Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בסופו של דבר השאלה בין מכללה או אוניברסיטה היא די פשוטה. לכל אחד מהצדדים יש יתרונות וחסרונות ביחס לשני וכל אחד יכול להחליט מה מתאים לו יותר. (אני מדבר רק על תחום ההנדסה שאותו אני מכיר).

אוניברסיטה -

יתרונות :

יוקרה , דרישה מקצועית גבוהה , סביבה אנושית ברמה גבוהה , קל יותר להיכנס לעבודות בהתחלה.

חסרונות :

תנאים פחות נוחים ללימוד , חיים קשים יותר . תנאי קבלה קשים.

מכללה :

יתרונות :

יחס עדיף , חומר לימוד מעט יותר פרקטי לאור העובדה שלא כל המרצים אם אנשי אקדמיה (יתרון עצום) , גמישות גדולה יותר במסלולי התואר , תנאי קבלה נוחים.

חסרונות : חומר אנושי פחות טוב , מוניטין נמוך , קושי בכניסה למעגל העבודה.

כמובן שיש עוד דברים , רק כתבתי מה שעלה לי בראש עכשיו ..

בשורה התחתונה לא צריך להיבהל מעניין המכללה ומציאת עבודה . נכון שיש עדיפות לבוגרי האוניברסיטה , אבל לא מדובר במשימה בלתי אפשרית לבוגרי המכללות ואפילו לא קרוב לכך.

לגבי מר פרץ "היקר" , אכן מדובר באגדה ..

אני לא אשכח בחיים , בשנה הראשונה שלי , אחרי כמה שבועות של לימודים ושוק ממה שהוא העביר אותנו , היה לנו איזה בעיה עם תאריכים של הגשת תרגיל או משהו כזה , ובתור נציג ניגשתי לדבר איתו , אני לא אשכח את השיחה הזו , ניגשתי אליו בהפסקה , תפסתי אותו במזדרון , התחלתי לדבר איתו , להפתעתי הוא היה מאוד קשוב ונחמד , שסימתי להסביר לו מה הבעיה הוא אמר לי שבנושא הזה הוא לא יכול לטפל בזה ורק מי שמעליו יכול לטפל בכך. קצת לא הבנתי למה הוא אומר את זה הרי הוא מרכז הקורס וכולו היה מדובר בתאריך הגשת תרגיל , אזרתי אומץ ושאלתי אותו "אם כך על מנת לטפל בבעיה , למי אני צריך לפנות שהוא מעליך? " הבחור לא התלבט לשניה , וענה "מעלי יש רק את אלוהים!" והסתובב והלך בלי להתיחס אליי יותר ..

:shock:

חתיכת מרצה זבל!! אנחנו היינו מלמדים לקח את החוצפן.

היה לנו מרצה כזה בטכניון (במקרה לינארית דווקא - שבטכניון הוא לא כ"כ קל, אבל עדיין נחשב הכי קל מסמסטר א' :?) - והמרצה היה ממש אנטיפאט, נתן מבחן קשה וכו'.... במשאל המרצה הוא קיבל 0 עגול, באותו הסמסטר לא פירסמו את המשאל לגביו מהפדיחה.

אגב, בת"א הסמסטר כ-ל המרצים שיש לי מעולים וקשובים.

פורסם

מלמדים אותו לקח ? עם איזה כלים בדיוק ?

ברור לך שבסקר הוראה הוא קיבל ציונים גרועים , אתה באמת חושב שזה מזיז לו או מזיז לראש מחלקה שלנו ?

אז לא .. זה לא ההזיז להם . ניסינו לעשות עם זה משהו , היו תלונות רישמיות ולא רישמיות , היו שיחות עם הראש מחלקה , בשורה התחתונה אחרי כל הבאלגן שעשינו קיבלנו עוד שעתיים תרגול על ידי סטודנט שנה מעלינו , והודעה מראש המחלקה שאומרת הרמה לא תרד במילימטר .

