Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם חיתוך תדרים, ובכלל, כוונים, זה דבר סובייקטיבי מאד גם מבחינת טעם אישי ובעיקר בגלל המגבלות של הרכיבים עצמם, מיקומם והאקוסטיקה של הרכב. אך בכל זאת, הייתי שמח לדעת איך אתם חותכים? כלומר סוג הרכיב ואיך הוא נחתך.

אני חושב שזה יתן אינדיקציה לרבים מאיתנו על אופן כוון סאונד.

כאמור, זה לא אמור להוות תחליף לכוון פרטני ומקצועי, בהתחשב בנתונים הספציפיים של האלמנטים והרכב, אך כדי לנסות להתמקצע, צריך להתחיל..

תודה על תשומת הלב.

צביקה.

פורסם

ידידי, מה אני שאלתי ומה אתה עונה?:lol:

מן הסתם, יוסי יכוין את המערכת בסיום העבודה אבל לא זה העניין!

אני (ונראה לי שעוד כמה..) רוצה ללמוד ולהבין "איך זה עובד" ולקבל איזו שהיא אינדקציה

פורסם

הלוואי וניתן היה להגיד תעשה X Y Z... היה פותר לנו הרבה צרות בעולם.

מאחר ואנחנו חיים בעולם שממנו ועד המילה מושלם קיימות כמה מיליוני שנות אור, ניתן לתת קווים כללים לכיוון המערכת.

וופרים (הייבריד ספציפית) ניתן ורצוי לחתוך מלמטה באיזור ה 63. 6 DB אפשרי, אך מנסיוני 12 עדיף.

את ה MT22 מ 2.5K ומעלה עם סלופ של לפחות 12 DB

את הסאב - מקסימום 80, לראות איך הוא פועל גם על 63 ולתת לו את הסלופ המירבי.

לזאת הייתה כוונתך?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן איתמר. בדיוק לזה הייתה כוונתי. אולם אם תגיד איך אתה חותך ברכיבים שלך זה יהיה גם מעניין..

וצחי, אם תעשה חיפוש של מה שאני רוצה, כמו שאני עשיתי, אתה תראה שלא תמצא כלום. תנסה..

פורסם

בעיקרון הסט אפ האחרון היה נראה ככה:

הוופרים מ 63 ו 12 DB ועד 2.5K ו 12 DB

הטוויטרים היו חתוכים מ 2.5K ב 12 DB.

הסאב היה חתוך ב 63 ו 24 או 18 DB, לא זוכר בדיוק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סופרימו 2 חלקים

חתוך אצלי על 5.6.

פחות מזה , ומתחיל להשמע לא לטעמי.

ובכלל, אני ממליץ לשמור על נקודת חיתוך יחסית גבוהה בין מידבס לטוויטר בסטים של 2 חלקים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ואם יורשה לי לחדד את מר אליקו, הרעיון שעומד מאחורי נקודת חיתוך גבוהה היא ליצור מעין source point ולגרום לכך שמרבית האוקטבות (6 במקרה של חיתוך באיזור ה 5.5K) יגיעו מנקודת מקור אחת, וההשלמה תגיע מהטוויטרים.

מאוד מסובך להסביר את זה, אבל למרות שמרבית המוזיקה "באה מהרגליים", המוח לא ישים לב לזה. הרעיון שעומד מאחורי נקודת חיתוך נמוכה לטוויטר הוא פשוט לא נכון.

מצד שני, לא כל הוופרים בשוק מסוגלים לעלות עד איזור ה 5-6K ולהישמע טוב, וכאן אין ברירה אלא לחתוך אותם ואת הטוויטרים נמוך יותר.

אולי בקרוב אני אתרגם מאמר של סקוט בוואלדה (הוא גם מלך כמו סטיבן) שיסביר דבר או שניים בנושא אקוסטיקה ברכב והצורה בה המוח שלנו עובד.

איתמר.

פורסם

או , איתמר , סוף סוף קצת נחת ממך.

יחי :king: החדש.

