Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האם פילטר אוויר איכותי, כגון K&N וכדומה יכול להוות שיפור קל למנוע FSI2.0?

אם כן- איזה פילטר מומלץ?

תודה.

פורסם

ליאור,

לפחות תוסיף את המילה "לדעתי" כי אחרת אתה גם מטעה וגם נשמע לא מקצועי ולא רציני.

אתה יכול לכתוב משפט מורכב כמו "העלות והמאמץ למקם ברכב שלך פילטר פתוח במיקום אשר בו ישאף אויר קר וצונן מקדמת הרכב אינו עולה בקנה אחד עם התוספת שתתקבל ועל כן אני ממילץ על פילטר פנימי".

על משפט כזה יש סיכוי שתקבל צל"ש!

על המשפט שכתבת אתה מקבל ממני :splat::mm_nah::splat: (וזה רק כי אני נחמד).

לפותח השרשור, כמו שכבר הבנת, קצת בעייתי למקם בתא המנוע הצפוף שלך את פילטר האויר בצורה שבה הוא יקבל אויר קר וצונן מקדמת תא המנוע.

אם אתה מצליח, אז פילטר אויר פתוח הוא מוצר מצוין והוא גם יורגש בנהיגה (לא רק בשמיעה).

אם אתה רוצה לחבר אותו כמו כל החאפרים הארץ ששמים אותו ישירות במקום קופסת הפילטר המקורי, תחסוך לך כסף ושים פילטר K&N פנימי שמורכב במקום הפילטר הקיים כיום בתוך קופסאת בית הפילטר.

קישור להרכבת פילטר פתוח בצורה נכונה עם מגן חום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה.

עכשיו אני אחדד את השאלה- האם פילטר K&N INBOX מצדיק את ההפרש הכספי מפילטר רגיל ששמים לך בטיפול בצ'מפיון ועולה 70 ש"ח?

תודה.

פורסם

שאלת את השאלה ששואלים כולם וכל הזמן והתשובה איננה חד משמעית- מה עוד שאצלך המנוע אטמוספרי.

למנעויי הFSI החדשים ישנו קיט יעודי - מין ראם אייר שכזה שיונק את האוויר מהגריל ומעביר אותו במערכת סגורה לפילטר פתוח יעוד גם כן למנוע הנ"ל.

עלות הקיט קצת יותר מ1000 ש"ח.

אם זה שווה את זה- רק אתה תחליט. הרעש ישתנה (לדעתי לטובה) ותגובת הדוושה תהיה קצת חדה ומהירה יותר, בנוסף זה יחסוך לך את ה70 ש"ח כל טיפול שנתי והקיט נראה פצצה- אבל מתחת למכסה המנוע.

תריץ חיפוש קטן בנושא פילטר פתוח ותראה שאין ממש תשובה חד משמעית אלא ויכוח מתמשך בין הדעות השונות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
תודה.

עכשיו אני אחדד את השאלה- האם פילטר K&N INBOX מצדיק את ההפרש הכספי מפילטר רגיל ששמים לך בטיפול בצ'מפיון ועולה 70 ש"ח?

תודה.

יש לך ייתרון כשאתה שואל את השאלה הזו - אתה מחזיק רכב שיש לו אי אילו פורומים ייעודיים שעוסקים אך ורק בו [נפלאות הן דרכי העולם :)] - לכן, ההמלצה שלי אליך היא פשוט להתחיל להשתמש בשפה האנגלית, לבדוק בגוגל מי מתעסק ברכבים כמו שלך, ולברר שם - על ידי חיפוש של פלטי דיינו למשל, מה ההשפעה של פילטר כזה או אחר על המנוע שלך.

אולי בשביל לקבל פרופורציה - בניסוי שערכו על דיינו לBMW 325 למערכות פילטר אוויר תקני [חד פעמי של MANN] מול פילטר INBOX של K&N ופילטר פתוח K&N [עם ובלי בידוד חום] הביצועים הטובים ביותר הושגו עם הפילטר של MANN, אחריו בא הK&N הפתוח מבודד ומותקן היטב, שלישי היה הINBOX של K&N ואחרון חביב, עם פגיעה משמעותית בביצועים - פילטר פתוח שאינו מותקן כהלכה - לא מבודד מחום.

אני לא יודע איך זה עובד ברכבי קונצרן VAG, אבל את המסקנות הכלליות אתה יכול להקיש לבד...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני אשמח לראות את הניסוי הזה אבל מקריאת ניסויים דומים אני יכול להגיד שהסיבה היחידה שהפילטר הפתוח של K&N הגיעה למקום השני היא שהניסוי בעצם נעשה בעמידה במקום (דיינו) וכל הוינטלטורים שבעולם לא יאווררו את תא המנוע כמו תנועת הרכב ב 100-120 קמש (ומעלה).

שיבצעו את אותו ניסוי בנהיגה עם לפ-טופ מחובר ושיבואו לגמגם את ההתנצלות שלהם.

פורסם

בגירה

על חוסר המקצועיות שלי בתשובה הראשנוה יפצה אולי הניסוי הזה שערכתי על תא מנוע דומה לגולף FSI של פותח השירשור ...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=161742&highlight=%D7%A0%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5

בעמוד 2 של השירשור תוכל לראות שהמנוע שלך יאבד עד 7.5% מהספקו באם תתקין פילטר פתוח ללא תיעול אוויר טרי אליו, ולכן המלצתי הראשונה והלקונית הייתה INBOX, ובגלל הפרשי מחירים זניחים, להעדיף את K&N שנחשבים מובילים.

באם אתה חובב שיפורי הספק, ומכיוון שלמנוע שלך אין טורבו, ואם תוכל למצוא קיט RAM_AIR יעודי, שקול להוסיף, משום שאין הרבה אופציות זולות להעלות הספק במנוע כזה.

בגירה: עכשיו נראה אותך זורק עלי עגבניות :shock:

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אמרתי לך, עכשיו תקבל צל"ש :fist:.

אופס, סילחה התכוונתי לזה :ladysman:

• תוכן חדש...