Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות קיי בישראל (KEI CAR)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היו כאלו מכוניות בארץ נראה לי שהמון צעירים היו קופצים עליהן כמו עומרי שרון על סטייק עין (או פרה שלמה).

אני לגמרי בעד, ואני מדבר כבן אדם שנוסע כל יום 30 קילומטר לכל כיוון לאוניברסיטת חיפה מהקריות ובחזרה, ו95% מהזמן אני לבד.

אין סיבה לפחד מנפח מנוע קטן, וגם לרוב המכוניות האלו יש משקל נמוך יחסית.

אחרי שנה עם ג'אסטי מנוע 1000 הייתי מקבל בברכה איזה HONDA BEAT או משהו בסגנון.

(אגב, אפילו לג'אסטי, שהוא אחד הרכבים הכי פחות אטרקטיבים בארץ, אין בעיה להאיץ מ120 ל140 בעקיפה טובה. אני נוסע כל שבוע מהקריות לתל אביב בשעה ורבע)

פורסם

יוסי אתה מדבר על הג'אסטי. תחשוב איזה יופי תתאים הR1 של סובארו לנוף המקומי.

800px-2005_Subaru_R1.jpg

מנוע 650 סמ"ק שמפיק 46 כ"ס הנעה קדמית או כפולה ויש גם גרסא מוגדשת שנותנת 91 כ"ס וגרסא חשמלית שנקראת R1E.

ויש גם את הR2 שהיא קצת יותר ארוכה ובה יש מקום לארבעה מבוגרים בנוחות.

מיצובישי I2 :

800px-Mitsubishi_i_2.JPG

ופאג'רו מיני או בשמו האירופאי פאג'רו פינין, יש אחד בארץ. בגודל של ויטארה +- :

2006_pajerominiVR.jpg

haters will hate

פורסם

אני חושב שאני בתור איש נשוי + ילד קטן אוטו כזה יהיה מעולה, היתה לנו יונדאי אטוס פריים זוועתית שהלכה לעולמה ואני לא חושב שהיא מגיעה ליכולות וליעילות של מכוניות ה KEI.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם
ולסיכום - לדעתי, אם אינך סטודנט דל תקציב שעושה נסיעות עירוניות קלילות פעם-פעמיים ביום או לסירוגין, פצצה בלונדינית שזה מה שאבאל'ה קונה לך ליום הולדת וזה מושלם בשבילך לנסוע מהבית לתור במספרה או לטיפול מקיף,אינטנסיבי והכרחי בציפורניים שלך. אני לא רואה יותר מידי יתרונות בלקנות רכב שכזה.

הרגע הורדת 5 קילומטר מהפקק בין לה גווארדיה לאוניברסיטה עם האורך של הרכבים שהורדת-כנ"ל לגבי כל פקק אחר בתוך העיר

כמה סטודנטים\יות נוסעות בכיוון ? כמה עקרות בית נוסעות כדי לשים את הילדים בבוקר בגנים וחוזרות הביתה ?

ותאמין לי יותר עדיף שאבאל'ה יקנה להם K ולא פאג'רו ,פחות זיהום אוויר,יותר ריכוז בכביש(וזה תופס גם לגברים ד"א),פחות ג'יפים בחופים :)

פורסם

תאוריות לחוד ומציאות לחוד.

יש כמעט רצף כרונולוגי של יבוא מכוניות קטנטנות (כמובן ע"י יבואנים שונים), כמעט כולן נחלו כישלון צורב.

טווינגו, אטוס,אלטו, פנדה(הישנה והחדשה), מרבלה(תואמת פיאט מבית סיאט), קורה (שיובאה מחדש בשנות האלפיים ונחלה כישלון צרוב), קאיה פרייד,וכמובן, הסמארט.

כמו שהעירה פינק מון בסרקסטיות (מוצדקת) ואולי בלי להבין כמה היא צודקת, ישראל ישראלי הממוצע חייב להראות לשכן כמה הוא מצליח בחיים וכמה שלו יותר גדול (לא, לא האוטו!)ואת זה, הוא לא יעשה עם פיאט פנדה חדשה ונוצצת בחניה.

את זה הוא יעשה במינימום של המינימום עם מזדה 3 .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פינק מון צודקת בקביעה שלה כי זה בסה"כ נכון: ההצלחה בארצנו מתבטאת בגודל תרתי משמע. אבל יש כאלה שחושבים עם הראש(ולא עם האגו, "שלי גדולים יותר") וחושבים על פרקטיות, נוחות יחסית, חיסכון, יעילות וכו', שהצלחתם נמדדת בדברים אחרים ולא בגודלה של מכוניתם ו"מדיד השמן שלהם". בסופו של דבר עדיף להיות חכמים ולא צודקים, אבל הרוב המוחלט רוצה רכב גדול - הוא "צודק"! והחכם חושב על אספקטים אחרים כפי שציינתי קודם.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם

ותאמין לי יותר עדיף שאבאל'ה יקנה להם K ולא פאג'רו ,פחות זיהום אוויר,יותר ריכוז בכביש(וזה תופס גם לגברים ד"א),פחות ג'יפים

אבל אם אבאל'ה רוצה שהמכונית שהוא קונה תיהיה גם קצת יותר בטיחותית?

