Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשר (טיפ) למכונאי. מקובל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טיפ נותנים ל 3 אנשים: מלצר/ברמן, שליח ומתדלק שמעמיס לך שישיות מים לאוטו.

כל השאר הם גזלנים שתופסים טרמפ על כיסוי הפתוח של הצרכן המצוי.

שוטפי מכוניות

מגיע להם טיפ...

אומר לך אחד שעבר בזה

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טיפ נותנים ל 3 אנשים: מלצר/ברמן, שליח ומתדלק שמעמיס לך שישיות מים לאוטו.

כל השאר הם גזלנים שתופסים טרמפ על כיסוי הפתוח של הצרכן המצוי.

למה לאדם שמוזג כוסית תתן טיפ ולאדם שחופר לך במנוע שעה ויוצא כולו שחור ומלוכלך לא תתן? במיוחד אם אתה מטפל אצל אותו המכונאי בקביעות ואתה מרוצה מעבודתו?

פורסם

אולי מהסיבה שכבר שילמתי לו בעבור העבודה?

עניין הטיפים מגיע לאבסורד: הזמנתי לבית מדיח כלים חדש, בבית יש לנו חניות פרטיות בדיוק במפלס הכניסה בלי מדרגות, כך שכל מה שנדרש מהמובילים זה להוריד את המדיח מהמשאית ולהכניס אותו אל הבית (6 מ' סה"כ) בלי מדרגות בלי כלום. זו הייתה בוודאות ההובלה הקלה ביותר שלהם באותו היום.

נחשו מה? החבר'ה האלה דרשו (לא ביקשו - דרשו) טיפ בעבור ה"מאמץ". הם לא קיבלו כלום ולו רק בשל החוצפה.

טיפ בעבורי הוא הבעת הערכה על על מאמץ יתר שחורג ממסגרת השירות המקובלת, אישית אני מעדיף במיקרה כזה להביא בונבוניירה יפה ולא תשלום כספי שבעיני נראה כמו מתן נדבה.

פורסם

אני עובד במוסך יבואן כדיאגנוסטיקאי ומנהל טכני. הנושא של טיפים כספיים לא מוכר לי, אבל אני רואה פה ושם שנהגים/בעלי רכבים מצ'פרים מכונאים בפחיות שתייה קרות מהמכונה. הג'סטה הקטנה הזו זוכה להערכה רבה ולאושר גדול, במיוחד ביום קיץ לוהט, ולא נשמע לי מופרך שזה גם ישפר במשהו את מוטיבציית העובד. אף אחד לא מצפה לזה, בכל מקרה, אז מי שהתרעם כאן על הרעיון שוגה.

פורסם
סליחה אולי אני נאיבי אבל לפי דעתי במידה והמכונאי שלי רואה משהו שצריך להדק\לסדר\לנקות הוא אמור לעשות את זה בלי שום קשר לטיפ.

התפקיד שלו זה להחזיר לי את הרכב בצורה הטובה ביותר (ולענות לי על שאלות מציקות :wink:) ולא לחשוב "אם אני יקבל ממנו טיפ אז אני יהדק את הבורג" או משהו כזה.

לשליח של מי עדן אני נותן טיפ כי זאת עבודה קשה לסחוב את הבקבוקים הגדולים ולמתדלק אני נותן טיפ כי גם ככה הוא עובד בחרא של עבודה עם חרא של שכר ועוד יותר חרא של לקוחות אז זה נותן הרגשה טובה לקבל 5 שקל.

אני מסכים איתך כשהמכונאי עצמו מטפל ברכב... אבל אם זה אחד העובדים שלו... תמריץ קטן יתן לו חשק לעשות דברים גם שהבוס שלו לא ביקש ממנו.

לגבי טיפים באופן כללי.. אני חושב שזה נחמד וזה כיף לצ'פר נותן שרות ובתור אחד שעבד בכל מיני עבודות בתור נותן שרות אני מעריך שרות טוב...אבל אם הייתי יכול לתת לכל אחד כזה טיפ אז מצבי היה טוב יותר אבל מה לעשות צריך להיות רציונלי ואי אפשר לתת לכל אחד טיפ .. כמו שאני לא תורם לכל נזקק ועמותה שדופקת לי בדלת וזה לא מרוע לב אלא משיקולים כלכליים. גם למי שמביא לי עיתון ב5 בבוקר אני אשמח לתת טיפ וגם לאורז שקיות בסופר וגם לנציג הטכני הנחמד בתחנת שרות של סלקום גם ל... וגם ל... וגם ל... וזה פשוט לא נגמר.

