Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התיעוד המוקדם ביותר של ברית מילה מקורו במצרים בתקופה של השושלת השישית, 2345-2181 לפני הספירה.

אברהם אבינו לפי המסורת נולד בשנת א'תתקמח לספירה העברית (1948 לבריאת העולם) שזה 1812 לפני הספירה. כלומר 300 - 500 שנה אחרי שהמצרים תיעדו את העניין הזה של ברית המילה, ו400 - 600 שנה לפני יצחק וישמעאל.

איך אתה מיישב את הסתירה הזאת?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מיישב את הסתירה הזו על ידי כך, שהסטייה בהשערה שלהם לגבי התקופה של הציור, מטילה בספק את כל ההערכת זמן הזאת, אני לא אבטל את כל האמונה שלי של אלפי שנים, בגלל הערכת זמן של אריכאולוג כזה או אחר.

עצם זה שיש איזשהו קשר בין זה שכתוב שהם נדדו למצרים, והתחברו למצרים לאחר המילה ואז מופיעים עדויות למילה במצרים כבר מחזקת את הטענה יותר "מהערכה" של מישהו.

פורסם

טקס המילה המצרי היה קיים לפני מה שהייתה אמורה להיות תקופת חייו של אברהם או יצחק מה שהופך את הטענה שלך כי לאחר הגעתם של בני יצחק למצרים "פתאום" הופיע שם טקס ברית המילה (הבדלים של מאות שנים).

בנוסף אתה שוכח שתיארוך לא נעשה רק על פי ציורים אלא על פי גיל החומרים - כלומר תיארוך מדעי מדוייק המתייחס לכמויות איזוטופ מסויים של פחמן בחומר יחסית לאיזוטופ אחר וכפונקציה של זמן דעיכת החומר קובעים במדוייק את גילו של החומר (אם זו אבן, אם זה ציור, טקסט או כד).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

לא מדובר בציור - אלא בתחרית אבן.

ואתה שוכח שהזמן שאליו שויך הציור הזה נקבע לא שרירותית או משהו כזה, אלא כמו שבלו ג'יי אמרה לפי אמות מידה מדעיות לחלוטין.

אז אולי לא אנחנו הבאנו למצרים את ברית המילה, אלא השאלנו את הנוהג הזה מהם?

אבל אני הולך ומבין שזה ויכוח עקר, כי בכל דבר מדעי אתה תטיל ספק והפתרון שלך יהיה שהדת כבר קיימת אלפי שנים.

אתה מוזמן להסביר לי (כמו קודמך בדיון הזה) איך משה ואלוהים טעו בעניין העלאת הגירה של השפן והארנבת. זה הרבה יותר מעניין אותי :)

פורסם

עזוב - אותי יותר מעניינים הדינוזאורים וההסבר הדתי לטקטוניקת הלוחות.

פורסם

הדינוזאורים זה קל - אלוהים ברא את העולם לפני 5000 וקצת שנים תוך כדי זה שהוא גורם לזה שלנו זה ייראה כמו יותר זמן.

ובעצם הוא שם באדמה את העצמות של הדינוזאורים.

פורסם

בקשר לשפן והארנבת המקראים, "מעלה גירה" במקרא הוא מושג מאוד נרחב, כמו שאמרת תהליך אכילת הגללים שלהם הוא בעצם מיחזור של האוכל שלהם, סוג של העלאת גירה חיצונית, אכילת גללים היא הכרחית לקיומם רק של השפן (השפן המקראי הוא בעצם הארנבון) והארנבת, יש ויטמינים שכך הם משיגים אותם, לעומת זאת כלבים לדוגמא לא מוכרחים לאכול את הגללים שלהם כדי לשרוד או חזירים, אבל לפעמים הם עושים זאת מסיבות כאלו ואחרות.

