Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2. בן גוריון בקורסים המסננים קל משמעותית מתל אביב/טכניון. במיוחד באותות אקראיים ורעש.

מצד שני, בב"ג, תכנות בשנה א' הוא ברמה גבוהה בהרבה מאשר בת"א וכן פיזיקה 2 (אם אינני טועה) שמהווה סנן גם כן.

לינארית, שבת"א נחשב קשה (הכל יחסית כמובן) לא מגיע בב"ג לרמה גבוהה.

אני מניח שכל פקולטה/אוני' קובעת את המסננים שלה, ע"פ קריטריונים משלה.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כיום , כ3 או 4 שנים אחרי הקורס "שדות אלקטרומגנטיים" כאשר המוח שלי שכח את רוב מה שלמד, ניגשתי לעזור לחבר וידעתי לפתור את כל השאלות במבחן מועד א' שלהם.... מה תגידו?

בתל אביב בקושי הצלחתי לעבור את הקורס במועד ב'.

מה אפשר להסיק מזה?! אולי בכלל חלק גדול מהתואר מיותר?

נק' למחשבה.

אביעד (שמצטער שבכלל התחיל עם האקדמיה והעתודה, והיה מעדיף לשרת בתור תוכניתן וזהו).

פורסם
מצד שני, בב"ג, תכנות בשנה א' הוא ברמה גבוהה בהרבה מאשר בת"א וכן פיזיקה 2 (אם אינני טועה) שמהווה סנן גם כן.

לינארית, שבת"א נחשב קשה (הכל יחסית כמובן) לא מגיע בב"ג לרמה גבוהה.

אני מניח שכל פקולטה/אוני' קובעת את המסננים שלה, ע"פ קריטריונים משלה.

אני מתרשם שתכנות בת"א יותר גבוה (בסמסטר ראשון) ברמתו מתכנות בטכניון. (שם עשיתי את הקורס ואפילו קיבלתי 75!! :))

אתה אומר שהרמה בבן גוריון עד כדי כך גבוהה?

נב. לפני שאתם מחליטים איפה ללמוד - פשוט לכו לכנסי תעסוקה, תפנו בנימוס לחבר'ה המגייסים ותפציצו בשאלות. זה מה שאני עשיתי, לדוג' (והחלטתי ללמוד תואר תלת שנתי במקום 4 שנתי). לכו גם לכנסים שעוסקים בתחום שלכם, ותשאלו שאלות. (ותקבלו כבונוס יופי של ארוחה :))

פורסם
מה אפשר להסיק מזה?! אולי בכלל חלק גדול מהתואר מיותר?

נק' למחשבה.

אביעד (שמצטער שבכלל התחיל עם האקדמיה והעתודה, והיה מעדיף לשרת בתור תוכניתן וזהו).

רוב התואר מיותר... זה ידוע ממזמן.

למי שהגיב שלינארית קורס קשה - גם אני חשבתי כך בשנה א' , עד שהתנגשתי חזיתית בשדות ואותות אקראיים ורעש , ועוד כמה תופינים.

תכנות? מי מסתכל על זה בכלל.... קורס מסמסטר א' שנה א'....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל.

א. לא ניתן להשאר באוניב' עם ממוצע של 60 (למעשה, 65 ומטה למשך 2 סמסטרים גורר הפסקת לימודים).

ב. לעניין קורסים מסננים, קח את כולם באותה התייחסות, מכיוון שכולם מטרתם - לסנן. תכנות מיותר ולא ממש חשוב, ובא רק בשנה א' , אך אל לך לזלזל בו. מי ש"מסתכל עליו" כהגדרתך, הוא בעיקר אלו שנכשלו פעמיים וקיבלו "הפסקת לימודים".

חשוב או לא חשוב, זה קורס שמעיף אנשים מהתואר, ובשנים האחרונות רמתו אצלנו (בן גוריון) עלתה לרמות לא סבירות בעליל (אבל מה איכפת לי? עשיתי אותו מזמן :lol: )

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אתה אומר שהרמה בבן גוריון עד כדי כך גבוהה?

תרגיל שיעורי בית רגיל שמתפרס ע"פ כמה מאות שורות למשל.

למי שהגיב שלינארית קורס קשה - גם אני חשבתי כך בשנה א' , עד שהתנגשתי חזיתית בשדות ואותות אקראיים ורעש , ועוד כמה תופינים.

תכנות? מי מסתכל על זה בכלל.... קורס מסמסטר א' שנה א'....

אייל, בכל שנה אתה תפגוש קורסים זוועתיים שישמו בכיס הקטן את הקורסים הקודמים וכל שנה תכניס את הקורס של שנה שעברה לכיס הקטן.

