Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות קיי בישראל (KEI CAR)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

עם בעיית הפקקים הגודלת ומחירי הדלק העולים שלא לדבר על מחירי הרכב המוגזמים, מה דעתכם על מכוניות יפניות מקטגוריות ה קיי - מכוניות קטנות עם מנועים מאוד קטנים רובן בעיצוב נאה יחסית חסכוניות, אין בעיה למצוא איתן חניה ועוד הרבה יתרונות.

אני מאמין גם שהמחירים יהיו זולים יותר ואם יחכימו כל הבטלנים בהנהגה המדינית יעניקו למכוניות כאלה תעריפי ביטוח ואגרה מופחתים וכו'.

אני רואה הרבה יתרונות למכוניות כאלה בישראל, במיוחד אצל בנות המין היפה, שהרבה שאני נתקל בהן היו מאוד רוצות מכוניות קטנות כאלה.

אולי כדאי ליבואנים להרים את הכפפה ולהתחיל לייבא מכוניות כאלה, הרי היו ויש כמה כאלה בארץ: סוזוקי ג'מני, דייהטסו קורה, הסוברו הקטנטנות של שנות ה 70 וה 80 ועוד הרבה.

מה דעתכם?

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם

אם זאת תהיה הדרישה של חברות הליסינג - ירימו את הכפפה.

אם זאת תהיה הדרישה של העם - בוזזזזזזזזזזזזז

אולי אם תארגן קבוצת רכישה של איזה 2,000 מכוניות - יהיה יבואן שירים את הכפפה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בעיקרון, מכוניות קטנות כאלו יכולות להתאים לכולם (גם מבחינת הנהגים וגם מבחינת המדינה),

ושוק המכוניות הקטנות יכול להפתח לא רע בארץ.

אבל לצערי, זה לא בישבילי, אני בקושי מתאים לברלינגו שלי :lol:

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

קשה לי להאמין שחברות הליסינג ידרשו ייבוא של מכוניות כאלו, אם העדם ידרוש אולי יענו לבקשותו עוד 20 שנה, לארגן קבוצה של 2000 אנשים זה גם בעיה כי יש רבה חברות שמייצרות את המכוניות ואם תחלק את הכמות למס' היבואנים אני לא מאמין שזה יהי רווחי ליבואן לייבא מכוניות אלו - זה יהיה כרוך בהרבה דברים מסביב מעבר ליבוא - הקמת מערך חלפים, השתלמויות למוסכים, תקינה וכו', כאב ראש בקיצור שלא בטוח שהוא משתלם.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם
אולי כדאי ליבואנים להרים את הכפפה ולהתחיל לייבא מכוניות כאלה, הרי היו ויש כמה כאלה בארץ: סוזוקי ג'מני, דייהטסו קורה, הסוברו הקטנטנות של שנות ה 70 וה 80 ועוד הרבה.

מה דעתכם?

הקמת מערך חלפים, השתלמויות למוסכים, תקינה וכו', כאב ראש בקיצור שלא בטוח שהוא משתלם.

לא הבנתי אותך?

אתה גם שואל וגם עונה ?

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מכוניות הקיי "הומצאו" ביפן בשל הקלות מס משמעותיות ועידוד ממשלתי על מנת להקל על מכת הצפיפות בערים.

הן מיוצרות בעיקר לשוק היפני ונמכרות במחירים מאוד נמוכים הודות לסבסוד נדיב, ומכאן נובעות שתי בעיות לגבי הייבוא.

הראשונה היא התקינה היפנית שאינה זהה לזו הישראלית ובכללה בנייה של האוטו בצד הלא נכון של ההגה ועוד כהנה וכהנה.

הדבר השני הוא שמכוניות זולות לא מאפשרות "משחק" של הנחה ליבואן מטעם היצרן ומכאן נובעים שולי רווח צרים ליבואן הישראלי. במידה ולא מדובר במספרי מכירות אדירים אין שום הצדקה כלכלית להביא אותן.

