Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנובו - IBM - אמינות?!?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משתמש \ רוכש מחשב נייד שלום .

קוראים לי שלמה פריגת .

לפני שנה וחצי קניתי מחשב של חברת לנובו, IBM לכאורה חברה אמינה . במחיר של 3500 ש"ח

אחרי שנה וחצי בלבד המסך נעשה ירוק .

פניתי לחברת לנובו IBM לקבל שרות .

ועכשיו התחיל מנגנון הוצאת הכספים לפעולה :

1) הלכה לך התוכנה , תשלם 400 ש"ח עבור התוכנה והדריירבים של המחשב - דבר ששילמתי כשקניתי את המחשב .

2) שילמת רק על הרשיון של התוכנה והדרייברים, ענתה לי נציגת המכירות בהתחכמות, עכשיו אתה צריך לשם על ההתקנה שלו .

3) לא זכיתי לקבל מהם דיסק עם התוכנות, ששילמתי עליהם ועכשיו הם מנסים להוציא ממני כסף חשבתי בדאגה .

4) נציגת שרות בכירה , הוסיפה אף פעם אנחנו לא נותנים דיסק . ואני יכול לחשוב מה היא חשבה בליבה , יבוא היום ונוסיף לרווח שלנו , ישלם הלקוח הפרייר פעמיים

5) רק אחרי וויכוחים וצעקות הסכימו לשלוח את הדיסק ששילמתי עליו. זה יגיע מחוץ לארץ אחרי שבועיים אמרה לי נציגת שרות עוד יותר בכירה.

אבל זאת היתה רק ההתחלה .......

קיבלתי פנייה מנציגת שרות בכירה נוספת.

מצטערת אמרה לי , מה אתה רוצה מסך יכול להתקלקל בתוך שנה וחצי (ואני מוסיף - ככה זה בחברת לנובו IBM), זה שלא רכשת אחריות זאת בעייה שלך . עוד מעט תפנה איך נציגת מכירות ותגיד לך כמה יעלה לך התענוג לקבל שרות מאיתנו.

אחרי שעה המנגנון המשומן עובד נפלא. קיבלתי טלפון מנציגת מכירות מתוחכמת :

תמורת תיקון המסך הירוק אנחנו דורשים דורשים 2290 ש"ח !!! (לערכתי המחשב היום שווה הרבה פחות ).

הייתי בולע את הכובע שלי אם היה לי , או נופל מהכסא , אבל מזל שעמדתי .

וזה לא עוד, בדף השרות כתוב, יש סיכוי שיהיו עוד תקלות , ואז נגיש לך הצעות מחיר חדשות .

זה לא מזכיר לכם מוסך של קלרשו?

אז מה היה לנו - 400 ש"ח על תוכנה שכבר שילמתי עליה , 2290 ש"ח על מסך שהתקלקל אחרי שנה וחצי , וזאת רק ההתחלה, כשהמחשב שווה היום ? 1500 ש"ח ?

וכמה שאלות:

האם זאת אמינות של מוצר מחשב נייד שרוכש מצפה ממנו ?.

האם חשבת שחברת IBM לנובו מייצרת מחשבים שיתקלקלו בתוך שנה וחצי ?

האם 400 ש"ח על תוכנה ו2290 ש"ח עבור מסך , יכסו לIBM לנובו את ההוצאות עבור יצור מכשירים מתקלקלים?

אז.

אם כן, תקנה .

אולם אם כספך יקר לך , חשוב עשרות פעמים , כשאתה קונה משהו בזול למרות השם המפוצץ , לאיזו הוצאות יכניסו אותך לאחר שנה וחצי .

רוכש מחשבים פוטנציאלי – האם כשאתה קונה מחשב נייד מחברה "אמינה" זה מה שאתה רוצה שיקרה לך אחרי שנה וחצי.

אל תחזור על הטעות שלי.

אל תקנה מחשב נייד מחברת לנובו IBM

Audi A3 2.0TFSI 2006

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מקווה שלא עברתי על חוקי הפורום, אין לי שום אינטרס להוציא שם רע ללנובו- רק מספר מקרה שקרה

Audi A3 2.0TFSI 2006

פורסם

החיים קשים , נגמרה האחריות זכותם לעשות מה שבא להם עם כל הצער שבדבר.

אם מתקלקל לך חלק ברכב אחרי תום האחריות (שאם נקח את הזמן המקביל בתעשיית הרכב - 3 שנות אחריות + 50% מתקופת האחריות ? כלומר קרוב ל5 שנים) אתה מתלונן למה אתה לא מקבל חלק חדש? או בולע את הצפרדע?

פעם הבאה - קנה דל , 3 שנות אחריות.

יום טוב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אני מקווה שלא עברתי על חוקי הפורום, אין לי שום אינטרס להוציא שם רע ללנובו- רק מספר מקרה שקרה

על פי דעתי הלא אקדמית ניסית להוציא שם רע וגם היה לך אינטרס ועוד בסוף נתת המלצה חמה לא לרכוש אותם ,לזה לא קוראים לספר מקרה שקרה לך אלא נסיון הכפשה שלצד השני אין אפשרות להגיב ככה שאנו שומעים רק את הצד שלך.

