Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה שעברה עשיתי על האש ובאו אורחים שאמא שלי הזמינה לבית, הסטייקים יצאו על הפנים!

השנה אמא שלי הזמינה את אותם האנשים שוב בלי לשאול אותי אם אני מסכים (אחרי הכל אני זה שצריך להיתקע ולעשות על האש)

בכל אופן, רציתי לדעת מה סדר הבשרים שצריכים לעלות על המנגל מבחינת החום של האש.

הבשרים שיהיו:

קבבים תוצרת בית (אגב כמה שומן כבש לשים על קילו בשר טחון כדי שיצא עסיסי מאוד?)

כנפיים או פרגיות לא סגור על זה

סטייקים אנריקוט בלבד

נקנקיות (יבואו שני ילדים קטנים זה בשבילם)

מה שיוצא לי בעייתי זה העוף שמשום מה תמיד נשאר לו קצת דם קרוב לעצם ומבחוץ הוא כבר פחם

והסטייקים שמשום מה לא מקבלים צבע של צליה אלא נשארים חיוורים כאלה כאילו עשו אותם בתנור ואז אני מסתבך גם עם רמת הצליה כי אני מחכה לקבלת הצבע מה שלא קורה ואז הבשר נעשה כמו נעל והאורחים האלה אוהבים את הסטייק עם קצת דם באמצע.

בדרך כלל אני מתחיל עם העוף או הקבבים ואז נקנקיות ובסוף סטייקים

אז מה עושים בנידון? איפה הטעות שלי?

השנה הצטיידתי בפן של אמא שלי במקום נפנף :)

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחיל מהנקניקיות - גם כי זה לילדים וגם כי זה מהיר ולא רגיש, ביחד או אחריהן את הקבב - גם אין לו כל כך בעיה עם אש גבוהה.

לתת מכת אש לסטייקים שיסגרו (לצבע) ואז על אש נמוכה יותר כ 3 דקות לכל צד ואז להוציא אותם לאלה שאוהבים את היותר חי ועוד דקה - דקה וחצי לmedium well את העוף לשים כשהאש כבר קצת ירדה יחד עם הקבב מיד אחריו ולתת לו זמן.

בכל מקרה אני אישית שם עירבוב של בשרים על האש כדי שלא יתמלאו ממשהו מסויים ואז הסטייקים או כל מה שבסוף לא נאכל.

פורסם

זה נכון אבל אם תקנה סטייקים מעובדים (עם מים מוספים) אל תצפה לסטייקים סבירים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא יודע איפה קונים סטייקים ללא מים.

מה גם שאני חייב שהבשר יהיה כשר כי הם שומרים על כשרות

אם יש לך המלצה למקום שמוכר במחיר נורמלי אנטריקוט כשר ללא מים באזור הרמכז אני אשמח מאוד לפרטים.

בנתיים הסטייקים הכי טובים שאכלתי היו מבלאדי באזור תעשיה בבת ים

in the face

with a chair

פורסם

את הסטייקים (אם אתה חותך לבד) אל תעשה אותם עבים מידי.

אם הם עבים אז מבחוץ הם יתחילו להישרף אבל מבפנים ייקח להם זמן להיטגן.

לכן, אל תעשה אותם עבים, ומבפנים יהיו מוכנים וגם מבחוץ (מקסימום תעשה חתך קטן ותבדוק אם יש דם או אין).

עוף לא בעיה לטגן, הם מוכנים מהר מאוד ובגלל זה צריך על אש חלשה כמו שאמרו שיהיו מוכנים טוב בפנים.

בהצלחה!

Kia Sportage, 2014 

פורסם

סטייק דק זה סוג של שניצל. סטייק טוב קונים טרי בקצבייה. נסה בחצי חינם או בכל שוק קרוב לביתך.

אם אתה לא נעול על המחיר הנורמלי, נסה בדוריס קצבים בת"א :lol:

לגבי סדר הבשרים - לא תמיד רעיון טוב להתחיל עם הנקניקיות. הרבה פעמים בהתחלה האש חזקה מאוד (למעשה אין ממש גחלים אלא אש גבוהה) ואז הנקניקיות נשרפות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים ואין ברירה אלא לחתוך אותם באמצע ולשרוף גם את האמצע. בקיצור, תראה איך מתחילה האש ולפי זה תחליט אם להתחיל בקבב או בנקניקיות.

