Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוך מ 2 ל 4 או מ 3 ל 5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל יש לך בבלימת חירום את העזרה של תה"ל בנוסף לברקס, כי היא גם בולמת את המנוע... נקודה למחשבה...

הנקודה היחידה שנשארה כאן למחשבה היא כמה מהר לרשום אותך לקורס נהיגה מתקדמת כדי שתבין עד כמה אתה טועה.

ואם לא הבנת היכן טעית, אני ממליץ בחום לקרוא את התגובה הבאה:

הוא דיבר על בלימת חירום, לא בלימה "רגילה".

בלימת חירום, כשמה כן היא, חירום. עושים הכל כדי שהרכב יעצור כמה שיותר מהר, תוך כדי מציאת נתיב הימלטות הגיוני. אין זמן להתעסק עם הורדת הילוכים. זה גם גורם למצב בו שתי היידיים לא מונחות על ההגה, וגם משחק עם הדוושות שגורם לאי תמיכה בגוף.

בלימה נכונה (לא חירום) היא שילוב של שני האלמנטים.

גדעון, כל מילה שלך - סוכר!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אתן לכם דוגמה, אני נוהג בPUNTO והאצתי עם הילוך 2 עד 60 - 70 קמ"ש (בערך 4000 סל"ד), שזאת מהירות כבר להילוך 4, אבל גובלת ב-3. מה שלפעמים הייתי עושה, זה מעביר ל3 ומיד מעביר ל-4. האם יש צורך בזה בכלל? והאם משיכה של המנוע לכיוון ה4000 סל"ד יכולה להזיק לו בטווח הקצר?

לא קבלתי עדיין תשובה חד משמעית, חלקכם אומרים שאפשרי לעשות זאת וחלקכם אומרים שלא. אשמח לתשובות נוספות.

תודה רבה לכל המגיבים שהגיבו ויגיבו,

איתי.

פורסם
כמה שטויות רצות פה...

20 40 60, מה בכל רכב יש את אותם יחסי ההעברה?

אם יש לך רשיון, אתה תסתדר לבד תוך כמה חודשים.

כעקרון - מבחינה טכנית אין שום בעיה לדלג על היכלוים, למשל - לחצת קצת ואז ראית שוטר - אין בעיה שתעלה משלישי ל5.

חסכוני בדלק זה לא, בלאי למנוע? שטויות, כאן זה פורום רכב - אנחנו מרשים לעלות מעל 3500 סל"ד :).

מדויק. כל עוד אתה לא חונק את המנוע במצערת פתוחה וטורים נמוכים מדי, או עובר מעל לקו האדום בשעון הסל"ד, תעשה מה שבא לך עם ההילוכים. אין עם זה שום בעייה, משום כיוון. שכח מה שלימדו אותך בשיעורי הנהיגה.

פורסם

בקשר לבחור ששאל אם אכן זה שוחק אז תחשוב ככה :

הרכב נמצא על 50 קמש ואתה לא לוחץ על ברקס אלה מאט עם ההילוך מכניס לשני כי יש רמזור אדום לפניך . מה קורה לטורים ?

קופצים כי כאילו אתה פתאום מאמץ את ההילוך השני אתה לא מכניס את ההילוך הנכון למהירות הנכונה , הכל טוב ויפה שאתה עושה קצת רייסים עם האוטו פעם בשבוע בחודש אני יודע כמה .. אבל לא שאתה עושה את זה בהרגל של בסיס נסיעה שכל עצירה של האוטו אתה משתמש בגיר ובקלאץ אתה גומר ככה יותר מהר את החיים של חלקים ממערכת ההילוכים !

אתה רואה רמזור אדום תכניס לניו טראל תתרווח אחורה ותלחץ על הברקס בעדינות , אל תיזכר שפתאום יש רמזור ואז תדפוק ברקס עצבני שוב זה גורם לשחיקה מיותרת !

ככה לפחות אני נוהג !

פורסם
חוץ מלשחוק את הסינכרון של ההילוך השלישי לא עשית בזה שום דבר טוב.

מזאת אומרת הסינכרון של ההילוך ה-3?

הרכב נמצא על 50 קמש ואתה לא לוחץ על ברקס אלה מאט עם ההילוך מכניס לשני כי יש רמזור אדום לפניך . מה קורה לטורים ?

קופצים כי כאילו אתה פתאום מאמץ את ההילוך השני אתה לא מכניס את ההילוך הנכון למהירות הנכונה , הכל טוב ויפה שאתה עושה קצת רייסים עם האוטו פעם בשבוע בחודש אני יודע כמה .. אבל לא שאתה עושה את זה בהרגל של בסיס נסיעה שכל עצירה של האוטו אתה משתמש בגיר ובקלאץ אתה גומר ככה יותר מהר את החיים של חלקים ממערכת ההילוכים !

אתה רואה רמזור אדום תכניס לניו טראל תתרווח אחורה ותלחץ על הברקס בעדינות , אל תיזכר שפתאום יש רמזור ואז תדפוק ברקס עצבני שוב זה גורם לשחיקה מיותרת !

