Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגיד,

בתור בחור צעיר שעוד לא סיים בגרויות, מהיכן אתה קובע נחרצות שהבדלי הרמות לפעמים לא קיימים?

שלא לדבר על שאר הדברים... נראה לי קצת מפוקפק האופן בה אתה מרשה לעצמך לקבוע דברים.

דבר ראשון, אני לא הרבה יותר צעיר ממך.. ואני עושה בגרות (מחר) בגלל שזה הציון היחיד שחסר לי מאז שסיימתי בית-ספר (ועד להיום לא היה לי כח ו/או חשק ו/או רצון להשלים את הציון הזה).

דבר שני, אם תקרא מה שרשמתי תראה שלא אני קבעתי את זה אלה מכון שמתעסק בנושא הזה מחו"ל שבדקת את תוכניות הלימודים של האוניברסיטאות והמכללות המובילות בארץ.

דבר שלישי, אז נכון שאם בחברה X לא יקבלו אותך כי למדת במכללה ולא באוניברסיטה לא תוכל להראות להם את יכולותך.

אבל אם תתקבל לחברה Y ותראה את היכולות שלך שם, מהר מאוד X או Z או בכלל Q יפנו אליך כדי שתעבור אליהם.

ודבר רביעי ואחרון, על איזה "שאר הדברים" אתה מדבר? "האופן שבו אני מרשה לעצמי לקבוע דברים" מבוסס אך ורק על נסיון של משפחה וחברים.

אז אמנם בד"כ לא מדובר על תחום ההנדסה, אבל בהחלט מדובר על תחומים אחרים של חשבונאות/כלכלה/מנהע"ס/מדעי המחשב.

(וד"א, לאבא שלי יש תואר ראשון מדרבי. ואני בטוח שדי הרבה (מאוד) אנשים היו רוצים את התפקיד שלו)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה , הרמן , אתה לא מתגעגע ל :

או הו הו, היו זמנים ידידי!!!

רונן פרץ אגדה, עד היום יש סטודנטים למכונות שהולכים הביתה בגללו..

אני חושב שזה דווקא טוב שהוא מקבל אותך באוניברסיטה.

באיזו מכללה ראית שישר אחרי השיעור השני (שבועיים בלבד מתחילת האוניברסיטה) עושים טרנספורמציות לניאריות מעל 5 מרחבים

:twisted:

בהחלט כוכב, אגב חולצת מישיגן בצבע כחול ליום יום עדיין נמצאת בארסנל :roll:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

בסופו של דבר השאלה בין מכללה או אוניברסיטה היא די פשוטה. לכל אחד מהצדדים יש יתרונות וחסרונות ביחס לשני וכל אחד יכול להחליט מה מתאים לו יותר. (אני מדבר רק על תחום ההנדסה שאותו אני מכיר).

אוניברסיטה -

יתרונות :

יוקרה , דרישה מקצועית גבוהה , סביבה אנושית ברמה גבוהה , קל יותר להיכנס לעבודות בהתחלה.

חסרונות :

תנאים פחות נוחים ללימוד , חיים קשים יותר . תנאי קבלה קשים.

מכללה :

יתרונות :

יחס עדיף , חומר לימוד מעט יותר פרקטי לאור העובדה שלא כל המרצים אם אנשי אקדמיה (יתרון עצום) , גמישות גדולה יותר במסלולי התואר , תנאי קבלה נוחים.

חסרונות : חומר אנושי פחות טוב , מוניטין נמוך , קושי בכניסה למעגל העבודה.

כמובן שיש עוד דברים , רק כתבתי מה שעלה לי בראש עכשיו ..

בשורה התחתונה לא צריך להיבהל מעניין המכללה ומציאת עבודה . נכון שיש עדיפות לבוגרי האוניברסיטה , אבל לא מדובר במשימה בלתי אפשרית לבוגרי המכללות ואפילו לא קרוב לכך.

או הו הו, היו זמנים ידידי!!!