בכל מקרה זה לא באמת מפריע לי שסיפרת את זה וטוב לדעת על המקרה למידה שאהיה בדילמה בעתיד לרכוש נייד.

פורסם

שמע, שום חברה לא חייבת לתקן/להחליף על חשבונה חלק שהתקלקל לאחר תום תקופת האחריות. זה שחסכת לא יודע כמה שקלים ולא רכשת הארכת אחריות זו בעיה שלך ורק שלך. דברים זולים עולים ביוקר.

אתה רואה, הארכת אחריות זה כמו מנוי לגרר - תוספת של כ-300 שקל לביטוח שיכולה לחסוך לך מאות שקלים.

הלכה לך תוכנה (אני מתאר לעצמי שזוהי מערכת הפעלה). למחשבי IBM לנובו יש מחיצה נסתרת ואפשרות לשחזר מערכת הפעלה עם הדרייברים ללא צורך בדיסק. בקיצור, Read The F**king Manual.

וחוץ מזה, (כמו שקרה לי, שהגיע לי לידיים מחשב לנובו שבעליו ניסה לעשות לו דאונגרייד ל-XP ופירמט לו את האמ-אמא של הדיסק הקשיח) אם יש ברשותך רישיון למערכת הפעלה, אפשר להשיג מחבר/מכר/אימיול/טורנט דיסק ולהתקין אותו באמצעות קוד זיהוי שברשותך, ואת הדרייברים הדרושים להוריד מאתר היצרן.

עלות - שואפת לאפס.

נ.ב. אם המחשב למכירה, דבר איתי בפרטי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שמע, שום חברה לא חייבת לתקן/להחליף על חשבונה חלק שהתקלקל לאחר תום תקופת האחריות. זה שחסכת לא יודע כמה שקלים ולא רכשת הארכת אחריות זו בעיה שלך ורק שלך. דברים זולים עולים ביוקר.

אתה רואה, הארכת אחריות זה כמו מנוי לגרר - תוספת של כ-300 שקל לביטוח שיכולה לחסוך לך מאות שקלים.

הלכה לך תוכנה (אני מתאר לעצמי שזוהי מערכת הפעלה). למחשבי IBM לנובו יש מחיצה נסתרת ואפשרות לשחזר מערכת הפעלה עם הדרייברים ללא צורך בדיסק. בקיצור, Read The F**king Manual.

וחוץ מזה, (כמו שקרה לי, שהגיע לי לידיים מחשב לנובו שבעליו ניסה לעשות לו דאונגרייד ל-XP ופירמט לו את האמ-אמא של הדיסק הקשיח) אם יש ברשותך רישיון למערכת הפעלה, אפשר להשיג מחבר/מכר/אימיול/טורנט דיסק ולהתקין אותו באמצעות קוד זיהוי שברשותך, ואת הדרייברים הדרושים להוריד מאתר היצרן.

עלות - שואפת לאפס.

נ.ב. אם המחשב למכירה, דבר איתי בפרטי

המחיצה הנסתרת של הגיבוי נפגמה, על מנת לשחזר אותה הם רוצים 400 שקל.... לא יודע איך היא נפגמה כי אין גישה אליה.

בכל אופן הם היה לי את הדיסק והדרייבים לא הייתי צריך את המחיצה הזאת, וכאמור למעלה אחרי צעקות הם הסכימו לשלוח לנו את הדיסק בחינם, את הדרייבים אני כבר יוריד לבד.

ברור לי שלנובו זה לא IBM אבל הם משתמשים בשם על מנת להגדיל את המכירות שלהם.

בקשר לבעיה במסך זה לא נגמר עקב בעיה פיזית, והם גם מודים בזה שהייתה בעיית חשמל.

אם הם יתקנו או לא זה כבר לא משנה, העיקר שאנשים יהיו מודעים למה שיכול לקרות. שכל אחד ייקח את זה לכיוון שהוא רוצה ויבין את זה איך שהוא רוצה,

יהיו אנשים שיבינו שכדאי להרחיב אחריות ל 3 שנים. כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

Audi A3 2.0TFSI 2006

פורסם

פריגת היקר:

הבעיה שלך שאתה קנית את הדגם הזול שהוא של LENOVO עצמה (N100 או N200 וכו') ואתה מצפה שהוא ייתן אמינות של THINKPAD שעולים פי 2 ויותר (שגם הם של לנובו אבל מיוצרים עם ידע של IBM).

אז ראשית : האיכות והאמינות של הלנובו הרגילים היא על הפנים, כמו כל דבר אחר שמיוצר בסין על בסיס ידע סיני בלבד,

ושנית : גם ה THINKPAD מתחילים להידבק במחלות האלה.

