Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. לא ברור לי מדוע אנשים עדיין מגיבים לכל הקטע של העו"ד. הרי ברור מצורת ההתנסחות של הדי ג'יי

שהוא סתם ערסאוות, מסוג האנשים שהשיגו את הכסף למכונית כזאת בצורה "חוקית לגמרי" ועכשיו צריכים

להיפטר מהאוטו במהירות בשביל להשיג כסף לעוד "עסקה כשרה". הדיבור הזה בסגנון "ומה אם אני אגיד

לך שאני עו"ד/רואה חשבון/חבר כנסת/אחיין של ראש הממשלה" הוא תגובה ילדותית ופרימיטיבית למצב

שבו תפסו אותו על חם, ואין לו מה להגיד. הדיון שלכם על רמת ההשכלה שלו גורם לי לחשוב שאף אחד

מכם מעולם לא גר בנתניה/אצ'קלון/בת-ים (במלעיל) ולא חווה אינטראקציה עם הזן הזה בעבר. :roll:

2. לא ברור לי מה עובר בראש לאותם אנשים ש"אין להם זמן להשלים בגרויות" ויש להם הרבה כסף

מיותר שהם רוצים לתת למכללה זו או אחרת בתמורה לתואר. מצד אחד, הם מספיק אינטליגנטים בשביל

להבין את הצורך בתואר אקדמי. מצד שני, הם עדיין לא קלטו שאין קיצורי דרך בחיים, ואם עושים משהו,

במיוחד משהו חשוב כמו לימודים, כדאי לעשות אותו כמו שצריך ולא בקומבינות. לאן הם ממהרים לעזאזל?

עוד שנה של מכינה והשלמת בגרויות זה מה שיעמוד בדרכם לאושר הנצחי? איזה חינוך מטומטם הם קיבלו

עד היום שגורם להם לחשוב ככה? ומה שווה עו"ד שלא הייתה לו המשמעת העצמית לסיים את התיכון לפני

שהוא מתחיל ללמוד במכללה? ברור שרמת ההצלחה שלך במבחנים בביה"ס לא אומרת הרבה על הכישורים

שלך בעולם האמיתי (מנסיון), אבל מכאן ועד "דילוג" על שלבים הכרחיים וקנייתם בכסף, הדרך ארוכה. וזה

בדיוק מה שמזין את המכללות הפרטיות - כסילים כאלה שחושבים שהם יכולים "לקנות" לעצמם חיים קלים.

עד כאן להפעם...

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אייל כתב:

מעניין דרך אגב, למה תואר באוני' לא התאים לך... קשה מדי הא?

אבל חשבתי שמדובר בדיוק באותה רמה, ואם מדובר באותה רמה אז למה בעצם לשלם שכ"ד משולש לתואר פחות נחשב?

למה תואר באוניברסיטה לא התאים לי?

כי היחס בתל אביב לסטודנטים מזעזע, כי היחס של הסטודנטים לעצמם גם לא רחוק מזה, וכי לא שקלתי ללמוד בבר אילן, בחיפה או בבן גוריון. מעבר לכך, בשנתיים האחרונות, הסטודנטים באוניברסיטאות אכלו הרבה חרא. לעומת זאת, מצאתי שבבינתחומי יש עם מי לדבר, בין אם זו ההנהלה או עם מרצה, שיותר משמח לפרט ככל הנדרש בכל שאלה. וכן, גם הפן החברתי משך אותי, ואני שמח לגלות שגם מהבחינה הזו יש עם מי לדבר.

למה לשלם שכר משולש? כי אני יכול, ומוכן. האם זה ישתלם? רק הזמן יאמר.

