Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בערב יום שישי לפני כשבועיים נפגשתי עם יאריק ידידנו בכדי שיעזור לי אחת ולתמיד לכוון את המערכת שמזה כחודשיים גורמת לי תסכול ועצב בגלל שאני לא מצליח לסחוט ממנה את המיץ :cry:.

יאריק, אחרי יום עבודה קשה ומעייף, ישב איתי במשך קרוב לשעתיים באוטו וניסה לכוון אותה באמצעות 7,456,398 הדיסקים שלו עד שקיבלנו תוצאה כלשהי, EMMA סטייל, מה שהיה מאוד נכון תחרותית וטכנית אך לא הסגנון, הטעם והדרך בה אני אוהב לשמוע מוזיקה.

מה שכן, לראשונה מאז שרכשתי את המכשיר השתמשנו בטיים קורקשן. כן כן, אותו טיים קורקשן שטענתי פעם שהוא פוגע קשות באיכות השמע. אותו טיים קורקשן בדיוק הצליח למרכז ולהגביה משהו, הוסיף משהו שלא היה קיים קודם, וסופסוף הבנתי שיש גם פוטנציאל להגיע בסטאפ הנוכחי למשהו שמתקרב למושג "במה".

14 ימים חלפו מהמפגש עם יאריק בהם ישבתי המון באוטו, שיחקתי עם פאזות, שיחקתי עם הטיים קורקשן, הזזתי את הסאב ועשיתי כל דבר אפשרי בכדי להגיע לסטייג'ינג גבוה ואימג' ברור.

ובכן, אני מוכרח להודות שהמאמץ השתלם, ובזכות התמיכה ונקודת הזינוק של יאריק המערכת היום נשמעת הרבה יותר טוב מבעבר.

ולמה פתחתי את הת'רד הזה מלכתחילה?

כי באתי לומר שהטיים קורקשן הוא ללא ספק מרכיב מאוד חשוב במערכת סטריאו המותקנת ברכב. בלי טיים קורקשן ובניות נכונות אין כמעט סיכוי להגיע למערכת מושלמת, מאוזנת ונכונה. לא יעזרו משחקי אקוליזציה, לא יעזרו זוויות, לא פאזות ולא קרוסים. הטיים קורקשן נותן את הטאצ' הסופי לכל מה שרשמתי. אין, פשוט אין דרך להגיע לבמה נכונה כאשר אנחנו יושבים בצד, קרובים לרמקולים השמאליים, רחוקים מהימניים ללא התערבות של הטיים קורקשן.

עוד משהו שלמדתי משיטוט באליט קאר אודיו ולאחר מכן בפועל ברכב הוא שבכל מכשיר הטיים קורקשן פועל אחרת.

אם לדוגמה נגדיר במכשיר פיוניר שרמקול שמאל ממוקם 20 ס"מ מהנהג ורמקול ימין ממוקם 50 ס"מ מהנהג, אז אם נשנה את הפרמטרים אך נשמור על אותו הפרש (30 ס"מ בין הרמקולים) - לא נקבל אותה תוצאה. ז"א שאם נגדיר את רמקול שמאל 40 ס"מ מהנהג, ורמקול ימין 70 ס"מ - התוצאה השמיעה תהיה שונה לחלוטין על אף שההפרש נשאר זהה.

למה? פשוט כי ככה עובדת התוכנה המובנית המכשיר. התוכנה לא מסתכלת על ההפרש. בנויים בתוכה פרמטרים שמשנים את הפאזה ביחס למרחק שהוכנס למכשיר, לא להפרש בין הצדדים.

לכן חבר'ס, מי שבאמת מעוניין להגיע לתוצאה מעלפת - שלא ישאיר את מר קורקשן בצד :wink:.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אני לא טועה

כשאתה יושב באוטו במושב הנהג אתה מעוניין שכל הרמקולים יהיו ממורכזים למושב הנהג

מה שהטיים קורקשיין עושה זה מאחר את האות שמגיע לרמקול הקרוב אל הנהג לדוגמא ובכך יוצא שהנהג באוזן מקבל את צליל משתי הרמקולים באותו זמן בדיוק

אני כבר הרבה זמן מחפש מידע על טיים קורקשיין כי לא מצאתי מה הפרמטרים שאותם עלי לבדוק כי לקנות את המכשיר הטוב ביותר בתקציב נתון?

sound connecting people

פורסם

אוקי איתמר , אבל אחרי שלימדת אותנו את זה , נראה לי שאתה צריך לשנות את החתימה , כי אם תמכור איך תעשה טיים קורקשיין ?

ולDIFORCE טיים קוריקשיין זה תוכנה שבנויה במכשירי HU מסויימים שמשנה את הזמן שבו האות יוצא מהמכשיר במיליסקנד , בתלות במרחק בין שני הצדדים שהוכתב לה , וכך אתה מקבל שהמוח "חושב" שהרמקולים הם במרחק שווה ממך ואתה כביכול יושב בסוויט ספוט .

יש דרכים לעשות את זה גם במכשירים שאין בהם טיים קורקשיין אבל אז זה גס ולא נותן תוצאה כמו האמיתי

בברכה יהודה

פורסם
אוקי איתמר , אבל אחרי שלימדת אותנו את זה , נראה לי שאתה צריך לשנות את החתימה , כי אם תמכור איך תעשה טיים קורקשיין ?

ולDIFORCE טיים קוריקשיין זה תוכנה שבנויה במכשירי HU מסויימים שמשנה את הזמן שבו האות יוצא מהמכשיר במיליסקנד , בתלות במרחק בין שני הצדדים שהוכתב לה , וכך אתה מקבל שהמוח "חושב" שהרמקולים הם במרחק שווה ממך ואתה כביכול יושב בסוויט ספוט .