חוץ מזה, באמת שבשוק הישראלי רב הקבעונות אין שום סיכוי למכוניות כאלו, הלקוח הישראלי מעריץ פח למטר יותר מכל דבר אחר ונרתע ממראה שונה בכל מחיר.

עיין ערך טויוטה יאריס וורסו, מכונית נהדרת (שזוכה לעדנה בתור משומשת) שלא ממש התרוממה או הדייהטסו מאטריה של היום.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

נו באמת.

עם כל ההתממות שרצה כאן.

בכנות עכשיו,

מי פה היה מעדיף לנהוג באיזה יפנית קטנה ומצומצמת במקום במשפחתית נורמלית +?

מי פה היה מעדיף להשאר על כלום כוח בלי יכולת לצאת לעקיפה נורמלית כשאתה על 100 קמ"ש כאשר נפח המנוע שלך הוא 900 סמ"ק ?

מי היה מעדיף להאיץ ל100 ב21 ומשהו שניות במקום ב9-10?

הכל נפלא במכוניות סופר מיני.

חסכוני, יותר ידידותי לסביבה, קל לחניה, מחיר נורמלי.

אבל עם כל הפלא שבדבר, אני בחיים לא הייתי רוכש רכב שאורכו מטר ומסטיק, בידיעה שאם ג'יפ נכנס בי חלילה אני סיימתי את הקריירה בגלל הבטיחות הלא מושלמת, רכב צפוף ש3 אנשים בוגרים לא יכולים להכנס במושב האחורי כמו שצריך, רכב שאני עצמי לא יכול לנהוג בנוחיות המקסימלית, עם ראש שקט, מנוע שקט והרבה כוח זמין.

ולסיכום - לדעתי, אם אינך סטודנט דל תקציב שעושה נסיעות עירוניות קלילות פעם-פעמיים ביום או לסירוגין, פצצה בלונדינית שזה מה שאבאל'ה קונה לך ליום הולדת וזה מושלם בשבילך לנסוע מהבית לתור במספרה או לטיפול מקיף,אינטנסיבי והכרחי בציפורניים שלך. אני לא רואה יותר מידי יתרונות בלקנות רכב שכזה.

GS300.

פורסם

כמשתמש במכונית K, אני יכול לומר שהיא נותנת את התמורה המירבית ביחס לעלות.

כרכב שני/שלישי/רביעי למשפחה שזהו רכב שנוסע נסיעות קצרות ונח בסופי שבוע זהו פיתרון מעולה

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

ויטלי,

למרות כל מה שאמרת, ברור לך שאם המכוניות היו מגיעות לכאן, היו נרכשות כמה אלפי מכוניות שכאלה.

המחיר משחק תפקיד חשוב מאוד אצל חלק נכבד מהאוכלוסיה. לא רק מחיר הרכב, גם האחזקה.

בסופו של דבר מכרו כאן גם מכוניות ברמה די ירודה (דלתא - "גם אתה יכול 88") והם נמכרו רק בגלל המחיר הנמוך מאוד שהיה להן.

פורסם

הסמארט אינה מכונית איטית או לא בטוחה, אני בזמנו הערצתי את המרווח הפנימי הנדיב, את הזריזות ואת אפשרות מציאת החניה בת"א. תוסיפו לזה צריכת דלק נמוכה וקיבלתם מתכון מנצח. אני שקלתי רכישת סמארט (קיבלתי מהעבודה) אבל בשל מחיר גבוה היא לא כדאית לרכישה עבור לקוח פרטי. כאן יכולות להכנס לתמונה מכוניות יפניות, שיכולות להציע אפילו יותר פרקטיות עם ספסל אחורי, מבחינת ביצועים, אחרי שנתיים עם סיריון 1.0 ידנית אני כבר יודע שנפח מנוע זה לא הכל בחיים, גם מבחינת בטיחות הסיריון הוכיחה את עצמה במחן אמת כשהתנגשתי בקיר בטון במהירות של כ100 קמ"ש ויצאתי ללא פגע ביחד עם שלושת הנוסעים שהיו עימי (הרכב הושבת).

