Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבית מנוע חשמלי שמחובר לטיימר והטיימר מחובר לחשמל בקיר.

לאחרונה כשאני מפעיל את הטיימר, המנוע לא עובד מיד אלא דורש שאני אסובב אותו ידנית ואז הוא ממשיך להסתובב לפי המהירות סיבוב שעזרתי לו עם היד. אם אני לא מסובב אותו אז בזמן שהוא לא מסתובב יש רעש כזה כמו "אממממממ" דומה למשהו שמנסה לעבוד ולא מצליח.

אם אני לא עוזר לו אז הוא פשוט לא מסתובב ורק מידי מסתובב לכמה שניות במהירות האמיתית שהוא אמור להסתובב בה.

האם לדעתכם הבעיה במנוע או בטיימר שלא מעביר טוב חשמל?

לצורך העניין מדובר על מנוע של מייבש כביסה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דבר עברית, איזה כבל זה?

עברתי על כל החיבורים והכל נקי, לא נוזל ולא שרוף.

in the face

with a chair

פורסם

יש לי קבל גדול פלסטיק מבחוץ עם 4 רגליים אבל לא נוזל כלום

כל החוטים תקינים ואין פלסטיקים נוזלים או שרופים

in the face

with a chair

פורסם

צלם את המנוע והקבל.

כמו שמרק אמר נכונה נשמע שהבעיה הינה בקבל.

מנועי AC על רגל אחת-

למנוע AC חד-פאזי יש מומנט התחלתי אפסי ולכן אין ביכולתו להתחיל להסתובב. לעומת זאת מנוע AC תלת פאזי בגלל קיומן של 3 הפאזות מסוגל לסתובב ללא עזרה חיצונית וכן עובד בצורה חלקה ושקטה בהרבה. אגב המלצה לכל האנשים שיש להם תשתית תלאת פאזית בבית לקנות מזגן תלת פאזי.

בכל מקרה כדי שמנוע AC חד-פאזי יתחיל להסתובב מחברים לסליל נוסף שלו קבל בטור. הקבל יוצר מעין פאזה מלאכותית שמוזזת ב-90 מעלות מהפאזה העיקרית וכך המנוע פועל.

בקיצור בדוק את הסליל הנוסף שלא המנוע וודא שהוא תקין. אם כן החלף קבל.

פורסם

צילמתי כמה תמונות (כרגיל הכלב בחר לנסות להרוס את המצלמה במקום לשבת ולדגמן כמו שצריך) אני מעלה פה אחת כי אין הרבה מה לראות חוץ מזה כי תמונה של הטיימר לא נראה לי תעזור לכם (חיצונית רואים רק ברזל וכמה חוטים מחוברים והכל שם נקי משריפות ונזילות)

לא להיבהל מהשוקולדות בצד, הם הגיעו לשם כי הקונקטור שהיה שם פשוט נשרף והחוטים חוברו עם שוקולדות.

ככה נקראים הקרביים של זקן בן 24

DSCF0002.JPG

in the face

with a chair

פורסם

החלק הלבן כנראה הוא הקבל ייתכן שהוא תקול לכן נסה להחליפו בחדש.

מחיר של קבל כזה 20-40 שקלים בכול עסק לתיקון מכונות כביסה תוכל לרכוש קבל כזה.

שים לב לערכים הרשומים על הקבל כמו מתח וקיבול 250 או 300 מיקרופארד או יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

ואם זה לא הקבל אבל מידי פעם המנוע כן מסתובב במהירות מקסימלית אז אני יכול לצאת מנקודת הנחה שהוא תקין?

ניתקתי את הקבל הזה הוא נראה תקין וגם דפקתי עליו קצת לא עזר

in the face

with a chair

פורסם

הקבל משמש לשם התנעה של המנוע כאשר נדרש זרם גבוה ולאחר מכן הוא מסיים את תפקידו.

יש לבדוק את הקבל עם מד קיבוליות או עם רב-מודד יש ברשותך אחד כזה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אין אבל אני מניח שבחנות יהיה כדי לבדוק לפני שקונים סתם

אבל אם זה רק להתנעה, אז למה לפעמים המנוע כן מתחיל להסתובב לכמה שניות ואז מפסיק? הרי הקבל נתן לו את הכוח להתחיל לזוז והוא כבר היה בשוונג ובכל זאת נעצר

in the face

with a chair

פורסם

תגיד לי אילו ערכים רשומים עליוף ואולי יש לי אחד כזה..

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

מנחם תודה על העזרה אבל אין לי בעיה לקנות קבל כזה, אני רק לא מבין למה המנוע מפסיג לעבוד אחרי שקיבל כבר את השוונג שהקבל נותן לו

in the face

with a chair

פורסם
הקבל משמש לשם התנעה של המנוע כאשר נדרש זרם גבוה ולאחר מכן הוא מסיים את תפקידו.

זה אותו הרעיון כמו "סטארטר" של מנורת פלורוסנט?

• תוכן חדש...