מי שאין לו בעיה מיוחדת עם אנגלית אני ממליץ בחום לקרוא את ה "מנואל" של הלגטייה L3. מוסבר שם הרבה דברים מעניינים ומניסיון שלי עם הסטים המדוברים הדברים נכונים ומעניינים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לגבי נקודות חיתוך - זה עולם שלם.

סקוט צודק כל עוד הוופרים או שאר האלמנטים חוץ מהטוויטר מסוגלים לתת תוצאה טובה ובהירה והם גם נמצאים ומכוונים נכון מבחינה פיסית כדי לתת את זה.

תיקח סט שני חלקים כמו הפולס ותנסה להשיג את זה, אני מאמין שהתוצאה לא תהיה כל כך טובה לעומת הנמכת נקודת חיתוך של הטוויטר.

בגדול, הנמכת נקודת החיתוך של הטוויטר באה לפצות על מחסור של מידריינג' - התוצאה האמיתית של הדבר היא טוויטר צעקני מאוד ושטלתן מאוד.

כמו שזה נשמע לפי הגיון בריא, סט שני חלקים יהיה כאשר לוופרים יש זווית או כווניות מסויימת והטוויטר אכן, רק משלים אותם.

ואילו בסט שישה חלקים זה מאוד זניח לגבי ההתקנה של הוופרים ורוב המשחק מתבצע בעזרת המידים והטוויטרים - היכולת לתת לטוויטרים נקודת חיתוך גבוהה יותר - מאוד תלויה ביכולת של המידים וכנראה שבסטים של הייבריד מדובר ברכיבים שעושים את זה היטב.

לגבי חיתוך של סאב - ככל שהסלופ יותר גבוהה גם הסאב נהיה יותר פאנצ'י - לא כל אחד אוהב את זה, לפעמים כדי לפצות אתה פשוט תחתוך אותו בסלופ גבוה אבל על 80 הרץ במקום 60 שלא לדבר על 50.

בנוסף - בין החיתוך של הסאב לחיתוך הHPF של המידבאסים יש משחק מאוד מורגש והבעיה הכי גדולה במשחקים האלו היא "ביטולים" של הבאס כיוון שהפאזות מתהפכות בין 0 ל 12 ל 24 דיבי. ואז סאב שחתוך ב24 לעומת מידבאסים שחתוכים ב12 - עלול ליצור מצב של ביטול ובחלק מהמקרים בדיוק ההפך, זה גם משפיע על הבמה באופן ישיר מבחינת מיקום הבאס.

אצלי ה4XS חותך את המידים והטוויטרים ב18 דיבי בין האחד לשני כאשר בין המידים לטוויטרים זה 3.5K ובין המידים למידבאסים זה 600 הרץ ב18 דיבי. הסט לטעמי, נשמע מדהים.

הסאב חתוך בדרגה רביעית ב63 הרץ עם פאזה הפוכה בHU.

המידבאסים חתוכים עד כמה שזכור לי דווקא על דרגה שניה (12 דיבי) וזה נותן להם באס קצת יותר עמוק אבל בשביל זה הייתי צריך להפוך את הפאזה של הסאב, אחרת אם הייתי חותך אותם בדרגה רביעית, הפאזה של הסאב צריכה להיות ישרה - אבל הבאס זז קצת אחורה ואז צריך להתחיל לשחק עם היפוכי קטבים חשמליים של הסאב וגם עם מיקום התיבה וזה לא ממש מסתדר.

במצב הנוכחי - אני מחייך ומבסוט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בנוסף - בין החיתוך של הסאב לחיתוך הHPF של המידבאסים יש משחק מאוד מורגש והבעיה הכי גדולה במשחקים האלו היא "ביטולים" של הבאס כיוון שהפאזות מתהפכות בין 0 ל 12 ל 24 דיבי. ואז סאב שחתוך ב24 לעומת מידבאסים שחתוכים ב12 - עלול ליצור מצב של ביטול ובחלק מהמקרים בדיוק ההפך, זה גם משפיע על הבמה באופן ישיר מבחינת מיקום הבאס.

קשה לי לקבל את זה ולכן אשמח אם תפרט או תפנה למידע נוסף בעניין זה, אני תמיד פתוח לחידושים.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תוכן חדש...