Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיויק 99 אוטומט, עברה 160 אלף קילומטר.

אוקי אז עכשיו חזרתי הביתה לאחר נסיעה בכביש בינערוני, הכל היה כרגיל, עד ש- עצרתי ברמזור לפנות בחזרה הביתה, אני מקשיב וקולט שמשהו לא בסדר, המנוע יותר מדי מרעיש, מסתכל על מד טור ורואה שהמחוג נמצא על 1 טור, ממש אבל ממש לא בריא, ממשיך בפניה ועוצר בצד, מעביר לניוטרל (מחלה במקום להכניס לP), והרכב עושה משהו שבחיים לא עשה, המנוע החל לעבוד חזק יותר, המד הראה שהוא עלה ל1 וחצי טור, ולאחר שניה שתיים הוא מתחיל לחזור לאט לאט ולעמוד במצב הנורמלי של בערך 500-600 טור, אני חייב לציין שבדרך הביתה בדקתי את זה כמה פעמים, כמעט בכל עצירה זה קרה, למעט כמה עצירות בודדות שכאילו הבעיה נעלמה, והמד טורים הראה מה שהיה צריך להראות (שההילוך בפנים המד בערך על 700-800)

אני יציין גם שברגע שהעברתי תבורר לניוטרל, והטורים עלו ל1 וחצי אלף, ואז ירדו ויתיצבו, הערבתי תבורר לP, הטורים שוב עלו, ל 1 וחצי אלף , ושוב יתיצבו.

הרכב עבר טיפול החלפת שמן גיר שבוע שעבר.

כואב לי לחשוב שהיא למטה סובלת שם למטה, רעיונות ליפני שנכנס לאיבחון במוסך?

פורסם

כ40 דקות לאחר שפתחתי את הנושא ירדתי למטה לעשות סיבוב על האוטו לראות עם הבעיה עדיין קיימת,

אז כך: התנעתי את הרכב כרגיל, (בדקתי תשמן גיר ושמן מנוע ליפני - תקין) הרככב עוד היה חם אז ישר היתיצב על 600 סל"ד.

העברתי לניוטל, וכלום, הרכב עשה מה שצריך לעשות ונשאר על אותו סלד בידיוק.

העברתי לD, וכלום, התחלתי בנסיעה רגוע, הילוך שני נכנס מקסימום, עצרתי תרכב כמו בעצירה ברמזור, והסלד כרגיל עומד לו על 600-700 בערך, העברתי לN, והמחוג לא זז אפילו טיפה כלפי מעלה, ממשיך בנסיעה, הפעם יותר אגרסיבי , היגעתי עד שלישי, ועצרתי, הכל כרגיל!

לאחר מכן קצת יותר חזק, הילוך רביעי, קיק דאון לשלישי, הכל עובד נפלא ברכב כמו שצריך, עוצר ברמזור לקחת פרסה בחזרה לכיוון הבית, והמחוג טורים עומד על אלף! (ההילוך משולב), המנוע צועק (לא רגיל לשמוע אותו כך בעצירה) - מעביר לניוטרל, המחוג קופץ ל1500, ויורד ל600 לאט לאט.

בקיצור, הבעיה המשיכה עד שהיגעתי הביתה, שמתי לב לעוד משהו - שאני נעצר והמחוג מראה על אלף סל"ד, ומחכה בערך 5-10 שניות המחוג יורד לכיוון ה700, אך גם זה גבוה מהרגיל!, בקיצור שהטורים נרגעים קצת ומעבירים לניוטרל, המחוג קופץ עד אלף ונוחת בחזרה ל600.

אבוד, כואב, מה עושים?

פורסם

לא סוף העולם. האוטו יחיה.

אני משער שלא נדלקה מנורת CHECK ENGINE ?

גש לאבחנה במוסך ותתחיל מהדברים הקטנים, צינור אויר, ואקום, אטימות מערכת יניקת האויר אחרי

חיישן כמות האויר וכו'. יכולות להיות 100 סיבות.

פורסם

לא נדלקה שום נורה בלוח השעונים, הדבר היחידי ששמתי לב אליו זה שמד החום עלה בממש אבל ממש טיפה, אם לא הייתי נוסע כל יום על הרכב אני בטוח שאפילו לא הייתי שם לב לכך, פשוט אני רגיל לאיפה שהוא נמצא בדרך כלל, בכל זאת זה הופיע רק בפעם הראשונה ולאחר מכן שכך, היום נסעתי עם הרכב בערך 20 קילומטר, מתוכם היו עצירות שהתופעה קרתה והיו עצירות שהאותו היתנהג בידיוק כמו שהוא צריך.

פורסם

חיישן טמפרטורה בטרמוסטט יכול להיות פגום. גש למוסך שיתחברו עם מחשב ויבדקו קריאות מחיישנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...