Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום וצהרים טובים.

לפני שבועים קניתי רכב חדש מסוכנות לובינסקי באשדוד ואמרו לי שהוא יגיע בשביעי לחודש ואכן הוא הגיע רק שבדיוק לפני שבאתי לקחת את הרכב התקשרו אלי ואמרו שמצאו תקלה באוטו ושהם שולחים אותו בחזרה לחברה בבני ברק.לאחר כמה בירורים נודע לי שמצאו שריטה על גג הרכב(לפחות זה מה שהם טוענים),ושהוא נשלח לבני ברק לתיקון.

1)כיצד אני יוכל לדעת מהו הנזק האמיתי שנגרם לאוטו,האם בחברה בבני ברק יש תיעוד של האוטו שהוא נכנס?

2)האם אני יכול לדרוש שיפחיתו לי ממחיר הרכב מכיוון שאני כבר מקבל רכב לא מושלם אלא עם שריטה עליו אפילו שהיא תוקנה ?

3)באיזה מקרה אני יוכל לבקש לקבל רכב חדש?

תודה מראש לעוזרים.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אאל"ט, עד 5 אחוז מערך הרכב הם לא צריכים לדווח לך אפילו שהיה תיקון.

תעשה חיפוש בפורום, היה על זה מספר שירשורים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אאל"ט, עד 5 אחוז מערך הרכב הם לא צריכים לדווח לך אפילו שהיה תיקון.

תעשה חיפוש בפורום, היה על זה מספר שירשורים.

.

חיפשתי ולא מצאתי,אז לפי מה שאתה אומר יכול להיות שהנזק הוא גדול מ5 % וזה בכלל לא שריטה אלא משהו יותר חמור?

בגלל זה גם שאלתי איך אני יכול לברר מה הוא הנזק שנגרם לאוטו?

פורסם
אני אישית לא הייתי מוכן לקחת את הרכב. (ולא מעניין אותי מה כתוב בחוק).

כפי שאני ממליץ לאחרים לעשות חיפוש בד"כ גם בגוגל, כך עשיתי עכשיו. להזכירכם, חיפוש בגוגל מביא גם תוצאות מהפורום הזה.

ובכן, זה מה שמצאתי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3484083,00.html

כדאי לקרוא את הכל עד הסוף ולהבין הכל.

זה עונה על כל השאלות, הזכויות והחובות ואם בכלל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כתוב שהיבואן יצטרך לדווח לך אם בעקבות הנזק נגרמה ירידת ערך של מעל 3.5 אחוז.

שים לב שלא מדובר על נזק שעלותו 3.5 אחוז ממחיר הרכב, אלא על ירידת ערך בשיעור 3.5 אחוז.

במקרים מסויימים, כאשר ירידת הערך היא 3.5 אחוז - מחיר התיקון היה גבוה בהרבה.

לשאלתך איך תדע ?- תצטרך לסמוך על היבואן שלא יעלים עובדות.

.

פורסם

בקצב כזה נצטרך בקרוב לקחת את הרכב החדש שקיבלנו לבדיקה בדומה לקנית מכונית משומשת.

בן אדם שקונה רכב חדש מצפה לקבל אותו במצב מושלם. אחרת היה קונה משומשת.

פורסם
אני אישית לא הייתי מוכן לקחת את הרכב. (ולא מעניין אותי מה כתוב בחוק)

להתחיל עם רכב שעבר צבע בגג? עוגמת נפש גדולה מדי.

מחזק.

אילו היה מדובר ברכב שלי לא הייתי לוקח אותו מהחברה בשום פנים ואופן.

הייתי משאיר את הרכב שם עד שהבעיה תפתר לשביעות רצוני (החזר כספי מלא או רכב אחר).

רכב שהגג שלו נצבע מחדש איננו רכב חדש גם אם מד המרחק שלו מראה שלא נסע. שטרייד אין לובינסקי ימכור אותו כיד שנייה.

אגב, האינטואיציה שלי אומרת שהרכב נפגע בזמן ההטענה / פריקה מהמובילית. ז"א שמדובר בפגיעה משמעותית בהרבה מסתם שריטה. יתכן שזה דורש את החלפת קליפת הגג.

פורסם

אני הייתי מסרב בתוקף לקבל אליי את הרכב.