כיום יש ביפן מכוניות בעלות מנוע זעיר שיכולות לעשות בי"ס למשפחתיות 1.6, בגלל מגבלת הנפח ביפן היצרנים השקיעו המון משאבים בייצור מנועים בנפח קטן אך עם הספק גדול (טורבו) תוסיפו לזה משקל עצמי נמוך וקיבלתם רכבים זריזים מאוד ולרוב גם חסכוניים.

haters will hate

פורסם
נו באמת.

עם כל ההתממות שרצה כאן.

בכנות עכשיו,

מי פה היה מעדיף לנהוג באיזה יפנית קטנה ומצומצמת במקום במשפחתית נורמלית +?

מי פה היה מעדיף להשאר על כלום כוח בלי יכולת לצאת לעקיפה נורמלית כשאתה על 100 קמ"ש כאשר נפח המנוע שלך הוא 900 סמ"ק ?

מי היה מעדיף להאיץ ל100 ב21 ומשהו שניות במקום ב9-10?

הכל נפלא במכוניות סופר מיני.

חסכוני, יותר ידידותי לסביבה, קל לחניה, מחיר נורמלי.

אבל עם כל הפלא שבדבר, אני בחיים לא הייתי רוכש רכב שאורכו מטר ומסטיק, בידיעה שאם ג'יפ נכנס בי חלילה אני סיימתי את הקריירה בגלל הבטיחות הלא מושלמת ואולי בכלל המסקנה היא שצריך להוציא ג'יפים מחוץ לחוק אם הם כאלה מפלצות לא-בטיחותיות, רכב צפוף ש3 אנשים בוגרים לא יכולים להכנס במושב האחורי כמו שצריך, רכב שאני עצמי לא יכול לנהוג בנוחיות המקסימלית, עם ראש שקט, מנוע שקט והרבה כוח זמין.

ולסיכום - לדעתי, אם אינך סטודנט דל תקציב שעושה נסיעות עירוניות קלילות פעם-פעמיים ביום או לסירוגין, פצצה בלונדינית שזה מה שאבאל'ה קונה לך ליום הולדת וזה מושלם בשבילך לנסוע מהבית לתור במספרה או לטיפול מקיף,אינטנסיבי והכרחי בציפורניים שלך אז תגיד, שוביניזם זה בא קומפלט עם צורך להוכיח שיש לך יותר גדול?. אני לא רואה יותר מידי יתרונות בלקנות רכב שכזה.

אני מתכוונת לאוטו כמובן :twisted:

פורסם

לדעתי מכונית כזו תהייה מושלמת להרבה אנשים. כשאני מסתכל על אמא שלי, למשל, שהנסיעות כמעט היחידות שהאוטו שלה עושה זה מהבית לעבודה וחזרה, כ-3 ק"מ לכל כיוון, ושיש בעית חניה במקום שהיא עובדת בו, ברור לי שמכונית קטנה וחסכונית זה בדיוק מה שהיא צריכה. אני מכיר הרבה אנשים עם צרכים דומים, ולכן לדעתי מכונית כזאת במחיר של 65K בערך תימכר היטב בארץ (זוהי רק דעתי, אבל עצם העובדה שאנשים רבים עברו לסופר מיני מצביעה לדעתי על איזשהו שינוי בתפיסה של "גדול זה הכי טוב", ולדעתי, למרות שלא חקרתי את הנושא, הרבה אנשים קונים סופר מיני כי זה הכי קטן שיש כרגע, ואם היה יותר קטן הם היו הולכים על זה, למרות שיש גם נתונים נגד מה שאני אומר, בין היתר המכירות של פיאט פנדה)

"ai motoare capul doare"

פורסם

הרעיון בהחלט קוסם, ובהחלט מתאים למי שחי בתל-אביב הצפופה.

אבל, אליה וקוץ בה - כל עוד לרכבים האלו אין תקינה אירופאית אין סיכוי להביא אותם לארץ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...