Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
maor 172 אני לא אוכל את הלוקש הזה של "מיקום המפתח" הסיביק קיבלה 4 כוכבים רק בגלל סיבה אחת, לא השקיעו מספיק בפן הבטיחותי שלה וזאת אתה יכול ללמוד מהתגובה של הונדה לאחר המבחנים שאמרו שפשוט לא היה להם משתלם מספיק לתכנן את הסיביק כדי שתוציא במבחן הבטיחות 5 כוכבים במקום 4.

לדעתי זה זלזול בלקוחות.

בכול מקרה אם הפן הבטיחותי הוא לא בראש מעיניך הסיביק היא חבילה טובה למרות שלדעתי היה מגיע יותר איבזור תמורת הכסף שצריך לשלם עליה.

אין לך מה לאכול את הלוקש...

תפתח את המבחן ותראה מה רשום,בפגיעה חזיתית ושמירה על הולכי רגל הונדה קיבלה ציון מצויין.

דווקא מבחינה בטיחותית הונדה מאד משקיעה במכוניות החדשות שלה,היא גם אחת מ-4 חברות יחידות בעולם שיש לה מתקן ריסוק משל עצמה.

נ"ק נוספת למחשבה:

אם תבררו מי חלק מבעלי היורו NCAP תגלו שם את רנו,לא סתם היא מובילה בבטיחות(נכון או לא נכון זה לא הויכוח).

ולגבי הנעה עם מפתח אז שם זה מוריד נ"ק אם זה לא עם כרטיס חכם.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גילוי נאות,

אני עובד כאיש מכירות בהונדה.

סתם מתוך סקרנות -

כמה (בערך) אחוז מהפרטיים שקונים סיוויק 4 דלתות, קונים אותה ידנית?

פורסם

אחוזים???

אמן והיה אחוז% אחד בלבד.

מה-4 דלתות הגיעו אם אני לא טועה באזור ה-30 עד 40 כלי רכב.

מה-5 דלתות כבר הגיעו יותר ונמכרו יחסית בקלות בגלל עיצוב צעיר וקליל.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
אהבתי את הניסיון שלה להגיד לך שאין לה מושג למה היא קיבלה 4 כוכבי בטיחות,אין מבחן התנגשות מאחור זה רק פיקציה.

דווקא יש מבחן התנגשות מאחור, לא אצל EURO NCAP, אבל אצל ה IIHS. שם היא אכן קיבלה את הציון המקסימלי (G). לא שמבחן כזה באמת משקף את בטיחות המכונית.

הסיוויק 4 דלתות לא נבחנה ב-NCAP ולכן הציון של ה-4 כוכבים לא נכון.הסיוויק 4 דלתות נבחנה במבחן ריסוק של אירגון חברות הביטוח האמריקאי וקיבלה ציון מירבי(נקרא GOLD),

אם אני זוכר נכון האירגון נקרא IIHS.

הסיוויק 4 דלתות הרגילה לא נבחנה, אבל ההיבריד כן נבחנה בתצורת 4 דלתות וקיבלה ציון דומה לזה של אחותה בת ה-5 דלתות (נקודה אחת פחות בריסוק הקדמי, כל השאר זהה. 4 כוכבים).

קח בחשבון שהרכבים מגיעים לארץ הם בעלי תקינה אירופית ולא אמריקאית.

IIHS זהו לא תקן שרלוונטי לארצינו מסיבה הפשוטה שהמבחנים שהם מבצעים הם שונים לחלוטין מEURO NCAP ולא ניתן להשוות כלל בין הדגמים המגיעים לארץ ולאלה המגיעים לארה"ב.

הCIVIC שמשווקת בארה"ב גם לא תוצרת יפן אלא תוצרת ארה"ב.

רק לידיע

המבחנים של ה IIHS דווקא כן ברי השוואה לאלה של EURO NCAP, היות והם דומים מאוד. המבחן של הארגון האמריקאי השני, NHTSA, הוא שונה ולכן לא ניתן להשוותו עם יורו אנקאפ.

בנוגע להבדלי תקינה- נכון שהרכבים לא זהים, אבל הם דומים מספיק על מנת שיהיה אפשר לקבל מושג די טוב לגבי בטיחות. ההסתייגות היחידה, היא שאצל האמריקאים, הציון המירבי מגיע מהר יותר מאצל האירופאים (הסיוויק קיבלה שם את הציון המירבי, שהוא אגב GOOD ולא GOLD).

"ai motoare capul doare"

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

האוטו-סופר!!!נוח.מהנה.יפה.ובלי בעיות.ובכלל הונדה בכמה רמות מעל כל המגנים.C4.וכל השער.בקיצור קניה משתלמת מי שאומר לך ללכת על מזדות.פז'ו לא מבין כלום

פורסם

המחירון של הונדות מופרז, אבל לעיתים מתחת לשולחן בשושו מקבלים הנחות יפות, במיוחד על הדגם המאובזר או על ההייבריד. אזי החבילה נהית די משתלמת. ללא ההנחה של לפחות -8-10% מהמחירון לא הייתי ממליץ על סיוויק. כי הרי בתוספת קטנה ניתן להסיג רכבים יותר יוקרתיים: ה-B4 החדשה, האוונסיס ואפילו את מאזדה 6.