כמו שליביו המליץ : רק DELL. לא הייתי סומך על אף אחד אחר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בנוסף לכל שאני לקוח ממורמר אני מצטער על הבלבול, שלמה זה אבא שלי, אני מנהל רשת בחברת תרופות מאוד גדולה,

בתפקידי אני רוכש עשרות מחשבי IBM סדרה X ו T

המחשב הבעייתי של אמא שלי, שלמה זה אבא שלי,

מחשב שלא באחריות ברור לי שלא יתקנו, אולי אם הם היו רוצים לצאת בסדר ולעמוד מאחורי המוצר שלהם (שוב תקלה שלהם ולא נזק פיזי) הם היו מתקנים,

את המכתב אבא שלי כתב, ואני עוזר להפיץ אותו.

רק נותן את המידע, שוב מי שירצה שיעשה שלוש שנים אחריות, מי שלא שיקנה מחשב טוב יותר,

מה שבטוח המחשב הבא שלי DELL XPS wink.gif

הבעיה הייתה במסך ובמחיצת גיבוי, ניצלתי את זה שהמחשב בגבעת שמואל במעבדה שיתקנו את שתי הבעיות.

אני לא רוצה להכינס לויכוחים מי צודק, כן אחריות לא אחריות, מעבדות פרטיות איביי וכו'

רק" מספר מקרה שקרה".

המשך יום נעים.

Audi A3 2.0TFSI 2006

פורסם

אני כבר 3 שנים עם T42 של IBM והוא פשוט סוס !(הייתה אחריות של 3 שנים ולא השתמשתי בה) סופג הכל ועובד ללא אף תקלה אחת . כמה חבל שהם מכרו את עצמם.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אני כבר 3 שנים עם T42 של IBM והוא פשוט סוס !(הייתה אחריות של 3 שנים ולא השתמשתי בה) סופג הכל ועובד ללא אף תקלה אחת . כמה חבל שהם מכרו את עצמם.

כשאתה אומר שהוא סוס אתה מתכוון לכך שהוא סופג הכל ולא מתקלקל או שאתה מתכוון לכך שהוא נתן לך ז*ן כמו של סוס כששילמת עליו בערך פי 2 מכל מחשב נייד אחר בשוק וקיבלת הרבה פחות ביצועים ?

עידן, שמחזיק גם IBM T43 שאכן לא מתקלקל,אבל כל יום מחדש גורם לו לרצות לשבור אותו על הקיר, ומחזיק במקביל גם ASUS F8 שזה באמת סוס אמיתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ראשית, אני לפני קניית מחשב של לנובו, אחרי ההודעה של פריגת אני אוותר.

פריגת היקר:

הבעיה שלך שאתה קנית את הדגם הזול שהוא של LENOVO עצמה (N100 או N200 וכו') ואתה מצפה שהוא ייתן אמינות של THINKPAD שעולים פי 2 ויותר (שגם הם של לנובו אבל מיוצרים עם ידע של IBM).

אז ראשית : האיכות והאמינות של הלנובו הרגילים היא על הפנים, כמו כל דבר אחר שמיוצר בסין על בסיס ידע סיני בלבד,

ושנית : גם ה THINKPAD מתחילים להידבק במחלות האלה.

כמו שליביו המליץ : רק DELL. לא הייתי סומך על אף אחד אחר.

ואייל, תודה רבה על התגובה. חסכת לי שאלות. N200 זהו מחשב שכמעט רכשתי.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

לא ניסיתי לכתוב להם לחול, נשמע רעיון טוב.

יש לנו T30 אפילו בעבודה שעוד חי. מחשבים מצויינים.

ה T43 שלו כבר ישן בגלל זה הביצועים. מה שכן יש דגמים.

T61 היום יכול להגיע עם כל מיני סוגי מעבדים הארדיסק מהירות 7200 יש כל מיני סוגים, אכן יש תמורה למחיר במקרה הזה

Audi A3 2.0TFSI 2006

פורסם

יש לי את הדיסקים לתיקון מחיצת שיחזור של סידרה N200 של לנובו, 3-4 דיסקים עם הלוגו שלהם, אני מירושלים אם בא לך אני אצרוב לך אותם חינם.

חבר'ה הכל תלוי איזו סידרה קניתם, כמעט לכל יצרן יש מספר פסי יצור, כאשר הסדרות היקרות יותר מיוצרות מרכיבים אחרים ובבקרת יצור גבוהה, והסדרות הזולות מיוצרות "חפיף", כעוסק בתחום ניתן לראות רק מצורת האריזה של המוצר איזה בקרת יצור הוא עבר.

פורסם

אני לא אוהב את IBM, בדיוק השבוע נתקלתי בבעיה ב X61 שברגע שאתה מחבר אותו ל Docking שלו היציאות USB לא עובדות, עדכון BIOS פתר את זה. אבל איפה IBM שיבצעו QA על מוצר כמו שצריך לפני שמשחררים אותו?

אני אוהב מאוד את DELL. מניסיון ה Latitude הם מעולים, לגבי ה XPS יצא לי להתעסק עם M1330 פעם, נראה כמו צעצוע נחמד לבית אבל לא לאיש העסקים.

נייד אחר שבשימוש אצלי כרגע הוא U300, לא פחות ממעולה!

• תוכן חדש...