Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה הכי טוב. אבל אני כן יודע שת"א נחשבת לאוניברסיטה מצויינת בתחום הרפואה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה היא שכיום כאשר אנשים מחליפים מקומות עבודה כל כמה שנים , אם היום התקבלת למקום אחד, מחר כשתחפש שוב עבודה (אני מאוד מקווה שלא) יעדיפו את בוגר האוניברסיטה שהוא גם בעל נסיון על פניו של בוגר המכללה בעל הנסיון.

אייל, ההצהרה הזו היא לא מדוייקת לחלוטין.

אולי בתחום שלך זה נכון בחלקו אבל זה מאוד תלוי באיזה תחום מדובר.

ברוב המקרים כמעט ואין שום קשר בין איפה למדת לבין תנאי הקבלה שלך לעבודה,יש גם המון אקדמאים שכלל לא עובדים במקצוע שלהם אלא נכנסנו לעבודה שהדרישה שלה היא תואר ראשון כלשהו רלוונטי.

ייתכן שבתחום המחשבים וההנדסה יש חשיבות לאיפה למדת ומה ציונך, אבל בשאר המקצועות זה פשוט לא נכון להכליל כך.

בנוסף לזה, קריטריוני הקבלה באוניברסיטאות הם מוגזמים להחריד.

אם הייתה גם תמורה לעניין אז אני יכול להבין, אבל זה כלל לא מוצדק.

כיום שמכללות מספקות גם מסלולים שונים וגמישים למרבית התארים הנפוצים, מדובר על חלופה מצויינת ונוחה.

אני יכול להעיד על עצמי שהאופציות שלי ללמוד באוניברסיטה הם מזעריות, אינני מעוניין לעזוב את עבודתי ומה גם שאני מתכוון לעבוד במשרה מלאה גם ככה.

ולכן גם אם התואר מתארך בעוד סמסטר אחד ו/או עולה גם פי 2 זה עדיין יותר מתאים לי, אפילו מבחינה כלכלית.

כיום רמת המכללות היא גבוהה ויש מכללות מצויינות אם זה הבין-תחומי,המכללה למנהל,המכון הטכנולוגי חולון וכו'.

בסופו של דבר מי שטוב במה שהוא עושה זה כלל לא משנה היכן הוא למד, מה שחשוב הוא שיהיה נוח ללמוד.

אני יכול להעלות לפה עשרות דוגמאות מחברים שלי ו\או אנשים שאני עובד איתם היום וגם מכרים שלמדו במקומות שבתרד' הוזכרו כ"נחותים" ודווקא נמצאים במקומות שכל בוגרי האוניברסיטאות למינהם היו שואפים להגיע.

under construction..

פורסם

תואר ראשון זה בסופו של דבר נייר עם היסטוריה מה עשית ב-3/4 שנים במוסד אקדמאי.

כאשר מתקבלים לעבודה, שום תואר לא יעזור אם לא מוכיחים למעסיק שאתה האדם הראוי בתפקיד והאדם אשר יביא לו רווח/מוצר/שגשוג.

סתם מקרה של חברי:

הלך להתקבל לטבע. לא סיים אפילו חצי תואר. עבר את כל המיונים כאשר כל המועמדים סביבו היו בעלי תואר ראשון או יותר. במיונים עבר את כולם ובסופו של דבר הדבר, היחיד שמנע ממנו לעבוד שם במשרה מאוד בכירה היא העובדה שלא הייתה לו אסמכתא על סיום תואר. ככה שהתעודת תואר היא מסמך רשמי אבל ממש לא מחייב שהאדם בעל התעודה הזאת יהיה טוב במקצוע אליו יתקבל.

