Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פשוט ה MOS2 שהוספתי לאוטו של אבא שלי לפני כמה ימים עושה בעיות עם לחץ שמן והאוטו היום תחת מאמץ בעלייה אפילו נדלקה מנורת שמן!(למרות שאצלי בסופר לנסר התוסף כבר משהו כמו 2000 ק"מ בפנים ואין שום נזק והכל כשורה).

העם נחוץ פלאש למנוע בכדי להעיף את התוסף מהמנוע?או שמספיק רק להוריד את השמן כמו שצריך ולשים שמן איכותי?(למרות שפלאש אני באמת אבל לא חובב של הדבר הזה ובאוטו שלי ולא בשום אוטו אחר אני לא ממליץ על זה אלה עם כן המנוע מת).

תודה מראש על העזרה,ובקשר לשמן זה כי אני רוצה לשים לו משהו איכותי בלי שום תוספים ונגמר הסיפור.

פורסם

אסור ! להוסיף תוספים לשמן מנוע.

השמן המומלץ לפי הוראות הייצרן הינו בצמיגות 15W40 בדרגת איכות SL.

רוקן את השמן הקיים ותחליף גם את המסנן למקורי בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה יודע טוב יותר מהייצרן איזה שמן מתאים לרכב ?

בכול מקרה לפותח האשכול יש להצמד להוראות הייצרן ולא להמלצות של חברים/מכונאים/שכנים.

פורסם
אתה יודע טוב יותר מהייצרן איזה שמן מתאים לרכב ?

בכול מקרה לפותח האשכול יש להצמד להוראות הייצרן ולא להמלצות של חברים/מכונאים/שכנים.

יש יצרן (לפחות היה פעם) ויש נסיון

בגלל המרימים עדיף חצי-סינטטי

דרך אגב, סתם הרצתי חיפוש באתר שמנים וזה מה שיצא, אבל בטח האוטודאטה שלך היא הכי נכונה בעולם.

Chevrolet EU Daewoo Nubira Nubira 1.6 1997-2003 Engine A16 Service intervals:

Change 15000 km / 12 months

MaxLife 10W-40

DuraBlend 10W-40

All-Fleet 15W-40

בכול מקרה לפותח האשכול יש להצמד להוראות הייצרן ולא להמלצות של חברים/מכונאים/שכנים

ומה מהם זה אתה, בדיוק?

בדרגת איכות SL

זאת לא דרגה למנועים שייצרו לאחר שנת 2001?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מומלץ למלא תמיד שמן בדרגת האיכות הגבוהה ביותר הנמצאת בשוק (המחיר מעט יותר יקר), בכול מקרה, רוב השמנים הנמכרים בארץ תוצרת החברות המובחרות הינם בדרגת SL/SM.

אני לא משתמש בתוכנת אוטוטאדה מכיוון שקיימים הרבה טעויות בתוכנה, אני מסתמך אך ורק על-הוראות הייצרן המתעדכנות מעת לעת.

אני=המלצות הייצרן בנושא שמנים/נוזלים

ראה קובץ מצורף במיוחד בשבילך.

Binder1.pdf

פורסם
ראה קובץ מצורף במיוחד בשבילך.

נו, מתוך שיעמום יתר הסתכלתי בקובץ.

מופיע שם בבירור טווח הצמיגות המותר, ויש לבחור על פי תנאי העבודה והסביבה. מותר גם 10/30, מה ששמים בטויוטה.

ההמלצה ל- 15/40 היא המלצה שלך הבלעדית שלא על פי נסיון אלא עבודה מול מחשב בלבד.

איפה מצאת "סביבה חמה"? - זה דבר ראשון. אנחנו לא באוסטרליה.

דבר שני זה אם הבחור ירכוש 15/40 זה אומר כמעט בוודאות שהוא יפול על שמן מינרלי זול וזה ידרוש ממנו החלפה לעתים קרובות יותר (עד 7 אלף ק''מ). מה שאני ממליץ (וזה על פי נסיון, לא קבצי pdf) זה שמן חצי-סינטטי 10/40 איכותי לכל עונות השנה והחלפה בתדירות של 10,000 ק''מ. זה יעשה רק טוב לשימון ולמרימים הידראוליים.

דרך אגב, זה גם בדיוק הענין עם יונדאי אקסנט וכד' בארץ: במורשה הם שמים פז מינרלי 15/40 ומחליפים כל 15.000 אלף, כאשר כל מכונאים שפויים יודעים שחצי-סינטטי 10/40 יותר מתאים והחלפה לא יותר מ- 10.000 ק''מ.

