Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשר (טיפ) למכונאי. מקובל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לקבל את חוות דעתם של חברי הפורום לגבי מה מקובל בנוגע לתשר למכונאי. כלומר האם מקובל שהלקוח שקיבל טיפול טוב מהמכונאי נותן לו תשר (טיפ)? האם מכונאים משקיענים מצפים לזה?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגדול אני מעולם לא נתתי טיפ למכונאי (חוץ מלעובד של פחח רכב שעשה לי עבודה בזמנו).

אבל...אם חושבים על זה לעומק.. מה ההבדל בין מכונאי למלצר? שירת אותך טוב עשה עבודה טובה... שווה לשקול את זה.

פורסם

אני מטפל רק במוסך מרכזי - אין לי מושג מי טיפל ברכב בכלל.

בכל מקרה - הטיפ כלול במחיר וגם השקט הנפשי שלאף אחד אין אינטרס לקמבן עלי תיקון.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אני מטפל רק במוסך מרכזי - אין לי מושג מי טיפל ברכב בכלל.

בכל מקרה - הטיפ כלול במחיר וגם השקט הנפשי שלאף אחד אין אינטרס לקמבן עלי תיקון.

מצד אחד אתה צודק מצד שניי זה הלחם שלהם למה לא לתת?!

פורסם

אני משתדל לתת טיפ של כ-50 ש"ח למכונאי, או במקרים של מעל ומעבר - 100. הרי מי שבפועל עובד על הרכב לא מרוויח יותר מדי. חוצמזה, שאם אתה מטפל קבוע במוסך אצל אותו מכונאי - לדעתי זה גם אמור להשתלם. (לתת לפני הטיפול)

פורסם
רציתי לקבל את חוות דעתם של חברי הפורום לגבי מה מקובל בנוגע לתשר למכונאי. כלומר האם מקובל שהלקוח שקיבל טיפול טוב מהמכונאי נותן לו תשר (טיפ)? האם מכונאים משקיענים מצפים לזה?

מקובל ואף רצוי וכל מילה מיותרת.

פורסם

טיפ נותנים ל 3 אנשים: מלצר/ברמן, שליח ומתדלק שמעמיס לך שישיות מים לאוטו.

כל השאר הם גזלנים שתופסים טרמפ על כיסוי הפתוח של הצרכן המצוי.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני מטפל במוסך קבוע (יש שירשור דביק עליו :wink:) ומישתדל כל פעם להגיע עם משהו קטן כגון ארגז טרופיות, כמה חבילות של עוגיות, פיצוחים וכדומה.

זה עולה גרושים אבל ניראה לי שזה עושה הרגשה טובה וככה גם יש לשאר הלקוחות פינוקים בזמן שהם מחכים במוסך.

פורסם
מקובל ואף רצוי וכל מילה מיותרת.

למה בדיוק?

למה למכונאי - כן ולקופאית בסופר (למשל) - לא?

במקרה של שירות חריג לטובה ניחה, אבל כדרך קבע?

דרך אגב, יש במדינה הזו נותן שירות שלא מצפה לטיפ?

פורסם
אני מטפל במוסך קבוע (יש שירשור דביק עליו :wink:) ומישתדל כל פעם להגיע עם משהו קטן כגון ארגז טרופיות, כמה חבילות של עוגיות, פיצוחים וכדומה.

זה עולה גרושים אבל ניראה לי שזה עושה הרגשה טובה וככה גם יש לשאר הלקוחות פינוקים בזמן שהם מחכים במוסך.

אהבתי, רעיון טוב. :wink:

פורסם
למה בדיוק?

למה למכונאי - כן ולקופאית בסופר (למשל) - לא?

במקרה של שירות חריג לטובה ניחה, אבל כדרך קבע?

דרך אגב, יש במדינה הזו נותן שירות שלא מצפה לטיפ?

מצד אחד אתה צודק,מצד שני הטיפ הוא עניין סוציומטי לפחות לדעתי.. אני נותן טיפ בכוונה לקבל תמורה עבורו ולנותן שרות שלא יכול לתת לי ערך מוסף אז אין טעם להביא לו טיפ..לדוגמה..

מלצר שתיתן לו טיפ באולם כנראה שידאג לך אולי יותר ממה שהוא צריך ויפנק אותך בדברים שיש במטבח אם תבקש שלא נמצאים בתפריט או שתיה מהבר בזמן מהיר ,אותו דבר מכונאי ,תיתן לו טיפ הוא ידע שואללה כדי לתת עבודה טובה ואם הוא יראה משהו קטן לא תקין אז הוא יחזק/יתקן/יהדק וכו.. על הדרך לעומת זאת מה כבר קופאית בסופר יכולה לתת לך כערך מוסף? או שליח של מי עדן??

פורסם

בד"כ אני לא נותן למכונאי טיפ,אבל נתתי טיפ לעובד של פחח שהיה מוכן לקחת על עצמו טיפול שאמור לעלות 400 שקל אם לא היה הולך כראוי והוא הצליח לטפל בבעיה (מה שאומר שהוא חסך לי 400 שקל כיוון שבכל מקרה הייתי עושה תתיקון) אז הוא קיבל ממני 25 ש"ח טיפ אני חושב שהוא גם יצא בהרגשה טובה וגם הוא חסך לי כסף אז הגיע לו

פורסם
מצד אחד אתה צודק,מצד שני הטיפ הוא עניין סוציומטי לפחות לדעתי.. אני נותן טיפ בכוונה לקבל תמורה עבורו ולנותן שרות שלא יכול לתת לי ערך מוסף אז אין טעם להביא לו טיפ..לדוגמה..

מלצר שתיתן לו טיפ באולם כנראה שידאג לך אולי יותר ממה שהוא צריך ויפנק אותך בדברים שיש במטבח אם תבקש שלא נמצאים בתפריט או שתיה מהבר בזמן מהיר ,אותו דבר מכונאי ,תיתן לו טיפ הוא ידע שואללה כדי לתת עבודה טובה ואם הוא יראה משהו קטן לא תקין אז הוא יחזק/יתקן/יהדק וכו.. על הדרך לעומת זאת מה כבר קופאית בסופר יכולה לתת לך כערך מוסף? או שליח של מי עדן??

סליחה אולי אני נאיבי אבל לפי דעתי במידה והמכונאי שלי רואה משהו שצריך להדק\לסדר\לנקות הוא אמור לעשות את זה בלי שום קשר לטיפ.

התפקיד שלו זה להחזיר לי את הרכב בצורה הטובה ביותר (ולענות לי על שאלות מציקות :wink:) ולא לחשוב "אם אני יקבל ממנו טיפ אז אני יהדק את הבורג" או משהו כזה.

לשליח של מי עדן אני נותן טיפ כי זאת עבודה קשה לסחוב את הבקבוקים הגדולים ולמתדלק אני נותן טיפ כי גם ככה הוא עובד בחרא של עבודה עם חרא של שכר ועוד יותר חרא של לקוחות אז זה נותן הרגשה טובה לקבל 5 שקל.

פורסם

אני לא מבין מה הבעייה בלתת טיפ למכונאי/מתקין/חשמלאי וכיוצ"ב הרכבים של היום אינם רכבים של פעם ובכל רכב העבודה יותר ויותר מסוכבת/מיוחדת.

אז אם יש משהו שלמרות שזוהי עבודתו משקיע ברכב שלך מדוע לא לתגמלו בהנאה ולא כתובה כי תמיד יש את החפרים ואף אחד מאיתנו לא היה רוצה להיות במקום הזה...

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

• תוכן חדש...