הבעייה של קורות כבר צויינה. אני נוהג בסיוויק זו כבר השנה השנייה וזה עדיין מאוד מפריע. אני חש חוסר בטחון בסימפטאות הצרות ובחניות הצפופות, במיוחד במקביל למדרכה. לפעמים אני עדיין מתבזה מול העוברים ושבים כאשר יוצא החוצה ובודק את מרחב החנייה, מפני שמבפנים לא ראוים הרבה. ישנם גם שטחים מתים גדולים בהשוואה לרכבים אחרים ושום כוון מראות לא פותר את זה. צריך מאוד להזהר בהחלפת הנתיבים ולהסתכל גם במראה הצדדית וגם במרכזית. מבחינה זו סיוויק 5 דלתות עדיף על 4.

הייתי מציין לשילה גם את הארמברקס אשר ממוקם מקדימה (ובכל חוסך מקום אחסנה) אבל מפריע לרגל.

ישנם הבדלים בין איכות ההרכבה של תוצרת תורקיה ויפן. אלה שמגיעים מתורקיה מאופיינים בבידוד רעשים ירוד ולעיטים סיבלים מחלונות הנתקעות, כיסאות הנהג הנופלים וכדומה.

הבעייה הכי חמורה בכל הסיוויקים זהו עובי הפח ואיכות הצביעה. הפח דק במילימטר מהמקובל. התוצאה - ממה שברכב אחר הייתה מקבל רק שריטה - כאן תקבל גם מעיכה. אני מדבר בראש ובראשונה על זריקות הדלת, תופעה כואבת שמאוד נפוצה בארץ. אז אם תשים לב על הסיוויקים שנעים בכבישים, רוב רובם מלאים במעיכות קטנות שכאלה. הפתרון - כיסוי בכל הזדמנות, הוא מחליק את המכות הקטנות. מאוד לא מומלץ להשאיר את סיוויק ללא שיכבת ווקס רצינית. אחרת כל יום תגלה קילוף צבע נוסף.

אבל בסך הכל אם מסיגים הנחה טובה כפי שכבר ציינתי לעיל- מקבלים רכב מאוד נוח, מהנה וסולידי שלא יהיהו לא מתחרים ברמת מחיר זה. זו לפחות ההרגשה שלי ואני מאוד מרוצה מהקנייה.

פורסם

הרכב מעולה. הוא נוח, מרווח, מהיר וחזק, יפה וכיף לנהיגה. יש לו שתי חסרונות שבעצם "הורגים" אצל רוב האנשים. המחיר ביחס לתמורה. קח למשל את סיויק LS, היום אתה קונה ב130(או שהמחיר עלה) ואתה מקבל את הרכב עם..בעצם כלום במחיר כזה. אבל אם לך בעיה עם המחיר, תקנה אתה לא תצטער.

פורסם

לא ממש מסכים איתך. ב-130 K (ואני מתכוון כמובן למחיר לאחר ההנחה במאיר) מקבלים אצל האחרים גירסאות מאובזרות של רכבי קבוצה 2, הפחות סולידיים ולרוב והרבה פחות נוחים. יש האומרים כי מיצובישי לאנסר יכולה להיות המתחרה לסיוויק ואני לא חושב כך. לדעתי אין מה להשוות את התחושה בסלון.

פורסם

רועי חמוד, כי עכשיו היה לי סיוויק ואני יכול להגיד כמה מילים לגביה.דבר שני -זה עדיין כמו שאתה שם לב נושא אקטואלי

ואני חושב שסיוויק הרבה יותר טובה ממזדה 6(צורה ישנה)גם 6 היה לי .רק מרחב יותר עדיף ב6

פורסם

אני לא מבין איך יש מקום להשוואת רכב משפחתי לרכב מנהלים

אבזור ב6 עדיף פי כמה ובתג מחיר הרבה יותר הגיוני

חמוד.

פורסם

הונדה מנסה לשדרג את מיצוב המוצר שלה בארץ על ידי תימחור מופרז של רכבים , קחו בחשבון עלות ביטוח מהגבוהות בשוק ועלות טיפולים לא נמוכות ותגיע לעיסקה שעל פניו אינה מהכדאיות בתחום הרכב.

לדוגמא-

גאז בסיסית עם מנוע 1.4 ליטר - 118K

סיביק בסיסית עם 4 כ"א - 134K

אקורד הבסיסית - 186K

קצת מוגזם לטעמי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ליתר דיוק,

ג'אז ידנית 1.4 עולה 118K

ג'אז רובוטית 1.4 החל מ-129K בגרסה הבסיסית. (אחלה רכב בגרסת הספורט.)

וכבעלת סיוויק הייבריד, אני מאוד מרוצה מהרכב, איכות החומרים ברמה מאוד גבוהה, נוחה מאוד, העיצוב יפה, וזה שלא רואים את מכסה המנוע - מתרגלים ולומדים באיזה מרחק אפשר לעצור.

לעומת דגם ה-LS ההייבריד מאובזרת יותר ועם 6 כריות אויר.

ולגבי מבחני הריסוק הסיוויק זכתה ב-5 כוכבים ב-2009 לפי השקלול החדש.

להלן קישור: http://www.euroncap.com/tests/honda/civic.aspx

פורסם

מה שמעניין זה רק בארץ מאזדה 6-רכב מנהלים בכל העולם זה רכב משפחתי גדול וביצועים של 6 לא משהו

כמו שציינתי רק גודל יותר עדיף מסיוויק.הסיוויק הרבה יותר איכותית ומהנה

• תוכן חדש...