Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי פיגו 206 אוטומטית שנת 2001,

הבנתי שלא מחליפים ברכב הזה שמן גיר וכי הוא מצוייד בחיישנים שבודקים את איכות השמן ובאם יש בעיה הרכב מראה זאת ע"י הדלקת מנורות השלג ו 1, מצד שני עד כמה שאני יודע החלפת שמן גיר שומרת על חיי הגיר ומאריכה אותם (A4L התיבה ידועה כלא מחזיקה יותר מ 130,000 ק"מ, וחשבתי שאולי אם אני אדאג להחליף שמן כל 10,000 ק"מ אני אצליח לשמור על התיבה תקינה לאורך זמן).

השאלות שלי הן:

האם לדעתכם הפעולה יכולה לשמור על חיי הגיר?

באיזה שמן גיר משתמשים בתיבה זו?

תודה,

מושיקו

פורסם

החלפת שמן אינה מאריכה את חיי הגיר , חבל על האנרגיה , לא מומלץ זה לא מומלץ ! אל תהיה אובר-חוכם.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

טוב,

הבנתי שאין המלצות להחליף את השמן.

אבל האם לדעתכם טיפול דו שנתי יש טעם לעשות במוסך מורשה שיקרע לי את הכיס או במוסך רגיל ?

עד היום הרכב טופל רק במוסך מורשה.

תודה,

מושיקו

פורסם
שלום לכולם,

קניתי פיגו 206 אוטומטית שנת 2001,

הבנתי שלא מחליפים ברכב הזה שמן גיר וכי הוא מצוייד בחיישנים שבודקים את איכות השמן ובאם יש בעיה הרכב מראה זאת ע"י הדלקת מנורות השלג ו 1, מצד שני עד כמה שאני יודע החלפת שמן גיר שומרת על חיי הגיר ומאריכה אותם (A4L התיבה ידועה כלא מחזיקה יותר מ 130,000 ק"מ, וחשבתי שאולי אם אני אדאג להחליף שמן כל 10,000 ק"מ אני אצליח לשמור על התיבה תקינה לאורך זמן).

השאלות שלי הן:

האם לדעתכם הפעולה יכולה לשמור על חיי הגיר?

באיזה שמן גיר משתמשים בתיבה זו?

תודה,

מושיקו

תיבה שעוברת טיפולים סדירים בהחלט אמורה להחזיק מעמד יותר זמן מתיבה שתישאר עם אותו השמן לכל החיים. היתרונות להחלפת השמן נעוצים הן בשמירה על ניקיון הגיר מבפנים (מעברי שמן וכד') והן יכולת הסיכוך של השמן (שחיקה בקיצור).

היצרן אינו מגדיר שגרת טיפולים לגיר הזה, למרות שבאינטרנט ניתן למצוא אנשים (בעיקר חבר'ה מנויים לפורומים סגורים של סיטרואן ופג'ו בחו"ל) שכן מחליפים את השמן בתדירות של שנה או שנתיים.

בין הסיבות העיקריות לא להחליף שמן לגיר שמעולם לא עבר החלפת שמן היא העובדה שהשמן החדש (דליל יותר) עלול לגרום למצבים של נפילת לחץ שמן בעקבות שחיקה קיימת בגיר. מניסיון עם התיבות הללו ב 99% מהמקרים זה לא קורה אחרי החלפת שמן... כל היתר זה שיקול שלך ובחירה שלך לאילו המלצות להישמע ולאילו לא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה רבה על העצה, גם אני חשבתי כך ואני מאמין שאני אבחר בשיטה של החלפת השמן אחת לכמה זמן.

אתה יודע במקרה איפה אני יכול לברר מה סוג השמן שצריך לתיבה הזו?

תודה,

מושיקו

פורסם
איציק תודה רבה על העצה, גם אני חשבתי כך ואני מאמין שאני אבחר בשיטה של החלפת השמן אחת לכמה זמן.

אתה יודע במקרה איפה אני יכול לברר מה סוג השמן שצריך לתיבה הזו?

תודה,

מושיקו

במוסכים המורשים תוכל למצוא את השמן הדרוש על המדף, סדר גודל של 183 ש"ח לפני מע"מ עבור 2 ליטר (אתה צריך כ-4 ליטר בכל ריקון ומילוי - קח בחשבון שלא ניתן להוציא את כל השמן מן התיבה במכה אחת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...