Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון שמי שקונה רכב חדש רוצה לקבל אותו ללא פגמים ותיקונים, אבל כפי שעולה מהנוהל, אם הרכב נפגע עד 3.5 אחוז ירידת ערך, אתה יכול לרצות חזק מאוד, לעשות פרצופים מפה ועד נברסקה, לאיים בתביעות ואפילו להשאיר את הרכב בסוכנות.

אמיר, נגיד שאתה הולך לרכוש רכב משומש ונגיד שלרכב צבעו את הגג, באיזה אחוז הפחתה תהיה מוכן לרכוש את הרכב? לדעתי ב- 15-20% מינוס.

שמאי יקבע לרכב שהגג שלו נצבע כ- 8% ירידת ערך, החלפת קליפת גג שווה לפחות ל- 12% ירידת ערך.

איך אני יודע? לפני שלוש שנים היכה אצלנו ברד בגודל כדורי טניס. ראיתי מה השמאי פסק בכל אחד מהמקרים.

נ.ב. החיים רחוקים מלהיות "מה אומר הנוהל", יש YNET, יש כלבוטק שימררו ללובינסקי את החיים גם אם הנוהל מראה שפעל כדין.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון:

התקשרתי הבוקר לחברה לברר מה קורה והמנהל אמר לי שהרכב נשרט בגגו בזמן התקנת חשייני החנייה ושרוב הסיכויים שיביאו לנו רכב חדש ושהוא יחזיר לנו תשובה יותר מאוחר.אמרתי לו שאני לא מוכן לקבל את הרכב לא משנה גם אם זה אומר להגיש תביעה וללכת לעיתונות.

אעדכן בהמשך.

פורסם
עדכון:

התקשרתי הבוקר לחברה לברר מה קורה והמנהל אמר לי שהרכב נשרט בגגו בזמן התקנת חשייני החנייה ושרוב הסיכויים שיביאו לנו רכב חדש ושהוא יחזיר לנו תשובה יותר מאוחר.אמרתי לו שאני לא מוכן לקבל את הרכב לא משנה גם אם זה אומר להגיש תביעה וללכת לעיתונות.

אעדכן בהמשך.

הבחור קצת "סחב" אותך. חריגים האנשים שקיבלו רכב חדש. המקסימום זה אולי יבואו לקראתך ויורידו לך טיפה במחיר או יתנו לך את חיישני החניה בחינם. בעיקרון יש חוזה, ואם הנזק הוא שריטה בלבד ולא נזק כבד אין מצב שהיבואן יחליט לצ'פר אותך ברכב חדש וגם אין סיבה כזו. תבין שמבחינת היבואן רכב חדש משמע להפסיד עשרות אלפי שקלים על העסקה מולך-כמעט אף יבואן לא יעשה דבר כזה (אולי יבואנים של מכוניות יוקרה מרשים לעצמם להפסיד ולתת רכב חדש או הנחה גדולה בשביל לא לאבד לקוחות שקונים מכוניות במליון שקל כל שנה-שנתיים-שלוש.. אבל סוזוקי? לא היתי מצפה להרבה מהם)

Lexus CT200H

פורסם
הבחור קצת "סחב" אותך. חריגים האנשים שקיבלו רכב חדש. המקסימום זה אולי יבואו לקראתך ויורידו לך טיפה במחיר או יתנו לך את חיישני החניה בחינם. בעיקרון יש חוזה, ואם הנזק הוא שריטה בלבד ולא נזק כבד אין מצב שהיבואן יחליט לצ'פר אותך ברכב חדש וגם אין סיבה כזו. תבין שמבחינת היבואן רכב חדש משמע להפסיד עשרות אלפי שקלים על העסקה מולך-כמעט אף יבואן לא יעשה דבר כזה (אולי יבואנים של מכוניות יוקרה מרשים לעצמם להפסיד ולתת רכב חדש או הנחה גדולה בשביל לא לאבד לקוחות שקונים מכוניות במליון שקל כל שנה-שנתיים-שלוש.. אבל סוזוקי? לא היתי מצפה להרבה מהם)

אם נגרם נזק מעל 3 וחצי אחוז אני רשאי לסרב לקבל אותו

פורסם
עדכון:

שהרכב נשרט בגגו בזמן התקנת חשייני החנייה .