אתה צריך לראות פעם איך נראה מנוע של יונדאי מבפנים אחרי 150.000 ק''מ המטופל על פי "הוראות היצרן", אפשר לקחת 5 דליים כדי לנקות את הבוצה שמצטברת שם.

פורסם

גם אני " חסיד " ה 10-40 חצי סינטטי. ( AGIP , ESSO )

מרק 10 - צודק BURZUM בתשובתו.

במוסכים המורשים של "כל מוטור " מאוהבים ב 15-40 המינרלי.

ולדעתי זו טעות.

ברכבי, ובשאר הרכבים שלנו ( גאלנט 2 ,פיג'ארו, מאזדה 6 , 626 - בראבו ) יש 10-40 חצי סינטטי, כ 10 שנים.

ההחלפה כל שנה, כ 15K . אין צריכת שמן, בין החלפה להחלפה. ואין בוצה.

- אייל .

קישור לדיון בנושא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=80762

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

התרגלתי מזמן לקרוא את ההודעות שלך שמצביעות על בורות מוחלטת בנושא מכונאות רכב ורואים בברור שאתה לא מבין כלום במכונאות רכב. אני נזכר בדיונים על נושא שמנים וההמלצות שלך שכנראה שאבת אותם מתוך חוסר ידע מוחלט ולמדת את הנושא תוך כדי תנועה.

ההמלצה שלי נלקחה מתוך ספרות הייצרן והיא לא חוק ברזל אבל שממליצים למישהו חדש בפורום עדיף להמליץ מה שהייצרן כתב שחור על-גבי לבן ולא מתוך מה שהשכנים המליצו. קבצי PDF שאני מצרף היא בשביל אנשים כמוך שילמדו (מה שהספקתי לשכוח אתה עדיין לא למדת) וגם לשם הנוחות.

לא משנה אם השמן מינרלי או סינטטי מה שחשוב שיעמוד במפרטי הייצרן.

זה לא נקרא תחום !!

API SL (ILSAC GF-III) grade

SAE10W-30

(Cold area : SAE 5W-30

Hot area : SAE 15W-40)

איזה הכשרה ואיזה ציוד יש בידך בכדי לקבוע ששמן בעל צמיגות X מתאים יותר משמן בעל צמיגות Y ? וכיצד הגעת למסקנה ששמן בעל צמיגות 15W40 הינו אשם בבוצה שנמצאה על פי דברייך במנועים ?

בוצה נגרמת בדרך כלל בגלל אי החלפת שמן במועד שנקבע על-ידי הייצרן ושימוש בשמן שהינו עומד במפרטים של הייצרן.

תקרא שוב פעם את מה שהייצרן קבע ! לא תחום שמנים אלה מספר צמגויות בהתאם לאקלים השורר בסביבה.

ולידיעתך מדינת ישראל נחשבת איזור חם לפי סיווג ייצרני הרכב.

אתה יודע בכלל מהי צמיגות ובאיזה יחידות מודדים אותה וכיצד ? מהי צמיגות קינמטית ומהי צמיגות דינאמית ?

תענה לי עכשיו ולא אחרי שחיפשת תשובה בגוגל !! אחרת אני הוסיף את השטויות שכתבת לחתימה שלי.

פורסם
גם אני " חסיד " ה 10-40 חצי סינטטי. ( AGIP , ESSO )

מרק 10 - צודק BURZUM בתשובתו.

במוסכים המורשים של "כל מוטור " מאוהבים ב 15-40 המינרלי.

ולדעתי זו טעות.

ברכבי, ובשאר הרכבים שלנו ( גאלנט 2 ,פיג'ארו, מאזדה 6 , 626 - בראבו ) יש 10-40 חצי סינטטי, כ 10 שנים.

ההחלפה כל שנה, כ 15K . אין צריכת שמן, בין החלפה להחלפה. ואין בוצה.

- אייל .

קישור לדיון בנושא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=80762

אייל, כנראה לא ירדת לסוף דעתי ולא הבנת את פשר הוויכוח. ניסיון שלי או שלך או של השכן ממול אינם מקור לקבוע נחרצות ששמן בעל צמיגות X מתאים יותר משמן בדרגת צמיגות Y. ייתכן מאוד שגם שמן בדרגת צמיגות 10W40 יעשה את העבודה בצורה מעולה.