אין מה לעשות , הוא היה אחד הפרופסורים הנחשבים יותר בפקולטה למתמטיקה , איש מחקר מהמובילים. הדבר האחרון שיעניין אותו או את הבכירים באוניברסיטה זה אם קשה לסטודנטים שלו ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
(וד"א, לאבא שלי יש תואר ראשון מדרבי. ואני בטוח שדי הרבה (מאוד) אנשים היו רוצים את התפקיד שלו)

הי,

רק משום שטרחת להכניס גורם לא רלבנטי:

א. אשמח לדעת מה הוא עושה שמאפשר לו לקנות לילד שלו רכבים כ"כ יקרים. אולי באמת אני ארצה את המשרה? איך הוא הגיע אליה? (ולפני שנשווה - לאבא שלי יש משרה לא משהו, מראש אני מודה)

ב. וכיצד זה קשור או לא לעובדה שלמד בדרבי? הרי דרבי בישראל יש רק מספר שנים מועט. לכן, או שכבר היה בתפקיד רם לפני שלמד בכלל תואר ראשון, או שבכלל למד בחו"ל, כמו שהציעו כאן, ושם מדובר על מוסד מכובד יותר. מה שמביא אותי לתהות האם ה"עיסוק" שהגדרת בפרופיל שלך באמת אמיתי. :wink:

בד"כ אני דווקא מאוד נהנה לקרוא מה שאתה כותב, אבל הפעם זה לא נראה לי רציני. הכל ברוח טובה! 8)

אגב, יש תופעה נוספת, שנקראת "הלבנת תארים" ובה בוגר מכללת "פטפוטי משפט" או "גלגלי רעננה", הולך ללמוד תואר שני באונ', וכך "הופך" לבוגר אונ'. עם הממוצעים שהם מקבלים במכללות המצחיקות שלהם זה לא בעיה להתקבל לתואר שני. לכן גם, למשל, ה- MBA של ת"א, טכניון, חיפה (וי-ם) נחשבים הרבה יותר מהתעודה שאתה "קונה" לך במכללה לבחירתך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

א. מה התפקיד לא באמת משנה. בגדול - מנכ"ל של חברה פרטית עם מחזור של כמיליארד וחצי ש"ח בשנה.

ב. זה לא קשור. העובדה היא שגם אם יש לך תואר ראשון "עלוב" כמו התואר של דרבי, זה לא באמת משנה אם אתה תותח עסקי 8).

ולמען האמת, את העיסוק שבהגדרת הפרופיל שלי לא שיניתי מאז שנרשמתי לפורום לפני כמה שנים טובות (וגרמת לי להכנס לפרופיל שלי לבדוק מה רשום שם :lol:).

למרות שזה לא נראה לך רציני, זה רציני לגמרי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ליביו , אני דווקא כן הצלחתי לעבוד במשך רוב התואר שלי... ומכיוון שכסטודנט אתה עובד במשרה חלקית, אז הרבה יותר קל לכסות שכ"ל אוניברסיטאי מאשר שכ"ל משולש כמו בבינתחומי.

קונדסון , טוב שאנחנו לא מגזימים. אני חושב שזוהי הזדמנות לאיזה מזמור טוב :)

בר72, מסכים בהחלט.

על כן הריני מתכבד להודיעך שעלית על היתרון היחיד בתואר ממכללה : האפשרות שניתן להלבינו בקלות ע"י תואר שני אוניברסיטאי. כאשר ההפך הוא גרוע, וממוצע באוניברסיטה ברוב המקרים יהיה יותר נמוך מממוצע שאותו אדם יקבל במכללה.

בגלל השיטה העקומה הזאת , אנשים כמוני שלא סיימו תואר ראשון עם ממוצע 99 במכלל שערי מזבל , אלא עם ממוצע שמתחיל ב8 בפקולטה להנדסה באוני' - לא נמצאים בעדיפות בקבלה לתואר שני ביחס לאנשים שלמדו "פילוסופיה ים תיכונית" במכללה הקהילתית של מג'דל שאמס,ואז יכול להיות שבעקבות ביקוש מסויים בהרשמה לתואר שני במנהל עסקים באוני' , אני עלול לא להתקבל, והאופציה היחידה שתישאר היא ללמוד במכללה

ובגלל שאני לא רוצה ללכלך את התואר הראשון שלי, אני עלול להיות בבעיה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אוניברסיטה פתוחה זה הכי גרוע. ה-מקום לעצלנים.

הסיכוי לסיים שם את התואר שואף לאפס.

בדיוק ידידה שלי סיימה תואר במדעי המחשב אחרי כמעט 11 שנה (אחת עשרה שנים!)

אייל, אני לא מבין מהיכן הנימוק שהאוניברסיטה הפתוחה היא גרועה.