ולכן אני פשוט נותן טיפ למי שבאמת נתן שרות מעבר למה שהוא צריך או חייב וגם תלוי במצב רוח באותו רגע המפגש עם אותו אדם.

שיהיה לכולם לילה טוב .

פורסם

אתה צודק שאי אפשר לתת תשר לכולם,

אבל אף אחד מהדמויות שהזכרת - לא מטפל ברכב שאמור לשרת אותך בצורה טובה.

אני בעד טיפים למכונאי שמטפל לי באופנוע,

אני בטוח שכל פעם שאני מביא בורקס חם+שתיה, או כסף ,

אני אקבל שירות קצת יותר טוב , גם אם זה אומר שיסגור את הבורג במומנט נכון,

בינינו , הוא צריך לסגור את הבורג היטב ולפי ההוראות,

אבל לפעמים חם ומציק , ויושבים לו על הראש,

אני חושב שסכום קטן 20-40 ש"ח כל טיפול , פעם ב7.5K ק"מ לא יעשו אותי עני, אבל הדו"ג יסע מעט יותר טוב,

מידן.

נ.ב.

לכל הקמצנים/חסכנים, תנסו לראות את הטיפ כמו ביטוח עתידי,

לפעמים צריכים עזרה בכיוון קטן או סתם חיזוק בורג, אני מעדיף שזה ייעשה במהירות

ובד"כ בחיוך , והכי חשוב :

ללא חיוב נוסף.

ZZR

פורסם
אולי מהסיבה שכבר שילמתי לו בעבור העבודה?

עניין הטיפים מגיע לאבסורד: הזמנתי לבית מדיח כלים חדש, בבית יש לנו חניות פרטיות בדיוק במפלס הכניסה בלי מדרגות, כך שכל מה שנדרש מהמובילים זה להוריד את המדיח מהמשאית ולהכניס אותו אל הבית (6 מ' סה"כ) בלי מדרגות בלי כלום. זו הייתה בוודאות ההובלה הקלה ביותר שלהם באותו היום.

נחשו מה? החבר'ה האלה דרשו (לא ביקשו - דרשו) טיפ בעבור ה"מאמץ". הם לא קיבלו כלום ולו רק בשל החוצפה.

טיפ בעבורי הוא הבעת הערכה על על מאמץ יתר שחורג ממסגרת השירות המקובלת, אישית אני מעדיף במיקרה כזה להביא בונבוניירה יפה ולא תשלום כספי שבעיני נראה כמו מתן נדבה.

למי שילמת בדיוק? באת למכונאי ונתת לו במזומן 1000 שקל על שעת עבודה שהוא עשה? לא נראה לי. הלכת ושילמת לבעל המוסך. כך גם עם הברמן שמקבל שכר בסוף הערב. תאמין או לא, עבודה של מכונאי זה לא "מאמץ" בסיסי. יש מכונאים שעושים את העבודה ויש מכונאים שמשקיעים בעבודה ואני יודע על מה אני מדבר. בדיוק מכונאים כאלה שמשקיעים, אנשים מחפשים שיטפלו ברכב שלהם כשהם חוזרים למוסך לטיפול נוסף.

מה שחנן אמר זה מקובל מאוד ואף שווה יותר מכסף בהרבה מקרים. אני לא אומר להתחיל להוציא שטרות מהכיס, אבל ג'סטה קטנה לאדם שטרח והזיע (אפילו פחית בכמה שקלים) זה נהדר.

זו דעתי לפחות.

פורסם

גם אני משאיר טיפ למכונאי או כל אחד אחר שטיפל לי ברכב.

זה נוהג שלמדתי מאבא שלי ומנסיון עצמי.

למה לתת?

א. כי מגיע להם.

ב. כדי לתת להם הרגשה טובה חוץ מהשכר המינימלי שהם מקבלים מהמעביד שלהם.

ג. כדי שבפעם הבאה וגם בסוף הטיפול- הרכב שלך יפונק כמו שצריך, גם אם המעביד אינו רואה זאת.

ד. סעיף ג' תקף גם לאותו טיפול אם נתת את הטיפ לפני הטיפול. מומלץ להשתמש בסעיף זה בביקור הראשון אצל מי שיטפל ברכב.

ה. גם אני, כמו אנשים רבים אחרים, שעבדתי וקיבלתי טיפים וזה היה מקנה לי חיוך קטן, את אותה ההרגשה אני מעוניין להשאיר למכונאי.

