Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני יודע שזאת בעיה מוכרת בקליאו ספורט MK1 :roll: אני לא יודע בקשר לMK2 אבל אשמח לדעת אם אפשר להשיג תושבות מנוע מחוזקות או משהו בכיוון? :evil:

אני יודע שלהחליף את ימין ושמאל ביחד יכול לעזור לשפר את הזמן בין החלפה להחלפה.

אם כן איפה אפשר להשיג?

נ.ב

איפה אני משיג בארץ פלאגים

NGK spark plug PFR6E-10 (plugs) Laser Platinum 3688

תודה רבה ויום טוב

שי

Mercedes-Benz UNIMOG 421 80' 80Hp

Renault Clio Sport MK1 01' 172Hp

פורסם

תושבות לא ממליץ לשים מחוזקות. לא סתם הן "חרא". תושבות מחוזקות יגרמו להעברת זעזועים לחלקים אחרים שלא אמורים בכלל לקבל את הזעזועים הללו. תישאר עם המקורי. מה שיאריך את הזמן חיים שלהן זה החלפה של כל התושבות באותו הזמן. אם תהיה תושבת אחת חדשה ואחרת ישנה, הדבר יגרום "להתעייפות" החדשה בפרק זמן קצר.

מעבר לכך, יש לך 4 תושבות בתא המנוע + 2 לאורך האגזוז.

פלאגים תוכל להשיג בצנטרל ביצחק שדה בת"א. מחיר ללא מיקוח הוא כ-530 ש"ח לרביעייה.

עריכה: איך הגעת למסקנה שאתה צריך להחליף תושבות ? תתאר מה הסיבה ואוכל לכוון לבעייה.

Veni Vidi Vici

פורסם

ליאור, התושבת של הקליאו זוהי בעצם אותה התושבת כמו של הקנגו? לא?

רק עם תוספת תשלום כפולה :wink:

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

לא מדויק. אומנם הן זהות בצורה אבל זאת בוודאות לא אותה התושבת. ניתן כמובן לשים תושבת של קנגו אבל החסרון יבוא בדמות זמן חיים קצר יותר ותשומת לב מירבית למצבה כל הזמן (התושבת הזאת מחזיקה בעצם את המנוע וקריסה שלה יכולה לגרום לנזק חמור). ולמה הן לא זהות ? כי המק"טים שונים וזה לא סתם. נתקלתי לא מעט בחלקים שקיימים במגאן, קנגו ובקליאו למשל והמק"טים זהים ככה שאם המק"ט שונה זה לא סתם. בכל מקרה ניתן להשיג סט תושבות מקוריות מחו"ל (למשל מ-k-tec).

Veni Vidi Vici

פורסם

עריכה: איך הגעת למסקנה שאתה צריך להחליף תושבות ? תתאר מה הסיבה ואוכל לכוון לבעייה.

היה לי רעשים בהאצה חזקה של מכות כאלה מהירות "טק טק טק" :-) ועם הזמן זה התחזק ואפילו בהאצה מתונה שמעתי את המכות האלה

שאלתי את המוסכניק שלי הוא אמר לי תושבת מנוע ימין הוצאנו החלפנו לקח אולי 5 דק' שם לי חדשה והרעש נגמר

עכשיו הרעש מתחיל והפעם הוא מצד שמאל אני יודע שהתושבת השמאלית יותר אמינה מהימינית קראתי כמה כתבות בנושא.

(מה שלא ידעתי אז שצריך להחליף את שתיהן ביחד (זה עוזר לשמור עליהן))

צריך להתקשר לחנות לפני שאתה בא? או שיש להם במלאי?

תודה רבה

שי

Mercedes-Benz UNIMOG 421 80' 80Hp

Renault Clio Sport MK1 01' 172Hp

פורסם

תראה, חוץ מהחלפתן צריך גם לדתע למקם אותן כמו שצריך אחרת עדיין יהיו דפיקות.

אם החלפת את תושבת המנוע (המרובעת הגדולה) כל השאר כבר במחירים סבירים יחסית. לגבי קנייה, לא יודע איפה יש חוץ מקרסו.

בצד שמאל יש לך 2 תושבות: תושבת גיר עליונה ותושבת גיר תחתונה (אני לא מדבר על תושבת בצורת עצם).

Veni Vidi Vici

פורסם
לא מדויק. אומנם הן זהות בצורה אבל זאת בוודאות לא אותה התושבת. ניתן כמובן לשים תושבת של קנגו אבל החסרון יבוא בדמות זמן חיים קצר יותר ותשומת לב מירבית למצבה כל הזמן (התושבת הזאת מחזיקה בעצם את המנוע וקריסה שלה יכולה לגרום לנזק חמור). ולמה הן לא זהות ? כי המק"טים שונים וזה לא סתם. נתקלתי לא מעט בחלקים שקיימים במגאן, קנגו ובקליאו למשל והמק"טים זהים ככה שאם המק"ט שונה זה לא סתם. בכל מקרה ניתן להשיג סט תושבות מקוריות מחו"ל (למשל מ-k-tec).

אני אגב לא חושב כמו ידידי המלומד...

אצלי שמתי תושבת מנוע מקורית של קנגו (תושבת עליונה צד נוסע) שעלתה 400 ש"ח (לעומת אלפיה מקורית לקליאו ספורט) ופעלתי לפי ההיגיון הפשוט שתושבת שאמורה להתמודד עם מנוע 1.9 דיזל של קנגו (כבד יותר, הרבה מומנט ועם יותר ויברציות) אמורה גם להתמודד עם מנוע 2 ליטר של קליאו ספורט.

אני לא חושב ששאר התושבות זהות לקנגו או לדגמים אחרים של רנו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

גיא, גם אני שמתי תושבת של קנגו ב-120 ש"ח. ולמרות זאת, יש הבדל אבל אינני מוכן לשלם 1K ש"ח עבור תושבת מחורבנת.

מצידי להחליף תושבת עליונה כל 10K ק"מ במקום להחליף אחת מקורית ב-30K ק"מ (היא לא תחזיק יותר).

דרך אגב, אינני בטוח שבקנגו 1.9D יש יותר מומנט. ויברציות דווקא כן.

לסיכום, ניתן להרכיב תושבת של קנגו.

אני יכול לעשות יותר מזה: לרשום מי הם יצרני ה-OEM של התושבות הללו ואתם כבר תמצאו יבואן שמביא תושבות של ספק כלשהו. לדוג', חברת BIRTH האיטלקית. יש בוודאות תושבות שלה לרנו ביצחק שדה בת"א.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...