Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גג מבד ב-MX5

spiner
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולם מעולם לא נגעתי באוטו זה, אך אני מתכנן עליו בעתיד משום שממש אהבתי את הצורה שלו מדור הNB ואו דור מתקדם יותר שיש, כמו גם את המפרט שלו ואת מחירו.

רק הבנתי שיש גירסאת גג קשיח יקרה וגירסאת בד זולה בהרבה שהייתה קיימת עד היום.

השאלה שלי הינה בנוגע לגג מבד:

האם הגג הזה יציב בכלל ? האם הוא עמיד בפני רוחות חזקות ? האם שומעים אותם מבפנים שהוא סגור ? הוא עמיד בפני גשמים\גשמים חזקים ו\או ברד ? האם הגג יחזיק מעמד אחרי הרבה פעמים במכונות שטיפה ? לא קל מידי להרוס אותו = מועד לפורענות של ונדליזם ? הביטוח לא עושה בעיות על גג כזה ? האם גג כזה מחזיק הרבה זמן והאם יש צורך להחליף אותו כל עת מסויימת.... בקיצור רציתי פירוט על טיב הגג מבד של המיאטה...סליחה על כמות השאלות ותודה מראש לעוזרים.8)

עריכה :

*ד"א, הרצתי חיפושים בפרום ולא מצאתי אחרי כמה ימים של חיפושים ובגלל זה פתחתי משתמש ושאלתי....

פורסם

מוזר שלא מצאת תשובות בחיפוש.

נתחיל אחד אחד:

ביטוח - יקר משמעותית, במיוחד אם אתה צעיר מ24.

ונדליזם - בעייתי, כל טמבל עם אולר יכול לגמור לך את הגג.

גשם - עמיד לחלוטין.

רוח - יש רעשי רוח אבל ככל שהרכב מודרני יותר, העניין מטופל טוב יותר.

אין שום בעייה לנסוע עם גג סגור במהירות גבוה "הגג יציב" לחלוטין.

לגבי מכונות שטיפה - האמת? לא הייתי מכניס רכב שלא שייך לליסינג למכונה, הן משאירות שריטות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קודם כל, תבדוק במועדון הרודסטארים http://roadster.co.il/

שנית:

אני לא יודע מה זה גג יציב, אבל הגג של המיאטה הוא גג לכל דבר ועניין. הוא עמיד בפני גשם, ברד ואף שלג.

בניגוד לגג קבוע, קיים סיכוי שמעט מים (טיפות בודדות) יחדרו בעת שטיפה של הרכב.

שטיפה במכונות שטיפה לא מומלצת.

הגג מועד לפורענות, כי קל לבתר אותו עם סכין/מברג.

עם טיפול נכון, הוא יחזיק שנים רבות. וכן, הביטוח שלו יהיה גבוה יותר.

היתרונות הברורים הם: מחיר, משקל. לאוו דווקא בסדר הזה.

מיאטות מדור NB ו-NC מגיעות עם חלון אחורי מזכוכית, בניגוד למיאטות מהדור הראשון (NA) שמגיעות עם חלון פלסטיק, שנוטה להצהיב. החלון מזכוכית כולל מפשיר אדים.

אה, וכן, אפשר לקנות גג קשיח קבוע. אני לא בטוח שזה משפיע על הביטוח, אבל זה יכול להקנות לך שלוות נפש.

טיפים איך לנקות, לשמור, לבדוק גומיות/משולשים/מוסכים/ביטוחים.... מועדון הרודסטארים.

פורסם

איך בדיוק לגג-בד יש יתרון משקל כאשר צריך לחזק את שלדת הרכב כדי לפצות על אובדן גג אמיתי ? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

וחוץ מזה במכוניות שמראש תוכננו להיות ללא גג התכנון הוא מראש לקשיחות מתאימה לכן לא צריך "לפצות" על כלום.

אבל אם לוקחים A4 שתוכננה להיות עם גג ואז חותכים לה את הגג - אז אכן תכנס לסיפורים של "פיצויי" ו, קרוב לוודאי, עליה במשקל.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

משמע רוב המכוניות הפתוחות פרט לMX5 וS2000, שפשוט לא קיימות עם במרכב COUPE.

ולגבי הדוגמא שנתת, יש גם מקרים הפוכים כמו בBoxster & Cayman שלמרות שהבוקסטר בעלת מרכב Roadster עם גג רך היא קלה יותר מאחותה בעלתה מרכב הCoupe.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

discover:

ראה את תשובתו של רוני.

אגב, המיאטה יוצרה בגרסאות קופה. למיטב ידיעתי, גרסה זו נמכרה ביפן בלבד (תריץ חיפוש על miata coupe)

וכן, גרסה זו שקלה יותר מהגרסה עם גג הבד.

פורסם

נצל"ש

מהו בערך זמן החיים של גג מבד ? כמה הוא מחזיק בממוצע ? איך ניתן לנקותו בצורה הטובה ביותר ? וכמה עולה גג חדש מבד ?

כמה עולה גג קשיח חדש ?

פורסם

בטיפול נכון - מחזיק 5 שנים בלי בעיה בכלל.

על איזה שנה אתה מדבר?

כי רק NC בא עם גג בד - דורות הקודמים באים כם גג מוויניל (סקאי).

פורסם
בטיפול נכון - מחזיק 5 שנים בלי בעיה בכלל.

על איזה שנה אתה מדבר?

כי רק NC בא עם גג בד - דורות הקודמים באים כם גג מוויניל (סקאי).

אוקיי, קיבלתי ממך תשובה לזמן ההחזקה של הגג מבד של ב NC. מה לגבי הגג של הNB שעשוי מהחומר שציינת ?

ובנוסף הייתי מעוניין לדעת כמה עולה גג חדש כזה (מבד ל NC ומסקאי ל NB) ?

בתודה מראש, עמית.

פורסם

לא הבנתי, אתה רוצה לקנות אוטו או רוצה לקנות גג ?

הגג עמיד אם שומרים עליו.

אם הרכב יהיה מכוסה / חנייה מקורה, ויקבל טיפול מתאים (חומרים שצריך למרוח עליו) - הוא יחזיק גם 10 שנים.

יש מיאטות בארץ בנות 10 עם גג מקורי שנראה ומרגיש 99% חדש.

עלות הגג זניחה בהשוואה לעלות הרכב.

באיזור ה-כמה-מאות-דולרים בחו"ל לגג חדש.

ואם זה כל כך מטריד אותך - אפשר לקנות ל NB גג קשיח ולהרכיב אותו ידנית.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עמית,

דיברתי בכלליות.

כאשר ניסיון של 5 שנים אין עדיין עם NC.

אבל גג וויניל של דורות קודמים עמיד בצורה טובה............. אם מטפלים בו.

ללא טיפול הולם ועם חניה יומימית בשמש - לדעתי תוך שנתים הוא יראה רע.

אבל כל דבר בלי טיפול יראה רע :wink: - גם גג מתכת רגיל ללא שטיפה הולמת וחניה כל הזמן בשמש ועם חרא של ציפורים ושל עצים - די מהר תגלה פיצפוצי לקה...............

מחיר - של NB בסביבות 500$-600$ בארה"ב. בהחלט לא בשמיים.

גנאדי

פורסם

תודה רבה רבה על התשובות חבר'ה 8)

הבעיה היחידה שאני מבין שתהיה לי זה עם הביטוח אם וכאשר ארכוש מיאטה עם גג לא קשיח.. אבל עד שזה יקרה... קודם צריך לסיים צבא חחח

• תוכן חדש...