רונן פרץ אגדה, עד היום יש סטודנטים למכונות שהולכים הביתה בגללו..

לגבי מר פרץ "היקר" , אכן מדובר באגדה ..

אני לא אשכח בחיים , בשנה הראשונה שלי , אחרי כמה שבועות של לימודים ושוק ממה שהוא העביר אותנו , היה לנו איזה בעיה עם תאריכים של הגשת תרגיל או משהו כזה , ובתור נציג ניגשתי לדבר איתו , אני לא אשכח את השיחה הזו , ניגשתי אליו בהפסקה , תפסתי אותו במזדרון , התחלתי לדבר איתו , להפתעתי הוא היה מאוד קשוב ונחמד , שסימתי להסביר לו מה הבעיה הוא אמר לי שבנושא הזה הוא לא יכול לטפל בזה ורק מי שמעליו יכול לטפל בכך. קצת לא הבנתי למה הוא אומר את זה הרי הוא מרכז הקורס וכולו היה מדובר בתאריך הגשת תרגיל , אזרתי אומץ ושאלתי אותו "אם כך על מנת לטפל בבעיה , למי אני צריך לפנות שהוא מעליך? " הבחור לא התלבט לשניה , וענה "מעלי יש רק את אלוהים!" והסתובב והלך בלי להתיחס אליי יותר ..

:shock:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
אני אוסיף את השנקל שלי

המרצים אולי שובתים, וגם הסטודנטים, המרצים לפעמים גרועים (ואז צריך לשבת על התחת ולחרוש לבד), ומתייחסים אלייך כמו לזבל, ולמרות הכל לא הייתי מוותר על לימודים באוניברסיטה, כי להעדיף מכללה על אונ' ברוב המקרים זה בגלל ש"לא היה לי כח לשפר" ו"לא רציתי לעזוב את העבודה" ו"אין לי כח לנסוע יותר רחוק". אבל מבחינתי אני מעדיף לקרוע את התחת ובסוף לדעת שלא ויתרתי לעצמי.

אם הרמה גבוהה במכללות אבל זה רק בגלל שהן רוצות מוניטין של אוניברסיטה/ טכניון, ובסוף מי שלמד במכללה וקרע את התחת יצא עם תואר פחות נחשב מאשר מי שלמד באונ' או בטכניון, וככה זה באורט בראודה.

והסוג השני של המכללות ששם גם בלי תעודת בגרות מצליחים, אלה מכללות שנועדו לעשות כסף נטו!

אלו חלק מהדברים שאני חושב ואני לא מתכוון לבקש סליחה עליהם!

אני רוצה ללמוד את המקצוע שאני מעוניין לעבוד בו במשך חיי - אני מוכן לשבת על התחת 24 שעות בשבילו וכל הזמן לשנן את החומר, כי בסופו של דבר, זה מה שאני אוהב. אבל ללמוד חומר שאני ממש לא אוהב, כדי להתחיל ללמוד את המקצוע שלי? לא נראה לי, אני מאלו שחושבים שהחיים הם באמת קצרים.

גם הקטע של המרחק הוא פונקציה שנוצרה, אולי מפינוק, אבל צריך לקבל גם את הדעה הזאת ולפי דעתי העניין מאוד לגיטימי.

בתור תושב המרכז, אני לא רואה שום עניין להגיע לב"ש או לחיפה, אבל רבים אחרים חושבים אחרת.

בקיצור, ואני אומר לכם את זה ללא ניסיון, אלא אמון בלבד:

לימודים במכללה לא יידפקו לכם את התואר ולא ידפקן לכם את החיים, פשוט צאו מזה!

החיסרון העיקרי, מבחינתי, במכללה הוא עניין התשלום (אני מתכנן לעבוד עכשיו כמעט שנה שלמה, ע"מ לחסוך לדמי הרשמה...) ופה זה נגמר!

מבחינתי, זה כמו השטויות ש"אם לא עושים צבא, אין עתיד " - פשוט מעשיות ותו לא!

