Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלומר, "אנחנו" יודעים איך מגדירים הנאה מנהיגה. אבל האם משתמשים מזדמנים המבקשים ייעוץ מגדירים אותה כמונו?

דוג' טריה: בחור נכנס, ורוצה לרכוש סיוויק ידנית חדשה, מכונית לא רעה בפני עצמה. נכנסים כמה חבר'ה וטוענים (בצדק) ש"פוקוס 2.0 יותר מהנה לנהיגה". איך אותו בחור יפרש את זה? האם הוא מחפש את הערך-מוסף שהפוקוס מציעה על פני הסיוויק? אולי הנאה מנהיגה לדעתו באה לידי ביטוי ברכב זריז, נח ושקט עם מזגן מצויין? יכול להיות בהחלט שהוא גם חובב רכב - אבל לתקוף פיתולים 'לא עושה לו את זה'. הגענו למצב שייעצנו לו על נושא שבכלל לא מעניין אותו - והוא עלול לפרש את עצתינו אחרת, ולפסול על הסף רכב שיתאים לו בהחלט. סיכויים לא רעים שהסיוויק הידנית תהיה עדיפה, לאותו בחור, על הפוקוס - ולו רק כי היא יותר זולה לרכישה.

קישור לשרשור המדובר: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=201135

(שימו לב- הבחור מחפש רכב חזק!)

לדעתי צריך להכניס לחוקי פורום הייעוץ (ואולי גם לידע את כולם על-כך בשרשור דביק) שכשנכנס משתמש חדש ומבקש ייעוץ לרכב 'כיפי' - צריך קודם לשאול אותו איך הוא מגדיר הנאה מנהיגה!

מה דעתכם?

אביעד

נ.ב שלחתי הודעה גם לאחד המנהלים עם איזה רעיון, מקווה שייושם.

נ.ב 2 - אשמח אם זה יועבר לייעוץ, שם זה יותר רלוונטי.

פורסם

ברור שאתה צודק. כל אחד מגדיר "הנאה מנהיגה" בצורה שונה. כל אחד נהנה ממשהו אחר. אחד יכול לטעון שהנאה מנהיגה הוא מפיק ממאזדה 3 והשני ממשאית סמיטריילר. אבל אין ספק שלרוב חובבי הנהיגה הספורטיבית יש מכנה משותף ברור בהנאה בנהיגה.

Xbox12341

פורסם

הגדת המושג הזה באמת שונה מאדם לאדם.

אצלי הנאה מנהיגה זה שילוב של כוח והתנהגות עם דגש חזק יותר על התנהגות, וכמובן הנעה אחורית, שזה אני מניח בסיס מכנה משותף לכל חובבי נהיגה ספורטיבית

אצל חבר, הנאה מנהיגה זה רכב שקט, לא מרגישים בורות, משייט במהירויות סבירות, סטייל אמריקאית.

יש עוד סוג אנשים שאצלהם הנאה מנהיגה זה ליסוע ברכב פוזה, כדוגמת יונדאי קופה שהיא גם לא חזקה מי יודע מה וגם לא מתנהגת משהו, העיקר ההרגשה של הצורה.

יש עוד סוג של אנשים, רוב האנשים, שאצלהם אין שום מושג כזה הנאה מנהיגה, הם פשוט לא אוהבים לנהוג ולא משנה במה, הם תופסים את הרכב ככלי שצריך להביא אותך ממקום למקום ביעילות ובמהירות, שאגב, זה למעשה הייעוד לשמו הומצאו כלי הרכב.

פורסם

בשבילי הנאה מנהיגה זה רכב שעושה מה שאני מבקש ומיד, ואני חווה את הנהיגה בצורה כמה שיותר מוחשית.

רכב שמאלץ אותי לרסן את כוח המנוע שלו כי אי אפשר להדביק את הגז לרצפה ולקחת סיבוב כמו במכוניות עגלתיות.

למשל קארט- מאוד מהנה לנהיגה. מגיב לכל פקודת היגוי, כך שאני מרגיש שזה אני שנוהג לטוב ולרע, ניתן לקבל תת היגוי או היגוי יתר כשרוצים, אפשר להרגיש בהגה את המאמץ של הרכב הפניות, ואפשר לשמוע את הצמיגים ואת המנוע. התגובות של המנוע חלשות אבל מיידיות וישירות. אם היה לו יותר כוח או משחק עם הגיר- מושלם.

בעולם האמיתי יש שיקול שאני מגדיר כ "הנאה מהאוטו" ולאו דוקא מהנהיגה במובן של ניהוג.

