Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני סבור שאתה לוקה בהבנת עקרון הפעולה של תאי דלק. תא דלק אינו מייצר לעצמו את הארגיה, אלא מבצע התמרה של אנרגיה כימית לחשמלית ללא צורך בבעירה. זה עושה אותו יעיל בהרבה, אבל פרפטום מובילה לא מתקיימת פה (או בכל מקום אחר לאור חוקי התרמודינמיקה, טוב שסייגת בכמעט).

לכן שאלתי ,למרות שלא ממש התעניינתי בתאי דלק ופעולתם לעומק... זה עדיין נשמע לי הזוי.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בשנת 1965 שכיר בארה''ב השתכר בממוצע שכר של 140 דולר לשבוע, חשב ומצא את התשובה ביחס להיום. זה עדיין מאוד מאוד יקר.

ואם נרחיק שנה לאחור כששער הדולר עמד על 4.10 אג', חבית נפט עלתה 70 דולר,

קשה לי להאמין שההכנסה למשק הבית הכפילה את עצמה?

היות והתעצלת :) טרחתי לחשב.

נקודות המוצא שלי הן הטבלאות הבאות:

http://www.census.gov/hhes/www/income/histinc/h05.html - טבלת הכנסה ממוצעת למשק בית לשנים 1967-2006. נתייחס לנתון החציון שמייצג (ונמוך) יותר מאשר הממוצע שכן ארה"ב נוטה לחוסר שוויון בהכנסות, והממוצע מייפה את הנתונים כלפי מעלה. הטבלה מציגה את הנתונים בערכים נומינליים של אותה השנה, ובערכים מנורמלים לערך המטבע בשנת 2006.

http://www.inflationdata.com/inflation/Inflation_Rate/Historical_Oil_Prices_Table.asp - מחירי הנפט הממוצעים השנתיים משנת 1946 עד 2008, כמו בטבלה הקודמת, המחירים מוצגים גם בערכם הנומינלי וגם בערכים מנורמלים.

היות ושתי הטבלאות מנורמלות בהפרש של שנתיים, אני אצמד לערכים המקוריים על מנת למנוע הטייה של הנתונים (למרות שזו תהיה פחותה מ10% ולא מהותית לדיון). מי שמתעניין, יכול לבדוק את הערכים המנורמלים בטבלאות.

אם ניקח את שנת 1967 (השנה הראשונה בה נערכו בדיקות רציניות של הCensus Bureau), נראה כי ההכנסה החציונית למשק בית הייתה $7,143 או 137$ לשבוע. מחיר חבית נפט היה 3.12$, היחס: 0.0227

בשנת 1980, שיא משבר הדלק של שנות השבעים, ההכנסה החציונית למשק בית הייתה $17,710 לשנה, או $340 בשבוע. מחיר הנפט היה $37.42 מה שמביא אותנו ליחס הבא: 0.109 (כמעט פי 5!).

טרם פורסמו נתונים עדכניים, אולם בהתחשב בכך שבשנת 2006 ההכנסה החציונית למשק בית הייתה $48,200, ומאז הנתונים מראים על עליה (למרות ההאטה הנרשמת בכלכלה האמריקאית), ארשה לעצמי להניח שזו ההכנסה החציונית גם היום, בלי לחטוא לאמת יתר על המידה.

עם הכנסה שבועית של $926 ומחיר נפט של $140 לחבית, היחס הינו: 0.151. אכן מדובר במחיר הנפט הגבוה בהסטוריה מבחינת הצרכן האמריקאי, אבל ההסטוריה מלמדת שקפיצות במחירי הנפט הן זמניות ומושפעות מגורמים רבים שאינם בהכרח רלוונטיים. עתודות הנפט עדיין לא נגמרות, אבל עדיין כדאי לחשוב ולעבוד על חלופות, ולו מסיבות סביבתיות/פוליטיות/כלכליות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
2008 היא השנה האחרונה של יצור האמרים בארה''ב, גם הם יורדים מפס היצור

טוב מאוד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה לא שעתודות הנפט לא נגמרות, פשוט גורמים מסויימים לא מדייקים בהערכת כמויות הנפט שיש בידיהם (באזור האגן הפרסי ישנן גם עתודות לא מוכחות, וגם עתודות שמסתירים את קיומן).

העניין הוא לא איפה יש נפט אלא כמה עולה הפקת הנפט הזה. כשאני אחזור מהלימודים אני אמצא את הקטע הרלוונטי מתוך קורס שחצי ממנו היה על נפט ואפרסם את ההמשך לטענה הזו.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
זה לא שעתודות הנפט לא נגמרות, פשוט גורמים מסויימים לא מדייקים בהערכת כמויות הנפט שיש בידיהם (באזור האגן הפרסי ישנן גם עתודות לא מוכחות, וגם עתודות שמסתירים את קיומן).