גם המידע שמועבר במוסכים מפה לאוזן ובהרבה מקרים המידע הזה לא מבוסס על חקירה ובדיקה מעמיקה של הממצאים כפי שייצרן הרכב מבצע לכן, אני מתרחק מהמלצות חובבניות כמו של BRUZUM ומתרעם על-כך.

אם הבחור היה מציג לי מידע מדוייק של בדיקה ספקטרומטרית של השמן ממעבדה מוסמכת כאשר השמן חדש והוכנס למנוע חדש ולאחר מספר בדיקות מדגמיות ולאחר שהרב נסע 100K ודו'ח מסודר אזי הייתי שוקל את 'המלצתו'.

וכמובן חקירה יסודית של הבוצה.

הבחור הוא לא מהנדס מכונות כמוני ואין ל שום הכשרה בנושאים מכניים לכן המלצותיו בעיני הם סתם ההעתקה של מידע ממקור X.

בקישור אין שום מידע חדש עוד המלצה של מישהו.

פורסם
התרגלתי מזמן לקרוא את ההודעות שלך שמצביעות על בורות מוחלטת בנושא מכונאות רכב ורואים בברור שאתה לא מבין כלום במכונאות רכב. אני נזכר בדיונים על נושא שמנים וההמלצות שלך שכנראה שאבת אותם מתוך חוסר ידע מוחלט ולמדת את הנושא תוך כדי תנועה.

ההמלצה שלי נלקחה מתוך ספרות הייצרן והיא לא חוק ברזל אבל שממליצים למישהו חדש בפורום עדיף להמליץ מה שהייצרן כתב שחור על-גבי לבן ולא מתוך מה שהשכנים המליצו. קבצי PDF שאני מצרף היא בשביל אנשים כמוך שילמדו (מה שהספקתי לשכוח אתה עדיין לא למדת) וגם לשם הנוחות.

לא משנה אם השמן מינרלי או סינטטי מה שחשוב שיעמוד במפרטי הייצרן.

זה לא נקרא תחום !!

API SL (ILSAC GF-III) grade

SAE10W-30

(Cold area : SAE 5W-30

Hot area : SAE 15W-40)

איזה הכשרה ואיזה ציוד יש בידך בכדי לקבוע ששמן בעל צמיגות X מתאים יותר משמן בעל צמיגות Y ? וכיצד הגעת למסקנה ששמן בעל צמיגות 15W40 הינו אשם בבוצה שנמצאה על פי דברייך במנועים ?

בוצה נגרמת בדרך כלל בגלל אי החלפת שמן במועד שנקבע על-ידי הייצרן ושימוש בשמן שהינו עומד במפרטים של הייצרן.

תקרא שוב פעם את מה שהייצרן קבע ! לא תחום שמנים אלה מספר צמגויות בהתאם לאקלים השורר בסביבה.

אתה יודע בכלל מהי צמיגות ובאיזה יחידות מודדים אותה וכיצד ? מהי צמיגות קינמטית ומהי צמיגות דינאמית ?

תענה לי עכשיו ולא אחרי שחיפשת תשובה בגוגל !! אחרת אני הוסיף את השטויות שכתבת לחתימה שלי.

שכחת עוד צבעים, יש גם ירוק, וגם צהוב. אני צוחק אליך :lol:

פורסם

טוב, אתה לא מוותר, אתה הכי חכם. אז קח את זה:

מה שממלאים במורשה דייהו:

70339719.jpg

לשימוש במנועי דייהו, שמן מנוע "חצי-סינטטי" 10W/40 טל-סינטקאר של חב' פז:

ציטוט מהבקבוק: "שמן מנוע סינטטי למחצה API SJ SAE 10W/40"

70339718.jpg

עמוד אחד לפני אחרון, שימוש בשמן "טל סינט קאר" של פז:

70339716.jpg

ספר רכב לנובירה

70339717.jpg

פורסם

אתה פתחת בתגובה אני ממליץ על שמן 10W40 ולאחר מכן רשמת שאני לא ראיתי מנוע מלא בוצה. מדבריך ניתן להסיק שאתה מבין ויודע מאיפה באו כול הצרות למנוע. עם כול ההקדמה היפה שלך ולמראית עין הצגה של 'אני יודע אני ממליץ' היית יכול לצרף את התמונות שסרקת מספר הרכב (בלי כול הקשקוש מסביב שבא להציג תמונה מבלבלת של אני יודע).

