Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גג מבד ב-MX5

spiner
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וחוץ מזה במכוניות שמראש תוכננו להיות ללא גג התכנון הוא מראש לקשיחות מתאימה לכן לא צריך "לפצות" על כלום.

אבל אם לוקחים A4 שתוכננה להיות עם גג ואז חותכים לה את הגג - אז אכן תכנס לסיפורים של "פיצויי" ו, קרוב לוודאי, עליה במשקל.

ממש לא נכון. עצם תיכנון המיאטה כרכב פתוח גורר צורך בחיזוקים רבים ומשקל גבוה.

למה אתה חושב שהמיאטה שוקלת הרבה יותר ממכוניות מיני מודרניות??

היאריז T שוקלת 960 ק"ג, המזדה 2 (רכב אוטומטי) שוקלת 970 ק"ג. ה NB שוקלת 1170 (לדגם המפואר) ואפילו ה NA המאוד לא מאובזרת שוקלת בערך טון.

בסופו של דבר, אחד התשלומים בקניית מיאטה הוא משקל, כנ"ל בכל קניית רכב פתוח. הקיימן שוקלת אותו דבר כמו הבוקסטר או אפילו פחות והיא קשיחה יותר במעל 20%, זה משמעותי.

אם הייתי יכול לקנות רכב כמו מיאטה במרכב קופה שיתוכנן ככך מראש ויהיה קל יותר, נראה לי שהייתי עושה זאת. לצערי אין היום בארץ רכבי הנעה אחורית קטנים וקלים לרכישה במחירים סבירים ...

לאחר בדיקה התברר שהבוקסטר שוקלת 5 ק"ג מעל הקיימן, למרות שהקיימן היא עם גג קשיח וקשיחה הרבה יותר. מעניין מה היה הפרש המשקל לרכבים עם קשיחות זהה ...

פורסם

אי מבין את נקודוך אבל להגיד "ממש לא נכון" לדעתי יהיה ראוי אחרי ש-A4 חתוכת גג תוסיף לעצמה רק 5 קילו ולא 250.

וד"א - רק כדי להכניס עוד יותר בלבול - A4 חתוכת גג מוסיפה רק 80 קילו ומגאן CC (שבטופ גיר התבכיינו עליה אין סוף כמה היא כבדה) מוסיפה רק 120 קילו.

ולפני שקולם קופצים וצועקים שהינה ההוכחה לפיצוי לאובדן קשיחות - אני חושב שמבחינת משקל זה לא תוספת ענקית כל כך.

על 5 קילו של פורש אני בכלל לא מדבר............

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ההבדל בין הקאיימן לבוקסטר הוא 60 ק"ג, לטובת הבוקסטר כמובן.

(קאיימן S שוקלת 1415ק"ג, בוקסטר S שוקלת 1355 ק"ג)

במקרה של הA4 ושל המגאן CC, צריך לקחת בחשבון גם משקל של מנגנון פתיחה/סגירה חשמלי של הגג, דבר שלא קיים במיאטה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קודם כל, מצטער על הטעות שלי במשקלים, אני הסתמכתי על מקור קצת פחות אמין מקרספוליו - האתר של פורשה:

קיימן - 1300

http://www.porsche.com/international/models/cayman/cayman/featuresandspecs/

בוקסטר - 1305

http://www.porsche.com/international/models/boxster/boxster/featuresandspecs/

קיימן S - יוצא 1350

http://www.porsche.com/international/models/cayman/cayman-s/featuresandspecs/

בוקסטר S - יוצא 1355

http://www.porsche.com/international/models/boxster/boxster-s/featuresandspecs/

בכל מקרה זו דוגמה טובה לרכב קשיח הרבה יותר וששוקל פחות, נכון, רק 5 ק"ג אבל עדיין השילוב של קשיחות ומשקל מראים יתרון למרכב הסגור.

וגנאדי - הכוונה שלי היא פשוטה. רכב שמתוכנן להיות פתוח יהיה כבד יותר מרכב סגור דומה בגודל, במפרט ובקשיחות דומה.

כנראה שאם תקח רכב סגור ותפתח אותו תקבל הפרש גדול יותר מאשר ההשוואה הקודמת, וזאת בגלל שהרכב הסגור לא תוכנן להיות פתוח ולכן התוספת תהיה קיצונית יותר. וברכבי הספורט של היו, שמגרדיפ מאוד ועשרות גרמים. עשרות קילוגרמים מאוד משפיעים!

פורסם

עזוב אותך.. מה פורשה מבינים מהחיים שלהם :oops:

(אולי ההבדל נובע מהפרשים של משקל רטוב/יבש ? )

ד"א,

מה בדיוק ההבדל בין

Unladen weight (DIN) ל Unladen weight (EG) ?

כי ההבדלי משקל בין השניים לא תואמים..

לדוגמא בקאיימן, בDIN, יש הבדל של 60 ק"ג בין הגרסא הידנית לאוטומטית. בEG המשקל זהה.

בבוקסטר, בDIN, שוב יש הבדל של 60 ק"ג בין הגרסא הידנית לאוטומטית. הפעם גם בEG יש הבדל משקל של 60 ק"ג.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...