Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות בלם - אונו 1.4 95'

Arilou
שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש לי בעיה עם אורות הברקס שלי - או ליתר דיוק עם העדרם.

בדקתי את המפסק שיושב על דוושת הבלמים והוא מתפקד בסדר (סוגר / פותח את המעגל).

אני אשמח לרעיונות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קצת דבילי, אבל בדקת שנורות הבלם לא נשרפו? לפעמים נשרפת רק נורה אחת ואתה לא מרגיש עד שגם השניה נשרפת.

בכלל באונו יש תופעה שהנורות בלם, ערפל ונורות הדרך האחוריות פשוט משתחררות מהמקום ואז אין מגע. במקרה כזה יש לחזק את הנורה בלבד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם הנורות תקינות אז צריך לבדוק, בכל פנס אחורי, שאכן מגיע זרם בחוט האדום (מתחת לריפוד בתא המטען) אל הפנס.

בהרבה מקרים נוצרת נקודת התפחמות על פחית הפנס שנוגעת במג הנורה, שאותה יש לנקות ע"י מברג דק והסתייעות במראה קטנה לצורכי הסתכלות בפחית.

בברכה - רפי לין :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנורות תקינות. אני אציין שגם פנס הבלם השלישי לא פועל.

רפי, צריך להגיע אליו מתח קבוע? שאר הנורות שם פועלות ללא דופי.

לא בדקתי מתחים - פשוט החושך והקור היחסי הבריחו אותי :) נחכה ליום שישי, או ליום שבו אני אוכל לצאת מהעבודה מוקדם.

בינתיים אם יש עוד דברים שאני יכול לבדוק באותה ההזדמנות (למשל, האם אמור להגיע מתח קבוע לאחד החוטים שמתחבר למפסק שעל דוושת הבלם) אני אשמח פשוט כדי לזרז תהליכים כשאני כבר למטה נובר באוטו.

תודה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקרון, הלחצן שנמצא על דוושת הבלם אמור לקבל + אחרי סוויץ' (סוויץ' במצב ON - כל הנוריות בלוח השעונים דולקות), ולחיצה על הדוושה משחררת את הלחצן שאמור להעביר את הזרם הלאה לממסר או לנורות עצמן ישירות.

כיוון נכון נוסף כבר צויין כאן והוא המגעים בתקע שמתחבר לכל פנס, תקינות הנורות והשתחררותן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם כל שאר מערכות החשמל תקינות (אורות, ווינקרים...) אם לא - תתחיל מהפיוזים.

כל שאר המערכות תקינות ועובדות באופן מלא.

אם יש עוד טיפים - אני אשמח. :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"בדקתי את המפסק שיושב על דוושת הבלמים והוא מתפקד בסדר (סוגר / פותח את המעגל)"

איזה סוג של בדיקה ביצעת למפסק ?

לעיתים מותקנת גומיה קטנה בין הדוושה לבין המפסק שבמשך הזמן נירקבת ונופלת ממקומה על מנת לבדוק זאת תניע את האוטו ותלחץ את דוושת הבלם ותוודא שהדוושה לוחצת על המפסק.

אפשרות נוספת - תניע את האוטו ותבקש ממשהו שיסתכל על אורות הברקס ותלחץ עם האצבע על המפסק ותוודא שהוא עובד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, מתח מגיע אל המתג בלמים ובזמן לחיצה על הדוושה הוא יוצא ממנו אל הפנסים מאחרו (ללא כל ממסר).

בדוק זאת ע"י נורת בקורת או מד מתח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי את כל הדברים שרשמת, והממצאים הם שלא מגיע מתח לסוויץ' שנמצא על דוושת הבלם. ברגע שחיברתי לשם 12 וולט, אורות הבלמים חזרו לפעול.

מאיפה הוא מקבל את הזנת המתח שלו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המתח מגיע אל מתג אורות הבלם מהנתיך (פיוז) של אתות החרום (שבתיבת הנתיכים ושמעליו מצויר משולש).

בדוק אם גם אתות החרום אינו פועל אז רק הנתיך שרוף (למה?).

הווה אומר שאותו הבלמים פועלים בלחיצת דוושת הבלמים גם ללא הפעלת מתג הצתה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אאארררגגגג! אני מרגיש כל כך טיפש.

בסתם מבט כל הפיוזים נראו בסדר, אבל החלפתי את הפיוז בכל זאת - והכל חזר לעבוד כרגיל.

אני אעקוב אחרי זה, בתקווה שהפיוז החדש (היה שם פיוז של 10 אמפר, זאת המידה הנכונה?) לא יישרף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...