לגופו של עניין בנושא ההמלצה של הייבואן בספר הרכב לשמן 10W40. בשבילי היא לא מהווה שום הוכחה או קביעה שיש להשתמש בשמן 10W40. עם כול הכבוד לייבואן שהחליט לשנות את המלצות הייצרן אני מפקפק ביכולת הטכנית שלו להחליט מה נכון עבור הרכב מכיוון שכבר נתקלתי לא פעם בטעויות גסות של תרגום והבנה של המידע שהייצרן מפרסם.

תקרא בפורום ותמצא מספר רב של מקרים שהמידע וההמלצות של הייבואן נובעות משיקול כלכלי והסכמים עם חברות השמנים. בכול מקרה שמן של פז בעיני לא נחשב שמן איכותי ואני לא הייתי ממלא ברכב שלי שמן מנוע שהייצרן לא מפרסם מפרט טכני שלו, יתרה מזאת אני לא יודע אם לשמן אישור תקינה רשמי של API.

לסיכום, אין לי התנגדות להשתמש בשמן 10W40 ברכב של הבחור. קיימים בשוק שמנים על בסיס מינרלי של חברת Valvoline בצמיגות 15W40 בסיווג איכות SM שנחשב הגבוה ביותר.

פורסם
עם כול ההקדמה היפה שלך ולמראית עין הצגה של 'אני יודע אני ממליץ' היית יכול לצרף את התמונות שסרקת מספר הרכב (בלי כול הקשקוש מסביב שבא להציג תמונה מבלבלת של אני יודע).

אני סרקתי את ספר הרכב רק בשבילך, כי עצבנת אותי.

כדי להמליץ לבחור להשתמש בשמן חצי-סינטטי 10W/40 אני לא צריך את הספר המחורבן עם הפרסומת של פז בפנים. רק בשבילך סרקתי גם את החשבונית ממוסך מורשה שמראה כי גם הם משתמשים בחצי-סינטטי 10W/40 ותמיד השתמשו בו.

אני לא קופץ להמליץ לכל אחד על הרכב שלו אבל פה יש לי נסיון, אתה יודע מה זה "נסיון"? לא קבצים ולא שום דבר, נסיון!

כנ''ל גם לגבי יונדאי אקסנט: יבואן ממלא 15/40, אבל על פי נסיון 10/40 יותר מתאים לרכב הנ''ל, מה שלא נכון לגבי יונדאי אטוס, ה"אטוס" עובד על 15/40 יותר טוב.

לגופו של עניין בנושא ההמלצה של הייבואן בספר הרכב לשמן 10W40. בשבילי היא לא מהווה שום הוכחה או קביעה שיש להשתמש בשמן 10W40. עם כול הכבוד לייבואן שהחליט לשנות את המלצות הייצרן אני מפקפק ביכולת הטכנית שלו להחליט מה נכון עבור הרכב מכיוון שכבר נתקלתי לא פעם בטעויות גסות של תרגום והבנה של המידע שהייצרן מפרסם.

אני כבר אמרתי לך שעל פי הקובץ שצירפת גם 10/30 מותר וגם 15/40, זה אומר כי אפשר להשתמש גם ב- 10W/40, זה בטווח הצמיגות המותרת!!

תקרא בפורום ותמצא מספר רב של מקרים שהמידע וההמלצות של הייבואן נובעות משיקול כלכלי והסכמים עם חברות השמנים. בכול מקרה שמן של פז בעיני לא נחשב שמן איכותי ואני לא הייתי ממלא ברכב שלי שמן מנוע שהייצרן לא מפרסם מפרט טכני שלו, יתרה מזאת אני לא יודע אם לשמן אישור תקינה רשמי של API.

אני גם כתבתי על כך רבות ואינני סומך או משתמש בשמנים של פז או דלקול, אבל זה בהחלט לא סותר את עיקר השרשור.

לסיכום, אין לי התנגדות להשתמש בשמן 10W40 ברכב של הבחור. קיימים בשוק שמנים על בסיס מינרלי של חברת Valvoline בצמיגות 15W40 בסיווג איכות SM שנחשב הגבוה ביותר.

אני ממלא בנובירה ב DURABLEND 10W/40, שמן מעולה בדרגת SL. אפשר יותר מזה, אבל אין צורך ממשי. זה מנוע ישן שיעבוד יופי גם על SH וגם על SJ. במנועים מודרניים כדאי להקפיד על דרגות הגבוהות ביותר.

• תוכן חדש...