אני לא מבין מה רע בג'יפים?

נכון, הם יותר מזהמים ממזדות 3, גטסים וקורולות, אבל שתיהיה בעניינים שהרבה יותר מזהמים מג'יפים אלו המשאיות והאוטובוסים הישנים- ויש אותם יותר מג'יפים.

חוץ מזה, בינינו, כשלא ימכרו פה בארץ יותר ג'יפים ויורידו אותם מהכביש או משהו, לא יתחילו פה תגובות על כמה שזה חסר? יתחילו. בקיצור זאת לא כזאת בעיה.

אבל זה לא קשור לנושא, ואני מאוד בעד מכוניות קיי. סבתא שלי תתאים באחת כזאת בול.

Pajero, Clio

And my spectacular Megane:king:

פורסם
תאוריות לחוד ומציאות לחוד.

יש כמעט רצף כרונולוגי של יבוא מכוניות קטנטנות (כמובן ע"י יבואנים שונים), כמעט כולן נחלו כישלון צורב.

טווינגו, אטוס,אלטו, פנדה(הישנה והחדשה), מרבלה(תואמת פיאט מבית סיאט), קורה (שיובאה מחדש בשנות האלפיים ונחלה כישלון צרוב), קאיה פרייד,וכמובן, הסמארט.

כמו שהעירה פינק מון בסרקסטיות (מוצדקת) ואולי בלי להבין כמה היא צודקת, ישראל ישראלי הממוצע חייב להראות לשכן כמה הוא מצליח בחיים וכמה שלו יותר גדול (לא, לא האוטו!)ואת זה, הוא לא יעשה עם פיאט פנדה חדשה ונוצצת בחניה.

את זה הוא יעשה במינימום של המינימום עם מזדה 3 .

אז למה לא נמכרו כ"כ הרבה סונטה ולגנזה בזמנו? הרי במחיר של לאנטיס היית שם משהו יותר גדול על הכביש.

מכוניות סופרמיני נמכרות בישראל לא רע, מהרשימה שיש למעלה אני יכול להוריד חצי בגלל פרקטיות בכיוון הזול של המילה, הפנדה הישנה בהשוואה ל127 דאז לא הייתה כ"כ קטנה, האלטו - מיושנת, כנ"ל הקורה, תחושה של זול. יש מכוניות שנותנות ערך מוסף בדמות עיצוב רענן וסביבת מחיה מפנקת ונעימה גם בגודל הזעיר הזה. לא משנה הגודל - אנשים אוהבים איכות, הסמארט נכשלה בגלל תמורה למחיר, עם כל הכבוד למכונית עירונית מצויינת, המחיר לא היה זול והיו רק 2 מושבים, אם היה נמכר בארץ רכב יפני קטן, עם תכנון עיצוב מודרני, ספסל אחורי ומחיר נמוך - הוא היה נמכר לא רע.

אם רק הממשלה הייתה מעודדת, כמו שיש הטבות במס לרכבי כלאיים (מכונית קיי מודרנית שמה את הפריוס בכיס מבחינת אי-זיהום)

לתת הטבות לרכבים קטנים ומזהמים פחות, נגיד היו מציבים רף מסויים. אז השוק היה נראה שונה.

מכונית חדשה, חסכונית, מודרנית ובטוחה במחיר של 65K נגיד. פחות צפיפות, פחות זיהום.

haters will hate

פורסם

אם רק הממשלה הייתה מעודדת.....לתת הטבות לרכבים קטנים ומזהמים פחות, נגיד היו מציבים רף מסויים. אז השוק היה נראה שונה..

פה במשפ6 אחד אמרת את הכל, ללא הטבה ממשלתית אין למכוניות האלה שום סיכוי בארץ.

מר ישראל ישראלי לא יקנה מנוע שקטן מ 1000 סמ"ק, בקושי יסכים לקנות קטן מ 1300.

65K? באיזה מדינה כבודו חי? פיאט פנדה עולה 85K

יונדאי גטס הכי הסיסית עולה 89K אז כמה תעלה יפנית שקטנה בקטגוריה אחת אבל :" שנותנות ערך מוסף בדמות עיצוב רענן וסביבת מחיה מפנקת ונעימה גם בגודל הזעיר הזה" ?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...