Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית טורים יונדאי אקסנט 3 דלתות (96)

Cookies Maker
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

לפעמים כשאני מניע את האוטו התורים עומדים על קצת מעל ה 1 ובנסיעה על הילוך 5 כשאני על 100 קמ"ש הטורים נמצאים על 3

ולחבר שלי יש דייהו סופר רייסר ואוטו נפח מנוע כמו של ניונדאי שלי (1500)וכשהו נוסע על 100 הטורים אצלו על 2 וחצי מה יכולה להיות הבעיה? וגם צריכת הדלק ניראה לי קצת גבוהה יותר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זהו עניין של יחסי תמסורת של הגיר/דפרנציאל ואין להשוות בין שתי המכוניות השונות.

לגבי הטורים בסרק 1K , ניתן לתקן את הדבר הזה במוסך.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל זה הגיוני על 3K טורים לנוסע על 100 זה הרבה לדעתי.

אפילו מכניות של מנוע 1300 לא מגיעות ל 3 טורים ב 100 קמייש (אני מתכוון בהילוך 5 ולא למשוך הילוך או משהו)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זהו עניין של יחסי תמסורת של הגיר/דפרנציאל ואין להשוות בין שתי המכוניות השונות.

לגבי הטורים בסרק 1K , ניתן לתקן את הדבר הזה במוסך.

קבלתה תשובה נכונה .

בהדלקת המנוע, הטורים יעלו ל 1K-1.4K .

אחרי כדקה הם אמורים לרדת ל 800+- סל"ד .

אם נשאר אחרי מספר דקות על 1K+ , צריך לבדוק למה , ולכוון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמובן שרצוי שבמהירות של 100 קמ"ש יהיו הטורים כמה שיותר נמוכים (כגון 2000 סל"ד) אז כמובן שתצרוכת הדלק תרד , סיבובי מנוע הם תוצאה של בעירת דלק יותר טורים יותר דלק ולהפך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בהכרח, דנו בזאת בעבר.

נסיעה סל"ד נמוך מידי יוצר בעירה רחוקה מלהיות מושלמת ויוצא שאתה מזבז הרבה דלק ללא המרה לתנועת הגלגלים.

כמו למשל לנסוע 70 קמ"ש בהילוך 5. תצרוכת הדלק תהיה יותר גרועה מאשר תיסע באותה מהירות בהילוך 4 שכמובן בה הסל"ד גבוה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דניאל היקר , לכל רכב (מנוע) יש עקומת מומנט משלו, התנאי כמובן שאין להרחיק לכת בתזוזות מפיסגת המומנט/סל"ד,

בל נשכח שיש עוד עקומה היושבת בתחתית והיא של תצרוכת הדלק שם השקע הגדול הוא בטווח המומנט המרבי .

לסיכום כל יצרן עושה מאמצים להגיע במהירות השיוט לסל"ד של המומנט המרבי ושל תצרוכת הדלק המנימאלית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא סותר את מה שטענתי. אתה יכול לנסוע ברכב ידני בסל"ד הרבה יותר נמול מנקודת שיא המומנט או מינימום תצרוכת הדלק הסגולית אם תרצה ולצרוך יותר דלק, כך שהטענה פחות סל"ד פחות דלק לא מדוייקת.

האמת שחבל לפתוח את הנושא הזה שוב. קרא את זה ותראה שבסוף הממצאים האמיתיים בשטח, כפי שנוסו ע"י מספר גולשים, ביססו את טענותי, למרות שבתחילה הם לא ממש נשמעו מחזיקות מים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכול טוב ויפה אבל, ייצרני הרכב שואפים תמיד להוריד את סל"ד הסרק בכדי להפחית את צריכת הדלק וזיהום אוויר.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הקשר לסל"ד סרק? מידת סל"ד הסרק המנימאלית היא כזו שהמנוע יוכל להניע את עצמו ואת שאר המערכות התומכות (אלט', משאבת מים וכו') ללא שיכבה. כל מנוע ותכונותיו ולפי זה נקבע הסל"ד סרק. זיהום אויר בסרק הוא גבוה מאוד יחסית ומה גם שקיים בזבוז דלק משווע כי האנרגיה אינה מנוצלת לתנועת הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פותח האשכול דיבר בין היתר על סל"ד סרק גבוה לכן התייחסתי אך ורק לסיבובי מנוע בסרק וצריכת הדלק.

לכן רשמתי שבסל"ד סרק גבוה צריכת הדלק גבוהה יותר.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פותח השרשור מתאר תופעה תקינה של סל"ד מוגבה לאחר התנעה קרה, ואתה דברת כי יצרנים שואפים להוריד סל"ד למניעת זיהום אויר, שזה לא המצב.

מה שכן אפשר להוסיף שיצרני רכבים מפתחים מערכת מתנע /אלטרנטור משולב שידומם את הרכב בכל עצירה על-מנת להפחית זיהום אויר, אך זה דורש מערכות עזר חשמליות מכח הכוונים (מדחס מזגן, מצבר עוצמתי של 42 וולט, משאבת מיים ושמן חחשמליים וכו').

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...