נ.ב

עשיתי צבא ואני לא מאמין בהשתמטות, אבל זה כבר נושא אחר.

פורסם

אפרופו ההשוואה בין אוניברסיטאות למכללות...

מה דעתכם על האוניברסיטה הפתוחה?

גם תואר אוניברסיטאי. תואר מהאוניברסיטה הפתוחה נחשב לא רע בכלל ממה שהבנתי.

גם כמעט ואין תנאי קבלה.

גם לקחת קורסים בקצב שנקבע על ידך.

(כמובן שצריך הרבה תחת ומוטיבציה כדי להתמיד וללמוד!)

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אוניברסיטה פתוחה זה הכי גרוע. ה-מקום לעצלנים.

הסיכוי לסיים שם את התואר שואף לאפס.

בדיוק ידידה שלי סיימה תואר במדעי המחשב אחרי כמעט 11 שנה (אחת עשרה שנים!)

דיסקאבר (רועי) : לאבא שלך יש תואר של דרבי באנגליה, לא של השלוחה המצ'וקמקת בארץ...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

באיזו מכללה ראית שישר אחרי השיעור השני (שבועיים בלבד מתחילת האוניברסיטה) עושים טרנספורמציות לניאריות מעל 5 מרחבים

:twisted:

לא מבין מה הבעיה לעשות טרנספורמציה לינארית מעל 5 מרחבים? זה הרי בדיוק אותו הדבר כמו לעשות ל-3 מרחבים או 30 מרחבים.

וגם זה לא שוס גדול לעשות את זה אחרי השיעור השני, פשוט כי מדובר בסתם טכניקה.

וגם העניין של מרצה יהיר שאומר "מעלי יש רק אלוהים" לא נשמע לי כמו להיט גדול.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

Arilou ,

עזוב מה הבעיה ספציפית בדוגמא , הסיפור מאחורי פרופרוסר רונן פרץ הוא שהוא לקח קורס שלא היה קשה במיוחד , הקפיץ את הרמה של הקורס ואת הדרישות בצורה חסרת פרופורציה. תאמין לי , ולכל מי שעבר תחת ידו , שזה סיוט לא קטן.

לגבי רונן כמרצה - כמרצה הוא מעולה . אם נתעלם מהדרישות המזמות שלו לפעמים מבחינה מקצועית. ומהמבחים שהוא נותן ובעיקר המבחנים שלו במועדי ב :wink:

לגבי האישיות שלו - אין ספק שהוא בן אדם בעייתי. היהירות שלו מרגיזה ומתסכלת , ולא פעם ופעמיים הוא קטל סטודנטים בהרצאה. אין מה לעשות , אומרים שגאונות ושיגעון הולכים ביחד , ואין בכלל ספק שמדובר באחד המוחות הגדולים שיש כיום (כמובן שאני לא מצדיק את היחס שלו). זה אכן לא להיט גדול , ומרצים כאלו הם אחת החסרונות באוניברסיטה מול מכללות.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לגבי חומר אנושי טוב יותר , מצטער לאכזב , אבל אצלינו בבינתחומי החומר האנושי בהחלט לא פחות טוב משהיה כשלמדתי באוני' תל אביב , ההפך לגמרי אפילו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מוניטין.

בשורה התחתונה עדיין תואר מאוניברסיטה נחשב הרבה יותר מתואר של מכללה.

יש מקומות עבודה שלא יזמינו לראיון בוגר מכללה ללא ניסיןו ובוגר אוניברסיטה נטול ניסיון כן יזכה לראיון עבודה.

אבל זה באמת רק בשלב של עבודה ראשונה שניה . אחרי שאתה עובד ההתקדמות שלך תלויה בעיקר ברמה המקצועית שתפגין.