העניין הוא לא איפה יש נפט אלא כמה עולה הפקת הנפט הזה. כשאני אחזור מהלימודים אני אמצא את הקטע הרלוונטי מתוך קורס שחצי ממנו היה על נפט ואפרסם את ההמשך לטענה הזו.

שלא לדבר על מקורות דלק בקוטב הצפוני שכל השאלה כרגע מי יהיו המדינות שיהיו זכאיות להנות

כלכלית מהפקה זו .

(מתוך כתבה ברדיו השבוע )

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

עלינו בכלל זה לא עושה רושם! החשבון פשוט 7 ש"ח לליטר X 7 ליטר מיכל מלא = 49 ש"ח (מספיק לשבוע +)אני מוסיף לחשבון את מחיר השמן (מוטול) קנייה גדולה ומרוכזת 60 ש"ח היחידה שמספיק להמון זמן. ביטוח אספנות 831 ש"חטסט-96.5 פעמיים בשנה.ו...זהו סופי ואני נוסעים בלי הפסקה! fuck OPEK >

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

העניין הוא שבעשור האחרון אף אחד לא השכיל להקים בתי זיקוק, בתי הזיקוק המועטים יחסית בעולם גורמים לעליה מטורפת נוספת לביקוש הגדל והולך לנפט הגולמי.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
עלינו בכלל זה לא עושה רושם! החשבון פשוט 7 ש"ח לליטר X 7 ליטר מיכל מלא = 49 ש"ח (מספיק לשבוע +)אני מוסיף לחשבון את מחיר השמן (מוטול) קנייה גדולה ומרוכזת 60 ש"ח היחידה שמספיק להמון זמן. ביטוח אספנות 831 ש"חטסט-96.5 פעמיים בשנה.ו...זהו סופי ואני נוסעים בלי הפסקה! fuck OPEK >

גם על הולכי הרגל, זה לא עושה רושם! הם הולכים ברגל ולא צורכים דלק.

ומשהו על הגברת:

פורסם
העניין הוא שבעשור האחרון אף אחד לא השכיל להקים בתי זיקוק, בתי הזיקוק המועטים יחסית בעולם גורמים לעליה מטורפת נוספת לביקוש הגדל והולך לנפט הגולמי.

אתה שוכח שנפט זה נטו פוליטיקה וכוח.

ליצרניות הנפט הגדולות אין עניין שיימצאו עתודות חדשות כי זה עלול לגרום להפחתה במחיר הנפט.

הכל עניין של ביקוש והיצע - יותר ביקוש, פחות היצע - המחיר עולה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אמת,

וזה הזמן להודות לצרפת של פומפידו, שפתחה את שערי אירופה לנפט הערבי,

ו''עזרה'' באדיבותה הרבה להקים את ''אופק''.

ומשהו על הגברת:

פורסם
גם על הולכי הרגל, זה לא עושה רושם! הם הולכים ברגל ולא צורכים דלק.

נכון....אבל אני נוסע והרבה! אין על ווספה בכלל וסופי בפרט! מומלץ בחום...מה חום? חמסין!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

דיון מעניין, אך יש לי מספר הערות

1) בבדיקות שנערכו לגבי רכבים היברידיים מסתבר שהרכב לא כל כך חסכוני וכי קיימים רכבים חסכונים ממנו מונעים דיזל.

2) תאי דלק, הנושא עדיין רחוק מלהיות כדאי, העניין עדיין בשלבים ראשונים של פיתוח וזה לא ייקרה ב15 השנים הבאות.

3) רכבי מימן, ראו כתבה שנעשתה במגזין אוטו מלפני שנתיים על ב מ וו מונעת מימן, טווח נסיעה קצר + לוגיסטיקה מסובכת ביותר על מנת לאחסן את המימן.

4) הבעיה היא לא מצבורי הנפט אשר קטנים כי אם ההתחממות הגלובלית, מכאן תבוא התקווה לצימצום הזיהום והמעבר לרכבים חשמליים ומי יודע אולי גם סולריים. הורדת המיסים על רכבים חשמליים + פיתוח התשתיות = שינוי משמעותי לכיוון אוויר טוב יותר.

פורסם
רובם המוחלט של רכבי האספנות יכולים לנסוע גם על אתנול, אז יקח זמן עד שנמכור אותם למוזיאונים או לברזל.

אתה יכול לפרט קצת ?

האם באמת ניתן להסב רכב לנסיעה על אתנול ?

• תוכן חדש...