ו. כי לנו הטיפ הזה לא יזיז כלום בכיס כי אנחנו באים בידיעה של הוצאה כספית מסויימת. לאותו בחור- זה כאילו 'קניתם לו עולם'.

50/100 שקל לא ישנו לאף אחד אחד בזמן טיפול כזה או אחר שהם מתכוונים לעשות. לאותו מכונאי הם כן ישנו.

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

יש לי מוסך קבוע ואוהב שבו אני מטפל בהונדה, עם מכונאי שהוא כבר כמו חבר, מטפלים לי באוטו כאילו הוא שלהם, משקיעים את הנשמה.

אחרי כל טיפול אני נוסע למסעדה הקרובה לוקח טייק אוואי קטן ויושבים ואוכלים.

טיף כספי זה דבילי ומראה לבנאדם שהוא עובד בשבילך, מחוות אחרות מראות לו שהוא בעצם בנאדם בשבילך, ואתה מכבד אותו.

פורסם
יש לי מוסך קבוע ואוהב שבו אני מטפל בהונדה, עם מכונאי שהוא כבר כמו חבר, מטפלים לי באוטו כאילו הוא שלהם, משקיעים את הנשמה.

אחרי כל טיפול אני נוסע למסעדה הקרובה לוקח טייק אוואי קטן ויושבים ואוכלים.

טיף כספי זה דבילי ומראה בלנאדם שהוא עובד בשבילך, מחוות אחרות מראות לו שהוא בעצם בנאדם בשבילך, ואתה מכבד אותו.

צודק 100%

פורסם
מצד אחד אתה צודק מצד שניי זה הלחם שלהם למה לא לתת?!

אני לא יכול לדעת מי טיפל ברכב, אני בא משאיר את הרכב והמפתחות לפקידה ומקבל את הרכב מהפקידה.

יכול להיות שכשאני חוזר העובדים כבר בבית.

לפעמים משאירים מפתחות לרכב אצל השומר, (אם אני מגיע מאוחר), ואז בכלל אין שום קשר ביני לבין מי שטיפל ברכב.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
למה בדיוק?

למה למכונאי - כן ולקופאית בסופר (למשל) - לא?

במקרה של שירות חריג לטובה ניחה, אבל כדרך קבע?

דרך אגב, יש במדינה הזו נותן שירות שלא מצפה לטיפ?

השוואה לא טובה , יש הבדל ניכר בין השניים.

ונשאלת השאלה מדוע לבחורה שחופפת לכם את השיער נותנים טיפ , ולמכונאי לא?

אגב טיפ אינו חייב להיות מ-20 ש"ח וצפונה . בהחלט יכול להיות פחות.

פורסם
למי שילמת בדיוק? באת למכונאי ונתת לו במזומן 1000 שקל על שעת עבודה שהוא עשה?

ג'סטה קטנה לאדם שטרח והזיע (אפילו פחית בכמה שקלים) זה נהדר.

.

אני אגיד לך למה לא לתת כסף - כי כמו כל בדבר אחר במדינה, מדובר במדרון חלקלק. הרצון הטוב של היום יהפוך לחובה של מחר ומכאן לא ירחק היום שבעלי מוסך לא ישלמו יותר למכונאים ואלה יתפרנסו מטיפים (כמו מלצרים) עם השלמה לשכר מינימום.

לגבי ג'סטה קטנה - קרא מה כתבתי, כשמדובר בשירות יוצא דופן אני אתן תשורה קטנה ולא כסף.

מדובר במכונאי ולא בקבצן.

פורסם

אני גם בדעה דומה.

אם אני עושה למישהו איזשהו שירות (למשל תרגום של מאמר), אז אני אצפה לכמות מסוימת של כסף. אם מקבל השירותים בא ונותן לי עוד טיפ, ובכך אני מבין שהמסר שלו הוא "קח, אתה צריך את זה יותר ממני", אז אני מרגיש מבוזה.

מצד שני, אם אני עושה עבודה שאני בעצמי גאה בה, והבן אדם אומר לי שהוא ראה את האיכות של מה שעשיתי והוא לא ציפה לאיכות כל כך גבוהה, ושבגלל זה הוא נותן לי את התשר, אז זה שונה.

אין בעיה בלתת תשר, אבל שלא יהיה "כי הוא צריך את זה יותר", אלא כי ראיתם באמת מאמץ מצידו וקיבלתם שירות ממש טוב.

• תוכן חדש...