Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי 306 שנת 98 נפח 1600 גיר ידני.

1 המנוע אוכל שמן. כל 3000 ק"מ בערך אני ממלא ליטר עד 2 ליטר שמן. האטם גומי מסביב למנוע נראה מעט סדוק ומתחתיו רואים שהמנוע מזיע משמן. האם החלפה של האטם הזה כרוכה בסיכון?

2. כל כמה זמן צריך לבדוק/להחליף בלמים, נוזל בלמים, שמן גיר, נוזל קירור, חוטי הצתה וכו'. האם יש מאמר באתר שמפרט את הדברים הללו?

3. ההילוכים לא מתשלבים ממש חלק. אני שם לב שאם אני לוחץ על הקלאץ' בתקיפות עד הסוף למטה, ההילוך משתלב חלק. מה עושים?

4. לאחר שמוסכניק בדק את מצב המזגן שלי, אין לי מושג מה הוא עשה שם, מה שקרה הוא שאם אני מגיע ל 4000 סל"ד מתחיל להישמע צליל מוזר, כמו אופנוע קטן, וברגע שאני לוחץ על כפתור ה AC, הצליל פסק. אני מאמין שאין לכם מושג על מה אני מדבר, ובכל זאת אם מישהו יודע משהו, אשמח לשמוע.

5. חודש לאחר מילוי גז במזגן, המזגן מפסיק לקרר ומתברר שהגז ברח. לאחר הכנסת נוזל זרחני למזגן, התברר באלמיניציה שיש דליפה מרדיאטור קירור פנימי. האם פירוק שלו דורש פירוק דשבורד או שרק ברדיאטור החימום זה כך? הרי הקירור נמצע מתחת לתא הכפפות. ניתן להגיע אליו? שאלה נוספת: כמה הייתם משערים עשויה לעלות החלפה כזו, והאם הייתם ממליצים על מוסך מרכזי בטיפול מסוג זה?

זהו בינתיים.

פורסם

בקשר לשמן, הייתה לי בעיה דומה, החלפתי את אטם השסתומים והבעיה נפתרה - החלפתו עלתה לי משהו כמו 110 ש"ח.

PEUGEOT // 306

פורסם

המנוע "אוכל שמן"? או שיש נזילה ממקום מסויים.

אם תארת את המקרה נכון כנראה שיש לך נזילה של שמן בין המחזיר שמן לגיר.

זה דורש העמדה של הרכב ליום עבודה, ופירוק הגיר, עבודה לא במוסך מורשה עבור תיקון התקלה תעלה לך בסביבות 600-700 ש"ח.

רוב הפעמים המוסכניקים לא ממליצים לתקן את הבעיה אלא רק להוסיף שמן כל פעם מחדש, במקרה שלך ישנה כנראה נזילה רצינית וכדאי ורצוי לטפל בה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
בקשר לשמן, הייתה לי בעיה דומה, החלפתי את אטם השסתומים והבעיה נפתרה - החלפתו עלתה לי משהו כמו 110 ש"ח.

לפי מה שהוא מתאר זה לא מגומיית אטם השסתומים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לפי מה שהוא מתאר זה לא מגומיית אטם השסתומים.

ל'

לי זה דווקא נשמע כמו אטם גומי מתחת למכסה שסתומים.

אטם הראש אינו גלוי כל כך.כדאי לשטוף או לנגב האזור ולבדוק.

באופן כללי נשמע שהרכב זקוק לטיפול תקופתי - לא צויין מה הקילומטרז' ומתי עבר טיפול. בדיקה של כל הפרטים שהזכיר Xena מבצעים בטיפול 15K. החלפת בלמים לפי הצורך. חוטי הצתה צריך לבדוק התנגדות - הם יכולים להיות תקינים ברכב בן 10 שנים ולא מחייבים החלפה אם אין בעיות הצתה. נוזל קירור, רצוי כל שנתיים. רצועת טיימינג כל 90K ובאותה הזדמנות אפשר להחליף משאבת מים+נוזל קירור. הקלץ' צריך בדיקה של הכבל.