איך הוא נראה מבפנים, מבחוץ, נקי או לא, שקט, מפנק, תדמית, תנוחת ישיבה, גובה, תחושת יציבות בכביש המהיר, נוחות נסיעה, כוח דחף וכו'

"הנאה מנהיגה" כלולה בתוך ה"הנאה מהאוטו". אני מניח שצריך להיות פריק רציני כדי לקנות רכב רק לפי הנאה מנהיגה ולהתעלם מכל השאר.

פורסם

לדעתי, צריך לצאת מנקודת הנחה שהשואל לא מחפש ולא מתעניין בהנאה מנהיגה. כך זה ברוב המקרים, את רוב הרוכשים לא

מעניין אם עובר מידע מההגה לזרת, ואם בישבן מורגש עקצוץ קל.

תגובה בפורום ייעוץ צריכה להינתן על-פי המאפיינים שחשובים לשואל. לצורך כך הוא צריך לספק כמה שיותר מידע, והמייעצים

צריכים להתחשב במידע הזה ולהמליץ בהתאם לדרישות.

הנאה מנהיגה זה מונח מעורפל למדי עבור רובנו (כולל חלק ניכר מחובבי הרכב), ולכן לטעמי מדובר בפרמטר זניח ברכישת מכונית

חדשה, למעט כאשר מדובר במכונית ספורט/ספורטיבית.

לכל מצב אחר, בטיחות (ניהוג צפוי והרבה אחיזה מחד, ציון טוב במבחן ריסוק מאידך), מרווח ונוחות נסיעה חשובים הרבה יותר.

פורסם

אכן מדובר במושג חמקמק.

אני נהנה מ:

תאוצה חזקה של הרכב

אחיזת הכביש וההתנהגות בסיבוב (עדיפות להיגוי יתר קל)

נשיכת הבלמים

תחושת ההגה

גיהוץ הכביש

אלה דברים שאותי משמחים :-D

פורסם

בתור אחת שלא נוסעת ולא מחפשת רכבים ספורטיביים או רכבי "פוזה", אצלי הנאה מנהיגה זה רכב שמגיב לרצונות שלי בזריזות, שנותן הרגשה של "חיבור" לכביש, איזשהו "פלפל", קצת שובבות.

אני יודעת שאחרי שנים של נהיגה על 205 סטנדרטית לגמרי, נסעתי על הפונטו של אחותי וסבלתי בטירוף! האוטו הרגיש לי מסורבל, אילם (לא מתקשר), מגושם, קופסת פח על גלגלים. אני חושבת שאז הבנתי הכי טוב מה זו ההנאה הזו בשבילי.

עם זאת, אני מודה שאני לא אנינת טעם בתחום המוטורי. אני אהנה, יחסית, גם מנהיגה בקורולה של הדור הקודם (שקטה, מפנקת, נותנת הרגשה מכובדת), וגם עם יונדאי גטס הסתדרתי לא רע. אבל זו דוגמא מצויינת ל-2 מכוניות שלא אזיל דמעה גם אם לא אסע עליהן יותר לעולם. הטויוטה עדרית, אפורה ומשעממת, הגטס חסרת כל קסם או ייחוד, ולנהיגה בהן היתה חסרה ההרגשה הזו של הכיף שמתלווה לנהיגה ברכב שמספק ערך מוסף מעבר לשקט או לעיצוב הפנימי שלו.

עכשיו, כשאני כותבת את זה, אני מבינה עד כמה באמת קשה לשים את האצבע על המושג החמקמק הזה של "הנאה מנהיגה". אולי דוקא אלה ששואלים לגבי זה צריכים להבין את הבעייתיות שבשאלה שלהם...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אצלי הנאה מנהיגה זה שילוב של כוח והתנהגות עם דגש חזק יותר על התנהגות, וכמובן הנעה אחורית, שזה אני מניח בסיס מכנה משותף לכל חובבי נהיגה ספורטיבית

נהגת פעם לאורך תקופה ארוכה על רכב מתנהג הנעה אחורית כדי לקבוע שזה ה-דבר ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מזג אויר יפה

הרוח בפנים

מוזיקה טובה שנשמעת טוב

כביש חלק

ישיבה נוחה על ביסא נוח

מכונית נקייה

0 תקלות

נסיעה מהירה וחלקה או איטית ונעימה

כוח אינסופי בקצה כף הרגל

הגה חלק שעושה לא יותר ולא פחות ממה שאתה אומר לו

נסיעה דרך מחוזות נעימים