Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב,

בזמן הקרוב, או הקצת פחות קרוב, אמורה לעבור לבעלותי ההונדה של אבי. נכון לעכשיו אני חוסכת כסף כדי לשפר אותה באופן מקיף ברגע שזה יקרה. לכן אני ישמח אם תוכלו לעזור לי לחשב כמה בערך זה יעלה, כדי שאני ידע פחות או יותר כמה לחסוך כדי להגשים את החלום.

הרכב המדובר: הונדה סיוויק שנת 1999, 1600 סמ"ק, אוטומטית.

השיפורים המתוכננים (בסדר הזה):

1. הסבה לידני (מצאתי גיר ב3K)

2. החלפת צמיגים לרחבים יותר.

3. החלפת מתלים

4. הגדשה: טורבו כפול+ צ'יפ+ סעפת פליטה משופרת (בעיקר דוד וממיר קטליטי)

5. בולמים חזקים יותר

6. מוטות מייצבים ומוט גישור קדמי

7. הנמכת מרכז הכובד- לא יותר מידי

ההערכה שלי הייתה בסביבות ה50K, אבל אז אמרו לי מספרים אחרים לגמרי, 15-20K, זה נראה לי לא הגיוני ולכן אני ישמח אם תוכלו לעזור לי ולתת הערכה כללית, איזור מחיר- 20, 50 או 80.

ושאלה נוספת :

מה הסיכויים להוציא ממנה 300 כ"ס בלי להחליף מנוע?

תודה! :wink:

פורסם

יקירתי ,

ערכי חיפוש לפני שאת מחליטה להפציץ במושגים שלא קשורים לכלום .

שו הדה טורבו כפול ? החלפת מתלים ?

בשביל 300 כ"ס את תיאלצי לפתוח מנוע .

בניית רכב כזה כמו שצריך יעלה לך בהערכה גסה ( לכאן ולכאן כ 50 אלף . כמו הערכתך שלך למעשה )

מגניב .

מלבד זה , הוא ידע , אני אדע , היא תדע , הם ידעו , אנחנו נדע , הן תדענה וכו'...

חשוב מאוד לדעת ששלושת הנקודות במשפט מעל הן הכרחיות בהחלט .

פחות חשוב לציין שהמשפט מעל הוא מכוון לרז ואני מאמין שהוא ידע זאת .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

עם כל הכבוד, ויש המון, מה לא קשור למה?

טווין טורבו- טורבו כפול, אני בטוחה שאתה מכיר את המושג. ואם טעיתי במונח בעברית- סליחה.

החלפת מתלים- מה לא ברור? כל המשפחתיות באות עם מתלים רכרוכיים, אני רוצה קשיחים. הייתי צריכה לפרט יותר מדי? כלומר- החלפת קפיצים ובולמי זעזועים? יצאתי מנקודת הנחה שמי שיכול לעזור לי מבין למה אני מתכוונת ולא צריך את הפירוט המיותר הזה.

לפתוח מנוע? אתה חושב שאני חיה בסרט? שאני לא יודעת במה זה כרוך?

בחייאת, אני כבר חודשים מסתובבת בפורום רק כדי ללמוד ולדעת יותר, בדיוק מכאן החלטתי מה בדיוק אני רוצה לשפר בהונדה היפה שלי, וכתבתי את מה שכתבתי רק אחרי שחרשתי את כל נושא השיפורים מכל הכיוונים. אז אני די יודעת על מה אני מדברת. ברור שתמיד יש עוד ללמוד.. אין צורך לספר לי, אבל גם אין צורך לזלזל.

פורסם

ומה בדיוק כול מגדש יגדוש - 2 צלינדרים?

TWIN TURBO זה משהו שאת רוצה להוציא מהמשוואה

אם כבר להתחיל פרוייקט רציני אז כדאי לחשוב בכיוון של החלפת מנוע יחד עם הגיר שיהווה בסיס הרבה יותר מוצלח וקל לשיפור

ואם את מסתובבת בפורום כבר תקופה אז בטח שמעת על אלי חן (MAX POWER)

המשפר מס'1 בהונדות

כדאי שתפני אליו

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• ספונסר פורום
פורסם

צביה,ברוכה הבאה לפורום.

אתחיל עם שאלה קטנה ברשותך, בת כמה את?

אני מניח לפי שאלתך שאת די צעירה,וטירונית גמורה בתחום השיפורים,קודם תתחילי לנהוג ברכב,אחר כך תחשבי מה לשפר.