עכשיו תן לי לאמר לך משהו - לעתים בפורום אתה מתבטא בצורה שהיא מתנשאת מאוד. אני לא יודע אם זה בכוונה או שאתה שסתם יוצא לך, אבל אני אספר לך משהו על עצמי - אין כזה דבר "קשה מדי". היום, במקום לעבוד בתחנת דלק או במקדונלדס (הבהרה - אני מכבד כל אדם שעובד, ללא קשר להיכן, המטרה היא לא לגלוש לכיוון הזה), אני עובד בהנדסה, בחברה לא קטנה, כאשר אין לי לא תואר ולא נעליים בתחום, אלא הכל מקצת ידע מהצבא ,לימוד עצמי והרבה עבודה קשה. וכן- גם מהנדסים עם תואר מת"א באו לריאיון, ונחש מי קיבל את התפקיד.

אז רד מהעץ שלך, זה שעשית תואר בת"א לא עושה אותך חכם יותר ממני או מכל אחד אחר. אני בטוח שגם היום, וגם אחרי לימודי ההנדסה שעשית, אני עדיין יכול ללמד אותך דבר או שניים בתחום. יותר מזה - ראש הצוות שלי, שלמד בסתם מכללה, כי לא השקיע בתיכון, יכול ללמד אותך גם על התחום בו אתה עוסק.

בגלל שהחלטתי לא להמשיך עם ההנדסה, אלא לפנות למשפטים/מנה"ע, קשה לי לדבר לגבי לימודים אקדמיים הנוגעים להנדסה, וזאת למרות שאחוז גדול מהחברים לומדים את המקצוע, בשלל מוסדות הלימוד.

בתחום המשפטים, לעומת זאת, אני מכיר לא מעט אנשים, והדעה הרווחת לגבי התואר שבבינתחומי הינה חיובית, ולא כפי שאתה מציג אותה, בין אם זה מחוסר ידע, או מקנאות ושמרנות.

ונקודה אחרונה - שכ"ד זה לבית, שכ"ל זה למכללה/אוניברסיטה/קורס ברמנים :wink:

PUG-306 XSI MK2

פורסם
אולי אתה לומד בשלוחה אחרת של המכללה, אני לומדת בשלוחת חיפה, היחס של המזכירות על הפנים! יחס של פרחות שלא איכפת להן משום דבר אחרי ששילמת את מיטב כספיך.

לגבי הרכבים,חוץ מכמה בודדים שאפשר לספור על היד, כל השאר עולים פחות משנת לימודים אחת במכללה.

בכלל, רק תסתכלו על השירותים במקום הזה ולא צריך לספר יותר (גם אין שירותים לבנות או בנים, יש רק שני תאים ועדיף להתאפק עד לבית).

המכללה באמת שווה רק בגלל המרצים שלה, שזה הדבר היחיד שעוד מחזיק אותך שם ומראה לך שאולי הכסף לא נזרק לאוויר.

דיברתי על הבינתחומי, לא על המכללה למינהל, שלגביה אין לי מושג.

את התואר הראשון שלי עשיתי בטכניון, ועכשיו בתואר השני פניתי למכללה מטעמי נוחות, וכמו שאמרתי מחוות דעת טובות שקיבלתי.

כמובן שאין מה להשוות בין המקומות, בטכניון האפשרויות שלך במסלולי הלימוד גדולה יותר, יש הרבה מרצים מהמובילים בארץ, ויש אפשרות לבצע מחקרים בתחומים חוצי גבולות בין הפקולטות...

אבל בבינתחומי, יש לך מרצים מהשורה הראשונה, שבניגוד למקביליהם באוניברסיטאות לא ממורמרים מהחיים, ולכן לא מנסים לאמלל אותך. יש לך את כל מה שאתה צריך מסביב כדי ללמוד (מחשבים חדישים, ספריה מקיפה...) וכמובן שמתחשבים בך (אני משרת בצבא, ולכן יכול ללמוד רק בערבים).

אז עבור אנשים מסויימים, היתרונות האלו שווים את ההפרש בשכר הלימוד...

שקלתי ללמוד באונ' ת"א... אחרי שיחה אחת עם המזכירה שם שהביעה זלזול ויחס מחפיר, הבנתי ששם אני לא רוצה ללמוד.