אעדכן בהמשך.

ממתי חישני חניה מתקינים בגג? יתרה מזאת, את חישני החניה מתקינים (בד"כ) במרכז התקנות. הרכב נשלח למסירה כשהוא ממותקן, מה לא ראו את זה קודם?

תבדוק טוב אם מקור הנזק איננו בהובלה (נגיחה של גג הרכב בריצפת הקומה השנייה של המובילית).

הבחור קצת "סחב" אותך. חריגים האנשים שקיבלו רכב חדש.

וואלה? ועל מה הוא שילם, על רכב משומש והוא דורש במקומו רכב חדש?

שילם עבור חדש, מגיע לו חדש (חדש = רכב שלא עבר טראומה. צביעת גג = טראומה).

פורסם

נתחיל בזה שסוללת העורכי דין של יבואן רכב בדקה כמעט כל נושא אפשרי בקניה ומכירה של רכב מול לקוח

ויהיה דיי קשה לקבל את משאתה רוצה במיוחד שכל הכסף כבר שולם ליבואן ואתה חתום שאם תבטל את העסקה

מכל סיבה שהיא אתה מפסיד 5% מערך העסקה...

לדוגמא מעסקה של 100000 ההפסד שלך הוא 5000 ש"ח.

במקרה ואם תבטל את העסקה או לא תקח את הרכב היבואן יכול להישתמש "במנהרת הזמן" ולהוריד את הבעלות שלך מהאוטו... ככה שביטול העסקה מול היבואן זה לא איום גדול.

במקרה ואם תחליט לקחת את הרכב בכל מקרה

תדאג לפיצוי בהתאם למידת הנזק

בנוסף לזה הייתי לוקח שמאי רכב טוב באופן פרטי ובודק את מידת הנזק האמיתית

אולי תגלה דברים מעניינים... והיו מקרים.

וכמובן מכתב מהיבואן שהרכב לא עבר תאונה וכו... והוא אף פעם לא היה על הגג :lol:

אגב על איזה רכב מדובר?

פורסם

אגב על איזה רכב מדובר?

מדובר על סיטרואן C3.

בסופו של דבר התקשרו אלי היום מהחברה והודיעו לי שאני יקבל רכב חדש אבל אין לדעת מה יהיה.אני ירגע שאני יקבל רכב חדש מהשקיות.

פורסם

בסופו של דבר התקשרו אלי היום מהחברה והודיעו לי שאני יקבל רכב חדש אבל אין לדעת מה יהיה.

קבל עצה - איך שאתה מקבל את הרכב סע איתו למכון בדיקה.

בקש בדיקת עובי צבע.

פורסם

הבעיה היא שבטוח מנסים למרוח אותך, מפני הרכב שכבר בארץ רוב הסיכויים שהוא רשום כבר על השם שלך במשרד הרישוי והיבואן לא יכול למכור אותו למישהו אחר,

בכל מקרה, תרשום את התאריך שם היום, ברגע שתקבל את הרכב תבדוק בתאריך של הרישיון, את התאריך של הדפסת הרישיון ותבדוק שהוא אחרי התאריך של היום שדיברת עם הנציג והוא הבטיח לך שתקבל רכב אחר.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
מדובר על סיטרואן C3.

בסופו של דבר התקשרו אלי היום מהחברה והודיעו לי שאני יקבל רכב חדש אבל אין לדעת מה יהיה.אני ירגע שאני יקבל רכב חדש מהשקיות.

קבל עצה, במקום לקחת את האוטו למכון בדיקה לבדוק עובי צבע, תבקש את הרכב בצבע אחר :)

גם אתה גיבור גדול,

נראה אם היית מוציא את ה A3 שלך מהסוכנות עם גג שנצבע בארץ ואינו מושלם.

