד עם דילמה ולנסות להבין באמת מה מסתתר מאחוריה וכיצד היה ניתן \ אפשר לפתור אותה, פשוט להרים ידיים, להגיד דרכי האל נסתרות - ועוד לקרוא לזה "הוכחה".

הכי חשוב - לפתוח ספר ולהתפלל, זה ישים קץ למלחמות העולם, זה יאכיל את הילדים שלך, זה הכל.

העיקר ללמוד תורה.

על רגל אחת זו הבעייה העיקרית שלי עם העולם החרדי.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

התשובה "דרכי האל נסתרות" היא אכן לא תירוץ לכל דבר שאיננו יודעים לענות עליו. מצד שני בהרבה מקרים זו האמת. אני חושב שקטונתי וקטנת גם אתה שאלוהים ירד לתת לנו דין וחשבון למה הוא עשה ככה וככה.

פורסם

תורה - מלשון הוראה

תורת הנהיגה לדוגמא

"לא המדרש עיקר אלא המעשה"

לימוד תורה חשוב כל כך מכיוון שבורא עולם נתן לך כללים לחיות לפיהם

"כבד את אביך ואת אימך" - זו דוגמא טובה

מה מותר לאכול ומה טמא

שמירת שבת - יהודי ששומר שבת מעיד שיש בורא לעולם שככה הוא ברא את העולם בשישה ימים ובשביעי נח - וגם אנחנו

אגב חשבת פעם מתי התחילה בכלל תבנית ה"שבוע"? (בכול מקום בעולם)

ד"א - הנצרות והאיסלם מקורם ביהדות

שניהם מודים שאנו העם הנבחר אבל בשלב מסויים השם מאס בנו ובחר בהם (שמעת פעם את המושג על ההר ומוחמד?)

וזו גם הטעות שלהם

כתוב שכמו שאבא מייסר את הילד שלו שהולך בדרך לא טובה ככה בורא עולם מייסר אותנו כשאנו סוטים מהדרך,אבא לא עוזב את הילדים שלו - נקבל מכה (וקיבלנו) ועוד מכה עד שנבין מה מצופה מאיתנו

לא לחינם היהודים בולטים בכול העולם - אברהם אבינו קיבל את הברכה הזאת "ככוכבי השמיים וכעפר הארץ" נלך בדרך הטובה - כמו הכוכבים,נלך הפוך ונפרוק עול - כעפר הארץ

בקשר לשואה - בתקופת ההשכלה הייתה התבוללות עצומה (מה שלצערנו אנחנו רואים היום בארצות אחרות) קם רשע והוציא כל יהודי מהשורש הכי בסיסי - לא תוכל להתערבב

ה"נאורות" הפכה ל"חייתיות" - אתה בטוח שאלוקים לא רואה?

בתור אדם מאמין (אני) ששאל הרבה מאוד שאלות ולא היה מוכן להשאר בספק ולו הקטן ביותר,יש המשכיות אחרי המוות,הנשמה ממשיכה לדרכה לכאן או לכאן לפי מעשי האדם בעולם הזה,ברגע שרוצחים יהודי על כך שהוא יהודי הוא נחשב כ"הרוג מלכות"

הדברים עמוקים מאוד וקשים מאוד לקבלה בראיה שלנו

אתה יכול להיות ככה ולהיות ככה - זה עיקרון הבחירה החופשית שניתנה לך

אם בורא עולם היה רוצה אנשים מושלמים הוא היה בורא את המלאכים לבדם,אבל המלאכים לא היו מקבלים שכר מכיוון שאין להם יצר רע או משהו שיגברו עליו

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

low rider, בוא לפני שתדע מה למדתי ומה לא, תקרא בבקשה בדברים פרק כ"ה פסוק ג'.

לנוחותך, מדובר שם על הלקאת הרשע שנתגלה במשפט צדק:

אַרְבָּעִים יַכֶּנּוּ, לֹא יֹסִיף: פֶּן-יֹסִיף לְהַכֹּתוֹ עַל-אֵלֶּה מַכָּה רַבָּה, וְנִקְלָה אָחִיךָ לְעֵינֶיךָ.

ואתה יודע מה קבעו חז"ל בהלכה ? שלא עושים כמו "שאלוהים כתב בתורה" אלא מלקים ל"ט מלקות בלבד, אחת פחות, כדי שלא יהיה מקום לטעות. שים לב - עושים לא כמו שכתוב בתורה!

זוהי המשמעות של הדבר הגדול שנקרא "הלכה עוקרת מקרא" או "הלכה למשה מסיני" וזה מה שהדוגמטיות של יהודים בעלי תפיסה תיאולוגית דומה לשלך לא מסוגלת להכיל

אגב, ספרי התנ"ך הקדושים הם ספרים מסויימים ולא אחרים (למשל ספר יהודית לא כלול) רק בגלל שחז"ל החליטו כך, עקרונית היו יכולים להשמיט גם את שיר השירים, סתם לשם הדוגמה - שם אלוהים לא נזכר בו כלל.

ולמה נשים פטורות מסוכה ? הרי כתוב "כל האזרח בישראל ישבו בסוכות" וביום הכיפורים לשון "האזרח" מחייבת גם את הנשים - שוב , כי זו ההלכה שכוחה גדול מכוח המקרא.

ובאופן כללי אני מצטט - ישנם שלושה מקומות שהלכה למשה מסיני עוקרת מקרא מפורש. ראה גמרא במסכת סוטה (דף ט"ז, עמוד א')

(א) לענין כיסוי הדם: התורה אמרה לענין כיסוי דם הקרבן "...ושפך את דמו וכיסהו בעפר..." התורה אמרה בעפר, אבל הלכה למשה מסיני שאפשר לכסות את דם השחיטה בכל דבר. כגון: אפר, עצים, סיד וכו'.

(ב) לענין הסרת שיער של נזיר: התורה אמרה "...תער לא יעבור על ראשו..." והלכה למשה מסיני בכל דבר אסור לנזיר להסיר שערות ראשו אפילו במספריים, ואם עבר לוקה.

(ג) לענין ספר כריתות בגיטין: התורה אמרה "...וכתב לה ספר כריתות..." ספר - הכוונה בד"כ למגילת קלף, אלא שמהלכה למשה מסיני ניתן לכתוב על כל דבר תלוש כגון: עלה, נייר, לוח עץ וכו'.

פורסם
אני חושב שקטונתי וקטנת גם אתה שאלוהים ירד לתת לנו דין וחשבון למה הוא עשה ככה וככה.
ואילו אני חושב ש"קטונתי" זה יופי של תירוץ שהמציאו לעצמם מאמינים כדי לא להשתמש במוח שהאבולוציה \ אלוהים שמו להם בגולגולת.

בני אדם הם דבר מופלא. בינתם מופלאה. סקרנותם ותבונתם מופלאה.

תשתמש בסקרנות שלך. תטיל ספק. תתלבט, תשאל ותחקור.

אם אלוהים אכן קיים, ואם אנחנו אכן ברואיו, זה רק ישמח אותו אם לא תקבל כל דבר שאמרו לך כפשוטו, וכשמשהו לא יהיה מובן לך, תסכם את הסוגייה ב"קטונתי".

• תוכן חדש...