מגאן 265

פורסם
אייל כתב:

למה תואר באוניברסיטה לא התאים לי?

כי היחס בתל אביב לסטודנטים מזעזע, כי היחס של הסטודנטים לעצמם גם לא רחוק מזה, וכי לא שקלתי ללמוד בבר אילן, בחיפה או בבן גוריון. מעבר לכך, בשנתיים האחרונות, הסטודנטים באוניברסיטאות אכלו הרבה חרא. לעומת זאת, מצאתי שבבינתחומי יש עם מי לדבר, בין אם זו ההנהלה או עם מרצה, שיותר משמח לפרט ככל הנדרש בכל שאלה. וכן, גם הפן החברתי משך אותי, ואני שמח לגלות שגם מהבחינה הזו יש עם מי לדבר.

למה לשלם שכר משולש? כי אני יכול, ומוכן. האם זה ישתלם? רק הזמן יאמר.

עכשיו תן לי לאמר לך משהו - לעתים בפורום אתה מתבטא בצורה שהיא מתנשאת מאוד. אני לא יודע אם זה בכוונה או שאתה שסתם יוצא לך, אבל אני אספר לך משהו על עצמי - אין כזה דבר "קשה מדי". היום, במקום לעבוד בתחנת דלק או במקדונלדס (הבהרה - אני מכבד כל אדם שעובד, ללא קשר להיכן, המטרה היא לא לגלוש לכיוון הזה), אני עובד בהנדסה, בחברה לא קטנה, כאשר אין לי לא תואר ולא נעליים בתחום, אלא הכל מקצת ידע מהצבא ,לימוד עצמי והרבה עבודה קשה. וכן- גם מהנדסים עם תואר מת"א באו לריאיון, ונחש מי קיבל את התפקיד.

אז רד מהעץ שלך, זה שעשית תואר בת"א לא עושה אותך חכם יותר ממני או מכל אחד אחר. אני בטוח שגם היום, וגם אחרי לימודי ההנדסה שעשית, אני עדיין יכול ללמד אותך דבר או שניים בתחום. יותר מזה - ראש הצוות שלי, שלמד בסתם מכללה, כי לא השקיע בתיכון, יכול ללמד אותך גם על התחום בו אתה עוסק.

בגלל שהחלטתי לא להמשיך עם ההנדסה, אלא לפנות למשפטים/מנה"ע, קשה לי לדבר לגבי לימודים אקדמיים הנוגעים להנדסה, וזאת למרות שאחוז גדול מהחברים לומדים את המקצוע, בשלל מוסדות הלימוד.

בתחום המשפטים, לעומת זאת, אני מכיר לא מעט אנשים, והדעה הרווחת לגבי התואר שבבינתחומי הינה חיובית, ולא כפי שאתה מציג אותה, בין אם זה מחוסר ידע, או מקנאות ושמרנות.

ונקודה אחרונה - שכ"ד זה לבית, שכ"ל זה למכללה/אוניברסיטה/קורס ברמנים :wink:

כן שמתי לב שפיקששתי עם השכ"ד :D , פשוט כתבתי בחלון השני מכתב זועם לבעל הבית שלי בנוגע להעלאת שכ"ד :)

אף אחד כאן לא מתנשא, ואני מסכים שהיחס בת"א הוא לא טוב.

אבל כפי שאומרים לך,גם היחס במכללות לא הרבה יותר טוב.

לכן ביקשתי שתשכנע אותי למה כדאי לעשות תואר במכללה, אבל אתה מעדיף לסטות לכיוונים שהם לא לעניין.

אני מסתכל על עלות - תועלת בלבד כרגע!

בקשר לתחום ההנדסה, מסופקתני אם אתה יכול ללמד אותי משהו... ייתכן שקראת על הסטרטאפ שאני שותף בו בידיעות אחרונות לפני שבועיים וחצי. גם אני באתי עם טונות של נסיון ולא ממש חשוב איפה עשיתי את התואר. לפחות לא שילמתי עליו 120K אלא רק 40K.