Veni Vidi Vici

פורסם
1. הדיון שלכם על רמת ההשכלה שלו גורם לי לחשוב שאף אחד

מכם מעולם לא גר בנתניה/אצ'קלון/בת-ים (במלעיל) ולא חווה אינטראקציה עם הזן הזה בעבר. :roll:

2. לא ברור לי מה עובר בראש לאותם אנשים ש"אין להם זמן להשלים בגרויות" ויש להם הרבה כסף

מיותר שהם רוצים לתת למכללה זו או אחרת בתמורה לתואר. מצד אחד, הם מספיק אינטליגנטים בשביל

להבין את הצורך בתואר אקדמי. מצד שני, הם עדיין לא קלטו שאין קיצורי דרך בחיים, ואם עושים משהו,

במיוחד משהו חשוב כמו לימודים, כדאי לעשות אותו כמו שצריך ולא בקומבינות. לאן הם ממהרים לעזאזל?

עוד שנה של מכינה והשלמת בגרויות זה מה שיעמוד בדרכם לאושר הנצחי? איזה חינוך מטומטם הם קיבלו

עד היום שגורם להם לחשוב ככה? ומה שווה עו"ד שלא הייתה לו המשמעת העצמית לסיים את התיכון לפני

שהוא מתחיל ללמוד במכללה? ברור שרמת ההצלחה שלך במבחנים בביה"ס לא אומרת הרבה על הכישורים

שלך בעולם האמיתי (מנסיון), אבל מכאן ועד "דילוג" על שלבים הכרחיים וקנייתם בכסף, הדרך ארוכה. וזה

בדיוק מה שמזין את המכללות הפרטיות - כסילים כאלה שחושבים שהם יכולים "לקנות" לעצמם חיים קלים.

עד כאן להפעם...

2 דברים:

1.השורה שהשארתי מסעיף 1 שלך- תת רמה מצידך,נקודה.

2.גם סעיף 2 שלך מעיד שאתה כנראה קצת תלוש מהמציאות ועסוק יותר מדי בלקטלג ולשים סטיגמות .

מי (לעזאזל) אמר שהדרך הנכונה היא לסיים בגרויות בתיכון,ללכת לצבא ואז להרשם לאוניברסיטה ?

אתה קבעת שזו הדרך הנכונה (לפי התגובה שלך בסעיף 2),רק חבל שאתה מדבר שטויות.

לא מעט אנשים פה יעידו שברבות מהמכללות יש רמה שלא רק שהיא לא נופלת מהאוניברסיטאות,היא אף עולה עליהן !

אתה יכול לקחת בתור דוגמא את המכללה למנהל בראשון,שידועה ברמה הגבוהה שלה.

אתה יכול לקחת לדוגמא את מכללת דרבי,שבהתחלה כולם התקשקשו על "כסף קונה תואר" ושהתואר שלהם לא שווה וכדומה, אבל בד בבד,כיום ה-ר-ב-ה מהאוניברסיטאות אימצו את שיטת הלימוד של מכללת דרבי,ובמקום ללמד אותך חומר "יבש" מלמדים אותך תו"כ התנסות פעילה בחברות קיימות במשק אמיתי.

ואני אפילו לא מדבר על כך שלא מעט אירגונים ומוסדות חתמו הסכמים עם דרבי כדי לאפשר לעובדים שלהם ללמוד בדרבי בשכר לימוד מופחת,מתוך אמונה שהשיטת לימוד שם באמת מוצלחת (ואני מדבר על חברות כמו קוקה קולה\טרה,בנק דיסקונט וכד').

אז נכון,אין תנאי קבלה בדרבי,כל אחד יכול ללמוד,אבל כנראה שהשיטה עבדה,לראייה,המל"ג (מועצה להשכלה גבוהה) רדפה אחריהם לא מעט על מנת שיהפכו להיות אוניברסיטה מן המניין,ולא "שלוחה".

מעבר לזה,

נכון,יש אנשים שעשו שטויות בתקופת התיכון,הפסיקו לימודים בכיתה י',לא עשו בגרויות,היו ילדים מטומטמים.

אבל היום אותם ילדים גדלו,התבגרו,ורוצים להצליח לא פחות ממך וממני.