בסוף, אחרי שאתה מסיים תואר אתה יכול להכניס הכל לפרופורציה, אבל תזכר בך בשנה א'.

פורסם

אני לא מבין על מה הויכוח, קורסים מסננים יש בכל מחלקה (אנחנו מדברים על חשמל), בבן-גוריון זה תכנות וחדו"א1 בסמס' א' בת"א זה כנראה קורסים אחרים. מטרתם היא לסנן תלמידים לא גרגיר אחד יותר! אין קשר לחשיבות הקורס.

מחר יחליטו שקורס הכרת הספרייה הוא מסנן וידרשו ממוצע מחלקתי של 60-65 אז יהפכו אותו לגהינום עלי אדמות, בכל מקרה כשאתה נתקל בקורס כזה אתה יודע שבסופו של מבחן תרצה למצוא את עצמך עובר אותו ולא מסתכל אחורה אפילו לא לרגע.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
אייל.

א. לא ניתן להשאר באוניב' עם ממוצע של 60 (למעשה, 65 ומטה למשך 2 סמסטרים גורר הפסקת לימודים).

ב. לעניין קורסים מסננים, קח את כולם באותה התייחסות, מכיוון שכולם מטרתם - לסנן. תכנות מיותר ולא ממש חשוב, ובא רק בשנה א' , אך אל לך לזלזל בו. מי ש"מסתכל עליו" כהגדרתך, הוא בעיקר אלו שנכשלו פעמיים וקיבלו "הפסקת לימודים".

חשוב או לא חשוב, זה קורס שמעיף אנשים מהתואר, ובשנים האחרונות רמתו אצלנו (בן גוריון) עלתה לרמות לא סבירות בעליל (אבל מה איכפת לי? עשיתי אותו מזמן :lol: )

מצאת למי לספר את זה....

כבר הייתי בכל המצבים שאתה מתאר מעלה ואפילו קומבינציה שלהם - לצערי הרב . וממש לא צחקתי בתקופה ההיא.

הייתי צריך להתפרנס אז לא הכי השקעתי בלימודים וכשכן היה לי זמן, בזבזתי אותו בCARSFORUM :oops: ועל מישהי שכבר לא איתי היום, אבל בסופו של דבר הצלחתי לעצור את המפולת בזמן ולסיים עם ממוצע בסדר. (שלא מעניין אף אחד)

בשביל לקבל תואר אתה חייב לפחות 70

כדי לעבור בין שנה א' לב' צריך 65 ובין ב לג וג' לד' צריך 70 אם אני לא טועה. יש איזה רף איפשהו.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מצאת למי לספר את זה....

כבר הייתי בכל המצבים שאתה מתאר מעלה ואפילו קומבינציה שלהם - לצערי הרב . וממש לא צחקתי בתקופה ההיא.

הייתי צריך להתפרנס אז לא הכי השקעתי בלימודים וכשכן היה לי זמן, בזבזתי אותו בCARSFORUM :oops: ועל מישהי שכבר לא איתי היום, אבל בסופו של דבר הצלחתי לעצור את המפולת בזמן ולסיים עם ממוצע בסדר. (שלא מעניין אף אחד)

בשביל לקבל תואר אתה חייב לפחות 70

כדי לעבור בין שנה א' לב' צריך 65 ובין ב לג וג' לד' צריך 70 אם אני לא טועה. יש איזה רף איפשהו.

לשמחתי הרבה, איני יכול לאשר או להכחיש את הנתונים שהעלית, כי לא הייתי צריך לברר לגביהם (לא הגעתי למצבים הללו - מזל, כי אני די זרקן :oops: ). לא, אני לא גאון, והייתי במצבים בעייתים, אך לא חריפים (אני באזהרה תמידית :wink: , כמו כל סטודנט)

החוק היחיד שאני מכיר הוא שמירה על ממוצע 65 ומעלה.

אני שמח שהתגברת על כל המכשולים. מה, באמת בסוף אף אחד לא מסתכל על הממוצע? מה קרה ל "לסיים לפחות עם 80" ? כבר לא תקף בחוץ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בזמן שחבריי התרכזו בלעשות מועד ב' בגלל 80 כדי לשפר את הממוצע מ"סיים בהצטיינות" ל"סיים בהצטיינות יתרה", אני התרכזתי בצבירת נסיון מקצועי ויצירת קשרים בתעשייה. אז קרו מצבים שבקורסים קלים קיבלתי 60-70 ולא טרחתי לשפר, ומכאן מצב הביש הזמני שהיה.