קח תקרא בבריטניקה:

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/136902/coprophagy#tab=active~checked%2Citems~checked&title=coprophagy%20--%20Britannica%20Online%20Encyclopedia

זה נכתב בספר בן אלפי שנים, הרבה לפני המדענים בני זמנינו.

בקשר ל"הערכות" הזמן עם סטייה קטנה של 200 שנים, כן מאוד משכנע, חילקו יפה לתקופות, ונתנו מספרים מדוייקים לפני הספירה, כן קניתי.

בקשר לדינוזאורים,לפני בריאת העולם שלנו נאמר שהיה פה "תוהו ובוהו", מה היה באותה תקופה של התוהו ובוהו, אין אינדיקציה ממשית, אולי יש משהו בקבלה אבל אני לא בקיא בה כלל.

פורסם
אתה מוזמן להסביר לי (כמו קודמך בדיון הזה) איך משה ואלוהים טעו בעניין העלאת הגירה של השפן והארנבת. זה הרבה יותר מעניין אותי :)
כגילוי נאות אתה צריך לציין את ההודעה הפרטית שקיבלת.

בקצרה, זה לא עניין שלומדים בכל יום אך אפשר להפנות את השאלה למקור מוסמך ולפרסם את התשובה כאן, עד השאלה הבאה.

No worries 8)

פורסם
שאלת פעם את עצמך מה מקור יהודתך?
שאחד מאבות אבותי נכח במעמד הר סיני (או ליתר דיוק, נכחה).

ולמה כל דבר ש רש"י או רמב"ם או כל אחד אחר יודע בדיוק את הפירושים הנסתרים הללו לתנ"ך.
בכל דור ודור יש מספר בודד של צדיקים במהותם שיודעים ומפרסמים את רצונו של הקב"ה, כולל העתיד להתרחש.

נשמע הזוי? הארכיונים של העיתונים מספרים אחרת.

No worries 8)

פורסם

בקשר לשפן ולארנבת (אגב מעניין לציין שהשפן חי בארץ ישראל מתמיד ולכן תמוה קצת הבלבול בעיניי), אני אמשיך:

לפי רש"י ויקרא פרק יא' פס' ג' "מעלת גרה - מעלה ומקיאה האוכל ממעיה ומחזרת אותו לתוך פיה".

והאבן עזרא על אותו פסוק אומר "מעלת גרה - מגזרת גרון"

והרשב"ם באותו המקום "מעלה גרה - מעלה את מאכלה בגרגרת לאחר אכילתה"

אז הרי שהארנבת לא מעלה גירה בעצם. ואם כבר היא אוכלת את גלליה, אין סכנה שיתבלבלו בה כחיה כשרה, כי היא לא מעלה גירה, ולאכול את הגללים לא נראה כמו העלאת גירה.

ולגבי השפן? למה פתאום הוא החליף את זהותו לארנבון? השפן תמיד היה מצוי בארץ ישראל, זה לא קצת תמוה?

אבל שיהיה.

יש לי גם נושא עם זמני ההריון של חיות שונות ומשונות :)

אה, וגם אוגרים אוכלים צואה בשביל צריכת הויטמינים שלהם, וגם קאפיבארה. ועוד כמה מכרסמים.

אז למה הם לא מצויינים בפירוש בתנ"ך כמעלי גירה?

פורסם

תגידו ...

איך זה שהגמד והשמן מהיה היה לא מוזכרים בתנ"ך ?

לחסרי סבלנות, העבירו ל1:24

sHeA1sxZ45M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מחווה לדמות הכי טובה בסדרה :

-KLgYkx4ND0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ואיך אפשר בלי קטע הפתיחה החזק:

9PkfwiI1VvM דרך יוטיוב

תאמינו לי, פעם היתה אחלה טלוויזיה.

פורסם

אגב - מי מבין המאמינים שכאן יכול להסביר לי את ההבדלים המרובים שקיימים בין ספרי מלכים א' וב' לבין ספרי דברי הימים?