אורן

פורסם

למה דווקא טווין טורבו ולא טורבו בודד.

אני גם מנסה ללמוד כבר כמה חודשים מקריאה בפורום, ועדיין לא הבנתי מתי כדאי להשתמש בטורבו אחד או בטווין.

אני סבור שישנם שיקולים רבים כגון יחס עלות מול תועלת ,מורכבות (מסובכות),תצורת המנוע ומספר הצילינדרים,עודף מקום או חוסר בתא המנוע,זמינות,קושי בבידוד ואיתור תקלות (הימני הלך.. לא אני אומר לך שזה נראה לי השמאלי..)ומשקל.

במקרה שלך ההייתי הולך על טורבו בודד.

לפני שאת מתחילה כדאי שתאפייני את השימוש שיעשה ברכב.רכב דראגסטר,רכב תצוגה,רכב יומיומי,מכונת התנהגות,מכונית לנוחות.

הגדרת ההספק מאוד משנה את העלויות.

בהצלחה!

מי ייתן ותגדשי!

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

E_M777 :

כן, שמעתי על אלי (בונבוניירה- יותר מוכר) ואני בהחלט יפנה אליו, כשיהיה לי את הכסף ביד.

אורן :

נכון, אני צעירה, אבל נוהגת בהונדה כבר הרבה זמן, ומתעסקת בזה עוד יותר זמן.

כבר אמרתי- לא ראיתי צורך לפרט יותר מידי, כי הנחתי שתבינו את הכוונה, טעיתי. הכלליות יצרה רושם שאני לא מבינה על מה אני מדברת- טעות, אבל לא משנה.

עזבו אותכם, יאשה- תנעל בבקשה את השרשור. אם אפשר למחוק אותו, עדיף.

לילה טוב

פורסם

חבר'ה המטרה של הפורום הוא לעזור לא לייבש ולענות תשובות מרגיזות ומבאסות תסבירו לה פשוט ויפה.. ואם אתם לא יודעים את התשובה אל תגיבו פשוט..

יום טוב.

125 סוסים לא מספיקים?

הונדה מציתה את הדימיון !! :lol:

• ספונסר פורום
פורסם

אכן הבחור מעלי צודק,למרות שיש את אפקט השחיקה,כשכל יום נפתחים שרשורים של חברה שלא משתמשים בחיפוש.

אבל בכל זאת אנזה לענות.

אם באמת תרצי לשפר את הרכב שלך,אין צורך להרכיב טווין טורבו,טווין מיועד למנועים גדולים,בעלי נפח גדול.

למה החלטת דווקא על 300 כ"ס?200 חלש? ומה עם 250?

תראי,קודם כל מתחילים משיפור מערכת המתלים,היגוי ובלימה,וכמובן צמיגים

מתחילים ממעבר לחישוק 15,שזה המקסימום שיאושר חוקית לרכב הנ"ל,מרכיבים את הצמיגים הדביקים ביותר שאפשר למצוא

סט בולמים וקפיצים טובים,מוט מייצב קידמי עבה יותר,צלחות ורפידות .

זה לבד יהפוך את הרכב להרבה יותר מהנה,וזו השורה התחתונה,מקסימום חיוך לשקל,לא?

במידה ותרצי להפוך את הרכב לידני,זה סיפר של כ 6000 שקל כולל עבודה .

קיט טורבו טוב(ע"ע TIG ART) יעלה כ15 אלף שקל כולל הרכבה,ויוציא כ 200-240 סוסים מהמנוע,שלדעתי את תמצאי אותם מספקים מאוד ,לפחות בשנה הראשונה.

וטיפ אישי,אני אוהב לשפר לאט לאט,ככה אני יודע מה עובד בשבילי,וגם מבין איך כל חלק שהחלפתי תורם ומשנה את הרכב.

בברכה,

אורן בן סימון

פורסם

בינתיים אם את מסוגלת להניח את האגו בצד , אז למעשה את מקבלת פה אחלה של תשובות , לדעתי .

במידה ועדיין את רוצה למחוק/לנעול , רק תגידי .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

כמו שאני מבין אין לך כרגע סכום כסף גדול ביד שאת יכולה ללכת ולהשתולל בשיפורים. כמו שכבר אמרו (ואת חשבת מראש) המחיר של כל מה שאת רוצה לעשות ינוע סביב ה-50 אלף.