בתחום הנדסת המכונות אני יכול להגיד מנסיוני שאפשר למצוא עבודה ראויה גם לאנשי מכללות.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

ליביו כתב:

לגבי חומר אנושי טוב יותר , מצטער לאכזב , אבל אצלינו בבינתחומי החומר האנושי בהחלט לא פחות טוב משהיה כשלמדתי באוני' תל אביב , ההפך לגמרי אפילו

:mm_yeah:

ואייל - חבל שאתה לא יכול לקלוט שהשיקולים שלך הם לא השיקולים של כולם. תתפלא לדעת שאכן הרמה בבינתחומי, ברוב הבחינות, שווה לת"א (ובחלקן מתעלה על הרף שת"א מציב).

כמו שאני אישית אמרתי, חלק מהאנשים לומדים בבינתחומי פשוט כי הם יכולים, וכי ההבדל הכספי אינו מהווה קריטריון, וחלק (ואני ביניהם) מעדיפים ללמוד שם כי היחס עדיף בהרבה מאשר ת"א ה"מהוללת". דרך אגב, לפני שהתחלתי ללמוד, הבינתחומי, בתחום המשפטים, דורגה מקום אחד לאחר ת"א (וגם זה בגלל שמרנות שאט אט נעלמת).

אם אתה רוצה לראות בזה כחוסר יכולת ללמוד בת"א - נשאר לי רק לגחך לנוכח יכולת הסקת המסקנות שלך.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני אגיד לך מה הסיבות מבחינתי לפחות שבגללן אני נרשמתי לבין תחומי במקום לעשות את אותו תואר בת"א, או באר שבע :

א. הייתי צריך לשפר עוד ציון , לא מתריד אותי במיוחד הקושי , כמו הזמן שאני מבזבז על זה (ובתור משהו שכבר למד באוניברסיטה בשלב הזה , לא היה לי סבלנות לחזור באמת סתם לחומר של תיכון) (בבאר שבע - זה לא היה רלוונטי כי התקבלתי)

ב. הגישה של הסגל הזותר - ממתרגלים , דרך מנהלה - פשוט החליאה אותי באוניברסיטת ת"א וליחס הזה לא רציתי לחזור

ג. רמת חצי מהמרצים שהם אנשי מחקר ולא אנשי אקדמיה (וזה לפני שיורדים לרמה של העזרה האישית שלהם והקשב לתלמידים , יש כמה יוצאי דופן שנתקלתי , אבל הכלל בהחלט הולך בכיוון אחד)

ד. קירבה לבית

ה. האפשרות לשלב עבודה תוך כדי (גם בעזרת ד.) , אני עובד בחברת הייטק, בתחום שמאוד מענין אותי , והברירה בין לצאת בסוף התואר עם סה"כ 7 שנים עבודה לבין 3.5 , וזה כי המערכת נוחה יותר ומתחשבת.

מבחינת הרמה - אין הבדל בגדול , לפעמים פה קצת יותר טוב , לפעמים פה (אני נוטה להאמין שאפילו ההפך לטובת המכללה).

מבחינת עבודה ראשונה - אני קצת לא מודאג כי אני אהיה בעבודה השלישית שלי אחרי התואר במידה ואני אחפש , ככה שהרזומה שלי בסדר.

מבחינת תשלום - משתלם עם ההתחשבויות הנ"ל , רק לסבר את האוזן - העובדה שאני יכול ללמוד ולעבוד - כבר מכסה לי יותר מהשכר לימוד השנתי , משהו שכנראה לא יכולתי לעשות באוניברסיטה.

זה לפחות מבחינתי אייל.

סתם כאנקדוטה , גם חברתית - משמעותית יותר נחמד לי בבין תחומי.

גם האנשים יותר נחמדים ונינוחים , אגודת סטודנטים מצוינת ואווירה ברמה אחרת לגמרי.(לא יודע מה המצב בבאר שבע , שמעתי שגם שם שמייח - לכן הרמן גם כשהוא במרכז לא מפסיק לחייך :) )

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לאייל יש נטייה להפוך כל דבר שיש לו או שהוא קשור אליו למין בועה מלאת הילת זוהר בלתי מוסברת... :idea:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...