לא מגיע להם ?!

או שלשיטתך,הם צריכים "לשלם את המחיר" ע"י כך שישלימו בגרויות,יעשו פסיכומטרי,ואז ירשמו לאוניברסיטה ?

ידידי,

החיים זה לא מתמטיקה,כל אחד עושה מה שטוב לו,מה שטוב לך לא יהיה טוב למישהו אחר.

גילוי נאות:

סיימתי תיכון עיוני עם תעודת בגרות 43 יח"ל בציונים מאוד גבוהים (רק מתמטיקה היה לי 3 יחידות,לא סבלתי את המקצוע הזה, למעט זה הכל היה לי מוגבר,פיזיקה,ביולוגיה,כלכלה ומנה"ע ואנגלית).

לאחר המון התלבטויות נרשמתי בגיל 23 ללימודי תואר ראשון במכללת דרבי,למדתי שם שנה,קרעתי את התחת ונהנתי מכל רגע, ובתחילת שנה שנייה פרשתי מהלימודים בגלל הזדמנות עסקית שכללה מעבר לחו"ל.

אני בחרתי ללמוד שם בגלל שיטת הלימוד שלפני שנתיים לא היתה נפוצה כל כך בארץ,כמו כן בגלל שעבדתי במשרה מלאה ולא היתה לי שום כוונה לרדת למשרה חלקית (אוהב להנות מהחיים ולא מתבייש להודות בזה),והסיבה האחרונה,שהיתה לי מאוד עקרונית:

לא מתכוון לעשות פסיכומטרי עבור אך אוניברסיטה או מכללה שבעולם.

פסיכומטרי עשיתי כבר בחופשת הקיץ בין כיתה י"א לי"ב,קיבלתי ציון לא רע בכלל,אבל במקביל הבנתי כמה הבחינה הזאת לא משקפת שום יכולת לימודית למעט היכולת לעבוד בתבניות,ומיד עם סיום הבחינה החלטתי שאני לא אלמד במוסד אקדמאי שהבחינה הזאת היא חלק מתנאי הקבלה בו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן,

סלח לי ,זה לא משהו אישי, אבל דרבי זה מוסד ברמה מחפירה. גם למי שמחליט ללמוד במכללה צריכים להיות קווים אדומים!

לא סתם לא מכירים בתואר שלו במועצה להשכלה גבוהה.

אפילו באנגליה הוא ממוקם בתחתית של התחתית של מוסדות הלימוד.

אני שמח בשבילך שהפסקת לבזבז את זמנך וקפצת על ההזדמנות העסקית, כי היא בטוח היתה מביאה אותה הרבה יותר רחוק מאשר תואר ב"דרבי".

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל,

למדת פעם בדרבי,או שהחלטת על סמך השמועות(בערך כמו חצי מדינת ישראל) שהרמה שם מחפירה וכדומה ?

סתם נקודה,אני יכול לספור על יד אחת את כמות בוגרי מכללת דרבי שאמרו לי במהלך\בתום הלימודים שהם לא מרוצים מהמכללה ו\או מהרמה שלה.

לעומת זאת,אני צריך להשאיל פה ידיים של חברי פורום נוספים כדי לספור כמה בוגרי מכללות\אוניברסיטאות אחרות אני מכיר שפשוט היו ממורמרים כל הזמן.

את הקשקוש הזה של "לא מכירים בתואר שלו במועצה להשכלה גבוהה" אני יכול רשמית להפסיק לך, כבר בערך 5 שנים שבוגרי דרבי יכולים עם סיום התואר לפנות למועצה להשכלה גבוהה ולקבל אישור בכתב לכך שהתואר שלהם מקביל ברמתו והיקפו לתואר דומה במכללה\אוניברסיטה מטעם המל"ג.