אני דאגתי להיות גיבור גדול במעמד חתימת החוזה וציון שבמקרה של נזק לרכב, מכל סוג שהוא, אני רשאי בהחלטה בלעדית וחד צדדית לבטל את ההסכם.

דאגתי למחוק/לעדכן/להוסיף סעיפים אחרים שנוגעים לתחומים שונים שלפני ואחרי מסירת הרכב.

וגם דאגתי לבקש את תיק המכס של ייבוא הרכב (ככה שאני יודע בדיוק כמה עלה לצ'מפיון הרכב שלי, כמה עלה להם המכס וכמה $$ הם עשו עלי).

ונגיד ולא הייתי טורח לעשות את זה - אז יכול להיות (וסביר להניח) שהייתי מעדיף להפר חוזה.

אבל לפחות הייתי עושה את זה במודע שאני מפר חוזה - ולא סתם זורק לאוויר מילים גדולות בלי שום כוונה לקיים אותן.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
הבעיה היא שבטוח מנסים למרוח אותך, מפני הרכב שכבר בארץ רוב הסיכויים שהוא רשום כבר על השם שלך במשרד הרישוי והיבואן לא יכול למכור אותו למישהו אחר,

בכל מקרה, תרשום את התאריך שם היום, ברגע שתקבל את הרכב תבדוק בתאריך של הרישיון, את התאריך של הדפסת הרישיון ותבדוק שהוא אחרי התאריך של היום שדיברת עם הנציג והוא הבטיח לך שתקבל רכב אחר.

אם הייתה קורא תגובות של אנשים מעליך (את התגובה שלי במקרה הזה)

הייתה מבין שיבואן יכול להוריד את בעלות הרכב, הדבר היחיד שהוא לא יכול לשנות זה שחרור הרכב במכס

את זה הוא יכול לעשות רק פעם אחת...

לכן בנוסף תרדוש רישומון שחרור של הרכב במכס, אם התאריך יהיה אחרי "המקרה" הכל בסדר

אם התאריך של השחרור לפני המקרה... כאן יכולה להיות בעיה :roll:

בהצלחה, תעדכן כאן לגבי היתפתחות העניין.

דניאל,

פורסם

קצת הגיון פשוט

אפילו היבואן טוען שהרכב נפגע בעת התקנה מקומית, משמע הוא כבר יצא מהמכס

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
קבל עצה, במקום לקחת את האוטו למכון בדיקה לבדוק עובי צבע, תבקש את הרכב בצבע אחר :)

אני דאגתי להיות גיבור גדול במעמד חתימת החוזה וציון שבמקרה של נזק לרכב, מכל סוג שהוא, אני רשאי בהחלטה בלעדית וחד צדדית לבטל את ההסכם.

דאגתי למחוק/לעדכן/להוסיף סעיפים אחרים שנוגעים לתחומים שונים שלפני ואחרי מסירת הרכב.

וגם דאגתי לבקש את תיק המכס של ייבוא הרכב (ככה שאני יודע בדיוק כמה עלה לצ'מפיון הרכב שלי, כמה עלה להם המכס וכמה $$ הם עשו עלי).

ונגיד ולא הייתי טורח לעשות את זה - אז יכול להיות (וסביר להניח) שהייתי מעדיף להפר חוזה.

אבל לפחות הייתי עושה את זה במודע שאני מפר חוזה - ולא סתם זורק לאוויר מילים גדולות בלי שום כוונה לקיים אותן.

ראשית, בענייני חוזים - אין קטנוני ממני, ככה שסביר להניח שהייתי מעגן זאת - ודברים מופלצים נוספים שהייתי חושב עליהם , בחוזה.

שנית, הייתי מפר במודע חוזה.

כנראה שלא נדע מה היה קורה במציאות , כי אין לי את הסכומים הנדרשים לקניית רכב חדש ומעולם לא קניתי אחד כזה.

(עם זאת,רמת הקטנוניות החוזית בקניית רכב משומש שביצעתי - במיוחד ב GTI , גרמה למוכר כמעט לבטל את העיסקה)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...