Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזגן שבק חיים ובמוסך בדקו ומצאו כי הבעיה מהמאייד שמתחת לדש-בורד. ביקשו 3,500 ש"ח עבור חלקים ו 10 שעות עבודה.

האם מישהו מכיר דרך להוזיל משמעותית את החלפת המאייד?

הרכב הינו: פיאט מריאה סטיישן דיזל מודל 1998

תודה מראש.

פורסם

הדרך היחידה היא לקנות רדיאטור חימום ולהחליף בעצמך.

שים לב, ידע טכני רב דרוש בפירוק והרכבה של הדש-בורד.

אפשרות אחרת (ויחידה בעצם) היא לשאול חוו"ד מעוד כמה מוסכים. לשאול לא עולה כסף.

אם תציין מהיכן אתה בארץ תוכל לקבל כאן הצעות לבעלי מקצוע מתאימים ואמינים.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כן. מאייד זו המילה העברית לרדיאטור.

השם המורגל בפי העם והמוסכניקים הוא רדיאטור חימום (פנימי), מאייד זה קרוב מידי ל"מעבה", שהוא בכלל ה"רדיאטור" של המזגן (קירור).

גם הרדיאטור שמכיל את נוזל הקירור הוא מאייד , אבל הוא נקרא סתם "רדיאטור".

לסיכום:

רדיאטור - החלק שיושב בקידמת הרכב, ומכיל את נוזל הקירור ואחראי לקירורו

מאייד- שם כללי לרדיאטור, בד"כ משתמשים במילה כדי להתייחס לרדיאטור חימום פנימי (יושב בתוך הדש בורד, עושה לנו נעים בגב בחורף הקר)

מעבה מזגן - גם סוג של רדיאטור, אך של המיזוג-קירור. מכיל גז של המיזוג ומקרר אותנו בקיץ החם.

סתם כדי לעשות חיים קלים ולהבין אחד את השני יותר טוב, קיימות הקונבנציות הללו.

ובור לא יכול להיות מי ששואל שאלות (הבור לא שואל, ונשאר...בור).

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

וואו, אני בשוק, לפני שנה החלפתי רדיאטור חימום במוסך מורשה בגלל מים שנכנסו פנימה למושב הנהג.

יכול להיות שלאחר שנה מתקלקל רדיאטור חימום?

דרך אגב - החלפת הרדיאטור לא הצריכה פירוק הדש-בורד, במריאה קיים מדף מיוחד המאפשר החלפתו ובכך חוסך זמן עבודה וכסף...

פורסם

ארז, אתה מבלבל בין שני דברים שונים.

רדיאטור חימום פנימי והמאייד הפנימי של המזגן זה לא אותו דבר.

שנהם נמצאים בתוך הדש בורד, ברדיאטור חימום זורם נוזל קירור של המנוע, במאייד של המזגן זורם גז של המזגן. אלו שתי יחידות נפרדות לגמרי.

בשביל רדיאטור חימום פנימי בברבו/ברבה/מריאה אכן לא צריך לפרק דשבורד,

בשביל מאייד (רדיאטור) פנימי של המזגן כנראה שכן צריך, ולכן מחייבים אותך ב 10 שעות עבודה.

פורסם

בוקי , לא התבלבלתי, למרות שקיים בלבול כללי בנושא הזה (שים לב שהדגשתי, מאייד זה רדיאטור בעברית, לא משנה על איזה מהם אנחנו מדברים עכשיו).

מה שזורם בו הגז נקרא "מעבה" ולא מאייד (מלשון מה שהוא עושה לגז).

וואלה , כנראה שבכל הפיאט חוץ מאונו זה קלי קלות.

חשבתי להוסיף "פרוייקט" איך מחליפים רדיאטור חימום פנימי (או מאייד חימום פנימי) בדוקאטו, עניין של 4 ברגים ן 10 דקות עבודה :wink:

פורסם

קראתי שוב את התגובות שלך, ויש שם בלבול מסויים, לא במושגים, אלא בתשובה שלך לפותח השירשור.

הוא רשם : יש לי בעייה במזגן, הציעו לי להחליף מאייד של המזגן מתחת לדשבורד.

ואז אתה מציע לו להחליף ריאטור חימום פנימי.

אלו שתי יחידות נפרדות, אחת של המיזוג, השניה של חימום.

פורסם

בוקי , אתה צודק בהחלט.

אני הנחתי (בתת מודע-זה הוא אשם) שהוא מתכוון לחימום. אתה יודע, קצת חורף, גשם, וכולם פה שואלים על החימום.

הנחה שגויה שניה: המעבה של המזגן נמצא מתחת לשמשה הקדמית , בתא מנוע ולא מתחת לדש-בורד

ייתכן כי ברכבו המעבה נמצא גם כן מתחת לדש-בורד , לא חשבתי על זה.

הנחות שגויות מובילות לטעויות. סורי

עכשיו גם נופל לי האסימון , שהוא אומר שהחליף רדיאטור חימום לפני שנה.

ברכבים מסויימים המעבה יכול להיות די יקר. תוסיף לזה מחיר פירוק הדשבורד , ניקוי , החלפת פילטרים ומילוי גז מחדש, ובהחלט אפשר להתקרב למחיר שציינת. בכל מקרה הייתי בודק בעוד מקום או שניים, רק כדי לראות "לאן נושבת הרוח"

ארז

פורסם

אני מצטער, אבל עונים במקרה הזה תשובות לא מדויקות כלל ומבלבלות שגם מטעות את פותח השרשור וגם אנשים אחרים.

מדי פעם אנחנו נתקלים באנשים שקראו כמה דברים בפורומי הרכב השונים והבינו אותם לא נכון ואח"כ הן עונים הלאה ומתיימרים לתת תשובה נכונה אבל היא לא נכונה. המקרה הזה החלקים הנם:

1. רדיאטור מנוע - המכיל מיים/נוזל קרור ונמצא בחזית הרכב.

2. מעבה מזגן - (שנראה דומה לרדיאטור בצורתו ובגודלו) והמעביר דרכו את גז מע' המזגן וחרוב נמצא גם בחזית הרכב

(במכוניות מסחריות לפעמים הוא על הגג או מתחת גחון הרכב)..

3. רדיאטור חימום - קטן בגודלו ונמצא לרוב בתוך תא הנוסעים וזורמים דרכו מיים/נוזל קרור חמים מהמנוע וכך הוא מחמם את תא הנוסעים.

4. מאדה (או מאייד) מזגן - נמצא לרוב גם בתוך תא הנוסעים והוא דומה במראהו לרדיאטור חימום פנימי והוא מעביר דרכו את גז המזגן במצב קר וכך הוא מקרר אץ תא הנוסעים.

בפיאט מריאה, לצורך החלפת מאדה מזגן יש לפרק כריות אויר (נהג ונוסע), מכלל הדשבורד ואביזריו, כל יחידת המזגן/חימום/אורור ואז לפרקה על השולחן ולהחליף את המאדה, אכן הרבה עבודה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הבנתי. אני בלבלתי בין המעבה למאייד (טוב ככה זה כשהמזגן לא עושה תקלות-שוכחים).

תודה רבה על ההבהרה והתיקון רפי, אין כמוך.

• תוכן חדש...