יתרה מכך,כמו שציינתי,במשך תקופה ארוכה הופעל לחץ מצד המל"ג על מכללת דרבי להפוך להיות מכללה ישראלית תיקנית במקום שלוחה של מכללה זרה,וכיום מכללת דרבי כבר מקבלת תארים ישראלים לכל דבר מטעם המל"ג,בדיוק כמו בכל מכללה\אוניברסיטה אחרת בארץ.

אל תיהיה חלק מהעדר,לפעמים גם העדר טועה.

למען הסר כל ספק,אין לי כיום שום קשר למכללה\אוניברסיטה כזו או אחרת,ובכללם מכללת דרבי,אני כותב את הדברים מתוך זה שכבר שמעתי לא מעט שטויות אודות המכללה הזאת.

אגב,אייל,סתם כדי לסבר את האוזן,80% מהמרצים שלימדו אותי שם היו מלמדים גם בבר אילן ובתל אביב.

מרצים זה כמו שחקני כדורגל,יום אחד הם מלמדים באוניברסיטה שלך אז הם טובים,אבל יום למחרת הם מלמדים באוניברסיטה אחרת אז הם כבר לא משהו....

פורסם

עידן,

אישיות מאוד (!) בכירה בדרבי המליצה לי לא ללכת לשם - לי זה הספיק !

אני גם לא מאמין בפסיכומטרי ובכל ההשלמות שנדרשות ע"מ להתחיל ללמוד את המקצוע שאני כ"כ רוצה ללמוד ולעבוד בו בעתיד, אבל, איך להגיד את זה בפשטות? זה ה-NORMAL ורק מזל יכול להוציא אותך מזה.

פורסם

רק שהמרצים, ביום שאחרי שהם מלמדים במכללה, הם מסתלבטים על תלמידי המכללה בפני התלמידים שלהם באוניברסיטה.

במקרים מסויימים הרצו בפנינו מרצים של מכללות (כן, זה קורה!) וגם הם הסתלבטו על רמת התלמידים שלהם.

עובד בצוות שלי מהנדס שמלמד במכללה יהודה ושומרון באריאל ובכל פעם שהוא מגיע אחרי שיעור, הוא מספר כמה

רמת הסטודנטים נמוכה שם, שלפעמים הוא מרגיש שהוא מדבר לעצמו ,ושהשנה נאלץ לחבר מבחן קל במיוחד כדי שמישהו בכלל יעבור שם.

עידן, מה שאני יודע זה מנסיון, אבל לא אישי אלא של אחרים.

דרבי זה תת רמה, ואתה אישית נשמע לי כמו הפרסומת שלהם והאשליות שהם מוכרים.

הייתי מגדיר את התואר שם כ"הונאה".

אולי מקומות כמו דרבי טובים לאנשים שרוצים את התואר רק בשביל גמול השתלמות כלשהו,

או בשביל סיבות אחרות. זה בכלל לא רציני מה שהולך שם , . GIVE ME A BREAK.

דרך אגב, לי לא אכפת. מצידי שכולם ילכו לדרבי , זה רק מעלה את הערך בשוק של בוגרי מוסדות מכובדים יותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא מעט אנשים פה יעידו שברבות מהמכללות יש רמה שלא רק שהיא לא נופלת מהאוניברסיטאות,היא אף עולה עליהן !

אתה יכול לקחת בתור דוגמא את המכללה למנהל בראשון,שידועה ברמה הגבוהה שלה. :roflmao:גבוהה ביחס למכללות אחרות אולי. המצטיינים שם בקושי היו מתברגים באמצע רשימת סטודנטים באונ', שלא לדבר על רמתם ורמת האנגלית שלהם (שוב, ביחס לתלמידי משפטים/כלכלה/מנע"ס, וכמובן לא כולם אבל חלק ניכר מהם)

אתה יכול לקחת לדוגמא את מכללת דרבי,שבהתחלה כולם התקשקשו על "כסף קונה תואר" ושהתואר שלהם לא שווה וכדומה, אבל בד בבד,כיום ה-ר-ב-ה מהאוניברסיטאות אימצו את שיטת הלימוד של מכללת דרבי,ובמקום ללמד אותך חומר "יבש" מלמדים אותך תו"כ התנסות פעילה בחברות קיימות במשק אמיתי. אולי שכחת (או לא ידעת) שלפחות המוסדות שאני מכיר - טכניון, אונ' חיפה, אונ' ת"א, עושים את זה כבר מעל לעשור אם לא שניים?