ישנם מספר מקרים אשר מפורטים בצורות שונות לגמרי (שלא נדבר על זה אף אחד לא התייחס לעניין שני סיפורי הבריאה בתחילת פרק בראשית)

לענייננו סתירות מתוך סיפור בריאת העולם -

ספר בראשית פרק א' -

2: והארץ הייתה תהו ובהו וחשך על-פני תהום ורוח ה' מרחפת על-פני המים:

למה לה' יש רוח ולמה היא מרחפת על פני המים שהרי אין לו צלם דמות ורוח ולכן אינו יכול לרחף שכן אין לו דמות גשמית?

4: וירא ה' את-האור כי טוב ויבדל ה' בין האור ובין החשך: 5: ויקרא ה' לאור יום ולחשך קרא לילה ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד:

וכסתירה -

15:ויאמר ה' יהי מארת ברקיע השמים להבדיל בין היום ובין הלילה והיו לאתת ולמועדים ולימים ושנים:

שימו לב - פעמיים מבדילים בין היום לבין הלילה. ביום הראשון וביום הרביעי.

זה לשם התחלה - מחר - ההמשך.

פורסם
תאמינו לי, פעם היתה אחלה טלוויזיה.

אתה איש רע .

איזה נוסטלגיה , בגללך אני אחשוד בזה שאני לא באמת בן 17...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אגב -15

:ויאמר ה' יהי מארת ברקיע השמים להבדיל בין היום ובין הלילה והיו לאתת ולמועדים ולימים ושנים:

שימו לב - פעמיים מבדילים בין היום לבין הלילה. ביום הראשון וביום הרביעי.

זה לשם התחלה - מחר - ההמשך.

הזוהר הצפוני מוכר לך - זה יום או לילה .

הוא נע כרוח - זה מטפורה , אולם בזוהר הצפוני , יש תנועה כרוח מגנטית .

את התחלת את התשובה - ויותר מאוחר רשמת תמשיכי - כך גם ה' ,

ביום הרביעי הבין מה עשה , התלהב , והמשיך . חשב למה רק יום ולילה , אפשר גם עונות ( אותות ומועדים )

ומה רע בהתלהבות ותיקון ( בתחילה ברא אדם , עשה תיקון , יצר אשה - זה רע ? )

סיפור בבל - כאשר בני האדם , רצו להגיע לשמים ( זה לא באמת שמיים - הכוונה לשחצנות ואמונה כי הם כל יכולים )

ופגיעה באנשים חלשים מהם , ניצולם ודריסתם ( בעברית פשוטה - השתן עלה להם לראש )

ואז ה' בלל את השפה , עם לא יבין את שפת העם השני

ומה אנו עושים היום - כפר גלובלי ..

הפרדוקס היפה כאן - שאם תרצי לסתור , יש את האפשרות .

ואם את מאמינה ומסכימה - זו גם אפשרות .

על כל קביעה דתית יש כפירה , ועל כל דעה חילונית , יש אמונה .

לכן - איש באמונתו יחיה , תנו כבוד וקבלו כבוד - דרך ארץ , קדמה לתורה .

ודעתי שלי כבחתימה ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני חייב לציין שלא קראתי את כל השירשור ,אבל אני בטוח שאני אקלה לרוח הדברים (הרי כל הוויכוים האלו חוזרים על עצמם).

אי אפשר לדבר על אמונה במונחים לוגיים ,זה כל הקטע באמונה ,בניגוד לדעה.

אם הקבוצה שלך הבקיעה שער ,ובגלל זה יש אלוהים ,אז למה כשהיא מפסידה אתה לא חושב שאין אלוהים?

העניין הוא במה האדם מאמין ושום דבר לא יוכיח קיום אי אי קיום של אלוהים .

ולסיכום אימרה דאגלס אדמס:

"הדת תמיד עיניינה אותי ,אבל אף פעם לא הבנתי אנשים אינתלגנטים שמתייחסים אליה ברצינות"

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...