יש דרכים לעשות את זה גם במכשירים שאין בהם טיים קורקשיין אבל אז זה גס ולא נותן תוצאה כמו האמיתי

כמו BALANCE ו FADER :)

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

ואללה איתמר - עכשיו אני קצת עצבני. באמת.

לפני כמה חודשים רשמתי ת'רד לגבי איך לכוון טיימ קורקשיין והבנתי איך כל העסק הזה עובד.

לא זוכר שהיתה התייחסות מי יודע מה.

אני אסביר כמה דברים שגיליתי עם הטיימקורקשיין בייחוד לגבי דיליי של סאב וופר!

אתה צריך לדמיין קו ישר שעובר באמצע הפנים (בין האזניים) שלך כשאתה יושב בכסא הנהג ולהבין שזה בעצם מה שאמור להיות קו האמצע של הרכב.

עכשיו אתה מודד את היחס במרחק מהקו הדמיוני הזה בין רמקול ימין לבין רמקול שמאל ואתה מבין שאתה צריך לתקן את היחס הזה ככה שהוא יהיה 50:50 ולא 30:70 או 20:80 ע"י הפיכת המרחקים בין הרמקולים בעצם אתה משיג את התוצאה - קצת פיין טיונינג ואתה מגלה מה ההפרש בין רמקול ימין לרמקול שמאל.

על היחס הזה אתה צריך לשמור.

ולמה - כי אתה יכול להגדיל את המרחק בין הרמקולים בכפולות ועדיין לשמור על אותו היחס - אבל איפה זה יבוא לידי ביטוי?

נכון! בהשתלבות של הסאבוופר שנמצא בתא המטען עם הרמקולים מקדימה.

תחשוב שאם אתה קובע נניח יחס של 100 ס"מ לעומת 50 ס"מ (סתם דוגמא) והסאב נמצא במרחק 2 מטר ממך והסאב בא באיחור.

אם אתה תעשה יחס של 200 ס"מ ל100 ס"מ פתאום הסאב יגיע בזמן - זה הטריק - היחס.

הטיימ קורקשיין לפי מה ששמתי לב לא גורע מהאיכות אלא בסופו של דבר רק מוסיף לאיכות כי הוא נותן לך תוצאה שהיא בלתי אפשרית להשגה מבלי לסובב את הרמקול השמאלי לגמרי מחוץ לאקסיס שלו - וזאת רק דוגמא אחת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יכול להיות שלטיים קורקשיין קוראים גם Time Alignment??

כן זאת אותה הכוונה

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם
מה שכן, לראשונה מאז שרכשתי את המכשיר השתמשנו בטיים קורקשן. כן כן, אותו טיים קורקשן שטענתי פעם שהוא פוגע קשות באיכות השמע. אותו טיים קורקשן בדיוק הצליח למרכז ולהגביה משהו, הוסיף משהו שלא היה קיים קודם, וסופסוף הבנתי שיש גם פוטנציאל להגיע בסטאפ הנוכחי למשהו שמתקרב למושג "במה".

...

לכן חבר'ס, מי שבאמת מעוניין להגיע לתוצאה מעלפת - שלא ישאיר את מר קורקשן בצד :wink:.

איתמר.

סוף סוף קיבלת קצת שכל, לקח קצת זמן, אבל זה היכה גם אותך :wink:.

פורסם
יכול להיות שלטיים קורקשיין קוראים גם Time Alignment??

כן זאת אותה הכוונה

כן,יש לי את זה גם בHU ואין לי שמץ איך מכוונים את זה,מישהו יודע?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הרבה יודעים להשתמש בו אך לא הרבה יכולים להגיע לשלמות

להסביר לך על מסך מחשב זה משהו שלא יעבוד בחיים רק ידיים ואוזניים

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

דווקא אני משתדל להשתמש כמה שפחות במעבדי צליל וקרוסים למינהם. כל אחד ודרכו שלו. מבחינתי כמה שפחות התעסקות בצליל המקורי רק תגרע פחות.

אך כמו שכבר נאמר והוכח בעבר, תמיד יש מה ללמוד וממי.

כאשר אחליף את הרדיו ואעבור למשהו מעט יותר מתקדם אוכל גם להצטרף לדיונים שכאלו באופן מעט יותר ענייני ולתת חוות דעת אמיתית משלי.

מקווה לשמוע את המערכת בקרוב.

תומר.

פורסם

בולי, לפני שעבדתי עם הטיים קורקשן גם אני שיחקתי עם פאזות והנמכתי \ הגברתי דרייברים בצורות שונות, והגעתי לסוג של מרכוז, אבל זה ממש לא אותו דבר. התוצאה הסופית יכולה להיות מרכוז מדהים, אבל מרכוז זה לא הכל במערכת SQ.

מערכת טובה חייבת שיהיה בה הכל; גובה נכון, "ציור" של הבמה, איזון בין כל הרכיבים, עומק ומרכוז. בשום פנים ואופן לא ניתן להשיג את כל זה רק באמצעות פאזות או כיוון זוויות.

אדי, לא בדיוק הבנתי את התיאור שלך לגבי הטיים קורקשן :?. אני לא זוכר אם הגדרתי במערכת שהסאב נמצא במרחק 0 ס"מ או מס' לא קשור אחר, אבל בכל מקרה לא הצלחתי לשמוע שום הבדל בטיים קורקשן שלו. (ובכלל, פשוט לא שומעים אותו :wink:).

ויהודה, מה אתה דואג? זה הכל ירידה לצורך עלייה :lol:

ולמי ששאל, "טיים קורקשן" נקרא גם "טיים אליימנט".

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...