אז נכון,אין תנאי קבלה בדרבי,כל אחד יכול ללמוד - ורמת הדיון בכיתה לא משפיעה לדעתך על הלימוד עצמו? מה לגבי העובדה שהמבחנים/עבודות צריכים להיות ברמה לא גבוהה כדי שכולם יעברו? (כפי שנתנו לך דוגמה למעלה)

אבל היום אותם ילדים גדלו,התבגרו,ורוצים להצליח לא פחות ממך וממני. לא מגיע להם ?! מגיע, בהחלט. אף אחד לא אמר שלא. שילמדו היכן שהם יכולים ויוכיחו עצמם אח"כ, בפועל. רק שאולי יקשה עליהם יותר להוכיח שהם טובים כי יהיו מקומות עבודה שיסתכלו עליהם בעין עקומה. זו המציאות לךגבי מוסדות כמו דרבי ומקומות עבודה מבוקשים במיוחד (כאמור, בתחום שאני מכיר).

במקביל הבנתי כמה הבחינה הזאת לא משקפת שום יכולת לימודית למעט היכולת לעבוד בתבניות,ומיד עם סיום הבחינה החלטתי שאני לא אלמד במוסד אקדמאי שהבחינה הזאת היא חלק מתנאי הקבלה בו. - אני לא נוטה להסכים עימך, משום שהבחינה הזו כן מראה על משהו. אני מכיר הרבה אנשים שהוציאו ציונים טובים, אף אחד מהם לא אדיוט. אני מכיר כאלה שהוציאו ציונים לא טובים, חלקם אידיוטים וחלקם לא. עכשיו תבנה מזה משפט לוגי למבחן :wink:

בהצלחה בכל מקרה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר72,

לא מבין מאיפה הקביעה שרמת האנגלית של סטודנטים באוניברסיטה יותר גבוהה מזו של המכללה,ובכלל הלכת רחוק ונתת קביעה שמצטייני מכללות לא מתברגים אפילו באמצע הרשימה באוניברסיטאות.

חמוד אתה :wink:

כדי שלא תחשוב שאני איזה אוהד דרבי,בוא נקח לדוגמא את המכללה למנהל בראשון לציון.

אתה באמת חושב שהמצטיינים שם לא מתברגים "אפילו באמצע הרשימה באוניברסיטאות" ?

ידידי ה"לוגי",

אני מכיר לא מעט אנשים טיפשים גמורים שהוציאו ציונים יפים מאוד בפסיכומטרי ומכיר לא מעט מבריקים שלא משנה כמה הם ניסו, לא הצליחו להגיע לציון מספק.

זה לא מעיד על כלום.

עוד לפני שתגיב תגובה טפשית אומר לך שכבר שנים רוצים לגנוז את הבחינה הזאת בדיוק מהסיבה שהיא לא משקפת שום יכולות לימוד,אבל מה לעשות,מדינת ישראל טומנת בחובה בירוקרוטיות שלא היו ידועות לאנושות.

ההיסטוריה מלמדת,וזה נכון לכל מוסד אקדמאי,בין אם מכללה או אוניברסיטה,מי שלא מתאים נפלט.

תפסיקו לפנטז על כל מיני עיגולי פינות מצחיקים כאלה ואחרים.

אגב בר,רק כדי שתבין כמה התגובה שכתבת מנותקת מהמציאות,אתה באמת חושב שאנשים "משפרים" את האנגלית שלהם במכללה\אוניברסיטה ?