ככה לפחות אני נוהג !

אתה לא מוריד ל2 כשאתה על 50 קמ"ש, אתה מתאים את המהירות עם הברקס לגבול של ההילוך ה2 ואז לאט לאט אתה משחרר קלאצ', המנוע יבלום אוטומטית, ככה גם את האמת הבלימה יותר נעימה.

איתי.

פורסם
אבל יש לך בבלימת חירום את העזרה של תה"ל בנוסף לברקס, כי היא גם בולמת את המנוע... נקודה למחשבה...

נקודה לחוסר מחשבה - יותר נכון.

הבלמים בולמים את הרכב הרבה יותר מהר וחזק ממה שתיבת ההילוכים מסוגלת או צריכה בכלל.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מזאת אומרת הסינכרון של ההילוך ה-3?

לכל הילוך קדמי יש בגיר טבעת שנקראת "סינכרון" והיא אחראית על בלימת גלגל השיניים של אותו הילוך כך שישתווה במהירותו לציר היציאה של הגיר, וכך לא תהיה חריקה בזמן שילוב ההילוך. זה אמנם לוקח הרבה זמן וקילומטרים אבל בסוף, כשהטבעות האלה נשחקות שילוב ההילוכים מתחיל לחרוק וצריך לפתוח גיר ולהחליף את הטבעות.

פורסם
אתה רואה רמזור אדום תכניס לניוטראל תתרווח אחורה ותלחץ על הברקס בעדינות, אל תיזכר שפתאום יש רמזור ואז תדפוק ברקס עצבני שוב זה גורם לשחיקה מיותרת!

ככה לפחות אני נוהג !

לא, לא ועוד פעם לא!!!

זה מסוכן, זה בניגוד לחוק וברוב המקרים זה גם גורם לצריכת דלק מוגברת (היו על זה הררים של דיונים).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חיפשתי טוב אך לא מצאתי משום מה.... אבל אני זוכר בבירור:

קיימת תקנת תעבורה המחייבת נוהג ברכב לנסוע עם הילוך משולב ולא בהילוך סרק.

סמכו עלי, קיימת תקנה כזו. כשאמצא אותה אעלה פה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

גם יש תקנה שמחייבת את הבעלים המסכן של רכב שפירק לרכבו את וו הגרירה או הכננת לבזבז יום בעמדה מס' 1 ולהסיר את הרישום מהרשיון. למי זה טוב חוץ מלאייש משרות לבירוקרטים במשרד הרישוי?

אז יש תקנה. זה לא מה שצריך לבדוק כשבוחנים אספקט טכני כזה או אחר.

התקנה מן הסתם נועדה לכך שרכבים לא ירדו בירידות ללא בלימת מנוע, ולרכבים מאמצע המאה הקודמת עם גיר לא מסונכרן שיתקשו לשלב הילוך בשעת הצורך. לא יקרה כלום (חוץ מצריכת דלק אפסית) אם תדרדר בניוטרל לרמזור. אבל, גם אין בזה תרומה גדולה לאנושות או לרכב, מאידך.

פורסם

שוב, בלימה נכונה, היא שילוב של השניים, האטה בעזרת המנוע, תוך כדי בלימה עדינה שצריך. ניתן כמובן לשלב את ההילוכים (בהורדה) עם טכניקת ה"עקב אצבע" כדי למנוע מצבים בהם "הטורים קופצים". אגב, הם לא יקפצו אם תהיה עדין עם המצמד.

בשביל הפרוטוקול, אין כזה דבר מהירות נכונה להילוך. כל הילוך מסוגל לעבוד בתוך רצועת הסל"ד שהמנוע מאפשר. אופי הנהיגה שלך באותו הרגע יכתיב באיזה סל"ד המנוע יעבוד. אין מנוע מלנסוע בהילוך רביעי 70 80 קמ"ש על 2500 סל"ד או על הילוך 5 ב

2000 סל"ד. שתיהן מהירויות מתאימות לשני ההילוכים.

שוב, נניח את החוק בצד (שעל הנייר אוסר על נסיעה/עמידה בהילוך סרק). ההיבט הבטיחותי הינו חשוב הרבה יותר !

כאשר הרכב בהילוך סרק אין לך שליטה עליו (ביחוד בזמן נסיעה). באם תצטרך פתאום לשנות את נתיב הנסיעה שלך תוך כדי האצה, אתה תצטרך לחשוב איזה הילוך לשלב (תוך כדי בירור מהירות הנסיעה שלך), לשלב אותו (מספר פעולות. לחיצה על המצמד, בחירת הילוך, שחרור מצמד) וכמובן אתה תדאג שהרכב לא יקפוץ, למצוא את נתיב הנסיעה החדש ולבצע את התמרון.

כל זה גוזל זמן יקר ! לעיתים אלו השניות שיכולות למנוע תאונה !