אז כמו שהציעו לפני, אני ממליץ לך להתחיל לאט לאט, כלומר להתחיל בהחלט בקיט של בולמים וקפיצים, צמיגים טובים וברקסים במינימום לשים צלחות בחוררות ורפידות ספורטיביות, אם את יכולה להחליף לקאליפרים רציניים יותר מומלץ.

טורבו אחד יספיק, אני לא חושב שיש סיבה על מנוע כזה לבנות טווין.

ושבאמת תגיעי לשלב של המנוע, תצטרכי פשוט לפנות לאנשים שעושים עבודות והסבות מהסוג הזה ולקבל הצעת מחיר בפועל.

אם אפשר להוציא מהמנוע הזה 300 כ"ס? אני בטוח שאפשר, השאלה באיזה עלות, ואם בעלות כזאת כבר לא עדיף להחליף מנוע, על זה אני לא יודע לענות לך, אין לי מספיק ידע.

מה שכן הייתי ממליץ לך לחשוב על לקנות רכב שהוא מראש בסיס יותר ספורטיבי.

איזה? זה כבר תלוי במה את מחפשת בנהיגה, מה את אוהבת.

את הולכת להוציא סכום גדול על הרכב, וסכום כזה כדאי להוציא על בסיס שיתאים בדיוק לצרכים שלך.

בהצלחה.

פורסם

אני מציע שקודם כל תחליפי את הגיר, בולמים וקפיצים, ג'אנטים 15 על 7 וצמיגים טובים.

אחרי זה תתחילי לחשוב על טורבו.

טווין טורבו פשוט לא יתאים למנוע הזה. 1600 לא יצליח להוציא מספיק גזי פליטה כל מנת לסובב את הטורבינות למהירות הדרושה (אלא אם תשימי טורבינות ממש קטנות).

אגב, טורבו מעביר אותך מהתחום האפור של השיפורים לתחום האדום (כלומר, זה לא חוקי). זה גם שיקול שצריך לקחת.

אגב 2, ראיתי שרשור שלך על רכב שלך שעבר תאונה. אם מדובר על הרכב הנ"ל, אני מקווה שאין לו פגיעת שילדה כי אחרת אין שום טעם להשקיע ברכב כזה, אם הוא רכב ליום יום.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

קודם כל- תודה לכולכם

דבר שני- נראה לי פספסתי פה פרט מאוד חשוב: אני בשום פנים ואופן לא מתכוונת להתקין טווין טורבו על המנוע הנוכחי. זה מיותר ולא יעיל.

המנוע הולך לעבור הסבה למשהו חזק הרבה יותר- אינטגרה 1.8 או 20K (של סיוויק טייפ R) או משו אחר, אני עדיין לא סגורה על זה. במידה ואני יוותר על הסבת מנוע, גם הטווין טורבו ירד מהפרק.

לא כתבתי את ההסבה הזאת ברשימה כי אני יודעת את טווח המחירים של זה- טעות שלי, סליחה.

בקשר ל300 כ"ס-

זאת לא המטרה, זה ניסיון להכריע בוויכוח. אם המקסימום שאפשר לסחוט מ1.6 V-TEC זה 230- 250 או 280- 300.

בכל מקרה- תודה. הבנתי שהתחום (לא כולל מנוע כמובן) יהיה 50K, סבבה. עכשיו אני יודעת מה הכיוון.

יום טוב :-)

פורסם

עוד הרבה לפני הטורבו תתחילי להשקיע בחלקים שמסביב, כמו תושבות מנוע וגיר ציריות תפוחים ברקסים רדיאטור גדול יותר ועוד כל מיני דברים שמנסיון קשה לא נגמרים.

אני גם מאמין ש50 אלף לא יספיקו, ובטח אם את רוצה לחזק מנוע או להחליף מנוע.

תדברי עם אלי הוא אחלה בנאדם הוא יתייחס אלייך ברצינות ויעזור לך בכל שאלה. אני בטוח.

חוץ מזה שאם את לא רוצה צרות מאוחר יותר, המלצה שלי תקני הכל חדש מהחברה! לא תחליפי ולא נעליים, ל חוסכים פה כי אחרי זה תשלמי מאוחר יותר והרבה יותר.

בהצלחה.

פורסם

מי אמר אמר שאי אפשר להוציא ממנוע D 300 כ"ס פתחו יוטוב. תראו סירטון אני פשוט לא מוצא אותו כרגע..

125 סוסים לא מספיקים?

הונדה מציתה את הדימיון !! :lol:

• תוכן חדש...