הרי זה ברור שלא.

אם כך,שוב,מה הקשר בין המוסד האקדמאי לרמת האנגלית של הסטודנטים ?!

אייל,

את אותם דחקות שהמרצים היו מריצים אצלכם על הסטודנטים במכללה הם היו מריצים אצלנו על הסטודנטים של האוניברסיטה, זה עניין של "להעלות מורל" אם אפשר לכנות את זה כך.

פורסם

עידן, בתחילה חשבתי לא להגיב, אבל בא ואתאר לך על מה אני מבסס את דבריי:

1. לימדתי במכללה למנהל, באונ' ת"א, ובאונ' חיפה, כך שיש לי בסיס מסוים להשוות (בסיס שאם אינני טועה אתה לא מצויד בו).

2. במהלך הלימודים וודאי שמשפרים את האנגלית. אולי בדרבי לא, אינני יודע, אבל באוניברסיטאות יש קורסים שחובת ההשתתפות בהם נגזרת בין היתר מתוצאות האנגלית בפסיכומטרי, ובכלל יש חומר קריאה רב באנגלית. אני מבין שכנראה לא התנסית בזה, עקב הדירושת ה"קשות" של המוסד בו למדת, אבל זה אכן משפר בצורה חדה את הרמה שלך באנגלית. אמנם, בחלק מהמכללות המרצה/מתרגל מכין לסטודנטים את מחברת המבחן וכך נחסך מהם שיפור השפה הזרה, אבל נדמה לי שזה רק תומך בטיעוני.

3. את הטיעון שלי לגבי רמת האנגלית ומידת הרלבנטיות של הצטיינות בוגרי המכללה למינהל לא ניתן לקחת ככלל, משום שיש שם גם בוגרים מעולים. אבל רוב אלה שניתקלתי בהם היו ברמה נמוכה (ביחס למצטיינים באוניברסיטאות).

שוב, הכל ביחס למקצועות אליהם התייחסתי, וכאמור שיהיה בהצלחה.

אגב, אני חושב שהשפה שבה כתבת היא זו ש"מנותקת" מטון הדיון בפורום, אבל שיהיה. בטח למדת במכללה :-) (בדיחה, בדיחה, אין צורך להגיב)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני עדיין חושב שאתם חושבים מה שחינכו אותכם כל החיים.

תהיה תלמיד מבריק בתיכון תעשה צבא ואח"כ תרוץ בכל הכוח להתקבל לאוניברסיטה הכי טובה גם אם זה יהיה תלוי בזה שתלך ללמוד בבאר שבע כשאתה בכלל גר בצפון!? (כי זה יותר זול - אעלק.)

זה חשיבה שאני יכול להבין חלק ממנה, אבל אני לא לגמרי מתחבר אלייה.

אני מעדיף את התעודת בגרות המאוד ממוצעת שלי, שעם שינוי קוסמטי קטן, ופסיכומטרי (סה"כ כ7 חודשים של לימודים נוספים) אני אוכל להתקבל לכל מכללה שאני רק יחשוק בה בישראל מאשר שהייתי יושב וקורע את התחת בתיכון כדי להצטיין ולא הייתי מתעסק בדברים אחרים שאני אישית מעדיף.

סה"כ המשפט חיים רק פעם אחת נכנס כאן טוב מאוד, ההשקפה שלי אומרת שגם אם לא למדת בתיכון ולא הצטיינת כמו שניסו לכפות עלייך הרבה פעמים זה לא כל כך נורא, וגם אם תלמד במכללה (אוי ואי זמיר), מאשר אוניברסיטה זה עדיין לא אומר שכל הדלתות סגורות בפנייך ואתה הולך לעבוד כמו רובוט בהמשך חייך.

בסופו של יום, גם אם למדת באוניברסיטה וגם אם למדת במכללה אם יש לך ראש טוב על הכתפיים ואתה קצת יודע לעמוד על שלך אין סיבה שלא תצליח!