אתה יכול לטען שהאנשים שלומדים שם הם עצלנים (גם לא נכון לדעתי, חלקם כן, וחלקם פשוט בעלי שיקולים אחרים שלא מאפשרים להם ללמוד "במשרה מלאה").

מאידך, זה לא מרמז על רמת הלימוד, וכמו כן לא מרמז עד כמה התואר שלהם "נחשב".

אם היא סיימה אחרי 11 שנה תואר, וזה מה שהיא רצתה - אשריה וטוב לה. אם היא רצתה לסיים תואר בזמן קצר ובכל זאת נגררה, זה נובע משיקול דעת מוטעה \ עצלנות \ חוסר סבלנות \ חוסר משמעת עצמית \ וכו', במקרה זה יש להאשים את ידידתך ולא את האוניברסיטה.

כל אחד ומערכת השיקולים שלו.

אני שוקל ללמוד שם בעצימות נמוכה, ולא איכפת לי גם אם יקח לי 11 שנים לסיים את התואר, או אם אני אחליט להפסיק באמצע.

אני לא הולך ללמוד בשביל התואר (אני לא צריך אותו), אלא מתוך עניין ורצון להרחיב אופקים.

אם בסופו של דבר אחליט לסיים את התואר יתכן ואחליט ללמוד בקצב מלא, או לחילופין לנצל אפיק מעבר לאוניברסיטה אחרת בכדי לסיים את התואר.

אם אחליט שלא - לפחות הרחבתי אופקים (בעלות מסויימת כמובן, של זמן וכסף).

אשמח לשמוע דעה ממשית על האוניברסיטה עצמה, עדיף מנסיון אישי.

מה רמת הלימודים שם? ועד כמה שווה התואר אצלהם, אם בכלל?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

לא אמרתי שהרמה גרועה. אמרתי שללמוד שם זה גרוע כי יש סיכוי גבוה שלא תסיים את התואר.

נהפוך הוא הרמה היא טובה וגם באוניברסיטאות עצמן משתמשים בחלק מהספרים של האוני הפתוחה.

בדרך כלל המטרה של מי שמתחיל ללמוד היא להוציא תואר,לכן ללמוד באוני' הפתוחה בדרך כלל לא משרת את המטרה.

זה דרך אגב, למה לא מלמדים שם הנדסת חשמל למשל. זה פשוט לא מתאים לאופי הלימודים.

היא סיימה אחרי 11 שנים , וגם זה בקושי, וכמובן שהיא הצטערה שהיא לא הלכה לאוני'/ מכללה וסגרה עניין ב3 שנים,

כי ברגע שזה נגרר ונגרר אתה גם נכנס למין לופ כזה שכבר שכחת מה שעשית בקורס X שהכרחי עבור קורס Y.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לאייל יש נטייה להפוך כל דבר שיש לו או שהוא קשור אליו למין בועה מלאת הילת זוהר בלתי מוסברת... :idea:

אז עכשיו הפסיכולוגיה היא תחביב ונהיגת המרוצים זה המקצוע או להפך?

ברור לך שהאחד חייב לבוא על חשבון השני אי אפשר להצטיין בשניהם :roll:

פורסם
בגלל השיטה העקומה הזאת , אנשים כמוני שלא סיימו תואר ראשון עם ממוצע 99 במכלל שערי מזבל , אלא עם ממוצע שמתחיל ב8 בפקולטה להנדסה באוני' - לא נמצאים בעדיפות בקבלה לתואר שני ביחס לאנשים שלמדו "פילוסופיה ים תיכונית" במכללה הקהילתית של מג'דל שאמס,ואז יכול להיות שבעקבות ביקוש מסויים בהרשמה לתואר שני במנהל עסקים באוני' , אני עלול לא להתקבל, והאופציה היחידה שתישאר היא ללמוד במכללה

ובגלל שאני לא רוצה ללכלך את התואר הראשון שלי, אני עלול להיות בבעיה.

למעט כמובן אותם מוסדות שדורשים GMAT (למשל טכניון או ת"א) או ניסיון בפועל (למשל חיפה). דווקא ה- GMAT, כשחושבים על זה, עוזר להבחין בין בוגרי מכללות שהוציאו ציונים גבוהים כי זה מכללה, או כאלה שבאמת יש להם יכולת ומסיבה כזו או אחרת מצאו עצמם במכללה.

איל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...