כמו שרשמתי מקודם, מעבר לזה, אתה מוריד את העיניים ממקור הבעיה, מוריד יד אחת מגלגל ההגה ולוחץ על דוושת המצמד שמוציאה את הגוף מאיזון.

אתה לא חושב שעדיף תמיד להימצא בהילוך הנכון לתנאי הדרך ואופי הנהיגה? שהרי במצב כזה, כל שתצטרך לעשות כדי לבצע תמרון פתאומי יהיה למצוא נתיב נסיעה חדש, ולבצע את התמרון.

בנוסף, הבלימות הממושכות האלה גורמות לבלאי מואץ של הבלמים. עדיף לך, שוב, לשלב בין בלימת המנוע, לבלימה עם הבלמים.

ככה לפחות אני נוהג !

חבל, זוהי אינה צורת נהיגה נכונה

אני אתן לכם דוגמה, אני נוהג בPUNTO והאצתי עם הילוך 2 עד 60 - 70 קמ"ש (בערך 4000 סל"ד), שזאת מהירות כבר להילוך 4, אבל גובלת ב-3. מה שלפעמים הייתי עושה, זה מעביר ל3 ומיד מעביר ל-4. האם יש צורך בזה בכלל? והאם משיכה של המנוע לכיוון ה4000 סל"ד יכולה להזיק לו בטווח הקצר?

לא קבלתי עדיין תשובה חד משמעית, חלקכם אומרים שאפשרי לעשות זאת וחלקכם אומרים שלא. אשמח לתשובות נוספות.

תודה רבה לכל המגיבים שהגיבו ויגיבו,

איתי.

אני אנסה לפשט את זה בתקווה שזו הפעם האחרונה.

נהיגה נכונה ותכנון דרך נכון אינם כוללים דילוג על הילוכים.

תכנן את מסלול הנסיעה שלך (גם בתנועה עירונית, כבדה ככל שתהיה) כך שתמצא בהילוך הנכון, כך לא תצטרך לחשוב אפילו על ביצוע הפעולה של דילוג הילוכים.

כן, זה בסדר להשתמש בבלימת המנוע בבלימות רגילות (נאמר במצבים של האטה לעצירה ממהירות של 100 קמ"ש), או בנסיעה בירידה ממושכת, או לחילופין עליה ממושכת.

בבלימת חירום, עוצרים, במיידי ! לא מתעסקים עם הורדת הילוכים ! זה אומר לחיצה על דוושת הבלם בכל הכח. אתה רוצה לעצור כדי לא לפגוע ברכב/ הולך רגל/ עמוד שלפניך, או להמנע מלרדת מהכביש. אני לא חושב שצריך להיות אכפת לך באיזה הילוך אתה, או אם הרכב יכבה.

הגעת למצב של בלימת חירום אך לא למצב שבו אתה נעצר לגמרי והיית בהילוך גבוה, אין מנוע מלשלב להילוך הנכון למהירות החדשה. גם אם זה אומר לדלג על הילוך.

ניקח לדוגמא מקרה בו אתה נוסע בהילוך 5 100 קמ"ש. רכב משתלב לנתיב שלך מצד ימין מדרך צדדית. בלמת בלימת חירום, אך בזמן הבלימה שמת לב שהספקת להתרחק מהרכב ואתה יכול להמשיך בנסיעה. הרכב לא יפגע אם תוריד להילוך 3 נניח כי מהירות הנסיעה שלך פחתה לכ50 קמ"ש (לדוגמא)

!AWDSOME

פורסם

בבלימת חירום, עוצרים, במיידי ! לא מתעסקים עם הורדת הילוכים ! זה אומר לחיצה על דוושת הבלם בכל הכח. אתה רוצה לעצור כדי לא לפגוע ברכב/ הולך רגל/ עמוד שלפניך, או להמנע מלרדת מהכביש. אני לא חושב שצריך להיות אכפת לך באיזה הילוך אתה, או אם הרכב יכבה.

משהו שלא מובן לי. לפי מה שידוע לי במידה והרכב יכבה משאבת הבלמים תפסיק לעבוד והיעילות של הברקסים תשאף לאפס.

מובן, מקובל ואני אף דוגל בשיטה שבלימת חירום היא חירום ופשוט לוחצים על הברקס בכל הכוח, השאלה היא איך מתגברים על הבעיה הזו? (כל זאת בהנחה ואתה נוהג ברכב ידני...אם כי גם במיצובישי לנסר הישנה שלי לחיצה ממש חזקה על הברקס (בעמידה של הרכב כאשר הוא משולב בD) יכולה לכבות את המנוע...)

פורסם

שים לב לשלב להילוך נמוך יותר בגדר ההיגיון,

לדוגמא - במהלך נסיעה ב-130 קמ"ש,

הורדה ל-2 ברכב ממוצע תגרום להקפצה מוגזמת מדי של הסל"ד,

דבר שעלול להתבטא בנזק למכלולי הרכב.

• תוכן חדש...