Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:wink:

ברשותי שרייד 92, 1300, ידני.

אופי הנהיגה שלי ברכב הוא חסכוני מאוד. [נסיעה רגועה, ללא מזגן, נהג בלבד ברכב, לא עובר את ה-90]

בבדיקות חוזרות ונשנות עלה שצריכת הדלק שלי היא 1/10.8 [משולב]

לדעתי מדובר בצריכה מאוד גבוהה, בהתייחס לנתונים של רכבי ושל דרך הנהיגה שלי.

יצויין, שהרכב עבר טיפול [פילטרים, שמנים, פלאגים], לחץ האוויר בצמיגים תקין, ואף ניקוי וכוון קרבורטור בוצע בו.

שאלתי: א. האם אכן זו הצריכה לרכב זה? ב. אם לא, מה עוד ניתן לעשות כדי להגיע לצריכה מינימלית? ג. האם ידוע לכם על רכב בשנתונים אלו, או עד 10k ש"ח, הצורך פחות מזה? [מחיפושים בפורום גיליתי רכבים משנתונים גבוהים בלבד העונים על הפרמטר הנ"ל.

נא ונא, יענה רק מי שיש לו מידע בדוק באופן אישי בתחום, ולא להסתמך על 'חבר' או 'נתוני יצרן'. למשל: מי שמכר לי אותו טען שהוא אוכל 1/14 עם מזגן. בדיחה עלובה.:-(

תודה מראש למשיבים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מילאתי טנק מלא [עד שנשפך], איפסתי ומילאתי שוב. חילקתי את מס' הקילומטרים במס' הליטרים.

ביצעתי בדיקה זו עשרות פעמים. והתוצאה נעה סביב 10.8, בהפרשים מזעריים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תודה על היענותך המהירה, פולו-גולף!

ולשאלתי השלישית, יש רכב אחר חסכוני משלי משמעותית?

[שמעתי על כל מיני דגמי פונטו או ג'סטי]

שוב תודה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ג'סטי גם חסכונית.

אבל נדמה לי שסוויפט היא הכי חסכונית.

בכל מקרה כל הרכבים ללא הזרקה ושליטה ממוחשבת על הזרמת דלק ותערובת כנראה יהיו פחות חיסכוניים.....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
ג'סטי גם חסכונית.

אבל נדמה לי שסוויפט היא הכי חסכונית.

בכל מקרה כל הרכבים ללא הזרקה ושליטה ממוחשבת על הזרמת דלק ותערובת כנראה יהיו פחות חיסכוניים.....

אל תיהיה בטוח

ידיד שלי עם אופל קדט 1400 מנוע CZ14N עושה 12.5 קילומטק לכל ליטר דלק,ראיתי בבדיקה במו עיניי.

והרכב בן 22 שנה.

פורסם

תדאג שתמיד יהיה מספיק אוויר בצמיגים ותשתדל לא להעמיס משקל סתם , זה עוזר.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

רנו5 שהיה לי, מודל 80 עם 300000 ק"מ עשה 14.5 ק"מ לליטר בנסיעות שרובן בינעירוניות.

רנו5 אחר שהיה לי לפני כארבע שנים, קצת יותר צעיר , 215000 ק"מ, מודל 89, עשה 13.3 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, בד"כ עם מזגן דולק.

לא רשמת מהי החלוקה אצלך בין נסיעות עירוניות לבינעירוניות, אבל אם דיברת על נסיעה שהיא בעיקר בינעירונית, הצריכה שאתה מדבר עליה היא גבוהה, ללא כל ספק.

פורסם

ידיד שלי עם אופל קדט 1400 מנוע CZ14N עושה 12.5 קילומטק לכל ליטר דלק,ראיתי בבדיקה במו עיניי.

והרכב בן 22 שנה.

אופל קדט 1.3S שלי, שנת 86, צורכת בנסיעה בינעירונית 1 ל 13. זה בכלל לא מדהים, ולא ממש מעט לרכב, ששוקל 900קילו, ויש לו גיר ידני 5 הילוכים.

פורסם

סובארו לאונה 1.6 שלי

כ 1:11 משולב עם מזגן

כ 1:13 משולב בלי מזגן

ממוצע על פני 25 אלף ק"מ (כל התדלוקים מתועדים) - 1:12

פורסם

רכב שברשותך צריך להיות חסכוני מאוד.

בנוסף יש את 106 / 205 עם מנועים קטנים מעלי הזרקת דלק

בדוק , אולי יש לך כלים או ציוד כבד בתא מטען, שמעלה את צריכת הדלק

פורסם

יש לי סוזוקי סוויפט 93 ידנית שנת 93 בלי מזגן 1\14 עם מזגן 1\13 או 1\12

בקיצור נסעתי חיפה ת"א הלוך חזור עם מזגן 110 כול הדרך מילאתי פול טנק יצא ההפרש 60 שקל דלק הלוך חזור אני אהבתי.!

פורסם

תודה לכל המגיבים!

א. אין לי כלום בתא המטען, מלבד גאלון מים.

ב. הנסיעות שלי הם: כל יום נווה אילן - ירושלים

פעם בשבוע נווה אילן - אשקלון

מעט מאוד נסיעות בתוך ירושלים עצמה

ג. בנסיעה מחוץ לעיר בלבד [ירושלים - טבריה דרך הבקעה] נמדדה צריכת דלק של 1/12.5. זה הרבה מאוד, לדעתי, הרכב ריק לחלוטין, הדוושה במקום, לא עובר את ה-90. מה אפשר לעשות כדי לשפר את זה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...