Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב לחברי הפורום ,ברצוני לשאול שאלה כזאת: האם השלדה של הפונטו GT מחוזקת לאומת הפונטו הרגילה אני מדבר על השנים 95,96

תודה מראש דודו :-)

אני מאמין ואתם

פורסם

שונה ועוד איך.

מיניסיון עם שני המכוניות האלה.

וויזואלית הרכב ניראה אותו דבר אבל ה GT שונה בהרבה מהפונטו הרגילה.

אפילו דיגמי ה 1400 הרגילות שגם ב GT זה 1400 התושבות מנוע שונות (אני לא אשכח 1500 שח +מעמ לתושבת)

הגיר שונה גם בתושבות וגם במיבנה הפנימי.

הקיצר בכלל לא אותה שילדה זה בטוח.

רז...

פורסם

מה הקשר בין מה שאמרת לבין השלדה?

כמו שאמרו לפניי, השלדה בבסיסה היא אותה השלדה.

השינויים הם במתלים - בקפיצים, בבולמים, במוטות המייצבים, במוט פיתול האחורי וכו'.

פורסם

רז - כל החלקים שאמרת הם נתיקים ולא חלק מהשילדה.

ברוב המכוניות הספורטיביות שמבוססים על אותה פלטפורמה - ההבדלים הם בהחלט רק ברמת החלקים הנ"ל ולא ברמת השילדה.

רוצה דוגמא?

אימפרזה GT, חולקת את אותה שלדה בדיוק כמו האימפרזה 1.6 אוטומט.

זה שכל חלק מעבר לשילדה בערך שונה , זה כבר משהו אחר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מהיכרות בת שנה עם הרכב שלך, אני חושב שהערימה של הסוסים שיש לו כבר מזמן היתה צריכה לתלוש את המנוע

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

ומה קשור מה שאתה אומר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אז האם ניתן להפוך כל פונטו לפונטו GT?

כיאלו אם מחליפים לה את המנוע...

אפשר גם להפוך מיני ל-V6 מוגדש.

השאלה היא מה תקבל בכמה השקעה

ובמקרה הזה :brickwall:

porsche 914,2.0,1970

פורסם

קראתי את התגובות שלכם , ואני אומר: מדיבורים ששמעתי והתיעצויות רוב המשפרים אומרים אם תיקח רכב רגיל אטמוספרי ותשים לו טורבו השלדה תתעקם תקבל עיוות לא שווה , ופה אני רואה שאתם אומרים שזה אותו שלדה רק קפיצים, מיתלים ,ותושבות יותר קשיחות ,זה בעצם מה שבונה שילדה יותר חזקה ?תודה לעונים דודו.

אני מאמין ואתם

פורסם
קראתי את התגובות שלכם , ואני אומר: מדיבורים ששמעתי והתיעצויות רוב המשפרים אומרים אם תיקח רכב רגיל אטמוספרי ותשים לו טורבו השלדה תתעקם תקבל עיוות לא שווה , ופה אני רואה שאתם אומרים שזה אותו שלדה רק קפיצים, מיתלים ,ותושבות יותר קשיחות ,זה בעצם מה שבונה שילדה יותר חזקה ?תודה לעונים דודו.

תלוי, בעיקרון לא. מה שבונה שילדה חזקה הוא מבנה שמותאם טוב יותר לעמוד בלחצים ועומסים כבדים יותר מאשר שילדה רגילה, ריתוך מוטות ברזל\חומר ממנו השלדה עשויה למקומות אסטרטגיים שאמורים לחזק את המבנה הכולל ועוד ועוד, סוג החומר המרכיב את השלדה הוא כמובן המכריע ביותר. זו דעתי.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

קצת על שלדת רכב.

לא אחזור על מה שנאמר אבל ברמת הכלל.

כאשר יצרן רכב מחליט לייצר רכב, הוא לא מייצר מס' סוגי שלדות לרכב זהה. (פשוט כי זה לא כלכלי)

מחליטים על ייצור של שלדה לדגמים בסיסיים אם מקדם ביטחון מספיק גבוהה בכדי לאפשר מגוון מסויים של הספקים על אותו מפרט.

אם זאת, לא רוצים שיקרה מצב שהדגמים המחוזקים של רכב זהה יעבדו ללא מקדם ביטחון, אז מוסיפים חיזוקים נתיקים (ע"י הברגת חיזוקים או סמרור פחים בתוספת הריתוכים המקוריים).

כמו כן, כיום יש שוק אפטרמארקט גדול מאוד למגוון עצום של רכבים אשר מציע סוגים שונים של חיזוקים כתוספת (בדר"כ מוטות חיזוק לרוחב הרכב).

זה בקצרה.

חשוב לציין כי אפילו דגמי הראלי מבוססים על שלדת יצרן אם כי עוברים חיזוקים רבים, שונים ומשונים ע"י הסדנאות.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אתה עושה סלט מההבדלים בין שלדה למיתלים!

בוא נעשה קצת סדר:

שילדה זה המסגרת של הברזל שאליה מחברים את כל המרכב של הרכב.

מתלים זה כל מה ש"נתלה" על השילדה ומאפשר את תנועת האוטו שזה כולל :סרנים קידמי ואחורי שאליהם מתחברים קפיצים, בולמי זעזועים, מוטות מייצבים ,משולשים וכו'.

מי שאמר לך שאם תשפר רכב רגיל אז השילדה (כלומר המסגרת) תתעקם אז הוא ילד מסכן ומפגר שלא יודע מהחיים.

אם נגיד תשפר לאנטיס ל1000 כ"ס ותיקח פניה חזק אז המסגרת שלו לא תתעקם פשוט הוא יכנס לתת היגוי רציני או שלפני זה תישבר לו כבר הציריה.

הכח שאתה צריך בשביל שהשאסי של האוטו יתעקם זה עוצמת כח שלקוחה מעולם המטוסים ...

יוגב

• תוכן חדש...