הבעיה היא שכיום כאשר אנשים מחליפים מקומות עבודה כל כמה שנים , אם היום התקבלת למקום אחד, מחר כשתחפש שוב עבודה (אני מאוד מקווה שלא) יעדיפו את בוגר האוניברסיטה שהוא גם בעל נסיון על פניו של בוגר המכללה בעל הנסיון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תקופת מבחנים עכשיו, אין זמן גם לפורום וגם לעיתון...

קשה לי להשוות למכללות אחרות, אבל אני לא מוצא כל פגם ביחס שלו אני זוכה, וגם לא ראיתי שאף אחד אומר שהיחס גרוע (שוב, כל מה שאני אומר מתייחס לבינתחומי, לא הייתי שוקל ללמוד במכללה אחרת, ואחרי השרשור הזה, בהחלט שלא במכללה למנהל :wink:).

לגבי שיקולי עלות תועלת - אני נותן את היתרון לבינתחומי, ולכן גם בחרתי ללמוד שם. השיקול הוא רק רלוונטי למי שמשקלל אותו.

זה כמו לאמר - למה לקנות רכב ב-500,000, כשאפשר לקנות רכב זול יותר שיעשה את העבודה, ובאופן אמין יותר?

אם שמת לב, בתחילת ההודעה, פירטתי מה השיקולים שלי, ולמה אני בחרתי כפי שבחרתי. אי מניח שיכולתי לעשות תואר בת"א ולהוציא ציונים דומים, אבל לפי דעתי לימודים אמורים להיות גם מהנים, ובינתיים הם כאלו (ובהתייחס לאחת הסיבות שרוני נתן, לגנאי, זה כיף לקום ולהיות במרחק 10 דקות נסיעה מהלימודים, ו-20 דקות מהעבודה).

סתם דוגמא לתחום "שלנו" -אם תלך לחברות כמו טקסס אינסטרומנטס, אינטל ואחרות, אתה תמצא לא מעט מהנדסים שאינם בעלי תואר אוניברסיטאי, וזה כי בתחום ההנדסה ישנו שינוי בתפיסה שגם מקומות כמו חולון מספקים רמה אקדמית ראויה. כמובן שישנם "חסידים" של כל מוסד אקדמאי, אבל המצב בכלל לא דומה למה שהיה לפני 10 שנים. לפי דעתי, ובהתחשבות במצב הלימודים בארץ, נראה לי שערכן של המכללות ה"איכותיות" רק ימשיך לעלות ולהשתוות לאוניברסיטאות.

נ.ב

בהצלחה בסטארט - אפ 8)

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אין לי בעיה עם עניין הקרבה, רק שכדאי לדייק - אוניברסיטת ת"א לא ממש רחוקה מהבינתחומי. בתור מישהו שיוצא מהרצליה כל בוקר, אני מגיע לחניון של האוניברסיטה תוך פחות מרבע שעה גם אם יש תנועה כבדה. כך שהשיקול הזה קצת מאבד ממשמעותו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עד לפני כמה חודשים הייתה לי התלבטות רצינית בין מכללה לאוניברסיטה. בסופה של ההתלבטות בחרתי באוניברסיטה.

השיקולים, שלפי לפחות, היו פשוטים.

א. נכון שאולי בעתיד יהיה היפוך במגמה ויעדיפו בוגרי מכללות על פני בוגרי אוניברסיטות. אני חי בהווה ונכון לרגע זה - לא מעט מודעות דרושים לתפקידים "נחשבים" ומתקדמים מציינות במפורש שהמשרה מיועדת לבוגרי אוניברסיטה בלבד. אחרי שחפרתי לא מעט שמתי לב שרוב (רוב!=כל) המשרות שלא מציינות העדפה לבוגר אוניברסיטה הם ברמה נמוכה יותר (קרי, שכר נמוך יותר, תפקיד נחשב ומאתגר פחות) - וכל זה לפחות בתחום ההנדסה.