כי הרי עם כל הכבוד למרצים המכובדים שמחברים מבחנים קלים כדי לעבור את סף הכשלון, אם אתה תלמיד טוב וחרוץ במכללה אתה תצטיין היכן שכולם בקושי עוברים את המשקוף!

הכל ענייין של השקפה ואין כאן שחור או לבן, טוב או רע.. כל אחת ודיעותיו שלו וההחלטות שלו והחיים שלו.

אבי.

פורסם

אני חושב שנגררתם פה לפסים אישיים וזה ממש מיותר.

בסה"כ אני יכול להגיד לכם שתואר באוניברסיטה זה מאוד OVERRATED.

תואר במנהל עסקים זה, בגדול, ובלי להעליב, די חרטא.

מנהל עסקים זה לא מקצוע. אתה לומד בתואר הזה בסיס של כל מיני תארים אחרים (משפטים, כלכלה, חשבונאות וכו').

ולכן תואר במנהל עסקים, בין אם נעשה באוניברסיטה ובין אם נעשה במכללה - הוא אף פעם לא יהיה ברמה גבוה.

אני מכיר מספיק אנשים, גם ממקור ראשון, שהתקבלו לכל מיני עבודות בלי תארים בכלל ופשוט הוכיחו את עצמם והתקבלו ומשם התקדמו מעלה מעלה.

חלקם עשו תואר במהלך הקריירה שלהם וחלקם לא. ואם הם עשו באוניברסיטה או במכללה זה דבר שבכלל לא משנה. כל העניין התואר הוא פורמלי בלבד.

לגבי האחרים - הן התוכנית של המכללה והן התוכנית של האוניברסיטה, על מנת לקבל תואר תקף בישראל, צריכה לעמוד בסטנדרטים מסויימים של המועצה להשכלה גבוהה.

ישנם כאלה שמחמירים על הסטנדרטים הללו ויש כאלה שעובדים בדיוק לפי הסטנדרטים.

נכון לבדיקה שנערכה ע"י גוף מחו"ל שעושה בדיקות שכאלה, הראו שישנן מכללות בעלות רמה אקדמאית טובה יותר משל אוניברסיטה.

מסלול לימודי משפטים של המרכז הבין-תחומי עומד בכבוד (ואף יותר מזה) מול האוניברסיטה העברית ות"א. בעוד בר אילן, חיפה וב"ש נמצאות אחריו.

בסה"כ יש רמות לימודים שונות, ויש מסלולים יותר טובים ופחות טובים בכל אוניברסיטה ו/או מכללה.

העובדה שבמכללה למנהל מקבלים כל אחד ללימודים, בלי קשר לתוצאות בגרות ו/או פסיכומטרי אלה רק על בסיס כסף היא תוצאה של ביקוש.

ובמדינה שבה כל אחד הולך ללמוד מנהל עסקים כי הוא רוצה להיות מנהל, וזה מה שדורשים בשביל להיות אחמ"ש בברגר-קינג, זאת התוצאה.

מי שיגיעו לדרגים הגבוהים יותר הם אלו שיצטיינו בעבודה. לא בלימודים.

בסופו של יום אתה יכול להיות התלמיד הכי חרשן בעולם, אבל כשתצטרך לחשוב על משהו יצירתי בשביל לייעל את החברה - לא תוכל בגלל שזה לא היה בחומר הלימודים.

סה"כ הלימודים האקדמאים הם תוצאה של היצע-וביקוש. וכך גם סיכויי הקבלה לאוניברסיטה.

כשתואר במכללה עולה 20-30 אלף ש"ח לשנה (לפעמים גם יותר) ותואר באוניברסיטה עולה פחות מ10 אלף לשנה - אז כולם מנסים להתקבל לאוניברסיטאות.

כאשר ההבדלים ברמה, הרבה פעמים, בכלל לא קיימים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...