Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, ככה רציתי לשאול לגבי בעיה שאני חווה כבר מעל לשנה ועדיין לא הצלחתי להבין מה יכול לפתור אותה.

ככה יש לי מאזדה לאנטיס 2003 1.6 כבר מעל לשנה אני שומע רעשים מתחת לאוטו בחלק הקדמי שלו, הרעשים הם כמו של שרשרת נגררת על הרצפה או חול נגרס או לפחות משהו באמצע בינהם, מה שיוזם את הרעשים האלה זה בעצם לחיצה על המצערת (לא עדין קצת יותר מאומץ) בעיקרון אני מנסה להבין מה זה אבל אני לא מצליח אשמח מאוד אם למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות או ממה זה יכול לנבוע, חשוב לי לציין שהרעשים הם קבועים וזה לא משהו ארעי.

תודה מראש לעונים,

ראובן.

פורסם

מצטרף לדעתו של אליאור.

האם זה קורה לך לרוב כשהמנוע חם ובזמן מאמץ ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

קודם כל תודה על התגובות, רציתי לדעת אם הממיר התפרק זה אומר שגם הוא התקלקל? כאילו צריך להחליף אותו או שזה משהו שפשוט מחזירים למקום? כמו כן זה משהו שצריך לטפל בו במיידי?

שמוליק בקשר לשאלה שלך - אף פעם לא שמתי לב זה יכול להתחיל בשניה שאני מתחיל לנסוע אם האוטו חנה כל היום, כאילו ממה ששמתי לב זה משהו קבוע.

פורסם

אני מאמין שכל עוד הלוחות שיש בממיר לא בורחים מ מהאגזוז (-:, אין סיבה לדאגה.

מקסימום מחליפים ממיר אם לא עוברים טסט (במקרה שהממיר אכן עושה בעיות בבדיקה של הזיהום אוויר)

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אני מאמין שכל עוד הלוחות שיש בממיר לא בורחים מ מהאגזוז (-:, אין סיבה לדאגה.

מקסימום מחליפים ממיר אם לא עוברים טסט (במקרה שהממיר אכן עושה בעיות בבדיקה של הזיהום אוויר)

שמוליק

הלוחות לא יצאו מהאגזוז בדוד האחורי יש רשתות.

יתכן שהממיר אכל שבור וזה אומר שצריך להחליף אותו אבל אם בבדיקה של הזיהום אוויר אתה עובר אז אל תמהר להחליף כי זה לא זול, ואם תיצטרך החלפה אז תיקנה חליפי כי מקורי יקר מאוד.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות, יש לי עוד שאלה לגבי מה שאמרתם.

אני רוצה לציין כי אני מצטער על התגובה המאוחרת --->צהל.

רציתי לדעת במידה וכן עברתי טסט ואפילו פעמים למרות הרעשים זה אומר שאני רק צריך להחזיר למקום את הממיר או שצריך להחליף אותו

יש לכם מושג מה המחיר במידה וזה החזרה למקום או החלפה?

תודה מראש.

פורסם

אוקיי זאת אומרת שאני לא יכול לפתור את בעיית הרעשים עד שאני מחליף את הממיר? כאילו ממה שהבנתי מהתגובות שלכם "משהו מתפרק לי למטה" אז אני ירכיב אותו מחדש כדי שלא יתפרק? או שכבר אבוד?

פורסם

למה אף אחד לא טורח להסביר לו שאין מה להרכיב חזרה?

הממיר הקטליטי זה דוד יחסית קטן (כמו דוד האגזוז), הוא חלק ממערכת הפליטה של האוטו. הדוד הזה מלא בלוחות בפנים, שניצבים אחד ליד השני וקבועים במקום. הם מכילים חומר אשר "מסנן/מנטרל" את גזי הפליטה וכך הזיהום שהאוטו פולט קטן יותר.

עם הזמן, כאשר הממיר "זקן" , הלוחות הללו פשוט מתפרקים ונשברים, וזה הרעש שאתה שומע. אי אפשר "להרכיב" או להחזיר אותם חזרה , הם התפוררו.

הפתרון לכך הוא להחליף ממיר, או במידה והאוטו עובר טסט, לסבול את הרעש.

זה לא מקרה בו חלק או חתיכת ברזל התפרק, או שהשתחרר בורג ודרוש רק חיזוק או "החזרה למקום" כדבריך.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תודה רבה על התגובות.

רציתי לדעת, איך אני יכול לוודא שזה באמת הממיר? יש איזה נורית שאמורה להדלק? מחר אני עושה טיפול 90 לרכב האם המוסך יכול לבדוק אם הבעיה היא בממיר או שחייב אגזוזן בשביל זה?

פורסם

תיבדוק בעצמך, לך מאחורה לאגזוז תפוס אתו עם היד ותתחיל להזיז לצדדים ותישמע אם אתה שומע רעש, אם כן אז זה הממיר או חלק שהתפרק בתוך הדוד של האגזוז.

רצוי ללכת לאגזוזן שיבדוק לך את זה אם אתה כל כך רוצה לדעת..

• תוכן חדש...