ב. רמת לימודים - עם כל הכבוד, אם הייתי רוצה לקבל תעודה ו"לסגור את הפינה" הייתי הולך ללמוד בלטביה. יש לי חברים שלומדים גם כאן וגם כאן, ואין לי ספק שרמת הלימודים באוניברסיטה גבוהה בהרבה מרמת הלימודים במכללה. רק דוגמא אחת, מייצגת לפי דעתי - כשמרצה במכללה אומר לסטודנטים: "הנה שאלה כמו שתיהיה לכם במבחן, רק שאני לא בטוח לגמרי איפה יהיה המינוס" זה מרמז על איכות הלמידה במכללה הנ"ל.

ג. האנשים - אני לא אומר שזה תקף לכל תלמידי המכללות, אבל גיליתי שיש אחוז גדול של "טבמלים" שאני מכיר מהתיכון ומהשירות הצבאי שלומדים במכללות ואחוז כמעט אפסי של אותם טמבלים שלומדים באוניברסיטה. קצת כואב לי בלב להשקיע שלוש או ארבע שנים בתואר אקדמאי, ולגלות בסופו של המסלול שלי ולטמבל מהתיכון יש את אותה התעודה.

אבל האמת היא שאני יכול להבין גם את תלמידי המכללות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור אחד שלמד ולומד גם באוניברסיטה וגם במכללה, הרבה מהדברים שאתם אומרים הם שטויות. הרמה היא אותה רמה +- (אם בת"א הקורס המסנן הוא שדות, אז במכללה הקורס יהיה אותות אקראיים או סטטיסטיקה והסתברות), היחס אותו יחס, והיחס הוא טוב (אצלי לפחות היה כזה) בשני המקרים (בת"א היחס באמת לא משהו, אבל אפשר להסתדר), המבחנים בגדול באותה הרמה (וכן, פתרתי לא מעט מבחנים של ת"א, בר-אילן ושל הטכניון, ואפילו המבחנים של הטכניון לא היו קשים יותר ממבחנים של מכללה). הציונים שלי הם בדיוק אותם ציונים באוניברסיטה ובמכללה, ויותר מזה, הקורסים בדיוק באותה רמה.

מרצים זרקנים וכאלה שמגלים מה יש במבחן, יש גם באוניברסיטה.

מה שכן, תואר של אוניברסיטה נחשב יותר ובגלל זה ישנה עדיפות לאוניברסיטה. אגב כשאני אומר מכללה, אני מדבר על המכון הטכנולוגי בחולון, זה הבסיס שלי להשוואה, לא למדתי בשאר המכללות.

ROOONEEYY

פורסם

בהמשך לתגובתי ממקודם (בקשר לניסיוני בהוראה באונ' ומכללה), אני יכול להעיר ולהאיר שתי נקודות (מנק' המבט שלי כמובן):

א. לא יהא זה נכון לדבר בנשימה אחת על מכללות טכנולוגיות (דוגמת חולון, שנקר וכו') ועל המכללות למשפטים ומנע"ס. בעוד הראשונות אכן ברמה גבוהה, האחרונות קמו היסטורית, אם אינני טועה, משום שבני עו"ד/שופטים לא התקבלו לאוניברסיטאות והיה צורך ללמד אותם משפטים היכן שהוא.

ב. לגבי משפטים/מנע"ס: כפי שציינתי, גם במכללות יש סטודנטים טובים. עם זאת, רוב הסטודנטים שם הינם ברמה נמוכה יחסית לבוגרי חיפה/ת"א/י-ם. הצטיינות שם לא שווה כלום, ורמת האנגלית אינה מספקת. זאת אני אומר מתוך היכרות בפועל עם בוגרים של החוגים האמורים. כאמור, ישנם גם חבר'ה מעולים שלומדים במכללות, כגון קיפוד ידידנו. הוא בבחינת החריג המעיד על הכלל לטעמי.