הקבב מוריד בדרך כלל הרבה שומן ועוזר ללבות את האש. שימושי מאוד כשרוצים להגביר את האש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני לא יודע איפה קונים סטייקים ללא מים.

מה גם שאני חייב שהבשר יהיה כשר כי הם שומרים על כשרות

אם יש לך המלצה למקום שמוכר במחיר נורמלי אנטריקוט כשר ללא מים באזור הרמכז אני אשמח מאוד לפרטים.

בנתיים הסטייקים הכי טובים שאכלתי היו מבלאדי באזור תעשיה בבת ים

הבשר הנגיש הטוב ביותר בגזרת הסופרים זה אדום אדום של תנובה (בא ארוז ומצונן. לא קפוא).

פורסם

טיפים מפי מנגליסט ותיק:

1. הסוד הוא בתבלין, אני אוהב כאשר הבשר מקבל תיבול רק כאשר הוא על האש.

2. הפוך תבלין שנקנה בסופר למוצלח יותר, תוסיף קצת מלח, קצת פלפל שחור ויש גם כאלה שמוסיפים כמון. (לא להגזים)

3. בבשרים כמו כנפיים, פרגיות, לבבות וכו' מומלץ לבצע חתך טוב כאשר הבשר על האש. דבר זה יעזור לו להתבשל יותר טוב מבפנים.

4. את הסטייקים, תשאיר לסוף. למה? האש נרגעת והיא במיטבה, לא להפוך לעיתים קרובות מדיי.

5. אל תתפתה לנפנף יותר מדיי.

6. לנקות את הרשת עם חצי בצל, לא עם מברשת שתוציא את הלכלוך לבשר.

7. אני ממליץ לקנות בשר רק מאטליז, הכי טרי, הכי טעים.

בתאבון.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

והמלצה לאיטליז טוב אפשר? אני גר ברחובות אבל גם מחוץ לעיר אפשרי

אני לא אוהב לקנות בשר אדום בסופר אלא רק בקצביה

in the face

with a chair

פורסם
הבשר הנגיש הטוב ביותר בגזרת הסופרים זה אדום אדום של תנובה (בא ארוז ומצונן. לא קפוא).

מצונן זו המצאה ישראלית - זהו בשר קפוא שהופשר לאט ונארז.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

לא נכון. לא מדובר על מה שאתה קונה באיטליז בסופר שהוא כמו שאתה מתאר אלא על בשר שנשחט, יושן ונארז ללא הקפאה.

פורסם

מצטרף להמלצה על אדום אדום. למרות שאם אתה רוצה את הכי איכות ומוכן להשקיע - אני מוכן לברר בשביל עם דוד שלי. שף לשעבר במסעדה מאוד נחשבת, ליום העצמאות האחרון הוא הביא נתח של 2 קילו של בשר, יענו שממנו חותכים את פרוסות האנטריקטוט. סטייק הכי טוב שאכלתי בחיים שלי.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

קודם כל עדיף את כל הבשר לקנות מאטליז קודם כל בגלל הטריות ושנית במיוחד בבשר טחון לקבבים/קציצות אצל קצב לעומת הסופר אתה בוחר את הנתח של הבשר שאתה רוצה לטחון לפי מה שאתה מתכוון לעשות איתו אח"כ והוא פשוט לוקח נתח טרי וטוחן לך במקום (אם אתה רוצה לערבב עם שומן כבש הוא עושה לך את זה שם כבר) אח"כ כשתכין את העל האש אתה תבין עד כמה ההבדל בין הבשר הטחון בסופר לבין בשר טחון טרי הוא גדול.

בעניין הסטייקים תקשנה סטייק מיושן ואם מגיעים אליך מספיק אנשים אפילו כדאי לקנות גוש אנטריקוט מיושן ארוז ולחתוך לבד בבית.

על האש אל תשחק איתם יותר מידי להפוך פעם אחת -פעמיים גג כדי לא לייבש אותם , וכמו שכתבו פה לשמור אותם לסוף כשהאש נרגעת מעט , בנוסף אל תתבלן את הסטייקים לפני ובזמן המנגל רק בצלחת (אגב חוץ ממלח לדעתי לא צריך להוסיף להם כלום) .

• תוכן חדש...