קנית רכב חדש, מה שאומר שאתה צריך לקבל רכב חדש, ללא כל עבר של תיקוני צבע (במיוחד לא בגג) או מכות כאלו ואחרות.

אני חושב שאתה צריך להתעקש להחלפת הרכב.

פורסם

כולם פה גיבורים עם מילים גדולות והבטחות שונות על גבי דפים וירטואלים באינטרנט.

רק חבל שכשזה מגיע למציאות - הוא לא יכול לסרב לקבל את הרכב.

רשום בחוזה, שהוא חתם עליו מרצונו, שעד נזק בעל ירידת ערך בעלות מסויימת, החברה רשאית לתקן את הנזק ולמכור לו את הרכב.

ככה שיש לו 2 ברירות, הראשונה לקחת את הרכב המתוקן והשניה להפר את החוזה.

מה שכן הוא יכול לעשות, זה להוציא מהם מכתב שמעיד על קיומו של תיקון כזה בצבע הרכב בגג למקרה ובעתיד תהיה השפעה לצביעת הגג באיזור השריטה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

גם אתה גיבור גדול,

נראה אם היית מוציא את ה A3 שלך מהסוכנות עם גג שנצבע בארץ ואינו מושלם.

המסקנה: לא כדאי לקנות רכב חדש. עדיף לתת לאחרים לאכול את המרורים של ההתחלה.

כנ"ל ברכישת דירה דרך אגב, דבר שגיליתי בעת האחרונה.

אם הייתי קונה היום רכב חדש, הייתי לוקח אותו לבדיקה מיידית, לפחות בכל מה שקשור בעובי צבע.

אייל, שמעולם לא קנה רכב חדש.

נ.ב. הרכב של אבא שלי - מודל 2007 נצבע בגג , ולמרות שלא רואים כלום (אני רואה בועות ונקודות קטנות שמשגעות אותי), הרכב ספג ירידת ערך של כ20 אלף ש"ח שהם יותר מ15 אחוז משווי הרכב... (למרות שהתיקון עלה רק אלפים בודדים)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נכון שמי שקונה רכב חדש רוצה לקבל אותו ללא פגמים ותיקונים, אבל כפי שעולה מהנוהל, אם הרכב נפגע עד 3.5 אחוז ירידת ערך, אתה יכול לרצות חזק מאוד, לעשות פרצופים מפה ועד נברסקה, לאיים בתביעות ואפילו להשאיר את הרכב בסוכנות. דבר אחד ברור - היבואן כבר קיבל את כל הכסף עבור הרכב, הנוהל לצד היבואן, ואם לא תיקח את הרכב, היבואן רשאי לחייב אותך בדמי אחסנה נוספים, וכשבסופו של דבר תרצה את הרכב תצטרך לשלם עוד.

כמובן שאתה יכול להישאר בלי הרכב, להגיש תביעה לבימ"ש, לחכות שנה, שנתיים, שלוש לסוף הדיון ולצפות שאולי השופט ישנה את ההסדר - דבר שנראה די קלוש אך בכל זאת תמיד אפשרי.

והכי חשוב זה לזכור שהיבואן לא חייב לגלות לך כלום עד ל-3.5 אחוז, כך שסביר שמקרים שידלפו החוצה, הם טעות ולא סיבה של גילוי נאות.

לגבי פגמים בדירות - גם שם הגדרו אילו פגמים מהותיים ואילו לא, כך שלא תוכל לסרב לקבל את הדירה. גם במקרה של דירה הקבלן יכול לתקן ולא חייב בפיצוי.

.

פורסם

מבחינה חוקית הכול נכון, אתה למעשה שבוי של היבואן הכסף בכיס של היבואן , ועל החוזה שרחוק דרך אגב מלהיות הוגן.

יש לך 2 אפשריות כפי שאני רואה זאת:

1. לקחת את הרכב כפי שהוא תוך הבעת מחאה ..

2. להתמקח כמו תגרן בשוק , להוריד את מחירו של הרכב + התחיבות לרכישה חוזרת לאחר X שנים במחירון מלא.

באופן אישי, אני הייתי מחולל מהומה , מול קהל הלקוחות בסוכנות.

המוני וולגארי , נכון, אבל ההרגשה שאתה מקבל משהו שאינו מושלם תמורת כספך, אותי זה מוציא מדעתי..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...