לצערי בחלק מהמשרות בתחום המשפטים/מנע"ס אין כיום עדיפות לבוגרי אונ', משום שבצמתי ההחלטה מחזיקים לעתים אנשים שהילדים שלהם התקבלו רק למכללות...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני את התואר הראשון שלי עשיתי בבין תחומי במדעי המחשב. למדתי שם פשוט בגלל שלא רציתי ללמוד בבר-אילן או בן גוריון (ולא, לא התקבלתי לת"א). אז חשבתי שכל הסטודנטים לומדים באותם תנאים כמוני פחות או יותר.

את התואר השני שלי התחלתי באוניברסיטת ת"א, ואז נפל לי האסימון. המרצים לא מתפנים אליך ולא עונים למיילים שלך, להזמין ספר / כתב עת חדש לספריה זה תהליך שלוקח מליארד שנה - שלא לדבר על מעבדת מחשבים חדישה או ציוד הוראה חדיש.

אחרי שהתייחסו אלי שם כמו זבל תקופה מסויימת (ואל שאר הסטודנטים, אבל הם היו רגילים) החלטתי לחזור ולסיים את התואר השני שלי בבין תחומי.

מרצים מהשורה הראשונה (וגם מרצי חוץ מובילים כמו למשל ראש החוג למדעי המחשב בירושלים), ציוד עדכני ויחס נורמלי מהמרצים והמזכירות. וכמובן שאין שביתות.

לפני שאתם קופצים "מליאן, עצלן וכו'", אז אני לא מליאן, אין לי רכב יקר ולא לאבא שלי, ההורים שלי לא גרים בוילה בפיתוח וכו'.

איך שילמתי? אחרי שהתקבלתי פניתי למכללה והסברתי להם את הבעיות שלי (אמא בפנסיה מהוראה, ואבא מובטל באותה התקופה) והם הסכימו להשוות את שכר הלימוד שלי לזה שמשולם באוניברסיטאות.

היום אני בעמדה שאני מראיין אנשים שונים ומשונים לצוות שלי. אני לא יכול לשים את האצבע מאיפה מגיעים המועמדים הטובים ביותר. יש לנו כמה חברי צוות מכל אוניברסיטה ובטח שמהבין תחומי. אני יכול רק לומר שממכללת נתניה אין אצלינו אף אחד, וגם לא מהמכללה למנהל.

ואגב, גם אני אחרי התואר הראשון הייתי שותף בהקמתו של סטארטאפ שנראה מאוד מבטיח. בסופו של תהליך פשטנו את הרגל והחברה נסגרה. כשהיא נסגרה אז לקח לי שבועיים לקבל הצעות סופיות מכמעט עשר חברות שונות בשוק למגוון תפקידים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

טוב, אם הגענו עד לכאן, אז אבקש יעוץ.

בעתיד הקרוב אני מתכנן להתחיל ללמוד תואר שני במנה"ע.

אני מתלבט בין 2 מקומות. בן גוריון (שם אני מסיים השנה הנדסה) או בין תחומי (מבחינת נוחות)

אשמח לשמוע על תנאי קבלה בבין תחומי ואפשרות לפריסת הלימודים לטווח ארוך (5 שנים בערך) אני מתכנן לעבוד במקביל.

האם יש שם תואר משולב במנהל עסקים ומשפטים לתואר שני?

תודה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אם כבר בייעוצים עסקיינו.

סיימתי ב2007 בית ספר עשיתי פסיכו' ישר אחריו והוצאתי ציון ממוצע.

עכשיו אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר 08' ויש לי את האפשרות ליד הבית את מכללת אורט בראודה.