הממוצע חשוב רק לעבודה הראשונה. אחריה זה כבר לא רלוונטי.

אם יש מישהו שמסתכל על ממוצעים אלו רק חברות הענק.

ובקשר לתכנות : הציון שלו לא חשוב, אבל כיום אין כמעט מהנדסים שלא צריכים ידע בתכנות ולדעתי דווקא מלמדים פחות מדי בקורס הזה, וחבל שאין למשל קורס בנושא תכנות EMBEDDED.

גם אני , בתחום הRF והסלולר צריך מפעם לפעם לכתוב תוכנות שונות ומשונות כדי להפעיל את הצ'יפים שלנו, למרות שאני מתעב זאת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עם כל השעשוע שבעניין אני די תומך בדעת הסטטיסטיקה... סטטיסטית באמת עדיף לך ללמוד במכללה כי סטטיסטית זה אומר שאתה יותר "אמיד" נקרא לזה כך, וססטיסטית אם אתה יותר "אמיד" אתה יותר קרוב לצלחת, ואם אתה יותר קוב לצלחת סטטיסטית אתה מרוויח יותר כסף וחי יותר טוב...

זה שתלמידי אוניברסיטאות הם יותר חכמים יותר טובים וכד' מה אני יגיד לכם ? זה בולשיט. זה טוב ויפה להאמין שמי שבתקופת התיכון הצטיין וישב ללמוד במקום למצוא לו עיסוקים אחרים כמו חלק אחר מבני הנוער..

לא חסרים תלמידים מחוננים, ומצטיינים שיש להם את ההון, ומעדיפים לשלם עוד 20 אלף בשנה בשביל ללכת ללמוד 5 דקות מהבית מאשר 30 דקות מהבית. זה לא הופך אף אחד שבמהלך התיכון ישב וקרע את התחת בשביל הממוצע 250 שלו להיות יותר טוב מאחד מהם..

אישית? אני חי כל יום עם התעודת בגרות המאוד ממוצעת שלי ואני בקרוב מסיים מקצה שיפורים קצר בבגרויות ובפסיכומטרי ומתחיל ללמוד ובכל זאת אני מעדיף עשרות מונים את הדרך שעברתי עם כל העניין הכספי, כסף בא וכסף הולך ולא אני ממש לא מיליונר ואני כל בוקר קם ב8 והולך ללימודים או לעבודה כמו גדול ואני לא מצטער שאת השנים היפות שלי ביליתי ואני עודני מבלה כפי שהם מאשר לשבת על ספרים ולללמוד, וללמוד.

בשביל זה יש לי זמן בעתיד, ואני מאמין שגם שאני אסיים את הלימודים ויבנה לעצמי קריירה שאני יהיה מרוצה ממנה אני ימשיך ללמוד גם במסגרות אחרות אולי אפילו כמו האוניברסיטה הפתוחה וקורסים כאלה אמנם לא בשביל התואר שבעניין אלא בשביל לימודים בשבילי אישית.

אבי.

פורסם
תרגיל שיעורי בית רגיל שמתפרס ע"פ כמה מאות שורות למשל.

.

זה לא אומר שהרמה גבוהה. דמיין שאתה הולך לעבודה ל-5-6 שעות ;-) (ואפילו שחררו אותך מוקדם :-P

פורסם

ובקשר לתכנות : הציון שלו לא חשוב, אבל כיום אין כמעט מהנדסים שלא צריכים ידע בתכנות ולדעתי דווקא מלמדים פחות מדי בקורס הזה, וחבל שאין למשל קורס בנושא תכנות EMBEDDED..

אייל העלית פה נקודה חשובה!!

אני מעוניין להשתלב בעתיד כתוכניתן RT. מאיפה אני מתחיל? אני לומד מדמ"ח (תלת שנתי) באונ' ת"א.

בדקתי ואין שום קורס שמדבר על זה (יש אולי איזה אחד אבל משיחה עם חבר הוא פורמלי ובולשיטי). חשבתי שבגל שזה בת"א - חיפשתי וגם בטכניון אין קורס כזה!

מה עושים?!

פורסם
זה לא אומר שהרמה גבוהה. דמיין שאתה הולך לעבודה ל-5-6 שעות ;-) (ואפילו שחררו אותך מוקדם :-P

הבנתי את הלוגיקה.

ראיתי את התרגיל לפני כשנתיים, כשאני למדתי תכנות וחבר מב"ג הראה לי דוגמא של תרגיל ש"ב שלו יחד עם פתרון.

הרמה הייתה גבוהה ביחס לשלנו.

• תוכן חדש...