טיפול במזגן רצוי לעשות אצל מוסך המתמחה בכך ולא במוסך מרכזי. חפש בפורום המלצות.

פורסם

הכמות שהוא מתאר לנו היא גדולה, והתיאור שהוא נתן מרמז שיש לו גם בעיה עם העברת הילוכים, גורמת לי לחשוב שהבעיה נמצאת במחזיר שמן שנמצא בסמוך לגיר.

ל'

פורסם

הרכב עומד על 160000 ק"מ.

תודה לכל המגיבים. גם אני חושב שהנזילה היא מאטם גומי מתחת למכסה שסתומים. כך זה נראה לפחות. למען הסר ספק, אכנס למוסך לוודא שאכן לא מדובר בגיר.

פורסם

נשמח לקבל עידכון, לאחר הבדיקה במוסך, ואיתור התקלה.

ל'

פורסם

חברים יש לכם פה טעות. ברכב הנה"ל מחליפים רצועת טיימינג כל 60000 ולא כל 90000 (יש גם הגבלת זמן אך לא זוכר אותה מצטער) . כמו שצויין ממולץ להחליף גם מאשבת מים והכי חשוב להישתמש בנוזל קירור איכותי. לפי התיאור אני מבין שהנזילה היא מהגומייה של המכסה שסתומים . כדאי להחליף אך במכוניות האלה הצריכת שמן נובעת בדרך כלל מגומיות שסתומים ולכן לא מאמין שזה יפתור את בעיית האכילת שמן אולי יקטין אותה . לגבי היחידה של המזגן זאת מחלה ידועה במכוניות האלה זה דורש פירוק כל הדשבורד והיחידה של החימום יש שממליצים להחליף על הדרך גם אותה כיוון שאם היא מתחילה לנזול אחרי התיקון צריך לבצע את כל העבודה מחדש על מנת להחליף. זאת עבודה של יומיים במוסך רגיל זה יכול להגיע ל 2000 ש"ח ובמורשה לסביבות ה 3000 אפילו (רוב העלות היא על עבודה ולא על החלק עצמו שעולה בסביבות ה 500 שח חלופי) . חשוב מאוד לבחור מוסך אמין כיוון שיש שם המון חלקי פלסטיק עדינים שאם לא עובדים איתם כמו שצריך הם נשברים וזה עלול לעלות את מחיר התיקון. מאוד לא מומלץ להוסיף כל הזמן גז במקום לתקן מכיוון שזה הורס את המדחס וזה גז רעיל שמשתחרר לתוך תא נוסעים.

ועוד דבר אחד במוסך מורשה מציעים חלק מקורי וחלופי הספק הקירור של החלופי יותר קטן אבל המקורי יותר יקר.

פורסם

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ידוע לי על פירוק דשבורד לגבי חימום פנימי. אני שואל לגבי קירור ולא ברור איך הקישורים המוכרים שהבאת עוזרים להכריע כאן. אולי פשוט תאמר האם ידוע לך שהדבר לא דורש פירוק כפי שטוען The Corpse?

The Corpse, רדיאטור חימום פנימי נמצא ממש במרכז הדשבורד כך שאין ספק שהדבר דורש פירוק. אבל רדיאטור קירור פנימי נמצא ממש מעל תא כפפות, ונראה שאפשר להגיע אליו, אך אני לא בטוח, ולכן שואל.

פורסם

נזכרתי עכשיו שבעל מוסך מתמחה במזגנים הציע לי נוזל לסתימת נזילות לפתרון הבעיה. הוא אמר שהנוזל עולה 500 ש"ח. נשמע מטורף, וודאי אפשר לרכוש בזול יותר. מישהו מכיר את הנוזל? אני משער שזה דומה לנוזל שמכניסים למי הקירור למניעת נזילות ברדיאטור. שם הוא עולה כ 20 ש"ח.

• תוכן חדש...