עכשיו השאלה היא האם כדאי לשפר בגרויות ולעשות עוד פסיכו עד שאני יגיע לתנאי קבלה של האוניברסיטאות

או שפשוט להתחיל עם מה שיש לי ביד ומתאים לי למכללה בבראודה, שוקל להתחיל ללמוד הנדסת מכונות בבראודה!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם
מבלי לנסות ולפגוע ורק כדי שלא תתאכזב אח"כ - אולי התואר נקרא באותו השם, אבל זה לא אותו התואר בדיוק, והרמה של הלימודים בפירוש נמוכה יותר. זה נכון שלומדים בחממה והיחס הרבה יותר טוב, אבל לא הייתי מצפה לפחות אם הייתי משלם כזה סכום (וד"א, זה בהחלט נאמר גם לרעת האוניברסיטאות, שחלקן מתייחסות לתלמידים כמו לזבל).

בסופו של דבר, אם אתה בא לשם הלימודים בלבד (מה שכמעט אף אחד לא עושה) - האוניברסיטאות טובות יותר. אם אתה לומד בשביל שיהיה כתוב לך ברזומה "תואר ב..." אז גם המכללה תתאים, אבל בסופו של דבר התואר שלה ייחשב לנחות במידה מסוימת על ידי מעסיקים רבים.

רוני

זה מאוד תלוי באיזה מסלול בוחרים ,לעשות הכללות ברמה שאתה עושה זאת פשוט בורות ...

פורסם

כמו שנאמר , לא כל המכללות שוות ואכן בתור משהו שלומד במכללה ולמה הנדסה באוניברסיטת תל אביב:

א. רמת הלימוד לא שונה ואם כבר לטובת המכללה (לרוב בגלל שכר ותנאים עדיפים - גם מרצים טובים יותר בהוראה הם אלו שמלמדים וגם יותר יחס מבחינתם , לעומת מרצים שהם חוקרים קודם ובמקרה מרצים אח"כ)

ב. רמת הקושי באוניברסיטה ממש לא יותר קשה , אולי יותר מדכא שם.

שוב זה תלוי מאוד במקצוע , אני יכול להגיד בשקט נפשי - שבמקצועות מסוימים ובמכללות מסוימות - לא יהיה שום חסרון במכללה חוץ מהפסיכולוגי אצל כמה מראיינים (וגם זה הולך ונעלם)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יצא לי להשוות את הרמה בהנדסת חשמל בין אוני' ת"א , הטכניון, בן גוריון , מכללת אריאל והמכון הטכנולוגי חולון.

ההשוואה נעשתה בקורסים הקשים (המסננים) וגם מדי פעם בקורסים אחרים,

וזה ע"י שיתוף חומר ועזרה הדדית ביני לבין שאר החברים שלי שהתפצלו ללמוד כל אחד במקום אחר.

המסקנות הן (והדירוג) :

1. טכניון ות"א פחות או יותר באותה הרמה, יש קורסים שבטכניון יותר קשים ויש כאלה שבת"א יותר קשים.

2. בן גוריון בקורסים המסננים קל משמעותית מתל אביב/טכניון. במיוחד באותות אקראיים ורעש.

3. המכון הטכנולוגי חולון - רמה סבירה, חלק מהמרצים באים מת"א, אבל יודעים שם להעביר את האנשים אם צריך,

אם זה בצורה של 3 או 4 מועדים בקורס (דבר שלא יקרה גם אם תקבל שבץ מוחי במהלך המבחן באוניברסיטה) , ואם בצורת הקלות אחרות. הסיכוי להתחיל שם ולא לסיים הוא אפסי (בניגוד לת"א שלפי מה שראיתי , בסביבות 30-40 אחוז נפלו עד שנה ג')

4.מכללת אריאל : כיום , כ3 או 4 שנים אחרי הקורס "שדות אלקטרומגנטיים" כאשר המוח שלי שכח את רוב מה שלמד, ניגשתי לעזור לחבר וידעתי לפתור את כל השאלות במבחן מועד א' שלהם.... מה תגידו?

בתל אביב בקושי הצלחתי לעבור את הקורס במועד ב'.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...